• jIrI___

    Do konce června si v rachotě musím vybrat dovolenou a protože se mi nechce sedět doma, rád bych se vypravil na vychvalované Lago di Garda. „Ubytování“ bych chtěl ve stanu v kempu a tady nastává ta chvíle, kdy potřebuju radu zkušených :). Který kemp vybrat? Na netu jsem jich v okolí Lago di Garda našel neskutečné množství… Preferuju spíš menší klidnější kemp, nemusí být přímo u Lago di Garda (klidně u Lago di Ledro apod.) a záměr není cyklistika, ale spíš turistika. Cena samozřejmě čím nižší, tím lepší :).

    Další věc, co mi vrtá hlavou, je to, jak se při ubytování ve stanu řeší uskladnění kol, když člověk chce jít třeba na výlet pěšky? Připadá mi, že v takovém případě má člověk možnost buďto zariskovat, nechat kola zamčené někde u stromu nebo se stát otrokem kol a tahat je všude s sebou. Nebo jsou na tohle kempy vybavené nějakými kójemi apod.? To je ostatně asi jediný důvod, proč s sebou nechci brát kolo…

    Díky všem za smysluplné odpovědi.

    0 0
    • oddie  

      Přímo na Gardě vyzkoušeno Arco Lido, v těhle místech je všechno klasická masovka, pokud to má být v klidnějším místě a cílem je turistika, a nemusí to být přímo na Gardě, volil bych osobně nejspíš Miralago u Lago d'Idro.

      0 0
    • ememem1  

      kludny kemp na garde neni, nicmenej v juni by to nemusela byt tragedia. vyber si podla preferencii.

      co sa tyka bikov proste ho opries o strom pri stane. pripadne ho mozes pro forma zamknut. veta " To je ostatně asi jediný důvod, proč s sebou nechci brát kolo…" je uplna blbost, 90% bikerov byva v kempoch a maju biky ako pisem.

      0 0
    • Tomínos  

      Pokud nechceš být dole u Gardy a pojede vás víc, vyplatí se třeba na booking.com mrknout na apartmány, my jsme tam třeba právě v Bezzece sehnali na týden apartmán pro 4 lidi za nějakých 6t a kemp dole u gardy tě pro 4 výjde okolo 10t.

      Pokud budeš v kempu, kola normálně zamklá ke stromu, kempy tam většinou fungují trošku jinak než tady, jsou tam přesně vymezená kempovací místa, ty si jedno zaplatíš a je prostě tvoje, ještě u něj bývá i přípojka na elektriku. Ale zásuvka je ta co se obecně označuje jako karavanová nebo průmyslová.

      Jediná nevýhoda kterou vidím v bydlení někde výš (ledro) je v tom, že když chceš jet na výlet někam na druhou stranu gardy, čeká tě závěrečné stoupání 600 výškových metrů po celém dni na kole. Jestli bez kola a jen turistika, tak na jednu stranu je Tremalzo a na druhou třeba procházka okolo Nina Perničiho, směrem ke gardě přes Cima d oro a dál přímo nad gardu, jsou tam turistické cesty a ferraty. Já to (kromě ferrat) pěšky nechodil, ale řekl bych že bez kola budou ty oba kopce hodně solidní celodenňák.

      0 0
      • jIrI___  

        Místo u Gardy mi je v podstatě jedno, netuším čím se liší sever a jih :). Pojedeme buďto dva nebo pojedu sám a co jsem se díval na kempy, tak to pro 2 lidi + malý stan (+ auto) vychází do 30 € na noc. Ale díky za tip, mrknu na ty apartmány, i nepředpokládám, že bych sehnal něco levnějšího než camp :)

        0 0
        • Fran-tic  

          spal jsem tam na louce přímo u vody na jihu…teda jen pod širákem, ale levnější to bylo :)

          0 0
        • Tomínos  

          Sever jsou hory, jih je nížina.

          0 0
    • jIrI___  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • knihomol  

      My jsme na Velikonoce byli v kempu Paolino. Malý kemp ve vinici mezi vesnicí Pietramurata a Dro. Je tedy uprostřed ničeho, do obcí (na nákup, restaurace) buď na kole nebo autem, ale jinak tam bylo fajn. Řada čechů, spíš sportovně založení, večer pod přístřeškem se vždycky sešlo. Provozovatel prodával vína cca 4–5E za lahev, poměrně dobré. Jestli ti stačí trochu nižší standart, tak doporučuju. Cena nevím přesně, ale vycházelo to cca 5–6 E člověk/den/kus stanu a auta (byli jsme 4). Vyráželi jsme na feráty a MTB.

      0 0
      • knihomol  

        Akorát si myslím, že v červnu už tam bude asi poměrně vedro. Na Velikonoce jsme měli dole cca 20–25 st. Když jsem vyjel na Monte Tremalzo (1850 m.n.m.), tam sice poletoval sníh, ale to bylo jen chvíli. Ty palmy u jezera vypadaly, že se jim tam celkem líbí :-)

        0 0
    • jIrI___  

      Ještě se zeptám, jak to v okolí Lago di Garda (resp. spíše Lago di Ledro) vypadá s terény na kolo. Je to vyloženě jen na MTB nebo se dají najít i nějaké méně náročné trasy vhodné pro gravel či trekové kolo (šotolina, rozbitý asfalt, nevyužívané silnice apod.) ?

      0 0
      • Barak  

        Pohledej v historii, je tady toho o Gardě dost. Co mi říkali kamarádi, kteří tam byli, je to buď na silničku nebo na sjezďáka.:-)

        0 0
        • jIrI___  

          Pravda, je tu toho pokokot, ale řeší se vždycky jen traily, což jde mimo mě :)

          0 0
          • ememem1  

            tam nic ine neni. ako da sa, ale to sa motas po udoli, na zmrzlinu a tak.

            0 0
        • tom xtr  

          Ale tak to snad nemysleli úplně vážně :)

          Na bajka super, a není nutno brousit zrovna traily (i když to je tam imho to lákadlo), na enduro taky super, na sjezďáka nevím – leda se šatlem :) Silničku bych si tam já osobně asi nebral, protože v dost místech provoz, ale znám lidi, kterým se tam na silničce líbilo.

          0 0
      • McBlacky  

        daj ti v infu brožurky. Pár tras na gravel tam je, lze jezdit i trasy co maj značený pro eBike, to je taky zevl level co do povrchu a obtížnosti.

        Co je pro AM chce brát s rezervou a hodně hledat refence at nezabíjíš čas nějakou jebkou (už se mi taky stalo bohužel).

        0 0
      • jonti  

        Na gravel to jde, ale je to casto hodne do kopce, casto pres 20%. To i na mtb. Na silnici nevim.

        0 0
        • jiriga  

          na konec clovek zjisti, ze nejlepsi pojezdeni na MTB je vlastne doma:-)

          0 0
          • oddie  

            Garda je super pro někoho, kdo dělá hodně sportů a tady to tak má všechno na jednom místě: nic moc silnici, nic moc MTB, nic moc windsurfing a nic moc lezení :P V kombinaci se snahou stihnout za tejden úplně všechno z toho ideální lokalita, kde si nakonec pořádně neužít ani jedno ;)

            0 0
            • ememem1  

              alebo si rozmyslet naco tam vlastne idem, potom sa da vsetko robit docela na urovni :-)

              0 0
              • jiriga  

                nicmene v teto souvislosti me napada, kde vlastne v Italii ci Rakousku je dobre pojezdeni na MTB? Kopce klidne velke, ale aby se daly vubec vyjet..:-)

                0 0
                • jonti  

                  To chce spis zmenit nastaveni mysleni a uzivat si co tam kde je. K jezdeni v horach patri i obcasne tlaceni kola, nekdy i delsi, a nekdy i hodne prudke a tezke sjezdy. Taky k tomu patri spousta sotolin. Navic na rozdil od vetsiny jezdeni v CR mas i super vyhledy a moznost jezdit uplne jine prevyseni.

                  0 0
              • Tomínos  

                Myslím, že kolo se tam dá užít dost dobře, ono vyjet si trošku v kudle na silničce nějaký větší kopec, kde na horu k jedný chalupě nebo pidi vesničce vede kolikrát lepší silnice než to čemu se u nás říká dálnice (co do povrchu), tak i když silnici nejezdím věřím že se to líbí, jen to není o tom být tam jednou, ale trošku to tam poznat a vědět co kde je ať se neztrácí čas hledáním.

                Na MTB se tam najde dost hezkých tras, ale je to buď šotolina, nebo pro lidi co mají rádi drncání :-) Něco jako flow trail v Rychlebech tam doopravdy není.

                0 0
            • jIrI___  

              Přesně tohle mi říkal i kolega v práci.

              0 0
            • McBlacky  

              na MTB mi to přijde ok, teda na takový už tvrdší AM/EN, chrániče a skill přibalit sebou

              0 0
    • Asook  

      My jsme bydleli v kempu přimo u jezera. Pronajimaji se tam parcely ,takže maš prostor a klid.

      Pišu hlavně proto že jsme museli v mistnim kiosku koupit redukci na zasuvku 220v za lidovku kolem 10E.

      Tak pokud budeš chtit i eletřinu ktera se tam neplatila extra a byla v ceně. Skus pohledat a přijet už s redukci at si připraven. Kola jsme měli zamkle přes noc u stromu.

      0 0
    • Zbyněk  

      Lago di Tenno. Byl jsem tam v kempu 2 x (červen a přelom června a července). Minimum lidí, jestli tam vůbec někdo byl. Cena vycházela na cca 8 Eur/os/den. V jezeře se lze koupat (teplota koncem června cca 20°C). Mtb trasy neznám. Na silnici se dají dělat okruhy např Arco – Passo Santa Barbara – Passo Bordala – Monte Bondone nebo Passo Ballino – Passo Durone atd. Další možnost je Monte Baldo (neznám). Kombinace gravel a silnice je pěkný okruh z Idra na Passo Maniva – Goletto dei Crocette – Giogio Bala – Passo Croce Domini a zpět přes Bagolino.

      0 0
      • jiriga  

        tak z niziny u Trenta do MOnte Bondone to je teda pekny vyslap…:-) kazdopoadne ty vsechny silnicky po okoli muze byt vazne parada. a aut ani tolik nejezdi, se mi aspon zdalo, navic vetsi jak Avie by se na mnoha mistech stejne ani nevesla:-)

        0 0
    • šimlos  

      Camp Zoo v Arcu pod stěnama. Většinou lezci, feratisti, bikeři a turisti. Kola si prostě zamknete u stanu k sobě a je to, dělají to tak všichni.

      0 0
      • honzarb  

        …doporucuju poradne; kamosovi u Gardy slohli kolo. Takze bacha na to, uz i tam se kradou kola!

        0 0
    • JimboJones  

      Zdravím, využiju téma abych se zeptal na nějakou doporučenou trasu pro MTB (takže se ideálně vyhnout frekventovaným silnicím). Jedeme teď do Toskánska a zastavíme se u jezera na jednu noc, tak bych chtěl udělat nějakej menší výlet, cca 30 – 40km. Někde, kde jsou pěkné výhledy na jezero. Žádnej hardcore, na pohodu. Můžete někdo doporučit? Díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.