• johny.h

    Technický problémek:( Ukazatel polohy na smyk asi přimrznul a začal ukazovat o polohu míň. Nemá někdo zkušenosti s opravou?

    0 0
    • Zdyn  

      Rozebrat a posunout pásek v ukazateli.

      0 0
    • Lister  

      Nazdar lidi.

      Chtěl jsem se zaptat jestli existují páčky X-9 ročník 2007 i s ukazatelem zařazení převodů jak to měla starří x-9 nebo jak to má stále x-7 ???? Případně kde by se to dalo sehnat.....

      0 0
      • TheIF  

        K čemu nějaký blbý ukazatele, to je jen pro chrty :-) Já od te doby co se zbavil chrtích věcí (tj tachometr,hejblátka na vidli a tlumiči, ukazatele řazení) tak si to mnohem víc užívám…

        0 0
        • Lister  

          no to jo, ale zvyk je zvyk :)

          0 0
          • TheIF  

            Právě, že se dá rychle zvyknout, začneš jezdit pocitivě a ne podle toho který číslo tam máš zařazený ;-)

            0 0
            • Lister  

              no já už jezdím pocitově dávno :o) všechny z věcí, které si jmenoval taky nevozím, ale tahle vychytávky se mi zorvna líbí :)

              Ale jak jsem se díval tak model 2007 ten ukazatel nemá a model 2006 zase nemá „bezztrátový chod“ a podobné vychytávky kvůli kterým tu devítku chci.......

              0 0
              • Macik  

                No tak to je přesně důvod proč zatím řadím x7čkou. Nicméně zero loss travel je lákadlo. A na fullovi je na ty kolečka vidět daleko líp jak na HT. Tak už přemýšlím, že X7 poputuje příští rok na zimáka.

                0 0
            • pitos  

              A máš chrtí batoh;)

              0 0
            • cabbage  

              Pocitově by se dalo jezdit na speedhubu, ale ne na 3×9. bez kouknutí nebo ukazatele nepoznám ani jakou pilu mam zařazenou natož pastorek…

              0 0
        • pitos  

          Na tachometru není nic chrtího,já ho třeba používám především k orientaci na horách kde to neznám.Neříkám že bez něho to nejde ale alespoň to může usnadnit a zpříjemní pohyb v horách. Ukazatel také není nutný ale opět ti to může zpříjemnit nebo usnadnit orientaci zařazení. Já rozhodně chrt nejsem ale ty tvé obavy s „chrtích věcí“ mi přijdou tak nějak směšné.

          0 0
          • TheIF  

            Nejsou obavy u mě to tak fungovalo, přece nepojedu do toho kopce pod 10Km/h, ještě nebudu řadit nejmenší/nejvěší placku, přemýšlet jestli zamknout vidlu? tlumič… Hm chrtí batoh ? Já sebou nerad cokoliv tahám, takže velikostně dostačuje, ale barevně neee :-(

            0 0
            • MlokCZ  

              To je ale pouze tvojí psychikou, ne těmi pomůckami. Klidně pojedu do kopce 6–7 i když to nebude žádná super stojka a nebudu s tím mít problém i když tu rychlost uvidím. Ukazatel řazení nutně nepotřebuju, ale kdyby tam byl, bylo by to lepší. U tlumiče a vidlice zamykám zcela ojediněle, vidlici pouze v jediné situaci a to když si v dlouhém několikakilome­trovém kopci s dobrým povrchem chci dát větší úsek ve stoje (což nebývá moc často, ale občas na to chuť mám a s odemčenou vidlicí je tohle otrava). A ve stoje to nejede nijak rychleji, prostě jen změna, že mě to tak chvíli baví (a případně nechám odpočinout i trochu zadek, to ale většinou není třeba, sedlo mi sedí dobře). Tlumič přepínám na propedal vlastně pouze když jedu s někým, kdo jezdí lépe a já se ho chci zrovna držet (takže prevážně když se sem tam jede asfalt v háku). Jinak mě přepínání tlumiče nijak nebere (možná na počátku, když jsem s fullem začínal, teď už ne). Ale v tu chvíli (třeba ten sem tam asfalt v háku) jsem rád, že tam ta možnost je.

              Jediné co používám hodně často je snižování vidlice a to ne z důvodu abych to dokázal vyjet (to je třeba tak v 5% prudkých stojek, ale ne často), ale protože to je s tak nastavenou geometrií pro mě výrazně pohodlnější (no a už mi konečně jde bezproblémově vracet rychle na vyšší zdvih i za jízdy).

              0 0
      • Lister  

        tak je objednáno – bez ukazatele…no uvidím jestli mě to bude sedět. No ale myslím že mě to bude rozčilovat mnohem míň než moje nynější LX, které sice ukazuje, ale blbě…tak to tohle bude možná i lepší :o)

        0 0
        • rock  

          Zvyknout se na to dá, ale ještě pořád mi to chybí (jezdím s tím od jara) … ještě tak dvě sezóny a bude to OK :-) …

          0 0
          • Lister  

            nestraš :o)

            0 0
            • Lister  

              PS: když si nezvyknu, tak tam hodím sedmičku z druhého kola.........

              0 0
              • Macik  

                No schválně jsem hoď tak za 14 dní zkušenosti. Taky mě to zajímá.

                0 0
                • Lister  

                  myslíš zkušenost s absencí ukazatele nebo obecně s těma páčkama ?????

                  0 0
                  • Macik  

                    Tak i tak. Ale myslím, že to, že tam není ztrátový chod bude jen ku prospěchu. Pořád ale váhám, páč mám strach, že pak budu řadit nevhodný převody, když to neuvidím před sebou. Proto jsem zvědavej, jak si na to zvykne někdo kdo to měl vždycky přehledně na ródlech jako jako já.

                    0 0
                    • Lister  

                      No nevhodný převody asi řadti nebudu, protože používám převážně prostřední placku a tam jsou všechny převody vhodné, na malý talíř použití malých pasorků taky nevadí, a na velký prostě poznáš když už máš vzadu 6–7, protože to prostě už rychle točiš :)

                      0 0
            • rock  

              Nestraším :-) … největší a nejmenší pastorek jde poznat podle odporu páček, ale těch zbývajících sedm mezi … no, ± nějaký ten pastorek odhaduji, co tam mám zařazené a čas od času holt kouknu na kazetu …

              0 0
        • Archer  

          Neboj, rychle se zvykneš. Taky mam X.9, a za týden už jsem zvykl.

          Včera jsem jel na druhem kole kde je řazeni SRAM Rocket, a na indikátory jsem se ani podíval.

          0 0
        • jfab  

          Na jednom biku mam X7, na druhom X9 bez ukazatelov a chyba mi to. Casto sa zahladim na kazetu, niekedy az pridlho :).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.