kliky shimano XT nebo Truvativ stylo

32 nepřečtených
  • :)))5

    Ahoj mám dotazek je nějaky rozdil mezi klikama shXT a Truvativ stylo?případně jaký … díky za rady

    0 0
    • roud  

      zaleží na modelu dělaj se tři :)

      0 0
    • thomas87  

      docela dobře vypadají XT na rok 2008, který se dají už koupit např. na www.kupkolo.cz/…liky_32/Akce

      0 0
      • :)))5  

        to jo jsou dobrý ale spíš bych potřboval vědět jestli jsou v něčem lepší než ty truvativy mám je na novym kole a zvažuju jestli je mám sundat a dát tam svoje stary XT nebo nechaty ty truvativ sloty…

        0 0
    • Pekáček  

      Ideální kombinace je mít placky Stylo a kliky s osou XT. Stylo placky jsou lepší jak XTéčka, kliky, spojení kliky a osy a osu má zas lepší XT.

      0 0
      • Pavel100  

        pane máte pravdu:) … je to tak…akorat jak sehnat kliky XT bez prevodniku a prevodniky z novych Stylo......ze jo:(

        0 0
        • Pekáček  

          Já zrasoval placky XT poměrně brzy, z ohlých Stylo klik jsem pak přendal placky (zlaté) a loni jsem sehnal Stylo placky od Tinka (černé) :o) www.bike-forum.cz/…25182452.jpg

          0 0
        • roud  

          tak nemusíš mít převodníky od styla je spousta jinejch výrobců vraž tam třeba fsačka

          0 0
        • raceman  

          LX a RACE FACE

          0 0
          • Pekáček  

            Kliky LX a níž mají širšího pavouka, pak tam ty převodníky prostě tak nesedí když jsou užší. Ale kompatibilní to je, tak není co řešit. Ty placky se mi líbí, co stojí?

            0 0
            • raceman  

              nevim, mam je ze znicenych klik race face deus XC (vymačkaný spoj kliky a osy, vali se mi taky doma :) celkem jeté, ale furt lepší než moje pozohýbané původní LXsa. stalo me to akorat 250 :-)

              0 0
      • skier  

        Svatá pravda

        0 0
      • MlokCZ  

        Ten prostřední převodník snad bude u 08 modelu XT klik pořešený už lépe (aspoň to tak zatím vypadá, uvidím časem).

        0 0
    • Jane  

      XT – převodníky beztak vyměníš :) já vozím Specialites Chinook a spokojenost – kvalitativně jsou úplně někde jinde než XT

      0 0
      • MlokCZ  

        No s těmi alternativními převodníky to vůbec není tak jasné. Sice XT převodníky jsou bláto, ale častěji oddělám pouze prostřední (možná časem malý). Největší mi vydrží věčně, stejně na něm nejezdím. A teď je otázka, jestli vůbec ty Specialites Chinook vydrží tolikrát déle, kolikrát více stojí. No to ještě možná ano. Když ale připočtu, že musím zcela zbytečně koupit i velkou pilu (pokud nechci mít každý jiný), tak to je finančně mnohem lepší pořád kupovat střední XT, když ho zničím (zas tak málo na něj nedám, vydrží mi přes 5tis. km a stojí 500Kč).

        Takže mě přechod na Specialites Chinook přijde jako ztrátová investice.

        0 0
        • Pekáček  

          Mě odešel střední a posléze velký, teda ten chodil, ale ty zoubky byly tak nějak malinký a žraločí :o) Netuším co stojí tyhle, ale majiteli jistě udělaly radost a jsou kvalitní. To už bys mohl kupovat levné věci pořád, jsi tak bohatý?

          0 0
          • MlokCZ  

            Ale jasně, pokud si tím udělá radost, tak proč ne.

            Cenově je to ale pro mě právě jasně horší. Pro 20tis. km mě to bude stát 3× 500 za XT prostřední a možná 1× 350 za malou. A to je 1850. Velkou opravdu nemůžu oddělat, když ji téměř nejezdím. Tři Specialites Chinook cca 2200 a jsem už na větší ceně a to si nemyslim, že mi vydrží ten prostřední 20tis. km.

            No a více než 20tis. km pro mě nemá cenu uvažovat, to jsou minimálně pro mě 3 roky, při dvou kolech 6 a tak dlouho mi kolo ani nevydrží.

            0 0
        • Jane  

          mně právě odešla druhá, třetí pila – prostě se to vymačkalo od řetězu podobně jako kazeta a začalo to chytat řetěz… a ta nejmenší placka taky nevypadala nejlíp když srovnám ceny převodníků XT a Specialites, tak XT placky vychází na 2510 Kč (461+549+1500) a Specialites 2177 Kč (489+719+969) – oboje bez šroubů, přičemž ty Chinooky jsou designově rozhodně hezčí a o dost lehčí. Si myslím, že by ty pily mohlo Shimano úplně přepracovat, když za to chce tolik peněz (řekněme jako TA či RF) Na obou obrázcích maj Chinooky najeto přes 5900 km se 4 řetězy – předpokládám, že vydrží minimálně dvakrát více než XT a stěží odejdou všechny tři placky současně…

          0 0
          • MlokCZ  

            Pokud bereš cenu všech, tak není co řešit. Pro moje použití, výpočet výše. Pro mě je to jasně dražší. Ale zase jsou ty Specialites Chinook jsou opravdu pěkný, to se jim musí nechat. A vyřešit by to u Shimana měli, to je jasné a taky řeší u XT 08. Jak to bude dobré v praxi se uvidí.

            0 0
      • Pekáček  

        Hezké a elegantní.

        0 0
      • MlokCZ  

        No a pak pro nové XT kliky 08 už to může být všechno jinak. Ten prostřední převodník vypadá dobře.

        0 0
        • Pekáček  

          Hele, Mloku, koukám na tvůj profil, ty jsi Plzeňák? Po Beskydu jedu na týden domů, můžem pobajkovat, co ty na to?

          0 0
          • MlokCZ  

            Záleží kdy přesně tu budeš. Já mám tenhle týden dovolenou a celý týden jezdím, takže ve všechní dny příští týden se na kolo určitě nedostanu (jednak budu mrtvej a druhak budu určitě dlouho v práci po dovolené). Příští víkend už to je reálné, ale pokud se ti bude líbit naše parta. O víkendu většinou jede i manželka, takže super pomalé tempo zaručeno. A já jezdím taky pomalu. Ale třeba pojede i pár rychlejší vyjímek z naší party. A o víkendu to většinou vypadá, že v sobotu se jede něco krátkého (40–50km) a v neděli něco delší a poslední dobou vždy něco s kombinací vlakem (jako třeba Plzeň → Beroun, Mariánky → Plzeň kolem Kosího potoku, Špičák→ Plzeň, Žihle->Plzeň).

            Takže pokud ti to, co jsem popsal vyhovuje, tak se ozvi a domluvíme se.

            0 0
    • rasputin  

      Já vozím ty Styla od Truvativu už skoro rok a úplné spokojenost!! sice jsme už musel vyměnit spolu s řetězem i nový střední placku, protože jsem ji solidně vyjel, zbývající dvě ještě jakštakš ujdou ale po sezóně budu muset určitě vyměnit. S XTéčkovýma klikama nemám žáný zkušenosti tak nemůžu říct jestli jsou lepší než Stylo.

      0 0
      • marapara  

        Já mám Styla na i-drivu a zatím ok. Ale mám to 2 týdny, tak uvidíme :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.