• FilipVM

    Ahoj, mám v hledáčku Kellys Gate 90 a budu vděčný za radu, přeci jen je to v mém případě výběr na hodně let. Hledám univerzála na všechno, nic těžkého nebo technického, spíš na pohodu – turistické trasy, cyklotrasy, cyklostezky, asfalt … Nájezd něco přes 2 tis. km/rok.

    https://www.kellys-bike.cz/…e-90-2023-31#…

    U toho Kellysu mám otazník ohledně teleskopu, ta možnost by potěšila (zatím nemám zkušenost), ale nevím, jak je ten model sedlovky spolehlivý, aby to nebylo spíš o nervy stran servisu, údržby …, Jinak za mě vše ostatní vyhovující – ráfky nejsou na bezduše, ale to mi nevadí, další výhodou je prodejna takřka přes cestu a osobní přístup prodejce Možnost je taky pořídit GATE 70 – totéž osazení, jen nemá ten teleskop.

    Do úvahy beru taky Giant XTC SLR 29 1https://www.giant-bicycles.com/cz/xtc-slr-29–1

    – tam nevím co ta Crest vidlice …

    Grand Canyon 8 https://www.canyon.com/…-8/2619.html

    • výborný poměr cena výkon, ale oproti výše uvedeným je víc laděný do terénu, než by pro mě bylo asi potřeba
    0 0
    • Tomas_82  

      Kellys nebude špatná volba, ale když už tam máš ten Canyon, koukni na Grand 9, není o moc dražší, ale je o pořádný kus lepší. V terénu bude schopnější ale pomalejší nebude.

      0 0
    • Baf13  

      Mám toho Gianta rok a nemůžu si ani na vidlicí stěžovat, ale když jsem ho kupoval cena byla jinde (36k).

      Dnes bych se asi přikláněl sem https://www.bike-discount.de/…ous-al-9.0-1?…

      velmi dobrý poměr cena/osazení.

      0 0
      • FilipVM  

        Díky za link, ten Radon vypadá za ty peníze až neuvěřitelně :) Mínus je pro mě ten Sram a nevím, jak je na tom Radon s podporou – případné závady, reklamace apod. Jsem docela konzerva, raději bych kolo z kameňáku a pokud na přímo, u Canyonu bych z toho asi měl lepší pocit…

        0 0
        • Nickman80  

          Vcera jsem objednaval z bike discount https://www.bike-discount.de/…ragger-7.0-2 vubec bych se nebal, mel jsem par dotazu a obchod do hodky pres email hned komunikoval. Navic pri nejake reklamaci hradi postovne a osobne si myslim, ze v nemecku se resi pripadne reklamace daleko lepe nez u nas v nekterych kamenych obchodech.

          0 0
          • JachymP  

            Přesně tak, já bych se spíš bál u Kellyse. Radon je o dost větší značka než Kellys. Kdyby šel Kellys za rok do kopru, nikdo by asi překvapen nebyl…

            0 0
    • cyklista86  

      To ti je 60+ nebo mas spatne kycle, ze chces na cyklostezku teleskop?

      0 0
      • Tomas_82  

        Tak píše i turistické trasy, tam jí využije.

        1 0
      • FilipVM  

        Tak v terénu něco odjezdím, dost po turistických trasách, v domácích podmínkách hlavně Beskydy, Hostýnské vrchy a pak různě na dovolené. Není to nic extra technického, určitě by to spousta frajerů sjelo na kdečem … No já nejsem v terénu úplné kopyto, ale ani talent od přírody, takže tuším, že by mi ten teleskop často pomohl. Nějakou tu váhu navíc při ježdění po asfaltu a cyklostezkách neřeším, spíš aby to nebyly nějaké stresy navíc s problémovým komponentem.

        0 0
        • cyklista86  

          V poradku. Z prvniho postu to vyznelo, ze ji potrebujes na nastupovani.. :D

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.