• zombicka

    Expedice Jizerky, v termínu 26.4 – 3.5.08, hledáme další nadšence cyklisty, kteří chtěj projet Jizerky křížem krážem, ubytování v penzionku za 1050,– Kč za týden, uprostřed Jizerek, hvězdicové výlety kolem 100km/den, na výkonnosti nezáleží, trasy lze zkracovat. Kdo se chce přidat ozvěte se na Icq 295747363 nebo na maila. Není to žádná cestovka ani reklama, jen pokus dát pár cyklistů do kupy a strávit příjemný týden se spoustou kilometrů.

    0 0
    • quassar  

      To zni zajimave, kde budete bydlet? Ja jsem teda primo z jizerek, na cely tyden se nepridam, ale ne nejakou jednotlivou vyjizdku klidne :)

      0 0
      • džony  

        chystáme Jizerky na květen, může mi někdo poradit jak je to s průjezdem Jizerskohorkých bučin z Albrechtic u F. do Oldřichovského sedla? musíme se držet tur.značek, páč to tam neznáme… a dá se najet na magistrálu směr Smědava z Oldř.sedla? klasická cykloznačka vede z Oldřichova v Hájích… dík za každou radu pozn.jsme cykloturisti na „krosech“

        0 0
        • kolombo  

          Právě tahle hřebenovka je součást pěší magistrály v Jizerkách, mimo jiné proto, že některé úseky nejsou pro kolo právě ideální. www.jizerskamagistrala.cz/ Doporučuju z Oldřichovského sedla po Viničné a pak buď Rauschwegem na Hřebínek a nebo je legální vytlačit kola Štolpichem. Pokud budeš potřebovat konkrétní radu, ozvi se.

          0 0
          • jožin2  

            Kloním se k Viničné ( o tu byste neměli přijít ) no a Rauscheckovkou nahoru to pak bude taková třešnička na dortu.

            0 0
            • džony  

              koukám do mapy a jestli to dobře chápu Viničná c. zajíždí do Ferdinandova a to mě přijde, že dost klesnem a poté se musíme vyškrábat tou Rauscheckovou cestou zpět na magistrálu, možná se opakuju, ale není lepší najet to už z Oldřichova v H. ?

              0 0
              • kolombo  

                Myslíš Poledníkem nahoru? Hm, já myslím, že ten pokles není tak dramatický a Viničná je jedna z nejhezčích cyklocest s přírodním povrchem, co znám. Pokles na výšce je asi 60 metrů, takže fakt žádné drama. To nastane až při cestě nahoru :-) Ale je otázka, kudy přijedete z Albrechtáku, hezká cesta je taky od Šolcáku lesem do a rovinami do Hejnic a pak někudy nahoru. Pokud chcete kousek tlačit, tak třeba zelená z Bílého Potoka, kolem vodoládu na Černém potoce a pod Hajním kostelem a Frýdlantským cimbuřím, to jsou luxusní místa. Zrovna tak se dá vytlačit některý Štolpich.

                0 0
                • džony  

                  ano, mám na mysli Polednickou c. ale nechám si rád poradit od místního znalce, Jizerky mám trochu prochozené pěšky , takže vím o čem mluvíš, krajinově velkolepé to se musí nechat, ještě to proberu s kámošema, totiž tato naše etapa začíná v Polesí u Rynoltic a měli bychom končit někde na Smědavě nebo Jizerce – to záleží kde seženeme nocleh za rozumný peníz – třeba i tady mi trošku poradíš…

                  0 0
              • filipes  

                Hrebenovku z Old sedla nebrat. Opacnym smerem je ostry sjezd, pri kterem se pecou kotouce, ze sedla nahoru je to ryzi tlacenka.

                Vinicna cesta je fakt parada – je to nadherna a jede se rychle. Rauschekova cesta nahory je zahul, ale hezky vyslap.

                Stolpich je krasny, ac zakazany sjezd – docela technicky.

                Na hreben se z Old sedla da dostat tak, ze sjedes do vesnice na jizni strane sedla, a pak je tusim zluta + nejaka asfaltka, co vedou na bilou kuchyni, vladni a hrebinek.

                jinak z hejnic uz se da rovnou jet do bileho potoka a na smrk. Zamerne takle objizdim hreben, ktery me z cyklistickeho pohledu moc neoslovuje (asfaltky a panely) a ktery byva moc frekventovany.

                0 0
          • džony  

            dík za info i odkaz myslím (dle profilu ), že tento úsek vynecháme a najedeme na magistrálu v O.v H. ptal jsem se na ty Albrechtice proto, že my přijedeme od Hrádku n.N. a řešili jsme nájezd na magistrálu od A.u F. nebo Mníšku ( potažmo Oldřichov v H. ) pokud máš ještě nějaké odkazy na cykloturistiku v Jizerkách , budu moc rád a děkuji

            0 0
            • kolombo  

              Doporučuju z Hrádku podél hranic na Albrechťák. No, na Albrechťáku je několik možností kudy:

              1. od kapličky kousek dolů a pak po asfaltce nahotu do lesa a pak doprava lesem do Oldřichova, většinu času hezká lesní cesta. V Oldřichove po cyklo k hospodě na sedle.
              2. kousek po silnici na Frýdlant a hned doprava, po lesní assfaltce / panelce ke žluté značce a po okraji lesa do Raspenavy.
              3. po silnici jak na jednu, tak na druhou stranu a pak pod horama. V Oldřichově Na Pilách se od žluté značky odděluje asfaltka na hřebeny, značená cyklo 22.
              0 0
          • pro_pa  

            Přidám se s dotazem také. Chtěl bych z Hřebínku Rausnechtovou dolů, potom Viniční a nahoru zpět tudy a dotaz zní, jestli je to nahoru rozumně jetelné: http://www.mapy.cz/…

            0 0
      • zombicka  

        bydlet budeme v penzionku v Janově nad Nisou

        0 0
      • zombicka  

        zkoušíme zamluvit penzion Na vyhlídce, zatím je nás 7, jeden to vzdal, zřejmě z pracovních důvodů, tak uvidíme, kolik cyklistů se sejde

        0 0
        • mr.antik  

          To se budete pěkně flákat, penzion prakticky nahoře :-)

          0 0
          • zombicka  

            tak to se budem vracet do kopce ještě jsem se raději nedívala na převýšení

            0 0
    • džony  

      zdravím, měl bych ještě dotaz ohledně cyklot.v Jizerkách – existují v této oblasti nějaké zakázané zóny, cesty, silnice?, nebo je možný pohyb na kole bez omezení…?

      0 0
      • Fenous  

        Zakazany zony tam jsou, ale my tam byli loni v cervnu, bylo tam minimum lidi (napr. na osade Jizerka jsme byli uplne sami) a jezdili jsme si kde se nam zlibilo.

        0 0
        • džony  

          dobrá a jak je to s ochranářema, má s nimi někdo nějaké zkušenosti? jaké mají pravomoce?

          0 0
          • Fenous  

            My tam za celej tejden ochranare nepotkali, ale jezdili jsme hodne v Polsku, tam je to parada. Palacinky a pivo na chate Gorzistow nebo jak se to pise, a pak dal az na Smrk, Polsko urcite stoji za navstevu.

            0 0
            • filipes  

              JJ, polska cast jizerek je super, lepsi nez CZ. Velka jiz louka, zadni hreben „od lomy“ po Drwale, pres smrk, to je fakt highligh jizerek. Ze zbytku jsou zajimave jen castecne useky :-(

              0 0
              • kolombo  

                Hele, ale nemyslete si, že všechen sníh si Katka odvezla do Vesce na závody, nahoře to určitě ještě měsíc nebude na bez sněhu !!!

                0 0
                • zombicka  

                  ahojky snažím se dát do kupy tu cyklistickou expedici do Jizerek, vytvořit novou skupinu cyklistických nadšenců (viz úplně první příspěvek) tak jestli máte ještě někdo zájem jet, penzionek ještě není obsazen, měla jsem na Icq dva nové kontakty ale na mobilu mi to spadlo a přišla jsem o ně než jsem je stačila autorizovat, tak se mi prosím ozvěte ještě jednou na 295747363, klidně můžete i další, projedem Jizerky křížem krážem

                  0 0
    • ED1  

      My jedeme do Jizerek na bejkersky soustredeni na prodlouzenej vikend 4.-5.4, (cca 7 lidi) bydlet budeme na chate Yetti v Hornim Maxove. Poradte please nejlepsi trasy, muzou byt i narocnejsi. Pak napisu jaky to bylo, cemu se vyhnout apod. Diky

      0 0
      • ED1  

        oprave 3.4 – 6.4 = 3 dny na kole

        0 0
        • zombicka  

          to je super tak to poradíš trasy nám já jsem strašně líná plánovat ještě mám měsíc čas koupila jsem si knížku Jizerské hory, cdčko a mapu tak to teprve zkoumám ale rady od zkušenějších co to projeli se budou hodit

          0 0
          • PepikW  

            Nejlepší mapa Jizerek je ke stažení tady: mapfoto.ic.cz/ma­py.htm 1:25000 9MB

            0 0
            • Fenous  

              Jo, ta je super, jenom ji nejak ekonomicky priznive vytisknout…

              0 0
          • Karkulka  

            Ahojda…za todle vlákno jsem i já moc vděčná, protože organizuju letní týdenní bajkování s 12ti člennou ekipou :) v Jizerkách…Chalupu máme rezervovanou v Desné od 20.července…Původně plánované Krkonoše jsem kvůli přemíry asfaltu, zákazů a příkazů nakonec přehodnotila právě na Jizerky, kde to bude krapet volnější, doufám…Proto už předem díky za případná doporučení tras :) Ať vám vyjde počasí a putování bez úrazů vynčuju :) Reňa

            0 0
            • Fenous  

              Ja bych se v tom cervenci bal zastupu lidi, my tam jezdime (na chalupu primo na Jizerce) prave proto v cervnu, loni jsme byli na cely Jizerce v podstate sami.

              0 0
              • Karkulka  

                to je docela dost dobře možné..ale dovča je už nahlášená…u nás v Beskydech to v červenci chvílema připomíná nádraží-hlavně Pustevny :( uvidíme…

                0 0
                • Beeda  

                  hehe Ostrava do Jizerek:-))

                  0 0
                  • ED1  

                    jo, aby tam potom nezacal jezdit Banik..:-)))

                    0 0
                    • Beeda  

                      zdravit misto morgen tak <|> :-D

                      0 0
                      • ED1  

                        Nevim jestli by banikovcum vyhovovala hospoda na Knajpe, tu by asi hned zapalili svetlicema..:-) nebo pozdrav Drei Schwister: <III>…:)

                        0 0
            • mr.antik  

              Dneska je v pohodě, tam tolik turistů není. A hlavně se dá jet směr jizerky i směr podkrkonoší (jablonec nad jizerkou, vysoké nad jizerkou apod)

              0 0
            • hawrda  

              jsem se sek:)

              0 0
    • ED1  

      Ja se zase dost začínám bát, že místo bajků budeme muset vzít běžky. Modlím se k bohu, aby to ještě roztálo, tenhle mokrej sníh co tam teď už není k ničemu a ještě je vybagrovanej od Káči..:-) Nemáte nějaký trasy? Znám to tam, ale nechám se inspirovat…Dikas

      0 0
      • zombicka  

        žádný běžky na bikovi to jde i ve sněhu nebojte se toho ještě není penzion 100 % obsazen myslím že to bude docela good týden

        0 0
      • quassar  

        No dneska pocitam, ze napadlo zas 5centaku, duben je teda dle mejch zkusenosti na jizerky dooost brzo.

        0 0
    • friblos  

      tak to je dobry my zase jedeme z Liberce do Beskyd za poradnym a divokym jezdenim tak doufam ze to tam neni jak v Praze na Hlavaku:)

      0 0
    • skipXC  

      Ahoj, jizerkama jsme projížděli v rámci expedice ITC2006 – je to vlastně objezd celý republiky podél hranic a po pohořích – nějaký info o průjezdu jizerkama a fotky zde: /…cz//race.php?… a spíš zde – včetně výjezdu na Smrk: /…/article.php?…

      Pak jsem jel jizerkama ještě již zapomenutý závod/výlet Hocyboj… aneb horolezko cyklistický boj… :)

      Jede se to z Jizerek až do Hřenska – pár fotek a povídaní tady: /…cz//race.php?…

      Jizerky jsou nádherný a určitě si tam užijete! Přeju pěkný počasí :)

      0 0
      • siskin  

        ahoj, mám dotaz na znalce Jizerek,v pondělí se chystám z harrachova na smrk a dál na přehradu josefův důl. Zajímá mě MTZ (nová hřebenovka) ze směďavy k přehradě, co je to za cestu? A dále ŽTZ kol přehrady do josefova dolu, rád bych se vyhnul asfaltu a panelkám,takže dotaz zní kudy terénem k přehradě a dál josefuv důl-tanvald.

        Díky

        0 0
        • náčelník  

          Modrá Smědava-Knajpa: široká hladká perková cesta s odvodňovacími příčnými kanály.

          Modrá Knajpa-Kristiánov: asfalt nebo panely.

          Žlutá Kristiánov-přehradní hráz: od Kristiánova kousek terén, pak asfalt.

          Žlutá přehradní hráz-Josefův důl: široká „hliněná“ cesta, nějaký štěrk (asi ne moc vhodná definice)

          Zbytek do Tanvaldu asfalt, pouze poslední část z Dolní Smržovky k železniční zastávce Tanvald lze jet po pěšině podél levého břehu Kamenice.

          Kdyžtak mě někdo opravte nebo navrhněte jinou trasu. 

          0 0
          • david.dvk  

            jen doplním alternativu:

            mezi Rozmezím a Kristiánovem (cca 1 km od pozačátku asfalky) se dá odbočit doleva a sjet k přehradě po hliněné cestě

            0 0
            • siskin  

              díky za info, a terenní alternativa ze Směďavy směrem k přehradě(nemusí být až k přehradě, stačí poblíž s pěknými výhledy na přehradu:-) ) a dále na tanvald by nebyla? :-)

              0 0
              • náčelník  

                To bude horší, tam lze najít jen kratší terénní úseky. Třeba červená z Rozmezí k chatě Velcovka, modrá podél vodopádů Jedlové z Mořské cesty do Antonínova. Z Antonínova potom po žluté přes Bukovou horu.

                0 0
                • siskin  

                  Díky, zkusím pospojovat „čárkovaný“ úseky z mapy, hlavně se vyhnout panelkám:-(

                  0 0
                  • kolombo  

                    Z Harrachova to vem na Smrk po polské straně hor, kromě kousku asfaltu pojedeš stále po kvalitní šotolině.

                    Na české straně se pevnému povrchu moc nevyhneš :-(

                    0 0
    • MichalF  

      Netusi nekdo, zda-li se da na kole nejak rozumne vyjet az nahoru na Jizeru (1122m)? Nebo to je pak cele o tlaceni ?

       

      http://www.mapy.cz/#…

        
      0 0
      • TREK6700  

        Zrovna ten poslední kousek na Jizeru je pro kola zákaz

        0 0
      • jindrich  

        Od knaipy zákaz cedulí. Cesta dale velmi dobrá cca0.5 km, směr k hřebenu již pro zdatné místi to ale na kolo není. Ten kus k hřebenu ale lidi většinou jezdí i přes ten zákaz.

        0 0
      • MichalF  

        Jojo sem se tam byl podivat a je to tam jen pro pesi. Jinak dneska bylo nadherne !!!

        0 0
    • MichalF  

      Tusite jak to ted vypada se snehem vs bike ? z Bedrichov, Nova Louka, Kristianov,Jo­sefodolska a pak po hrazi a nahoru na Hrabetice … uz se to da v klidku bez nejakeho velkeho prenaseni, nebo jeste ne ?

      0 0
    • MichalF  

      Pomalu, ale jiste : http://sportypal.com/…tails/205262?…

      Kazdopadne na Novou louku to jeste jde, pak dal si jeste pockame :(

      0 0
      • friblos  

        z České Chalupy do Lidáků už je to sjízdné a bez sněhu ale dál opravdu ne

        0 0
      • blesk888  

        Tam nahoře je ještě dost míst položených sněhem, byl jsem včera a nebylo to ono. Jezdim teda jinudy, z Liberce přes Rudolfov na Bedřichov

        0 0
        • jožin2  

          Dneska Desnou nahoru po asfaltu jakoby k protržený to šlo až k bývalý úpravně vody. Most a cesta dál nahoru už byla pod sněhem… .

          0 0
          • blesk888  

            Moc to tu zatím neznám, tam kde píšeš, nevím… já jel přes Rudolfov a chtěl dojet k přehradě Bedřichov… po 2,5 km sněhu jsem to vzdal (u rozcestníku), už moc nechybělo, ale bylo to nad mé síly a nad letní boty :-( zpátky se dalo trochu jet, protože to bylo z kopce, ale těžko těžko, už aby to roztálo

            0 0
    • kihsleek  

      Údajně by měl už bejt průjezdnej (bez sněhu) Singltrek pod Smrkem. Dneska to asi pojedu prubnout, ozvu se.

      0 0
      •  

        ne že pojedeš v protisměru,hezky po jednosměrce,doufám že to maj kluci z čemby vychytaný a že jsou tam min. na každým třetím stromu značky jakým správným směrem se má v lese pohybovat

        0 0
        • kihsleek  

          Na každym stromu ne, ale u každýho vjezdu do singlu šipka je. Každopádně značení ještě není komplet, oficiální otevření je až mam takovej dojem že 7.5.

          0 0
          •  

            už teď se těším na opravdové ježdění po lese kde mně nemůže nikdo v protisměru překvapit,díky Čem­bo

            0 0
            • kihsleek  

              Hm… nevim jestli si to tu někdo z Čemby přečte, lepší by bylo poděkovat přímo jim, pokud to myslíš vážně.

              0 0
              •  

                nemyslím,naopak jsem proti vizím svatého singlu a jednosměrek v lese a dalších ptákovin co lezou z hlavy osvíceného prezidenta a jeho věrných oveček (naštěstí jich zas tolik není)

                0 0
                • kihsleek  

                  Tak to se omlouvám, nechtěl jsem vyznít jako propagátor. Dávám to sem proto, že je to fakt supr poježdění při čekání na to, až sleze sníh nahoře v jizerkách. Bez ohledu na to, kdo to vybudoval. Tomu, proč na BF tolik lidí nesnáší Čembu nerozumím, ale nikomu rozmlouvat jeho názor nebudu ;)

                  0 0
                  •  

                    to ani nedělej,nemá to cenu,krom jejich 500 členů a pár příznivců mají ostatní bikeři v ČR kde jezdit (nepotřebují k tomu jednosměrný cestičky v lese), a že jich je k…a hodně

                    0 0
            • mr.antik  

              Až bude někdy čas mimo frekventovaný doby, tak si to chci zkusit dát opačně :-))

              0 0
      • kihsleek  

        Tak singl průjezdnej až na pár míst, kde se těží dřevo. V pohodě se dá přenést. Dalších pár míst je rozměklých, ale nic hroznýho. Po zimě jsem to čekal o dost horší.

        0 0
    • blesk888  

      Chtěl bych jet někdy na Smrk, od Liberce k Jizeře už to znám, ale kudy nejlépe dál? Půjde to po modré na Smědavu, dále po zelené na Předěl, odtud po červené na Nebeský žebřík a po modré na vrchol? Díky za odpověď.

      0 0
      • david.dvk  

        Směrem od Kneipy dolů na Smědavu býval pro cyklisty zákaz. Jestli tam ještě je a chceš ho respektovat, musíš sjet na Smědavu po Kasárenské silnici. Ze Smědavy se dá jet na Předěl po zelené nebo po Smrkové cestě. Z Předělu k Nebeskému žebříku po červené nebo po modré. Jestli se ti Nebeský žebřík bude zdát nejetelný, pokračuj po červené na Tišinu. Z Tišiny na Smrk po cestě označené na mapě růžovýma tečkama (viz. obr.).

        0 0
        • blesk888  

          Děkuji, hezky popsané. Pokud je ten Nebeský žebřík pro cyklisty povolen, tak bych to zkusil. Jinak pěkná mapa, nemáš na ni prosím odkaz? Ty růžové stezky v mapě nemám. Kasárenskou silnicí se rozumí objet Jizeru jižně?

          0 0
          •  

            Nebeský žebřík nahoru nevyjedeš, snad nějakej trialista by to dal, dolů ze Smrku se to při troše štěstí a hlavně techniky dá, nicméně to nedoporučuji,není to čembí singl a hlavně turistům by jsi tam vadil, myslím si že tam zákaz je,s přibývajícím věkem už to dolů objíždím po turistický, možná někdy v pracovních dnech dopoledne mimo prázdniny bych si to ještě zkusil

            0 0
            • blesk888  

              Díky za poznatky… podle toho, co píšeš, to bude tím Nebeským žebříkem podobné jako na Jizeru po žluté, včera jsem tam ráno pěšky táhnul kolo, to tam ještě nikdo nebyl a po desáté zpět dolů už jsem potkal asi 8 lidí… takže si to raději objedu, jsem rád, že to je možný tam vyjet :-) A když doporučuješ ještě ten Paličník, budu si muset vyhradit více času a vzít to jedním švihem, dokud jsem v Liberci.

              0 0
              •  

                nahoru to nevyjedeš a dolů i když tam nebudou lidi je to opravdu těžký sjet, velký šutry,rygoly,ko­řeny, tam si to neužiješ, kdysi to pro mě a kámoše byl adrenalin a párkrát jsme si každej pěkně natloukli, když to objedeš dolů po tý rozbitý turistický tak je to jednak o pěknej kus delší a jsou tam pěkný výhledy na Frýdlansko a okolí

                0 0
                • blesk888  

                  Ano ano, už se na to těším, jen co bude trocha času :-) … však jsem psal, že to objedu a jsem rád, že to jde. S pevnou vidlí bych byl masochista jet přes šutry ;-) Na tu Jizeru to myslím jinudy nešlo, tak jsem táhnul přes ty šutry.

                  0 0
          •  

            nezapomeň vynechat Paličník a vylézt si bez kola pěkně nahoru, je tam krásnej výhled

            0 0
          • david.dvk  

            mapa je tady

            jj přesně tak, po Kasárenské objedeš Jizeru jižně, kousek po panelce, zbytek asfalt, napojíš se na Soušskou silnici. Nebeský žebřík popsal roman II výstižně.

            0 0
            • blesk888  

              Super, díky moc

              0 0
              •  

                nevím kudy pojedeš zpátky ale od smědavy to vem klidně přes parkoviště nahoru zákazem ke knajpě, jedeš tam tak pomalu že žádnýho pěšáka neohrozíš a nikdo ti nebude nadávat že tam jedeš, nejde mi na rozum proč tam ten zákaz je i za smědavy nahoru, dolů to dokážu pochopit neb i někteří bikeři se chovají při sjezdu jak bezmozci a dokážou ohrožovat jak sebe tak pěšáky

                0 0
                • náčelník  

                  Od Knajpy je značka „zákaz vjezdu cyklistů“ a od Smědavy „zákaz vjezdu všech vozidel,“ tedy pokud se něco nezměnilo.

                  Od Knajpy zákaz respektuji, od Smědavy ho porušuji, beru ho jako že platí pro motorová vozidla. Touto značkou je v Jizerkách označeno mnoho jiných panelových nebo asfaltových cest, kde je cykloprovoz naprosto samozřejmý.

                  0 0
                • blesk888  

                  OK, taky dobrá rada, záleží asi opravdu, v jaký den a čas pojedu. Já i sjezdy jezdím relativně pomalu. Vlastně celkově jsem takový pomalý :-)

                  0 0
          • pedrod  

            Nechci se vnucovat, ale dovolil bych si k tématu něco z mé zahrádky…:http://pedrod.rajce.idnes.cz/…lska_na_MTB/.

            Okruh z Horního Maxova, přes Kořenov – hranice Harrachov – Stog Izerski – Smrk – Paličník – Smědava – Kristiánov a zpět. Na konci je profil.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.