• pavelsiska

    Zdravím, rád bych si pořídil nové horské kolo. Konkrétně uvažuji o Kelly gate 90. Tento týden bych rád viděl a vyzkoušel v prodejně, jinak ho znám zatím jen od počítače. Momentálně jezdím na Kellys tnt 50, pořídil jsem ho minulý rok asi za 15 000 Kč. Jsem prakticky začátečník a lepší kolo jsem nikdy neměl ale zdá se mi že to tnt je spíše na občasné vyjíždky v lehčím terénu. Já jezdím cca tak 2× týdně kolem 30 km, většinou lesní cesty po kořenech, šotolina ale i asfaltky. Navíc tak třikrát nebo čtyřikrát si zajedu nějaký ten mtb maraton (1–2 hodiny). A právě při závodech se mi zdá že to kolo zaostává a dostává nejvíc zabrat. Také mi přijde že má dost vzpřímený posed.

    Chtěl bych se tedy zeptat jestli mi doporučujete typ gate 90. Jde mi hlavně o ty závody, na nějaké top umístění nepomýšlím, chci si to hlavně užít. Zatím se mi zdá že na dosavadním kole se spíše nadřu a navíc od poloviny závodu v tom každou chvíli někde cvaká a skřípe. Navíc ten vzpřímený posed mi asi taky moc nepomůže.

    Ještě bych měl si napsat že mám 180 cm, 75 kg. Chtěl bych do nového kola investovat cca 30 000 a v této ceně se mi typ gate 90 zdál nejlepší.

    Předem děkuji za vaše názory a postřehy.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.