Karbon - pevná vidlice - výdrž

7 nepřečtených
  • papuciny

    Uvažuju o koupi toho to kola http://www.trek-bikes.cz/…0/trek-75-fx

    Zajímalo by mě jak ta karbonová vidlice dlouho vydrží co všechno snese? Jestli je to čistě na fajnový asfaltek a nestane se s ni nic pokud by silnice nebyla zcela hladká. Občas se při velkém provozu nejde vyhnout nějakému výtluku díře mnohdy nejsou silnice moc kvalitní. Nemusím mít strach? Dotěď jsem jezdil starou silničku oceláčka a kolikrát sem se divil že vše přečkalo bez ůhony. Máte někdo zkušenosti?

    0 0
    • JakeF  

      Neni to žádná ultralight žiletka, tak počítám, že bude mít i odpovídající vidlici. Pokud s tim chceš jezdit jen po silinici, tak podle mě v pohodě, spíš bych se stejně bál o přední ráfek, než o karbonovou vidli.

      0 0
    • Rychlej turista  

      Na karbonových vidlicích se jezdí běžně i v terénu, takže v tom problém není. Problémem může být co že to je za karbon. Ale to platí o všem, i zlato výhodně koupené na dálnici se může při pozdějším prodeji ukázat jako mosaz. Takže pokud tu vidli Brettoni pověsili na Treka, tak bych jim věřil, že je to skutečně karbon.

      0 0
    • black.horse  

      buď v klidu i v době kdy jsem měl přes stovku, jsem na celokarbonový silniční vidlici skákal bunnyhopem kanály a díry a žije dodnes:-) něco to určo vydrží, imho to spíš cvakneš duši na díře než vidlici…

      0 0
    • vladaza  

      mám pevnou karbonovou vidlici na MTB 26 i 29" a žádný problém,obě vidle mají hliníkový krk, což bude zřejmě i případ Tebou uváděného fitnes stroje – resumé – ničeho se neboj, kolo se mi líbí a zvládne náš český asfalt v pohodě

      0 0
    • Marskatin  

      neboj se toho, zvlášť u firmy jako Trek, která ma s karvonem dlouholeté zkušenosti. Jejich vidlice na relativně levnějm kole možná nebude nejlehčí, ale rozhodn ne nebezpečná.

      Jinak vidlice je jedna z nejnamáhanějších části kola a nejuzkostlivěji testována. Musí v pohodě přežít ničím netlumený (galusku či pláš't šíře 23 nelze považovat ze tlumení) náraz ve sjezdu do díry na cestě, a to není na cestě problém dosáhnout 80km/h i více.

      0 0
    • papuciny  

      Děkuji všem za věcné rady a postřehy.

      Zamykám.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce