karbonovy bary po incidentu s motorizovanym hovadem

41 nepřečtených
  • kudlanka32

    Tak sem se dockal…poprvy v zivote me sejmulo auto. Klasika nedani prednosti. Bohuzel ridic vypada na to ze vic jak tisicovku z nej nikdy nevypacim, takze sem cekal na policii aby byla aspon nejaka paka. :) Kolo to prezilo, ja nastesti taky. Chytly to v podstate riditka, byl to takovy bocan jedna rana ze strany od auta a nasledoval pad na dlazky a druha rana z druhy strany. Cca ve 40km/h. Riditka jsou Easton Monkey XC lite a vypadaji netknute. Co myslite vymenit nebo ne? Ostatne je mi lito i ramu ale tvrdte nekomu, kdo neumi ani ridit auto, neco o unave matrose a tak…kor kdyz ta unava stoji 50kkc. Mimochodem jako ze mi ty klandry prisly divny, ted si jich asi zacnu vazit pac hlinikovy by byly urcite ohnuty…Kupodivu ani predstavec se neotocil. Jen moje brada to odnesla…

    0 0
    • yetti  

      Zazil jsem jednou v zivote jaky to je kdyz se za jizdy zlomi riditka, takze ja bych to neriskoval. Ale kazdej ma jiny pud sebezachovy :-)

      0 0
    • orca  

      renomovaný výrobce má v zaruce klauzuli že s pádem záruka na řidítkan padá .. tak asi takhle …

      0 0
    • kubad  

      Pokud to šetřila policie a viník je řidič auta, tak je to běžná dopravní nehoda a škodu ti musí uhradit pojišťovna ze zakone pojistky toho řidiče. Takže servis oprava kola faktura na pojišťovnu. Neměl by to být problém. Řídítka bych asi nechal vyměnit.

      0 0
      • RUMcajs  

        A vse pres servis a s papirama, at se je o co pravne oprit :-)

        0 0
    • GrandeBelde  

      vítej v klubu..pokud jsou řídítka nebo představ odřený, radím výměnu…vrubová houževnatost…zdraví za to stojí :)

      0 0
      • kudlanka32  

        kdyz ony vypadaji uplne netknute, byla to rana spis ze strany skoro rovnobezne s osou te trubky, tak si myslim ze nejspis k zadnymu poskozeni struktury nedoslo…ani nedoslo k protoceni predstavce…ale kdo vi...... my jsme to vyresili dohodou s tim ze kdyz se budou kroutit tak se to postoupi na magistrat se vsema dusledkama pro ne…

        0 0
        • hanz  

          nejspíš se jim nic nestalo, zdraví je zdraví ale v dh rodla trpí několikanásobně víc a stejně je vyjímka že někomu prasknou…a z těch vyjímek je ještě 2/3 exu. Navíc monkylite co vím maj větší pevnost jak hliník…nechal bych si je a nechal ho zaplatit ještě nový, za blbost se platí.

          0 0
        • kubad  

          U carbonových řídítek je největší problém rána na hranu, To se tady nestalo takže myslím , že budou OK. Carbon má bohužel tu nectnost, že většinou nepoznáš změnu a pak najednou rupne. Na kole mě ještě neprasklo nic carbonového, ale carbonových hokejek za posledních cca 6 let bylo už dost. Většinou carbon trošku změkne pokud je poškozený. Když si vezmu co vydrží carbonová hokejka než praskně :-)

          0 0
    • Trojci  

      Ty voe, neříkej, že si jel na tom svým žihadle.. kdyby se něco takovýho stalo mě, tak bych toho řidiče umlátil holejma rukama. To tě chlape fakt lituju.. :/

      0 0
      • kudlanka32  

        …kdyz on je pak clovek rad ze dejcha a ridic ho este neprejel jednou pri jistotu a neujel.....

        0 0
    • orca.1  

      Důkladně prohlídnout na světle, hlavně v místě uchycení do představce. Když budou nepoškozený, bez prasklin, záseků nebo hlubších vrypů (ve struktuře tkaniny), tak bych je nechal.

      0 0
    • mountaineer  

      Riditka poradne prohledni,hledej misto s drobnymi pavucinkami bilich trhlinek,nejdelsi by meli byt podelny smer s hranou riditek.Kdyz nic nenajdes tak at ti je v absolutnim tichu:o) nekdo ohyba a snazi se zlomit u ucha,jestli jsou padem nacaty musis slyset praskani.Jestli ne tak bych je jezdil,s karbonem pracuju denne a neco o tom vim,takhle bych postupoval ja.A samozrejme z ridice bych se snazil dostat maximum,jako bolestny.Hezky den.

      0 0
      • kudlanka32  

        to je zajimavy, to vyzkousim…jestli v nich praska nebo ne… me je spis lito ze je to kolo skoro novy a uz mu okoli takhle zbytecne zvysuje entropii:( a to vetsinou ne moji vinou…asi po praze budu jezdit na arturovi… jina vec je ze to jsou nejaky pricmoudly slovaci, ktery nemaji ani korunu, pracujou tu nejspis na cerno a nic si na nich nevemu…kdyz jim reknu ze ty riditka stojej 3kkc tak mi pujdou vypalit byt…na druhou stranu sou to pekny svine (jeste prijel nejakej jejich kapo co jim radil) nebot se tam hned domlouvali co budou povidat policajtum a lhali jak kdyz tiskne…jenze byli natolik hloupi ze se stejne v podstate priznali :)

        0 0
        • orca.1  

          Jak to popisuješ, můžeš být ještě rád, že ti Sněžného muže nesebrali ! Moje oblíbená skupina to řekla přesně: People=Shit !!! Jinak jak psal mountaineer, zkus se na ně pověsit a uvidíš. Mylím že to bude ok.

          0 0
        • martt  

          „pricmoudli slovaci“ nie su ziadni Slovaci aby bolo jasne…

          0 0
    • fousek  

      Jen takovy upozorneni: kdyz jedete na kole v seru nebo v noci chovejte se jako by ste byli neviditelni, kdyz se jede mezi autama tak cyklista ve vpodstate neviditelnej i kdyz sviti jak vanocni stromecek, sice v konecnym dusledku to bude vina ridice, ale vzdy to odnese cyklista a i normalni ridic z toho bude mit dost bezesnejch noci i kdyz za to tak uplne nemoh (kdo jezdi autem urcite mi potvrdi ze i osvetlenej cyklista v meste je dost blbe videt)

      0 0
      • wroum  

        kdysi sem to tady tvrdil a vzbudilo to akorat vlnu nevole.

        0 0
      • Jenda  

        strasne zalezi co ma na sobe – bohuzel nechapu proc vetsina zimniho obleceni na biky je tmava az cerna. Ja ted jezdim zasadne v oranzovy reflexni veste a musim rist ze me ridici objizdi slusneji jak vlete (az na jednoho kokota v landroveru dneska rano:-(

        0 0
        • fousek  

          Hmm tak ja ji vozim taky a uz semi stalo ze mi jedno auto nedalo prednost, proste s tim musis pocitat ze te nevidej

          0 0
          • Jenda  

            no myslim ze v reflexnim obleceni jses videt docela dobre, problem je ze spousta lidi se venuje za volantem uplne necemu jinymu nez rizeni a pak je jasny ze cyklistu prehlidnou snaz nez auto ale to neni dany jeho malym kontrastem vuci okoli ale jeho malou velikosti (to auto se ti aspon kouskem nejak do zornyho pole vejde).

            0 0
            • kubad  

              To máš pravdu, ale ani reflexní oblečení ti moc nepomůžem pokud se pohybuješ v hustějším provozu. Světla aut kolem jsou silnější a cyklista se pak ztrácí. U nás v Břeclavi je město plné cyklistů a je to fakt problém. Ale je opravdu obrovský rozdíl pokud má cyklista reflexní oblečení.

              0 0
      • kudlanka32  

        mas prizpusobit rychlost jizdy tomu co vidis…kdyz si slepej tak ohrozujes ostatni…nemuzes resit tim ze nekoho prejedes a pak tvrdit ze v tyhle hodine je blbe videt…mi prijde dost divny..... jo a me sejmuli ve dne a porad tvrdili ze sem jel na tom kole aspon kilo a naboural ja do nich, malinko tam cejtim stejnej pristup…on jel moc rychle…on neni videt…

        0 0
        • fousek  

          Delej jak myslis, jenom sem chtel upozornit ze to neni tak cernobily

          0 0
          • kudlanka32  

            to sice jo..ale motorista ma nejmin tunu a vetsina cyklistu nema ani desetinu jeho hmotnosti natoz hybnosti…takze at je to cernobily jak chce vysledek srazky cernobily bvyva…myslim si ze cyklista s blikajici blikackou je rozlisitelnej celkem dobre…protoze na autech nic neblika krome sanitky, hasicu a vystraznych svetel… mimochodem v praze je neprehlednej provoz tak 1/3–1/2 kazdyho dne… :))

            0 0
          • orca  

            jsem rád jak pěkně jsi to napsal , defakto tohle téma se tady periodicky opakuje . někteří cyklisté si až z podivem vynucují respekt a právy (na něž možná i mají nárok) žel si neuvědomují že v márnici je jim naprd že „měli přednost…“ Zvláštní kapitolou je osvětlení cyklistů ve městě . Pominuli neosvětlené úplně je tu stále široká skupina těch co „svítí či blikají“ ale buď na hvězdy a nebo tak max 3 metry dopředu či dozadu . Dle mého ve městě by mělo být intenzivnější osvětlení . A reflexní nášivky či samolepky samozřejmostí .

            Možná by nebylo od věci kdyby např Besip udělal nějakou razantní TV osvětu na téma neosvětlený , špatně osvětlený a dobře osvětlený cyklista v silničním provozu. A např plakáty pro prodejny kol kde bodou vystaveny .

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Vsak ta osveta bezi denne v TV… teda pravda na Nove ne ;)

              0 0
            • kudlanka32  

              no ja to vyresim tak ze na silnici pokud mozno uz nepojedu…radsi budu jezdit po chodniku. A hadat se s policajtama. A bourat do chodcu.....jsou totiz mekci. A skrabat hovna z pneumatik… I kdyz moc to nepomaha hned dva dny pote me nejakej curak malem prejel na prechodu a to sem cekal na zelenou (stejne jako on), rozjet se rychleji tak me normalne prejel..uplne sem se zarazil…a aby to nebylo malo tak ten za nim na me zacal rvat at vypadnu z toho prechodu ze je brzdim…a jeste u toho nadaval (zelena s oranzovym panackem znamena vynadat chodcum)…parada mezi takovymi jezdime kazdy den…hura na chodniky!

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.