• ravag3r

    Ahoj,

    rád bych se chtěl podívat toto léto na týden k Lago di Garda.

    Bohužel nejsem ješte stále rozhodnut kam přesně ani kde se ubytovat. Prolítnul sem historii a zaujalo mě x-centrum, ikyž cena není úplně lidová. Navíc je x-centrum dál od středobodu Gardy, tj. Ledro (aspoň tak jsem to vyčetl:)) Máte nějaké soukromé tipy na ubytování za studentskou cenu v oblasti Ledro, kde, jak jsem se dočetl, mají začínat ty nejlepší traily? Je v celku jedno, jestli stany, apartmány nebo cokoliv, hlavně čisto a za levno. Uvítám jakkékoliv zkušenosti.

    No a druhým problémem je doprava, tj. hledáme třetího do party, který by se rád podíval na Gardu a nechce se mu samotnému a nebo tam jede s dalšími lidmi a jede sám, tzn. který by měl auto a dovezl by nás tam a zpět:)) Pochopitelně mu zaplatíme atd.

    Termín zatím není podstatný, výhledově prakticky celý červen, druhá půlka července, 2. a 4. týden srpna a celé září.

    Díky.

    0 0
    • robbik  

      byl jsem loni v x-centru. na lanovku mt.baldo je to asi 2km, na tremalzo musis stejne objednat dodavku, cca 20e na osobu myslim. Ledro neznam.

      kempu je tam vsude kolem spousta, to bych snad resil az se tam dojede. na jeden nebo dva male stany by snad misto nasli. standart je zapadni, tedy budovy se sprchama, wc, pradelna, umyvarna nadobi apod. tedy pokud chces zalevno, ber kemp. ceny kolem 5–10e za osoba/den.

      jel bych tam klidne znovu a auto mam, ale takhle termin dopredu nedam. tak mesic predem snad. navic nevim jestli cely tyden ma smysl pro me, spise od stredy do nedele…

      0 0
      • ravag3r  

        Díky za odpověď. Klidně může být i od středy do neděle, týden byl spíš návrh. No každopádně kdyby si si to rozmyslel, klidně i ten měsíc před, a my bysme stále neměli jak se tam dostat, tak mi napiš na maila. Dost by si nám pomohl, díky:)

        0 0
      • C.A.C  

        Proč bys musel na Tremalzo objednávat dodávku, jak jsi na to přišel ?? Prostě tam vyjedeš na kole a basta !!

        0 0
        • gargamel  

          Taky nechápu, já tam jel po svejch.

          0 0
        • Jaroslávek  

          Maňas

          0 0
        • robbik  

          no jo, ja zapomel nappsat ze nemam xc, ale neco na 160/170 a na tom se mi do takoveho kopce ktery jedes dolu 3 hodiny moc nechce. ale videl jsem tam vic jezdcu smerem nahoru jak dolu, takze kdo chce, muze nahoru po svejch :)

          0 0
    • pajan  

      Já bych rád jel. Ale něco plánuju až tak za 3 roky :-) Taky to bude Lago s partou, ale toe etě daloko… Užij si to :-)

      0 0
    • BB  

      Neřekl bych, že Ledro je středobod Gardy. Za ten bych spíše považoval Rivu nebo Torbole.

      0 0
      • dada  

        no středobod to neni ale je to jediný místo kde se podle mě dá mluvit o normálním bikingu

        v rivě se dobře chlastá a jí to jooo ale jinak je to podle mě pro leštiče a šílence co je vzrušuje asfalt a ještě lépe neosvětlené tunely

        0 0
        • biker007  

          tak to jsem asi milovnik nenormalniho bikingu:), ktery se spokoji napr. s jezdenim okolo San Giovani, monte casale, lago di teno, pinaura, monte velo, monte stino, altissimo-mote baldo,atd. to je oblast je jezdeni tak na 10 dnu.

          k tomu tremalzu : IHMO neljepi vyjezdy je od vesia po soltoline na passo nota,nebo z rivy pres pregasinu a pres rochettu, nebo z vesia kousek dal, smerem na valle san michelt a pak dal kolem vodopadu azk rifugio garda. dolu jezdime ruzne,ale i vyse popsane vyjezdni cesty jsou dolu zajimave.pokud je dojezd do limone, tak to je mozne okorenit pres val signol (ze severu) nebo val ted nevim nazev z jihu..

          ta betonka od ledra smerem na „creten“ nebo silnice je maximalne nudna:)

           

          Ok, z ledra to je bliz smerem na nino prenici, ale to se zase vracis domu do kopce:) (pokud nesjedes z hrebenu hned k ledru). pro mne to porad vychazi tak, ze z rivy se maximalne 1–2 za 7 dni nekam priblizim autem nebo delsim presunem po asfalttu, z ledra by ten pomer byl presne obracenej:) a smer na lago di idro je z ruky i od ledra, stejne je nutne priblizeni autem..

           

          btw? jake neosvetlene tunely? na ledro se jezdi uz x let po via ponale, smerem na limone jsou neosvetlene jen dva velmi kratke tunely. s blikackou to neni problem.

          PS: mozna je muj nazor ovlivnenej tim, ze v rive jsem byl ubytovanej 6×, v limone 1× a v malcessine taky 1×. ledro jsem vzdy jen projizdel, maximalne kratka koupel:) a nekolikrate jsme tam osklive zmokli, zatimco dole u gardy bylo slunicko a lidi divili, proc mame biky od bahna a susime dresy a boty:)

          PS2: pripada mi to jako otazka, jestli je lepsi cervene nebo bile vino:) kazdy ma to svoje a navyky se meni dost tezko. a je dost lidi co pijou oboji, hlavne ze se motaji:)))

          0 0
        • matra  

          Hele, jak dlouho mas bike? Kolikrat si tam byl? Nejni to tak dlouho co jsi krosoval na svem krosu max labskej cykloweg – coz ma ke vzrusovani se asfaltem rozhod­ne bliz.

          0 0
    • curbec  

      Jestli X-centrum není lidovka, tak nevím, jakou cenu by sis představoval. Myslím, že nic, co by bylo nějak výrazně lacinější nenajdeš.

      My jsme byli loni u Ledra, ale v hotelu a bylo to v pohodě. Každopádně okolo Ledra jsou asi tři nebo čtyři kempy, takže by ses asi celkem v pohodě upíchl.

      0 0
      • ravag3r  

        Takže se opravdu dá jet naslepo? Bez předem zamluveného ubytování? Není tam v létě moc nával?

        0 0
        • zirecek  

          Když jedeš do Rivy či Torbole na přelomu sprna a září, tak si užiješ posezóní ceny, volnější pláže, volnější singlíky, u pláže jsi za chvíli na večerní koupání a hřebeny z obou stran údolí máš na dosah. Užiješ si Gardu méně turistickou, méně lidí, více muziky, stále se stabilním počasím, :o).

          0 0
        • die.catana  

          Poprvé jsem na LdG jel naslepo a ještě k tomu busem, který nás vyložil v Trentu. Jeli jsme tam dva, bylo to v červenci a nikdo z nás nikdy tak daleko od domova na vlastní pěst nebyl:))))

          Myslím, že to byla nejlepší akce v mém životě.

          0 0
          • ravag3r  

            Jak si se tam tím busem dostal? To jede nějaký přímý spoj, který bere i kola až z Čech?

            0 0
            • die.catana  

              No jezdí tam linka Brno Bratislava Trento. A potom se tam dá jet s Jendem. Ale ten tuším letos pojede do Cortiny. Z Cortiny je to na LdG asi tak 200km. Jednou sem to jel a dá se to za den ujet i s bagáží, ale jsou v cestě dva 2000mnm kopce. A potom vlakem, ale to by se asi prodražilo tak o litr a muselo by se 2× přesedat a z toho bys měl kolo 2× u sebe a jednou by muselo být v nákladovém prostoru.

              0 0
        • matra  

          No o prazdninach to tam byva celkem nacvakly, ale rek bych, ze tamni nemale ubytovaci kapacity maj vzdycky rezervu. Mrkni sem: http://www.kreuzberg.lt/…/Dalsi-info/

          Nazor, ze Ledro je stredobodem taktez nesdilim.

          0 0
    • ravag3r  

      up!

      0 0
    • jindrich  

      Zkus tohle ubytovaní http://www.apartment-allegra.com/cz/news.php

      0 0
      • Sandrushe  

        Ahoj,

        chtela bych se zeptat na tvoje osobni zkusenosti s timto ubytovanim. Dle fotek to vypada dobre, ale jak je to tam s dostupnosti na nejake dobre traily a na mene narocne pesi vylety? Za kazde info dik :)

        0 0
      • gargamel  

        Ahoj nemáte někdo zkušenosti s bajkováním na západní straně Gardy (viz přiložený obr.)? Souvisí to s odkazem co vkládal jindrich (je to ve stejné oblasti).

        Je to poměrně daleko od Ledra a od Rivy, tedy daleko od všech těch „profláklejch“ tras. Znáte někdo tamní možnosti? Při hledání tras např tady se mi nic nepodařilo najít.

        Budu rád za každý tip a postřeh.

        0 0
        • biker007  

          vychodni breh lago di Idro je super. Zkus hledat Monte Stino, bocca coca, atd…je to bohem zapomenuty kraj, ze celi den nemusis potkat zivacka. tedy mimo proflaknuteho !136 Kehren trail ze Stina k jezeru.. zkus hledat na http://www.mtb-news.de/…mdisplay.php?f=11

          I na zapadnim brehu je podle mapy dost moznostu, jen jsem tam zatim moc nepojezdil (vyzkousena jen jedna asflato-sotolina, pred vrcholem v cca 1700 nas zahnala zpet do udoli bourka..)

          trail se 136 vraceckama: http://www.gps-tour.info/…l.22728.html

          bocca cocca,Bocca Cablone :http://www.mtb-forum.it/…ee/cocca.htm

          ten titulek „nej trail na garde je vlasten na Idru“:) ma neco do sebe. fakt super oblast..jen pozor na to, ze v pripade urazu tam v okruhu mnoha (nekde i desitek) km nenejadete zivacka a neni tam signal..

           

          PS: pokud se tam chystas v nekdy ted, tak budes mit problem s popadanymi stromy pres cesty.. tim,ze tam neni tolik turistu, tak je odklizeji s nizsi prirottou.. a po letosni zime je jich opravdu hodne (laviny, tezky snih, atd)

            
          0 0
          • gargamel  

            Super, díky za info. Pokud bychom tam jeli ta to bude přelom června/července. To by snad mohly být cesty ok…?

            0 0
            • biker007  

              jj, to by mohlo byt uz uklizeno…italove se celkem snazi a jejich turitsicke spolky umi celkem zachazet s pilama a sekerama:)kaz­dopadne na vyse zmineme nemeckem foru jsou asi nejaktualnejsi informace.

              0 0
              • matra  

                Kurnik, takze uz jste na Idru byli? Bydleli jste tam nebo jste dojizdeli?

                Co letos, kam se chystas? My uz mame zabuklej appartamenti ve Finale..

                0 0
                • biker007  

                  dojizdeli jsme tam z gardy, v minulych letech tak jeden den z tydne na garde. autem je to hodka z rivy. letos sme byli na garde jen na 4 dny (druhy kvetnovy svatek) a to se dostalo jen na sneznice na Monte Baldu a na jdezni po klasickych cestach do 1400m – kvuli snehu (rochetta, san giovani,atd). hlavni bikova dovolena bude letos lago di como, viz http://www.bike-forum.cz/…6/forum.html#….

                  a pak koncem cervence silnicni tyden v Dolomitech(Alta Badia). Na Finale sem zvedavejm, date pak neco na Kreuz? pred cca 7mi lety jsem tam jezdil s mladsim brachou jen po alfaltu a sotoline..az pak zacaly v Biku vychazet ty dechberouci fotky  singeltrailu vedoucich dolu k mori…snad pristi rok, pokud prekonam svou nechut ke slane vode;))

                  0 0
                  • matra  

                    Hm koukam, Como bude asi adventure trochu.. Ja doufam, ze se z Finale vratime tak ze 4–5 trasama singlovejma, mame gypsinu, tak by to mohlo byt i podrobnejsi, cestou tam mame v planu pribrzdit v Malcesine a zkusit Punta Telegrafa (z Balda na jih) abysme nevysli ze cviku.. Dam pak vedet. V cervenci se snad este dostane na Wildkogel trail o okoli – asi to spojime znovu se Saalbachem. Uzijte si leto!

                    0 0
    • Vobo_CZ  

      Ciao  no my jedem parta z Liberce 9 června zhruba na tyden na Gardu  jede nas asi 5 6 nebo mozna i nekdo navic no minimalne 5 ale spis 6 jedem autama a dva borci uz tam byli takze to tam trochu znaj bydleni nevim ale celkovy naklady by meli bejt cca 6 litru…o x-centru sem uvazoval ale kuci prej vedi kde ja ted moc nevim pač sem na kanarech a vratim se az 1kvetna a budu vedet vic ale optam se šefika kolik nas jede a jestli jedete autem ze byste jeli s nama v kolone aspon se neztratite :D

      0 0
      • ravag3r  

        Bohužel auto nemáme:( Mít ho, tak už něco vymyslíme. Ale kdybyste měli třeba místo přímo v autech pro 2 lidi s bikama, klidně i v kufru nebo přihrádce na brejle:), tak byste nám enormně pomohli. Ale díky moc.

        0 0
      • Ozzous  

        Ahoj,

        my vyrážíme 11.června, budeme v kempu v Torbole, tak se třeba někde potkáme :-)

        0 0
      • Stendy  

        Ahoj, budu v Rivě od 8.7.09. Můžete dát prosím tip (kdokoliv), v kterém kempu budete? Jedu tam s rodinou a tak bych se vás kdyžtak někdy chytnul na výlet. Díky moc.

        0 0
    • Zlobitko  

      Ahojky,

      ak mozem poradit, tak srpen urcite nejazdit… Cele Taliansko ma volno, Garda je plna a je tam strasne teplo.. Idealny termin je cerven alebo zari. Je krasne, teplo, menej ludi a vybajkujes sa do sytosti.

      Ja som bola minuly rok 10 dni v x-centre a spokojnost taka, ze tam budem teraz bacovat od konca dubna az do zaciatku rijna :) Zvaz si, comu das prednost… za podobne peniaze si najdes niekde apartman, ale karavany su vacsia pohoda..

      Z Malcesine sa da vyrazat v pohode, do Rivy je to kusok, idealne na rozjazd… Pripadne bude v x-centre fungovat shuttle (Tremalzo, Mt. Baldo a uvazuje sa aj o inych trasach)

      0 0
      • biker007  

        idealni je prelom srpen zari, cili letos ten tyden od 29.8.jednak je v sobotu 29.8.ohnostroj trvajici vice nez hodinu a jednak je to uz za mimosezonni ceny. jendina nevihoda je uz kratici se den..letos bychom tam jeli opet v tomto terminu, ale zhatil to posunuty termin silnicniho Krale Sumavy:((

        0 0
    • jindrich  

      Tip na trasy. Tento chlapek prý dobře poradí http://www.mecki.com/intro.htm u sebe v kavarně.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.