• gdak

    Chci si zpohodlnit posed. Budu to na kolo co mám v profilu. Pujde určitě nové sedlo přemýšlím o WTB Vigo, Fizik Tundra nebo Gobi možná Ritchey biomax WCS, vím že každej zadek je jinej, ale co byste doporučovali? Zkoušet určitě pujdu.

    http://www.123kolo.cz/…gnesium.html

    http://www.bike-eshop.cz/…mb_cmp=zbozi

    http://www.kupkolo.cz/…ax_5167.html

    A chtěl bych rovnou s tím zkusit carbon sedlovku, pokud mi teda nerozmluvíte že je k ničemu. Potřebuju offset, zvažuju FSA SL-K, Truvativ Noir, Trigon GSP 110 možná Easton EC70. Pokud s nimi máte zkušenosti tak prosím poraďte, když ušetřim budu určitě raději. Pokud mi carbon rozmluvíte uplně tak když tak doporučte něco dalšího. Kokpit je v truvativ stylo, jinak od fotek.

    http://www.bikesport.cz/…on-2010_1924

    http://www.bikesport.cz/…rbon%29_2701

    http://www.bikesport.cz/…-gsp-110_408

    Vím že se to tu už řešilo, ale nijak rozumnej z toho nejsem. Chci aby to opravdu tlumilo, jinak se na to vykašlu. Díky

    0 0
    • JakeF  

      Osobně bych byl pro Noir, pokud ti sedí barevně. Zvlášť, když máš Truvativ kokpit. Ta cena je fantastická. Nedávno jsem o ní taky uvažoval, ale vyhrála FSA K-Force kvůli designu.

      0 0
    • Kebo  

      Po skvelych zkusenostech s Arione se silnice jsem zkousel Tundru a nejak me nenadchla,nevim­.Takze mam Arione i na biku.Ze sedlovek za me Easton,ale ten Truvativ nevypada zle a navic mas kokpit Truvativ.

      0 0
    • black.horse  

      pokud chceš sedlovku z karbonu primárně kvuli tlumení a nikoliv kvůli váze či lukrativnosti, pak to chce malej průměr (i za cenu redukce) a ideálně hokejku. Čím méně bude hliníku na zámku, tím lépe, v tomhle byly super starý FSA K-force. Ale každopádně je tu jen malá půmůcka, víc pohodlí udělá na HT baculatější guma třeba 2,25 a menší tlak.

      0 0
      • black.horse  

        a ještě odkaz

        0 0
      • gdak  

        Jde opravdu jen o tlumení, možná se na to vykašlu uplně. Tady na BF jsou na to takový rozporuplný názory, někdo tvrdí že super někdo že k ničemu. Možná až zkusim jiný sedlo tak to ani nebudu potřebovat.

        0 0
        • black.horse  

          Asi nejdřív zkus to sedlo, udělá to hodně. Z osobní zkušenosti mohu říct, že karbec trošku uleví ale není to zázrak a fulla nikdy nenahradí. Např na silničce kde díky nulovému odpružení a max tlakům v úzkých gumách silněji cítíš nerovnosti, jsem kdysi v podstatě náhodou otestoval: 3×karbon sedlovku a 2×Alu… a byl poznat rozdíl, od nejpohodlnější k méně: Use Alien(carbon-20mm hokejka)->Syntace P6carbon(20mm hokejka)->3T(carbon-přímý zámek)->RFR(ALu-OEM od Cube-20mm hokejka)->přímá Thomson(tvrdá jak šutr) vše na sejném sedle SLR TT, které nechá nerovnosti dobře pocítit.

          Zase na MTB-HT hodně hraje roli objem a tlak pneu. Krom toho na jednom zimáku mám jiné sedlo než SLR a tak vím, že rozdíl v sedle může být taky velký. Proto bych prvně vyzkoušel změnu sedla, ať zbytečně neutrácíš za karbon sedlovku. Názory budou rozporuplné, fakticky totiž záleží na: průměru trubky, délky vysunutí, použitého konkrétního materiálu na výrobu, tloušťky stěny, konstrukce a offsetu, konstrukce zámku a hmotnosti jezdce- prostě hodně parametrů které mohou výsledky ovlivnit.

          0 0
    • Hnoj  

      K sedlovkám:

      FSA je kus skelnýho vlákna a na konci je vlepenej tunovej ALU zámek.

      NOIR je docela těžkej, relativně drahej a má v sobě hliníovou trubku.

      Trigon v týhle verzi je divnej. Když už, tak tu jejich novinku tedy SP138.

      A nebo EASTON, kterej skutečně dobře tlumí, ale samozřejmě, že ALU zámek váží dosti…

      0 0
    • jecnak  

      Je spousta obchodu, kde sedla zdarma pujcuji, takze bych doporucil vyzkouset a pak koupit.

      Co se tyce sedlovky, tak si priplat za Easton. Na redukce bych kaslal.

      0 0
    • Palec  

      A co KORE? Zrovna zvažuju, jestli jít do karbonu. Kvůli ceně to ale asi nechám na ten hliník..

      http://www.koloshop.cz/…mm-sedlovka/

      http://www.koloshop.cz/…mm-sedlovka/

      Jinak detaily k té sedlovce už jsem tu probíral ve vedlejším threadu: http://www.bike-forum.cz/…hey-pro.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.