Kdy vyměnit kazetu/převodníky?

11 nepřečtených
  • Shaby

    Zdravim,

    měl bych dotaz, jak poznám, že už je potřeba vyměnit kazeta nebo převodníky?

    Občas tady čtu rady, kdy od oka podle fotky poznáte, že už je potřeba měnit.

    Poznáte to z mých fotek?

    Kazeta má cca 600 km, teď jsem měnil řetěz, protože už docela střílel (taky 600 km). Jak jsou na tom převodníky? Prostřední placka se mi moc nezdá, ale já jsem v tomhle amatér a vozim to do servisu, a nějak jsem nezkoumal, jak to vypadalo nový. Ale zase mi příjde, že to měnim nějak moc často:(

    Mám celý kolo na Aliviu, šel by popřípadě vyměnit jen ten prostřední převodník, nebo bych musel měnit celý kliky?

    Díky

    0 0
    • MirosPikos  

      Když si dal nový řetěz, děje se něco nezvyklého s řazením? Řadí se snad hůř? Přeskakuje řetěz na nejpoužívanějších převodech? Pokud je všechno v pořádku, můžeš jezdit dál. Kazeta i převodník by měly vydržet rozhodně víc než jen 600km. Jsou tu vlákna o tom, jak měnit řetězy a podobně a tam se dozvíš, kolik taková kazeta resp. převodník obvykle vydrží. Důležité je včas měnit řetěz (na to je metoda, jak se takový řetěz měří šuplerou 11 článků, které mají mít určitou hraniční délku).

      0 0
    • lidumil  

      Podle fotek to vypadá, že je to skoro nový. Měnil jsi řetěz po 600 km? A co máš za řetěz. Je to totiž dost málo.

      0 0
      • zichis  

        kazeta vypadá skutečně zachovale, aspoň ta část co je vidět na fotkách. Jenže… nějakou dobu to nechával přeskakovat a to je špatný. Mám obavu že některej zub co není vidět má kvůli tomu smetenou hranu a bude mu to v tom místě zlobit.

        0 0
    • epsilon  

      Já to dělám jednoduše .. když už je vytahaný řetěz tak ho vyměním a pokud si už na tu kazetu nesedne tak hold je potřeba vyměnit i kazetu … i když teď mi vydrží pomalu dýl řetěz (C9) než kazeta … jinak převodník by měl vydržet dost .. 10000 + – určitě .. tam jde stejně jen o ten prostřední

      A to že ti to střílelo při řazení by nemělo být vytahaným řetězem .. ale spíš blatem :)

      0 0
    • LubošL  

      Kup si jednoduchou měrku na řetěz. Stojí cca 100Kč.

      Vždy po umytí řetězu ji na pár místech vyzkouším a když někde spadne na 2-hý zub měrky, tak jde řetěz pryč. Tím si zajistíš že kazetu i převodníky měníš spíš díky morálnímu než fyzickému opotřebení.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.