Kliky Shimano XT FC-M770 - 9 na starsim kole nesedi

16 nepřečtených
  • sramek

    Ahoj koupil jsem tyhle kliky (Hollowtech II) a nasadil na starsi Amulet Vector. Osazeni XT 98. az na presmykac STX-RC 98" Topswing. Puvodni kliky byly taky STX-RC 98" ctyrpacka. Sirka domecku je 68mm Podle navodu Shimana jsem dal doprava u klik dve podlozky a vlevo jednu. Ovsem nesedi to, bylo by treba o dost vic predepnout lanko. Mam spis jednu podlozky prehodit na druhou stranu, nebo vyhodit uplne? Nebo nechat a prestelovat presmykac?

    Moje kolo zde:

    http://www.bike-forum.cz/…-vector-1998

    Diky za rady

    0 0
    • bruco  

      Pravdepodobne budes musiet vymenit presmyk. Aj keby si viac natiahol lanko, asi neprehodis na najvacsi prevodnik.

      0 0
      • sramek  

        Puvodni kliky STX-RC MC40 linka 47.5 az 50 a nove kliky M770 XT jen 50mm Moc z toho moudrej nejsem ale jedny i druky kliky maj 50mm linku retezu. Ty starsi maji i 47.5mm

        0 0
        • Lister  

          U starší se to dalo ovlivnit délkou osy. Zjevně jsi tam měl nějakou kratší. Delší by se použila u jiného rámu třeba z důvodu kontaktu převodníku se zadní stavbou.

          0 0
          • sramek  

            Jo mel jsem 110,5mm takze dost kratkou ale k tem klikam STX-RC pasovala. Nekde na foru (nemecky jsem vycetl) ze staci prehodit jednu podlozku na druhou stranu a razem je linka 47.5mm, ale Shimano o tom nic nikde nepise. Tak nevim.

            0 0
            • Lister  

              A ze pak budeš mít pravou kliku o 2.5mm blíž ose kola a levou dal ti nevadí?

              Jestli máš SPD tak ten rozdíl můžeš dohnat polohou kufru ale já bych to nechtěl.

              0 0
              • sramek  

                Vypnul jsem vic lanko, pritelkyne sroubovala a ja natahoval lanko klestema. Vypada ze je tam jeste rezerva na stelovacim sroubu a chodi to na stojanu pekne. Divne to ale rachta, neni to presmyk, ale retez o sousedni prevodnik. Hlavne ze me v krame ujistovali ze na tyhle devitkovy kliky jdou s osmickovym retezem… Jdu to projet.

                0 0
                • Evilcleaner  

                  a upravil jsi polohu smyku? staré stx byly co mi paměť slouží 42z, tyhle xt máš 44z. s osmičkovým řetězem bych neviděl problém, ale je pravda, že prostřední placka na xt je hlučnější než ostatní dvě (protože zuby jsou ocelové).

                  0 0
                  • sramek  

                    Ja mel STX-RC s 44 zuby,ale to je tim ze jsem tam mel Deoreckovej 9 SPD nejvetsi prevodnik. STX-RC je do 42 zubu, ale nechal se vyladit na 44 a chodil bez problemu. Kazdopadne prostredni placka o XT klik je hlucna to je tedy pravda pravdouci. Navic pri razeni tak jakoby duni a zvuky z razeni jsou ostrejsi, ale to je tim ze jsou dute, funguje to jak zesilovac. Chodi to vyborne, nic neskrta o presmyk a hlavne jsou ty kliky pocitove daleko tuzsi. Dal jsem 20km rychlym tempem a vubec me neboli leva noha, ktera me novejch tretrach Force Devil bolela cca po 5 km. Takze velka spokokenost a diky vsem za rady

                    0 0
    • Lister  

      Starší kliky měli mnohem menší řetězovou linku. Podložky nechat a jestli smyk nefunguje tak holt koupit novější.

      0 0
      • Jakobo  

        Je to tak. Novy smyk ale zrejme bude mit sirsi objimku. Ja jsem vuli vymezil plastovym krouzkem ustrizenym z nejakeho vicka, kupodivu to ani nesjizdi jak jsem cekal. Takze lze to i tak. Lepsi by byl hlinikovy.

        0 0
        • tonik666  

          Do objimky se daji sehnat tri druhy vlozek na ruzne sluste sedlove trubky, jen si je v obchode musis vyzadat extra.

          0 0
          • Evilcleaner  

            ještě trochu složitější to dělá fakt, že ne všechny objímky jsou hliníkový odlitek. ty co jsou plechový výlisek (alespon částečně vše od alivia dolů) mají potom odlišné.

            0 0
    • Singlespeed  

      Podložku v klidu přehoď na druhou stranu. Mám to tak na bajku a je to v pohodě. Pokud bys vyhodil obě a dal na druhou stranu tři, tak už zřejmě bude krátký závit misky a nepůjde pořádně zašroubovat.

      0 0
    • iiki  

      Nejdřív kontrola řetězové linky.

      Linka

      Vzít to od kazety a podle toho doladit linku na klikách.

      Poučení pro příště: Než to rozdělám, přeněřím a podle toho ladím novej díl, ušetří to práci (Já linku kontroluju VŽDYCKY, nikde není záruka, že to bylo spráně namontovaný).

      0 0
    • Vilém  

      HT2 kliky maji o 2,5mm jinou retezovou linku, nez si mel na starych klikach, takze to ani sedet nemuze.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.