Kde sehnat 20" odpruženou vidlici?

5 nepřečtených
  • jihra

    Zdravím. Chci si postavit celoodpružené lehokolo a sháním na něj 20" odpruženou vidlici. Prozatím jsem narazil v jednom skladě na nějakou „šunku“ s vnějšími pružinami bez jakékoliv regulace a pak ve firmě Azub (vyrábí lehokola) by snad šly sehnat nějaké vidly v ceně cca 3000–6000 Kč. Jelikož je to ale můj první pokus s výrobou „full“ leháče, tak bych zase do toho nechtěl tolik investovat (co když to pak vyhodím), na druhou stranu to chce ale vidlici alespoň s regulací tvrdosti. Tož poraďte, kde by se ještě dala 20" odpružení vidlice sehnat. Nebo neválí se někomu doma (i použitá)? Dík za info.

    0 0
    • AV  

      Koupíš-li v bazaru (Aukro …) dětské kolo, budeš mít vidlu aji kolo. A cena je poměrně příznivá. A že je tich prodejů v OV docela dost.

       
      0 0
    • Nimrod  

      stačí vyrobit korunku http://brooklynmachine.pinkbike.com/…/Prototypes/

      0 0
      • jihra  

        Není mi úplně jasné, vo co go.  Borec má na tom kole 26" vidlici a v tom 20" kolo. Místo V-brake kotouč. To je samozřejmě řešení, ale pro lehokolo dost nevhodné. Jde o to, že předek lehokola je dobré mít co nejnižší, aby měl člověk co nejníže kliky. Když jsou kliky hodně vysoko (výše než můj zadek, který spočívá na sedadle), tak se hůř šlape a hůř se drží „balanc“. Mohou pak být i problémy s vedením řetězu k zadnímu kolu (musí se dávat vodící kladky a to je nanic). Takže nad předním kolem je třeba ubrat každý možný centimetr výšky,

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.