• bikerp1

    Zdravím,

    sice se tu občas něco ohledně Lago di Garda objeví, ale přesto bych se rád dozvěděl více. Příští rok se chci vydat s manželkou a 9letým synem na Lago di Garda. U nás v ČR jezdíme Jizerské hory, Šumavu, tak bych chtěl poradit do které oblasti se na Lago di Garda vydat aby byla obtížnost terému přiměřená našim schopnostem a zároveň být blízko jezera kvůli odpočinku a koupání.

    Díky všem za pomoc

    0 0
    • onik  

      ja byl v riva del garda a spokojenost,holky u vody a ja s kamošem na kolech…

      0 0
      • bikerp1  

        A jak to vypadá s cyklostezkama? Nechá se tam najít něco rovinatějšího s převýšením tak to 100–200 m/kopec?

        0 0
        • pete_ax  

          Popis tras kolem Lago di Garda najdes u litomericke party na webu kreuzberg.lt, konkretne v levem oranzovem sloupci – nelze prehlednout! ;o)

          0 0
        • mr.antik  

          no nechá, ale daleko nedojedeš… Škoda že nevede nějaká stezka okolo jezera.

          Myslim že stačí kouknout na mapu s vrstevnicema.

          0 0
          • onik  

            okolo jezera?no tak to držím palce to muže byt tak 200km tak to nevím jestli zvladne 9lety syn :) takove nízké  tam asi nenajdeš..

            0 0
        • ememem  

          z arca (tam sa ide dobre z rivy popri sarce po hradzi 6 km) smerom na ceniga a dro – cez vinohrady a olivove haje. hlavnym cestam okolo jazera sa vyhni, je to o zivot aj pre dospeleho a nie s deckom.

          0 0
          • tonik666  

            Když už je řeč o Arcu, tak Lago di Garda nabízí i jiné skvělé zážitky než je kolo a koupání a to via ferraty (zajištěné lezecké cesty). Jedna pěkná a krátká vede právě z Arca, i devítiletý syn by ji měl zvládnout. Vyleze se po skále přímo nad Arco, je otamtud krásný výhled a zpátky se sejde pěšinou po druhé, mírné, straně kopce. (jen pro doplnění, jít nahoru pěšky a lézt dolů není dobrý nápad).

            V okolí je prostoru pro tůry dost, kdybych jel do Alp, raději bych se věnoval turistování než ježdění, nebo bych to alespoň kombinoval :)

            0 0
    • makak  

      Já nevim, ale Garda mi na jezdění s rodinou nepříjde moc vhodná. Kromě cyklostezky do Arca tam nic na jezdění s dětmi nevidím. Možná zdatnější dítě zvládne výjezd po Ponale k Ledru. Navíc Garda je na koupání studená, to už je teplejší Ledro nahoře.

      Řeším to samé, někam do Alp s rodinou  na kola, ale vidím to spíš na Korutany.

      0 0
      • bikerp1  

        tak jestli něco najdeš, nebo už máš, tak dej vědět. Díky

        0 0
      • C.A.C  

        Mám teda zcela rozdílnou zkušenost – Garda je v srpnu jako kafe, Ledro je vysloveně ledárna !!! ( foto )

        0 0
        • makak  

          v tom případě se omlovám za mylnou informaci …

          …ale na Gardě jsem byl 2× na konci července (naposledy letos a přesně 1.8. jsem vlezl do jezera) a pokaždý to bylo pro Venclovskýho. Kdy už je to na koupání ? Na fotkách to fakt vypadá jako Jadran.

          Koukal jsem na fotky z bajkingu – slušnej oddíl – jezdí dobrovolně nebo je mírně nutíš ? :-))

          0 0
          • ememem  

            po kazdej burke v dolomitoch(a tych bolo tohto roku pozehnane) donesie sarca do jazera tony docela chladnej vody takze aj v najteplejsom lete byva obcas fest studene. napr. ale teraz po dlhsom obdobi bez vacsich prehanok bolo tak teple ze to snad ani nebola pravda – 25C. inak suhlas, na rodinne jazdenie to moc nie je.

            0 0
      • ropman  

        ten kluk na fotce to evidentne docela uměl a když ne, tak taťka (nebo ten hodnej strýček) natáhnul gumicuk a vyjeli neuvěřitelný věci (taťka měl namakáno). Tohle je někde nad Mt.Velo směr St. Barbara a Mt. Stivo. Jináč na Mt.Stivo to je od určitýho bodu spíš chodecká a pod vrcholem lezecká záležitost. Ani z vrcholu to po hřebenu tak 20 min nešlo jet.

        A i místní fauna projevuje neskrývaný zájem o technické vybavení bajkerů :-)

        Jsem rád že jsem na Gardě byl, asi to nebude můj favorit (hodně šutrů nahoru, hodně dolů), ale najdou se pěkný místa jako třeba sjezd z Mt. Altisimo, skoro povinné Tremalzo, až na stoupání serpentinami by byla celkem zvládnutelná i trasa Drena – Malga Campo a dál k Mt.Velo, … ale moc víc jsem toho neprojel.

        Dolomity severněji se mi líbí víc, třeba na Durrenstein od Lago di Ledro …

        0 0
    • Bully  

      Ja jsem byl letos na Garde s zenou, ditetem a prateli v Rive v residenci Filanda http://www.residencefilanda.com/…esidence.asp  a pohoda. Neresis tak problem s koupanim, protoze je pod okny bazen s whirpoolem, pokoje s klimatizaci, … Do centra Rivy je to blizko a pritom je tam klid. Jenom musis pocitat s tim, ze je jezero skoro na urovni more a pritom je zasazene mezi dvoutisicovkami, takze at jedes kam jedes, vzdycky to bude do kopce.

      0 0
      • Pavel  

        ..akorát ti nesmí vadit, že bazén celý den okupuje, jako za druhé světové, „nadřazená rasa“ (=Němci), která se dle toho i tak chová…

        0 0
        • Bully  

          Mne to bylo stejne jedno, kdyz jsme se vraceli az po „zaviraci dobe“ bazenu :o)

          0 0
          • onik  

            než znovu na týden gardu radši do beskyd na 14 dni a mnohem lepší poježdění

            0 0
            • biker007  

              pokud porovnam jen ciste cenu ubytovani pod strechou (stejnou uroven), tak mi Garda prijde cenove nastejno s Cechama..z velke casti republiky je tam i cesta rychlejsi nez napr. do Beskyd.. a o lepsim pojezdeni bych si taky dovolil polemizovat:) garda je garda (resp. alpy jsou alpy) a tamni kopce proste v nasich pahorkatinach tezko najdes.. pravdepodobnost tepleho a slunecneho pocasi je na jih od hlavniho alpskeho hrebene taky mnooohem vetsi nez u nas. proste mi bikova dovolena v cechach prjde predrazena, vzhledem ke kvalite sluzeb a terenu co tu mame:)

              0 0
              • onik  

                no pokud budeš kempovat a jíst jídlo z domova tak to možna vyjde na stejno,ale pokud pujdeš do hotelu a jíst denně někde tak se to prodraží…cesta je ruzná to je fakt,počasi ti taky muže vyjít ale nemusí(my jsme i zmokly) terén v beskydech nebo jiných horách je lepší(pro mně určitě víc zabavný) každému asi vyhovuje něco jiného ale kvalitu a cenu služeb bych nesrovnavam dle mně tam nic víc nenabizí než tady…asi je to na každém co má radši,tyden sem tam byl = pro mně nic moc zabava,den po přijezdu sme si dali hřebenovku přes javorník a byl jsem nadšen víc jak za celý týden

                0 0
                • biker007  

                  nemyslim kemp, ale apartmany a jidlo si kupovat na miste..a 1–2× si zajit na pizzu nebo testoviny se dzbankem vina…jasne ze hotel s polopenzi nebo obden steak a 10 piv je cenove nekde jinde, do nej bych ale nejel ani u nas:) kdyz nekomu nesedi tereny a krajina na garde, nic proti:) zadny hory se nezalibi vsem bez vyjimky.. ale ja se do severni italie zamiloval a kdyz nekam vyrazim na bika, tak automaticky tam… u baraku najedu na dalnici a za 5–6 hodin sjem jako v jinem svete:)

                  0 0
                  • lidumil  

                    My letos byli v Livignu, v hotelu s polopenzí, stálo nás to na noc 48 E, perfektní servis a ježdění nemá s tím u nás nejmenší srovnání. A navíc lidi děsně fajn, nikdo Ti nenadává, všichni se usmívají, zdraví Tě, paráda. Nemít možnost bydlet v Krkonoších víceméně zadarmo........

                    0 0
                • C.A.C  

                  Boha, kde jsi tam bydlel a kde jezdil ??? Tady jsme bydleli a stálo to necelý tři stovky na osobu a noc. To neseženeš ani u nás – kompletně zařízený a vybavený apartmány, garáž na kola, možnost mytí kol, venkovní krby, bazén, pračka … Tak to neber na dva týdny ! Lidi jsou v Itálii víc než příjemní anebo jsme měli pokaždé kliku. Běžný potraviny jsou v marketech téměř na stejné úrovni jako u nás, něco je dokonce levnější – šumivé víno na večírek vyjde na pár kaček :-) A ježdění ? Kde najdeš V Beskydech toto. Ne, že by naše hory byly špatný, ale jsou prostě jiný a člověk zvyklej na naše pahorky pak na Dolomity čučí jako puk. Alespoñ poprvé. Takže za naši bandu – na Gardu rozhodně ano.

                   
                  0 0
                  • bikerp1  

                    Můžeš prosím poslat link na to ubytování (nebo nějaký kontakt). Vypadá to docela pěkně.

                    0 0
                  • RomanH  

                    I ja bych mel zajem. Diky moc

                    0 0
                  • Bully  

                    No napis to rovnou sem, diky :o) Ledro je hned nad Gardou, proc primo do Rivy a platit o tolik vic.

                    0 0
                    • biker007  

                      treba proto,ze to mas na vetsinu tras bliz:) a nemusis se vracet k baraku 5× tydne 6km do kopce:) a rozdil v cene ubytovani neni podle me vic jak 10%…ale kdo preferuje klid, tak je ledro asi lepsi..

                      0 0
                    • C.A.C  

                      Objednávali jsme to přes Ledro Service Tour, obsadili jsme celej barák Casa Ornella a půl podkroví Casa Ornella Mansarda. Tím jsme dosáhli hodně zajímavou slevu. Ale i plná cena je levnější než u nás na horách. Všechno je to v jednom dosti velkým objektu. Klid a pohoda, ale ty návraty ze švihů jsou opravdu peprný. Po staré Ponále štráse je to na závěr dne docela záhul. Od Gardy 10 km a převýšení zhruba 600 m. Ale zase z Ledra je to blíž na Tremalzo, na Baitu Segalu i na Perniciho chajdu -:) To si každý musí zvážit sám.

                      0 0
            • Bully  

              To bych musel zaradit o nekolik pastorku tezsi prevod a na bryle si zevnitr prilepit fotky horskych vrcholu :o)

              0 0
    • gargamel  

      My jsme byli letos v téhle oblasti a moc se nám tam líbilo. Tahle oblast není tolik profláklá, jako sever Gardy, ale je to tam super. Ježdění je tam dle mě takový, že si každý vybre (i rodinka). Navíc v apartmánu byli velice přívětiví a s panem domácím jsme večer probrali trasu a on většinou něco doporučil (jeho typy nezklamaly:-)).

       

      P.S: Když jsme si poslední den vyjeli na Tremalzo, tak jsem měl dojem, že jsme na dálnici:-( Tady jsme za celý den na biku potkali max. čtyři pěšáky.

       

      Pár fotek: http://picasaweb.google.cz/…pa/Den2Gaver

      " http://picasaweb.google.cz/…n5BoccaCocca":http://picasaweb.google.cz/…n5BoccaCocca

      0 0
    • tomvas  

      Nejlepší je prohrabat se kompletně internetem (včetně Youtube) a udělat si obrázek sám, protože nejlépe víš, jaká je vaše rodinná kondice.

      Já jsem byl letos s 9ti letým synkem a manželkou  na Gardě a dali jsme si Ledro, Mte. Velo i Tremalzo. Výborné je to i v Cortině, kde se dá dobře jezdit a k tomu přidat i nějakou tu ferratu.

      Dobré je to také v oblasti Folgaria-Lavarone.

        
      0 0
    • hribe  

      Osobne bych do tehle mist IT jel urcite znova, nicmene urcite bych nejel primo k Lago Di Garda, ale teba k Lago Di Ledro, ktery je asi 30km severo-zapadne od Gardy. Garda je extremne dobra pro surfare a podle toho to tam vypada, je jich tam mraky, hlavne z Nemecka, tudiz kempy kolem Gardy jsou v sezone hodne narvany a hlavne taky ceny vysponovany ! Navic na Garde clovek tezko hleda klid, je to hlava na hlave. Treba Lago Di Ledro ja krasny cisty nezkomercnely jezero, kde se koupou obycejny mistni lidi, nemcina neni slyset nikde. Je tam jeden kemp na konci jezera. Takze ja az tam pojedu priste, tak urcite na Ledro a na Lago di Garda resp. do mestecka Riva Del Garda si udelam maximalne jednodenni vejlet … ;) Jinak je tam krasna priroda, to je bezesporu, nicmene z myho pohledu pro cyklistiku-horsky kola to tam vhodny neni. Pro silnicare asi vic, nicmene je potreba pocitat s velkym provozem, treba na ty silnici kolem Gardy je provoz jak na Vaclavaku a to neni nic pro me … ;) hribe ;)

      0 0
      • biker007  

        no neznam v alpach horsi oblast na silnicku, nez je sever gardy (vcetne ledra). je tam jen nekolik malo silnic, kam se koncentruje veskerej provoz. navic mezi ledrem a gardou je dlouhej tunel, kam bych na kole nejel (nehlede na zakaz). kdyz na silnicku do italie, tak bych volil vinschgau (pod stelvio), livigno nebo silnicarsky raj – oblast Sella Ronda.

        jinak nevim, proc by to tam nebylo vhodny pro horsky kola:)?

        0 0
      • C.A.C  

        Jak jsi přišel na těch 30 km ??

        0 0
      • makak  

        Ty si jako rádio Jerevan :-) 30km na Ledro, nevhodný pro MTB, vhodný pro silnici …

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.