Kompatibilita S105 řazení a SRAM kazeta

5 nepřečtených
  • Faust88

Ahoj,

na kole mám řazení S105 12s

Na zadním nábojí mám ratchetový systém a teď se mi do cesty připletl XDR ořech a tak mě napadla myšlenka, do jaké míry by bylo proveditelné a funkční následující rozšíření převodů:

Aktuálně mám kazetu Shimano 11–34t,

rád bych tam vrazil XG-1250(10–36t) na tom XDR ořechu.

To, že musím prověřit, jestli to délkově dá hazka na prasovariantě zařazeno velká-velká, je mi jasný. Stejně tak, jestli vůbec hazka pojme 36t centrovací rolničkou, jestli to do sebe nebude narážet.

Co mě ale zajímá, jestli není u SRAM nějaký offset posunutí kazety po ose? Důvod: mám více sad kol.

A taky, jak to bude pracovat na tom desetizubým kolečku?

A v neposlední řadě to píšu proto, že si myslím, že už to určitě někdo dělal, bohužel se mi nepodařilo najít vlákno, kde by tohle bylo.

Děkuju za jakékoliv postřehy

0 0
    • Chlebovnik  

Vzadu to fungovat bude, ale je potřeba použit SRAM řetěz (Flattop).

Ohledně nějakejch offsetů je to spíš otázka tolerancí. Drobné doladění (mikroposuv) může samozřejmě být potřeba.

Jak to bude vpředu neporadím. Všude, kde jsem to viděl, to vozili jako 1× s NW převodníkem. Já osobně bych to spolu s dvoupřevodníkem Shimano neprovozoval.

0 0
      • Faust88  

Ahoj, moc díky za informace.

Vidíš, to mě nenapadlo, že do toho bude padat i řetěz. Já používám KMC a voskuju, takže 5tice řetězů a vždycky po nějaké době rozdovádím voskovou lázeň a zavoskuju je všechny zaráz a pak mám dlouho klid, ovšem jsou to klasické 12tirychlostní řetězy. Jakou funkci tam má ta plochá strana řetězu kromě toho, že se mi to líbí?

0 0
        • Chlebovnik  

Je to teoreticky pevnější. Ale o to nejde. SRAM Flattop má jiný průměr rolniček, než ostatní řetězy.

1 0
          • Faust88  

Tak to je naprosto zásadní informace. Tím pádem beze změny řetězů a přezutí kazet na ostatních sadách kol by to byl akorát zdroj problémů a rychlejšího opotřebení komponent vlivem nekompatibility článků řetězu. Díky za info, definitivně jsi mě odradil :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.