• Pista.Wassermann

    Ahoj všem,

    postupně dávám dohromady nové kolo a jsem těsně před objednáním zápletů a jde mi o ořech. To, co teď řeším, je skladba pohonu. Napadla mne varianta kazety SRAM XG-1150 jak kvůli 10z. pastorku (jezdím dost do rychla), tak trochu i kvůli váze, ale to je až podružné. Napadají mne výhody: 10z. pastorek, XD ořech-bez zakusování, a pak trochu úspora váhy oproti Shimanu.

    Varianta 2. je kazeta shimano 11–42/46 a výměna převodníku za např. 36 oval. Nyní mám převodník 34z.

    Vozíte někdo SRAM kazetu s řazením shimano? je to špatná úvaha vozit SRAM kazet se shimanem?

    Díky za postřehy

    0 0
    • nomecz  

      vozím to a funguje to naprosto normálně

      32oval AB + XT8000 řazení a kliky + XG1190 kazeta

      taky sem nejdřív automaticky při přechodu z 2×11 kupoval kazetu 11–46, ale šla rychle pryč protože mi nevyhovovalo odstupňování

      0 0
    • jecnak  

      Vozil jsem to tak vloni zvela bez problemu. Dneska bych uz neuvazoval o nicem jinem nez Eaglu – verzi podle penezenky.

      0 0
      • Atilla  

        5500,– za kazetu teda furt není lidová cena. Ohnout pastorek není nic těžkého a můžeš jít pro další. A někdo kdo dá větší nájezd jí bude kupovat každý rok + 5–7 řetězů

        0 0
        • Josech  

          Taky ti neni lidova sada. Kolik by jsi chtel, aby to stalo? 2000? Pro socky je XT. Me se libi, jako furt lidi resej penize. Penize vole penize.

          0 0
          • Atilla  

            No já řeším poměr cena výkon protože na tom i jezdím a živím rodinu. Ale chápu, že někdo kdo má kolo jako masturbační pomůcků a najede 1000km za rok to neřeší.

            0 0
            • kapo22  

              +1

              0 0
            • jecnak  

              Tak zas ne kazdy ma fyzicku, aby mohl bez problemu jezdit 1×11. Dobrovolne se priznavam, ze jsem lemra a potrebuju vetsi rozsah nez 10–42. Proto jsem ostatne na Eagla prechazel.

              Kazdopadne dik, ze se drzis tematu.

              0 0
              • kapo22  

                Je fakt, že teď jezdím 10–42 s 30 zubama vepředu a do terénu super. Jenom by to chtělo ještě pár zubů do rychla a bylo by to naprosto luxusní. Takový eagle s 34/36 zubama bych si nechal líbit…jenom není kdo by to platil a živil :-D

                0 0
        • jecnak  

          Pastorek jsem ohnul naposled na nejaky levny kazete bez unasece. Eagle je na toto mnohem mene nachylny. Spis ohnu prevodnik. Retez vydrzi na vyssich verzich Eagla klidne 3000km. Nekdo tady najizdi 20000km na bajku?

          0 0
          • Atilla  

            Na MTB 3000km bych to chtěl v reálu vidět- možná tak při silničním použití. Pastorek jsem ohl jak na XT, tak na sunrace, tak na sramu vše top verze

            0 0
            • nomecz  

              no uprime co si vybavuju z nějakejch fotek tak ty jezdíš oproti s jecnakovi trošku jinej druh MTB a Eagl opravdu vydrží víc ja 1×11 kazety/retezy na tvoje ježdění skutečně rozumná volba nějaké levnější sady když stím každou chvilku někde cinkáš o kameny

              0 0
            • JFtryall  

              Eagle ma fakt obecne vyssi najezdy. Kluci davaji 2 tisice i v zavodnim nasazeni bez velkych problemu. Je to zvlastni, ale je to tak. I kdyby GX Eagle vydrzel min, nez XO1 retez, tak by 1500 mel bez problemu zvladat a fakt v terenu. Zase 11sp retez je za par korun a vydrzi taky standart. Takze je to spis o preferencich a moznostech do toho zainvestovat trosku vic. Ciste GX 1×11 je velmi dobra sada.

              0 0
              • Atilla  

                Tak jestli kazeta vydrží na GX eagle 10tis tak se to vyplatí a příště do ní půjdu. Jen teda to raménko co oře hrabanku se mi moc nelíbí.

                0 0
                • JFtryall  

                  Myslim, ze 8K by urcite mela zvladnout. Ale to asi zvladne i klasicka GX 11sp, kdyz tam tocis retezy jak vzteklej, ale ve finale ses na podobne cene jako Eagle kombinace. :-) spis ten rozsah se fakt hodi to je porad nejvetsi vyhoda. Ja jsem letos na jedne GX kazete dal kolem 5 tisic s nekolika zavodama v bahne a bez problemu. Retez jsem ale daval tak po 500km preventivne. A kazeta bude jezdit dal na zimaku.

                  0 0
                  • Atilla  

                    Tak 6k dá v klidu i XT

                    0 0
                    • JFtryall  

                      To urcite, ale vyssi vaha+ horsi rozsah u 42T varianty, niceni orechu a lehce vyssi vaha orechu. A ja na GX zavodim, mechanicke XT bych si dal na trenink maximalne.

                      Myslim, ze ty kazety mohou zvladnout kolem 8 tisic i jedenactkove. Material u GX i Eagle bude asi dost podobny. Jestli to bude 8 tisic napr. Krusnohorskych, tak to si nejsem jisty. :-))

                      0 0
              • kapo22  

                Takže na čistě GX 1×11 sadě bych měl měnit řetěz jak často? Nezávodím ale extra šetrný k tomu taky nejsem. A má smysl si třeba připlatit za lepší řetěz? (Sram PC X1, PC 1170, PC XX1)

                0 0
            • Jano86  

              3000km plus mínus nedal som si pozor na reťaz

              0 0
          • JMT  

            Ty kráso, nepamatuju že by mi řetěz vydržel déle než 300km. Co dělám špatně ? (Absoluteblack+XT 8000) to je eagle 10*trvanlivější ? To bych byl naštvanej že jsem ho na příští rok nevzal, i když mi rozsah stačí 36–11/42 :-(

            0 0
            • jecnak  

              Nekolik lidi tu potvrdilo, prvni retez Eaglu da kolem 3000 v normalnim pouziti na mtb – bahno, zavody at. Zatim mam jen 1500 a porad dobry – opravdu to vypada ze kolem 3 taky da. Jezdim na tom prakticky jen zavody a nejkaky pojezdy v Alpach. Xtr retez na 11sp mi dal s bidou 1000.

              0 0
        • nomecz  

          no cena to sice lidová není a tím že je to novinka tak se nedá jednoduše sehnat za míň ale za rok za 2 to problém nebude, XG 1180 ma list price taky cca 6, aktuálně se dá na koloshopu koupit za 4 l na e-bay za 2300 i s dopravou do Cr …

          0 0
    • kubad  

      funkčně je to v pohodě, jen trochu dražší vozím s XTR

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.