• mdk

    Zdravim vsetkych. Chcem sa spytat ci ma niekto skusenosti s odpruzenou sedlovkou, ci sa oplati investovat do menej bolestivejsieho zadku. A poradili by ste ze aku sedlovku tak do 2000káčiek

    0 0
    • jihra  

      1/ Projdi si staré příspěvky, je tam toho „hafo“. 2/ Vřele doporučuji tohle – www.srsuntour-cycling.com/…b1/index.php?… Cena cca 900 Kč, dural, funkce výborná.Už bych nikdy nesed na pevnou sedlovku.

      0 0
      • mdk  

        dik za radu ale suntourke sa zdaleka vyhybam

        0 0
        • mdk  

          a na aky princip sedlovka funguje?…chapem dobre ze ked vyjdem zo zadnym na nejaky hrbol tak ta sedlovka tu nerovnost pohlti?

          0 0
          • Jogador  

            Mám ji doma,kvůli váze a dalším věcem ji nevozím, vždy když si sedneš, to propruží, nevim, klidně ji za 500 někomu přenechám…

            0 0
          • tomek  

            Ty sedlovky jsou dvě ( nebo víc?), jedna je pružinová a druhá elastomerová, ale nevím jak tahle funguje. Já bych šel do pružiny… www.tandem-bike.cz/…robnosti.php?…

            0 0
        • Volf  

          Tak to je pouze tvůj boj. Ta Suntourka je totiž skvělá.

          0 0
          • volvej  

            Mám ji taky a mužu jen souhlasit. Hlavně se mi líbí, že sedlo nemá žádnou vůli jako to bylo kdysi u nělaké zoomky. Sem si všiml, že na bike4u prodávají tužší pružiny od 80 do 120 kg

            0 0
      • toncekk  

        Taky uz sem o odpruzeny premyslel. Asi ji zkusim, jenom nevim, jestli ju narvu do ramu. Puvodni ma prumer 26,4. Sice nejsou 2 desetiny moc,ale nevim nevim.

        0 0
      • mosquito  

        tak na ni koukam a ze bych ji i zkusil a kdyztak ji vnutim tatikovi :-D .. ale pls muzes mi napsat kolik vazi – soudruzi u Suntouru tento udaj neuvadi :-/ dik

        0 0
        • ivaneck  

          myslim, ze vazi 730g +/- autobus, nekde ten udaj byl. Taky jsem ji koupil s tim, ze pokud nebude nic moc, pujde na mati kolo :o) A jinak jsem kupoval tady: www.koloshop.cz/index.php?… za 763,– levnejsi jsem nevidel.

          0 0
        • o.1  

          dneska v obchode sme ju vazili: 777g, a stoji u nas 840Sk

          0 0
          • mosquito  

            toz uz mi zdobi bajk :) sice sem ji nevazil ale nezda se byt tezka (rozhodne ne 777g – jak se budu nudit zvazim ji) vazila priblizne 2× tolik co puvodni nejaka AL sedlovka GT, mel sem v ruce i tu levnejsi a tam byl citelny narust hmotnosti, funkcne se zatim tvari docela OK – zkusel sem ji asi 20km na rozbitych dirach v silnici, sjezdy z obrubniku apod .. obcas krapet piskne

            0 0
      • edonir  

        Tu Suntourku ma bratr na crossu, ma na ni najeto neco ke 3 tisicum a je spokojeny.

        Parkrat jsem si na to ze zvedavosti sednul a musim uznat, ze je to velmi pohodlne. Neexistence tlumeni ovsem byla znat. Rozdil ve vaze je taky znatelny. Rozhodne to neni nic pro chrty, ale pokud jezdis proto, aby sis jizdu uzival a nemas na fulla, v kazdem pripade doporucuju alespon vyzkouset. V nejhorsim prijdes IMHO max. tak o 700 kc, kdyby nevyhovovala a prodaval jsi ji pres bazar.

        0 0
    • bradek  

      Já mám USE SX, zatím spokojenost, tvrdost se dá nastavit sroubem uvnitř, vůle zatím ždáná.

      0 0
    • MattsSpeed  

      Ahoj, oplati sa kupit odpruzenu sedlovku pre priatelku? www.tandem-bike.cz/…ur-sp-nex-d4 vymena sedla z makkeho IKE na Nissene pomohla iba ciastocne… Pozeral som este na USE ale to je cenovo niekde inde. Paralelogram pruzinovy, alebo teleskop? Riesit dalej sedlo (napr. Spesl), alebo kupit odpruzenu sedlovku?

      0 0
      • mdk  

        No tento problem som presne riesil ja…sedlo tvrde jak svina ..na druhy den som si musel zvyknut tak kilak aby ma zadok nebolel…ale vzhladom na vahu som sa radsej vyhnul tej sedlovke a kupil sedlo (vid profil) a oproti scottu sedla (nejaky zaklad) podstatne lepsie i ked je to chrti sedlo…ale je podstatne pohodlnejsie i ked narazy su citit…

        Inak ta sedlovka sa tu us riesila a povecsine co som pozeral tak si ju chvalia…len sa vyvaruj tej lacnejsej verzii..neviem ktory presne typ ale od toho suntoru kup tu drahsiu

        p.s. ja us odpruzenu sedlovku neriesim vzhladom na to ze buducu sezonu idem do 160/150

        0 0
        • MattsSpeed  

          ano, sunturky robia verziu s elastomerom a olej/pruzina, samo vezmem olej/pruzina :-) k tomu sedlu, a odpruzeniu, priatelka vacsinou vyuziva bajk na cykloturistiku, tz. pohodova jazda a jazda s brasnami, tam problemy vyriesilo nove sedlo (fizik nissene), pri jazde v terene tak 20km sa ale iste partie ozyvaju znova, tak ma napadla ta sedlovka… pretoze kupovat fulla, to by sice bola parada prenu, ale pri jej jazde by to nevyuzila (myslim pocet km v terene) a potom nieje vhodne na turistika a neviem kde by som ho skladoval (maly byt) :-)

          0 0
          • ivaneck  

            oprav me, jestli se mylim, ale neni to olej-pruzina, ale pruzina. Zadne tlumeni nema.

            0 0
            • MattsSpeed  

              www.srsuntour-cycling.com/…s/binary.php?…

              mas pravdu, nema su to skutocne iba pruziny… ale niesom sam, vacsina eschopov to uvadaza ako pruzina/olej :-)

              0 0
              • samotar  

                jsou to dvě pružiny a elastomer olej tam je jen aby to nerezavělo , mám ji dva roky a jsem celkem spokoleny , žádný vakl, až bude zbytečných 40 tak bude full. Je pravda, že teleskop je o ničem.

                0 0
    • malko  

      Když už je ten thread založenej, tak se zeptám na zkušenosti s Point Paraflex:

      eshop.bikezone­.cz/index.php?swit­ch=detail&id=2610&k­at=971&trideni=NA­ZEV&pocet=10

      Ve starších příspěvcích lidi docela vychvalovali sedlovky Cane Creek…že jsou oproti suntouru o dost lepší. Ale to už bylo cenově někde jinde. O odpružené sedlovce už přemýšlím delší dobu, tak bych chtěl aby to rozumně fungovalo a nechytlo to hned vakl.

      0 0
      • MattsSpeed  

        skusenost nemam ale chcel by som kupit, k tomu cane kreek, je to elastomer, ale na druhu stranu zdvih 75mm… tazka volba :)

        0 0
        • malko  

          No teď koukám že ten Point Paraflex je taky jenom elastomer. To nemá ani pružinu? To už by mě přišel lepší ten Suntour. Ale zas proč by to stalo 2 litry, že? Jinak na pohled ta konstrukce vypadá stejně jak Cane Creek, kterej se tady tak vychvaloval. Tak jestli někdo máte jěště ten CC, tak sem napište co to je za systém ať se může vyřknout definitivní soud :-)

          0 0
          • JakubG  

            Kamos si ji hodla v tomhle tydnu poridit k narozkam, tak uvidime, jak bude spokojenej.

            0 0
            • malko  

              Ok, tak sem pak nezapomeň dát report, co na ni říká.

              0 0
            • mosquito  

              nejake novinky ? zrovna po vyplate tak bych neco koupil :) potrebuju blikacku a skrz postovny bych tam prihodil i tu sedlovku .. teda pokud uslysim nejakou chvalu :-P

              0 0
              • malko  

                Zatim ne. Do Bikezonu prijde pristi tyden a jak to tak vypada se zkouskama, tak si na ni driv nez ve ctvrtek nesednu :-(

                0 0
                • mosquito  

                  a pak dej vedet jestli to je model NCX-D4 (2006) nebo NCX-D5 (2007) .. rozdil je tam teda asi jen 2mm zdvihu

                  0 0
                  • malko  

                    Jo kde si sehnal info k té sedlovce? Soudím že podle těch modelů si našel něco na netu. Já jsem nenašel lautr nic.

                    0 0
                    • mosquito  

                      nahodou sem si vsiml ze na suntouru je model SP7-NCX-D5 www.srsuntour-cycling.com/…28/index.php?… (PDF jsou tam porad k lonskymu modelu ale specifikace se lisi v tech 2mm, ale treba taky bude lehci no a nebo tezsi, mozna lepsi a mozna horsi)

                      a SP6-NCX-D4 je v archivu pro rok 2006 www.srsuntour-cycling.com/…28/index.php?…

                      0 0
                      • malko  

                        Aha, ale ja mám objednanou tu Point Paraflex. Tu co jsem na ni dával na začátku odkaz. Ta je právě tak od pohledu konstrukčně hodně podobná té od Cane Creek (Thudbuster LT). Tak doufám, že i funkčně to bude na stejné úrovni. No uvidíme, ale v každým případě stejně nebudu mít to srovnání s ostatníma odpruženejma sedlovkama.

                        0 0
                        • Nodar  

                          ahoj, tak co ten Point Paraflex, máš ho ? A zkušenosti ?

                          0 0
              • malko  

                Jinak ted koukam, ze ten kamos, co si ji chce poridit, jsem vlastne ja :-) Zdravim Kubasa…podle nicku me nemohl poznat(pozustatek staryho bikefora) a ja jsem ho taky hned neodhalil. Asi bych si mel upravit profil ;-)

                0 0
          • stenli  

            Zdravím, jestli někoho zajímá názor čerstvého uživatele nového modelu Cane Creek Thudbuster LT 2007, tak tady je. Objednáno přímo z USA za 3650 Kč i s poštovným, ochraným neoprenem zdarma a redukcí na manželčinu užší sedlovku.

            První zkušenosti jsou výborné. Vyžehlí krásně cestu a hlavně nebolí záda z otřesů jako dříve. Bál jsem se trochu pohupování při šlapání – pohupuje se jen na cestě s pravidelnými menšími nerovnosti – např. úzká polní cesta s drny. A i tak je to pohupování takové příjemné, nepostřehl jsem, že bych tím ztrácel sílu při záběru. Jinak jezdím vsedě tam, kde mne dříve záda donutila vstát. Největší nerovnosti nepobere celé jako FS, ale z prudkého rázu je jen takový pozvolný o menší intenzitě, vstát je potřeba také. Na mtbr.com jsem četl u několika názorů o nepříjemném zpětném kopání; toto se mi vůbec neprojevilo, asi tam pisatelé měli měkké elastomery, které šly nadoraz (v sadě jsou tři typy různé tuhosti, které lze po dvou vzájemně kombinovat). Vřele všem bajkerům na HT doporučuji.

            0 0
            • MlokCZ  

              Kopání vyzkoušej nejlépe na nějaké větší díře, tedy nějaké kolem 1m, která má pozvolný nájezd a výjezd, takže se dá normálně rychleji projet. A pokud ta sedlovka nemá tlumení, což netušim, neznám ji, tak tě to kopne proklatě a třeba ta Sunturácka tady samozřejmě kope.

              Jinak od pohledu je ta Thudbuster pěkná. Docela by mě zajímalo přímé porovnání s tou Suntourkou, navíc když ta Cane Creek má i výrazně větší zdvih.

              0 0
    • disonance  

      Jsem se na základě tohohle threadu byla včera zeptat na odpruženou sedlovku v cyklošopu a pán mi to velmi intenzivně rozmlouval. Že díky tomu pružení se výška sedla mění až o 3 cm a že to nedělá dobrotu. Ž je to hrozně těžké. Že když si u nich někdo kupuje kolo, kde je tenhle vynález součástí, bere si hned pevnou a tu původní jim tam nechá za pár korun do prodeje. Tak mi jednu takovou nabídl (290,–), ale nějak jsem si už svým požadavkem nebyla jistá, tak jsem to raději nebrala. Co vy na to?

      0 0
      • kovar  

        pán asi zná jen odpr. sedlovky za 290,–, dál jeho znalosti o odpr. sedlovkách nesahají. V jednom má ten pán pravdu, že funkce odpružená sedlovky za 290 Kč je jen zvýšení hmotnosti a vaklu.

        0 0
        • fousek  

          No me zas pride zcestny si koupit HT a pak na to davat odruzenou sedlovku, nebylo by lepsi koupit rovnou fulla?

          0 0
          • MattsSpeed  

            samozrejme ano… ale aj nie :-)

            0 0
          • Volf  

            To jsi zase viděl ceny fullů v americkým e shopu a zapoměl, že to nejsou koruny viď:-)))

            0 0
      • la-da  

        Problém je v tom že když se na odpružené sedlovce mění výška sedla tj. když jedeš přes nějaké hrby tak tě s neodpruženou sedlovkou sedlo nakopává tak, že se zase mění vzdálenost pedály – prdel,což taky nedělá dobrotu a navíc je to docela nepohodlný.Člověku pak nezbyde než se ze sedla zvednout.Ale chce to nějakou fungující sedlovku,minimálne ten Suntour.

        0 0
        • Verte  

          Mám Suntour s pružinou od jara a jsem spokojen.

          0 0
          • MattsSpeed  

            muzem se opytat na tvoju vahu a rozsah nastavenia sunturky? pritulka mam tak 55kg

            0 0
      • ivaneck  

        Nevzpominam si, ze by na kolech byly namontovany paralelogramove sedlovky. Ty teleskopicke za par supu jsou o necem jinem. To ze se meni vzdalenost bych bral taky dost s rezervou. Pri jizde bez nerovnosti nemam pocit, ze se to houpe(jde taky o styl slapani, ze..) a kdyz narazis na nerovnost, tak ji to pohlti a samozrejme na chvili zmeni vzdalenost k pedalum. Jenze je ti to jedno, protoze v tom okamziku bys stejne nemohla slapat s pevnou sedlovkou, jakej bys dostala kopanec. Doporucuju sedlovku vyzkouset. Ja to sice neudelal a dal na mistni rady a koupil po netu, ale jsem spokojen. Vetsinu sjezdu na svem prvnim zavode jsem daval v sede. Bez problemu.

        0 0
    • Lucke  

      vživote bych si neco takoveho nekoupil:)..jako je odpruzena sedlovka..

      0 0
      • pepek  

        Neříkej v životě, počkej pár let, v Tvém případě tak asi: 20. I když pak už budou 9kg-fully za pusu.

        0 0
      • volvej  

        Panáčku, ve tvém věku jsem taky nevědel, že jsou na těle záda a mužou bolet.

        0 0
    • UCHI  

      Odpruženou sedlovku jsem intenzivně řešil loni do té doby než jsem si koupil fulla. vyzkoušel jsem jich několik typů a nakonec jednoznačně zvitězila Suntour DX4. Paralerogramový system jejich sedlovky funguje velmi dobře, dá se citlivě seřídit podle hmotnosti tak že reaguje na nerovnosti cca od 2cm a při šlapání se pohybuje tak 2–3mm, což není vůbec cítit.Ten kdo je tak odsuzuje by si je mněl nejdřív vyzkoušet, já jsem na ní ujel asi 5000km a naprostá spokojenost. Full to sice není, zrjména co se týká velikosti zvihu ale rozdíl v ceně byl alespon u mně cca 80.000kč, což značí že ta sedlovka je za málo peněz opravdu hodně muziky.

      0 0
      • miťo  

        Na starem Durateku s rozměrem sedlovky 27,2 jsem ji nasazoval na Beskyd Tour, který vede většinou po kamenitých cestách a nelitoval jsem.

        0 0
    • petrun  

      Pružina, elastomer co zkusit vzduch? www.cyklosvec.cz/index.php?… Navíc i hezky vypadá, taky o ní uvažuji.

      0 0
      • ivaneck  

        no, vypada zajimave, vazi pulku, ale je to teleskop… takze ne.

        0 0
        • petrun  

          Je to teleskop ale vzduchové odpružení má úplně jiný průběh než pružina. Elastomer za odpružení vůbec nepovažuju (navíc kolem nuly ztvrdne na beton).

          0 0
          • mosquito  

            vaha je uplne super ale preci jen by si tu asi nikdo nekoupil sedlovku bez paraleogramu, kde nedochazi k takovym torznim silam a tudiz k horsi funkci jako u techto typu

            0 0
    • Smazaný účet  

      prijde mi efektivnejsi investovat do sirokych plastu. rozdil 2 desetin palce (2.0 / 2.2) odpruzenou sedlovku vyrovna a alespon se nebudes houpat jak na housenkove draze

      0 0
      • kovar  

        meleš nesmysly

        0 0
      • Mamut  

        Sedel si niekedy na nejakej sedlovke, ktora tu zmienena ako dobra? Suntour, Cane Creek, mozno ten Point alebo niecom podobnom alebo iba zvanis?

        0 0
      • mosquito  

        tak to je fakt kec jezdil sem 1,9 a ted 2,1 – ano v pohodli tam rozdil je – jenze velice maly a jsou pomalejsi

        vcera sem si na smrzickym vandru tu suntourku D4 pekne vychutnaval – lesni a polni cesticky s kamenim, malyma vetvickama a trsy travy sem prejizdel jak rovnou asfaltku, samo koreny nad 5cm uz sou zraly na fulla a stejne prdel musis zvednout ale jinak za to tech cca 400g nebo kolik je ten rozdil rozhodne stoji .. a klidne se vratim na 1,9 plaste

        0 0
      • Volf  

        Až si dáš kolo do profilu tak se kouknu jak máš tlustý pláště a budem se dál bavit jo? Rada dej si tlustý pláště je dobrá a jen bych rád věděl kde jsi ji slyšel. Ono jsou taky lidi co chtěj aby jim kolo jelo víš a to s tlustejma pláštěma asi nebude jen tak.

        0 0
      • MlokCZ  

        A kde prodávají pláště se zdvihem 5cm, který přitom celkem pojedou a nebude hrozit cvaknutí duše? A navíc k té sedlovce ty pláště můžeš vozit navíc taky.

        0 0
    • mosquito  

      tak trosku ozivim thread :) :-/ .. vcera mi Suntour NCX-D4 zacal po cca 200km najednou pekne vrzat, zastavim kouknu na to a vytratila se mi jedna zavlacka a cep byl uz z pulky taky venku, takze vicemene ve stoje sem dojel poslednich 10km domu a doma koukam jaka je tam zavlacka ze koupim novou a ejhle – gumovy valecek je krapet zpuchrely a hlavne tak z 1/3 vydrbkany v miste, kde se opira o tlumic :( .. kdyz sem ji zas celou sundal tak sem ji i prevazil cca 730g (orig sedlovka od GT 320g) – nebyt toho valecku, ktery doufam vyreklamuju za nejaky funkcni, tak ji hodnotim jako pouzitelnou a 400g pro hobika neni tak moc ale pohodli ano :)

      0 0
      • vlk  

        Ty závlačky vapadaj, že by mohli vypadávat.Ten váleček slouží jen jako doraz ne? Místo něho dáš jiný kousek gumy.Jestli je jako doraz, tak bude odrbaný každou chvíli-asi bych ho nějak moc neřešil.

        0 0
        • mosquito  

          no zavlacka nastvala, ale ve Ferone bude stat 2,50 takze pohoda (trosku by me stvalo ztratit ten cep – ten uz by se musel nechat vyrobit)

          na fotce je to v totalne povolenem stavu a na lezato, ve skutecnosti pri funkcnim pritazeni, jezdi kovovy valecek po horni strane tlumice – spise tedy po jeho predni polovine, nez to gumovy valecek jezdi po svisle casti tlumice a spise v horni casti – vydrbal ho nejspis rozsireny horni kraj tlumice

          no nic, urcite neprodali prvni sedlovku tak bud reknou ze je to OK ze uz se to zhorsovat nebude nebo mi daj novou gumicku – vypada jak zpuchrela a navic se pojedu jeste k vackarovi podivat na tretry takze to mam kolem

          0 0
          • Volf  

            Tu gumičku jsem měl taky prasklou. Je to jen doraz a dá se to měnit.

            0 0
            • mosquito  

              a to ti prdla po jak dlouhe dobe .. tech 200km pripada sakra malo :-/ resp musi se menit opakovane? nebo to je jen vyjimka :O ?

              0 0
      • ivaneck  

        presne tohle se mi stalo taky, zacala vrzat, nejakej olej jsem tam striknul a po nejakem tom kilometru zase prestala. Zavlacku (segrovku) jsem taky ztratil, ale cep jsem tam natlacit zpet a dojel domu.

        0 0
    • maro2  

      Kupil som tuto sedlovku (suntourku) priatelke. Je spokojna, ale mame taky problem … sedlova trubka je pre sedlovku priemeru 30.4, takze som to riesil redukciou. Sedlovka sa ale v tej redukcii pocas jazdy zasuva nizsie a neviem si s tym poradit. Skusal som zdrsnit plochu na redukcii, objimka je na doraz. Nemate niekto napad, co s tym? Dakujem …

      0 0
    • biker33  

      a co todle stoji jen 550kc www.specialized.cz/new/doplnek.php?…

      0 0
      • keo  

        Pístovkám obecně moc nevěřím a už vůbec bych nebral pístovku bez zpětného tlumení,měl bych strach v té cenové kategorii o výdrž.Udělat pístovku,aby nechytla po chvíli vakl něco stojí.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.