• pepe19

    ahoj,uvažuji o jarbonové vidlici Ritchey wcs…hledal jsem ve vláknech a nenašel co potřebuji…váha mi líta okolo 100kg,šli by jste do toho?máte s ní zkušenosti?

    Anketa: pořídit?

    ano
    5x
    56%
    ne
    4x
    44%
    0 0
    • pepe19  

      není jarbonová,ale karbonová:-)

      0 0
    • Hnoj  

      Teda osobně jsem na ní nejel. Pevné vidlice považuji za extrémně sebetrýznitelskou pomůcku. Jediná moje poznámka k tomu je cca taková, že pokud tu vidli budeš kupovat, zkus se po ní podíavt na ebay s nápisem Trigon, zdá se mi zbytečné připlácet za nápis Ryčí a buziduhu 3litry…

      0 0
      • pepe19  

        samozřejmně jí nebudu kupovat za plnou pálku…dobrá cena+styl jízdy..myslím,že bude vyhovovat

        0 0
        • Rychlej turista  

          Kdysi jsem o ní taky uvažoval, ale odradilo mě mých zhruba 75 kg, což se mi na tuto vidli už zdálo moc, protože nevím, na jakou váhu je dělaná. A taky se mi nepozdává, že je to celokarbon i co se týče upnutí kola. Ale s tím zkušenosti nemám, třeba to nevadí. takže mám už druhou PELL´S XF3. Nemá chybu a je i nádherná.

          0 0
    • vijo  

      Tu je celkom pekný článok, len orázky sa nejako vytratili. :)

      http://www.mountainbike.cz/clanek.shtml?…

      0 0
    • Vilém  

      Zkusenost nemam, jen tu probehly nejake zminky o tom, ze neni z nejtuzsich, tudiz na tvych 100kg… No snad se tu ozve nekdo kdo ji mel moznost odzkouset.

      0 0
    • Hádě  

      Ahoj, tuhle vidlici vozím 1 rok a zatím jenom dobrý zkušenosti, tuhost je super (mám 75kg), dokonce vepředu vozím 180mm kotouč :-) Váha je taky skvělá, při jízdě v terénu je vidět, že v omezený míře pruží, takže i celkem pohodlná. Akorát nevím jakej rozdíl mezi trigon a ritchey WCS, mě přijdou obě stejný…snad to někdo povolanější vysvětlí. Taky je otázka jestli nemá nějaký váhový limit

      0 0
      • MlokCZ  

        Skutečně je tuhost super? Jak jsem reagoval na zakladatele vlákna, tak jsem ji nejel, tak nemůžu posuzovat, ale na základě ježdění té karbonové Pellsky o tom dost pochybuju, že by při té váze vůbec mohla být tuhá.

        0 0
        • Hádě  

          ale ja tady nemluvim o žádný pell's vidlici

          0 0
          • Vilém  

            no vsak jo, on pise, ze pellska se mu zdala jako neprilis tuha a ze wcs na tom bude pravdepodobne mnohem hur.

            0 0
          • MlokCZ  

            Přesně jak reagoval Vilém. Proto se ptám. Jasně jsem napsal, že wcs jsem nejel a nevim jak to reálně je. Ale když vezmu že neváží ani polovinu co ta Pellska, tak se mi nezdá, že při té váze by vůbec mohla být nějak extra tuhá, i kdyby to byl konstrukční záměr. Docela bych tu wcs chtěl vidět co udělá při brždění na krev přední kotoučovkou.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Já mám konstrukčně podobnou té Ritchey na silniční plečce a nedovedu si představit, že bych něco takového měl i na bajku. Pohodlná opravdu je, ale taky se kroutí jak had a při vyšší rychlosti na hrbolu dokáže celé kolo hezky rozvibrovat a pak je co dělat, než to člověk srovná. Obávám se, že v terénu a navíc při vyšší váze taková vidlice vede kolo rovně snad jen v zatáčce :-)

              0 0
              • Hádě  

                Tu (Ritchey WCS) jezdim asi 1 rok na XC a mtb maratony a při svých 75kilech (vepředu 180mm kotouč) jsem ještě při jízdě nikdy nepostřehl nějaké nežádoucí kroucení, spíše mě příjemně překvapilo jak hmotností tak pohodlím a svou tuhostí, s tou pell's vidlí ji bohužel porovnat nemůžu. Já bych WCS doporučil, zkusit se má vše :-)

                 
                0 0
    • roud  

      šel byh do pevný od pellsu…

      0 0
    • prodi  

      není moc tuhá, při tvých 100kg se bude kroutit jak had, ale je pohodlná. Navíc je docela krátká, takže ti pěkně nakopne geometrii. Radši si pořiď něco ve stylu Pells XF2, Bontrager,…

      0 0
    • MlokCZ  

      Nevím jak je na tom ta Ritchey ohledně tuhosti, ale ani ta mnohem těžší Pellska tuhá není ani omylem. I když tohle je předpokládám záměr (já si ji tedy aspoň kvůli tomu kupoval), aby byla aspoň trošičku pohodlná.

      Při brždění na krev přední 180mm kotoučovkou se ta Pellska mírně kroutí do vrtule + má předozadní prohnutí klidně 2–3cm (přesně se to samozřejmě blbě odhaduje v takové situaci). Oproti všem mojím odpruženým 32mm vidlicím je tuhá o několik tříd méně. Díky tomu ale aspoň trošku něco malinko ztlumí a není to takový kostitřas. No i když oproti odrpužené, co si budeme povídat to kostitřas je a to děsnej :-)

      Jinak ale ta menší tuhost nijak zásadně nevadí, stejně se musí na celopevňáku jezdit v terénu úplně jinak než na odpruženém a tedy ty situace, kde na odpruženém malá tuhost vidlice vadí hodně se tu moc nevyskytují.

      Ta extrémně nízká váha u té WCS + tvoje hmotnost, to by mi tedy odradilo a nešel bych do ní a vzal něco těžšího.

      0 0
    • Kedarr  

      Musím říct, že jsem tuhle vidlici jezdil , vážím 90kg a je naprosto v pohodě..vůbec se neboj..počítej s tím že je torzně tuhá, příjemná je váha a hlavně monokok je uzpůsoben pro jízdu na biku..takže naprosto spolehlivá záležitost..

      0 0
      • zirecek  

        hlavně monokok je uzpůsoben pro jízdu na biku

        Prosím o vysvětlení, nechápu.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Zdravím. Dostalo se ke mně kolo, cross s pevnou vidlí (či fitness, jak kdo chce), Trek FX 3. Je tam karbonová vidlice a hydrauliky Shimano MT200. Brzdí to jako čert, ale všiml jsem si, že při silnějším brždění jde vidle lehce do vrtule a 5 až 10mm v předozadním pohybu dozadu. Je to normální? :D

      Předtím jsem jel na vícero kolech s pevnou karbon vidlí a hydrama a toto jsem spatřil poprvé. Je to sice kolo určené na cykloturistiku a vyjížďku po cyklostezce, ale nechá se na tom jet docela dost svižně a sic neflokuju jak magor, tak dynamické brždění mám rád. A toto nebudí moc důvěru. :/

      Přenechat někomu, kdo jezdí akorát vlažně pro rohlíky, nebo neřešit a jezdit?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.