• Greyhound

    Bike maratonů jsem už jel spoustu, ale závod na lyžích mě čeká v neděli první a vůbec nevím co od toho čekat – jak dlouho před startem je potřeba jít se řadit na start, abych nebyl poslední a současně tam nezmrz, jestli se mám připravit po startu na velkou melu a úprk na max. do stopy, jak se pak ve stopě chovat, abych nebyl za trubku (bude to jako na dálnici – nejrychlejší vlevo?), jestli stačí se spolehnout na občerstvovačky nebo je lepší si vzít bidon vlastní… Podělte se prosím někdo z ostřílených běžkařů o zkušenosti!

    0 0
    • mr.antik  

      Záleží v jaké vlně budeš :-))

      Představ si bikemaraton kdy vedle sebe můžou jet maximálně 3–4 lidi, je tam přes 3tisíce lidí a najdou se magoři kteří chtějí i z X-té vlny závodit.

      0 0
      • Greyhound  

        Tak nějak si to bohužel představuju, protože jsem se normálně registroval a budu tudíž v té poslední :-( Má tedy vůbec smysl se chovat trochu jako magor a snažit se vyjet co nejlepší čas do příštího roku nebo si mám rovnou namíchat do flašky čaj s rumem a pojmout to jako výlet?

        0 0
        • Kufruv  

          určitě, alespoň příští rok budeš vepředu, ne? třeba se dostaneš i do té předvlny kde startujou profíci ;)

          0 0
        • mr.antik  

          Tak nikdy jsem to v závodě nejel (jen jako divák) a doporučuju prvních 10km jet pohodičku v nějaký pohodový skupině a začít závodit až bude víc místa, případně se za nějakým „magorem“ svézt :-))

          Jo a pokud máš doprovod a karbonový hůlky tak uričtě vzít náhradní.

          0 0
        • ziki007  

          Ahoj, „závodit“ se dá i zezadu, ale chce to jet s rozmyslem. Asi nejlepší taktika je přestupovat „z vlaku do vlaku“, tj. vézt se vždy ve skupince přibližující se tvému tempu, pokud to nevyhovuje, vyměnit vláček za jinej, rozhodně nedělat pomalejším borcům lokomotivu .-) Jinak bláznit hned po startu se nevyplácí, pro masivní předjíždění se hodí delší stoupání, ideální z Kristiánova na Rozmezí, či ze Smědavy na Knajpu a semtam někoho usoupažit. S tím, že by ti někdo uhnul nepočítej ani ve snu. Ostatně pokud je více stop, ani tu povinnost nemá. Myslím, že pokud máš trošku natrénováno, tak se na příští rok propracuješ o řádnej kus dopředu .-)

          0 0
      • karliner  

        Pokud startuje poprvé, tak v poslední. Teda, jestli třeba nekončí na bedně ve světovém poháru…

        0 0
      • karliner  

        Proč označuješ za magory ty, co chtějí při závodech závodit???

        0 0
        • mr.antik  

          Protože tady je slušnost a nutnost být maximálně ohleduplný, což samozřejmě zdržuje a při normálních závodech se nepraktikuje.

          Nechápu pak situace, když se třeba přižene takovej rudej dědek ke skupině a křičí zezadu „stopa“ a myslí si že všichni poskákaj do závějí a pustí ho :-))

          0 0
          • karliner  

            Nikdy jsi to nejel, ale chytrej jsi jako rádio :-))) Ale samozřejmě, základ je v tom, jak je kdo vychovaný, obecně by mělo platit, že pokud na závodech na tebe někdo zařve stopa, tak bys ji měl bez zbytečných průtahů uvolnit (jsou to závody…).

            0 0
            • Kufruv  

              ale zas pokud před tebou je ta stopa plná tak se neuhejbá.. což se zrovna po takovymhle masovym startu určitě stane…

              0 0
          • mr.antik  

            Dřív jsem nevynechal žádnou padesátku jako divák – ne na stadionu ale přímo na trati a viděl jsem toho dost na to, abych si řek že tohodle se nikdy účastnit nebudu (pokud mi někdo nezaplatí startovný).

            0 0
      • filuta  

        A daji se tam nekde schovat batohy? rad bych si vzal sebou perovku do cile a nemam tam nikoho, kdo by mi ji pohlidal. Nebo to jezdi lidi s baglem? diky

        0 0
    • Kufruv  

      Jedete někdo 25km? ;)

      0 0
    • McBlacky  

      záleží jak ti to jede. Do kopce se určitě závodit dá všude. Podle šířky je tam 3–5 stop. hlavně bacha na smotky a jak už někdo psal. Hlídej si hůlky. Můj otec dodnes vzpomíná jak jel jednu pajdu od 2km na jednu hůlku :)

      0 0
    • Martula  

      Na jedné z čipových kontrol budu mávat a povzbuzovat :) Nebo vám dám třebas čipa do ruky na registraci..

      Tak namažte pod kolenama a i prkýnka :)

      0 0
      • Greyhound  

        Díky za rady, dělám si z toho závěr, že na začátku to nebudu zbytečně hrotit a budu si hlavně hlídat hůlky, je pravda, že jet to celý jen o jedný nebo dokonce žádný by nebylo fakt asi nic moc :-D

        No a v tom kopci z Kristiánova na Rozmezí se do toho zkusím opřít a uvidím jestli to trápení při soupažích nejdřív na kolečkovejch a pak normálních lyžích bylo k něčemu dobrý, doufám, že to bude aspoň trochu připomínat jako když jsem kdysi odstartoval na AuthorNova Cupu pro těžkou kocovinu úplně poslední a pak předjel přes dva tisíce lidí :-D

        0 0
        • mr.antik  

          Jo myslim, že když tě nikdo nebude brzdit tak soupažení využiješ dostaneš dostatečně :-))

          0 0
    • Blackbiker  

      cau já vím sice o běžkách kulové,ale prosím Tě nepřejeď mi tam mého 62letého otce:-)No vlastně co blbnu-on ti ujede na prvních 20 metrech-hihi.

      Ps:závodník v každém věku

      PS 2: nechápu že nechce mého Gianta Reigna

      PS 3: on nechápe můj FR a já jeho běžky:-)

      tak zlomte oba vaz V.

      0 0
      • mr.antik  

        Ty jsi zanevřel na šlapání? Nebo bude 29ka?

        0 0
        • Blackbiker  

          ne to ne,ale stačí mi jedno kolo na vše a to je VP čko-dokopce to jede docela obstojně a když už nejede tak to vytlačím a Reign-no už mi proti VP připadá jak kostiřas:-)Ale nic proti němu samo-je to dobrý kolo, jen mne teď naplňuje jinej bajk:-)29 nevím co je:-):-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.