Jezdíte závody a kolik máte najeto než jedete první

50 nepřečtených
  • Lance

    Zdar, tak po dnešním závodě, který jsem nejel jen taková malá anketka:-)

    Vy co jezdíte nějaké závody, tak kolik se snažíte mít najeto před prvním, případně podřizujete tomu nějak PŘÍPRAVU? Jde mi o to, že pokud se člověk nechce plácat o dvoustý flek, tak asi je fajn mít něco najeto, beru to, že první padesátka je paráda, první stovka super, do 150 místa to ještě nějak jde a pak už je to víceméně placená vyjížďka, která mě už přestává bavit, takže tím pádem dokud nebudu mít najeto aspoň tisícovku, tak to nemá cenu. Závodění o první polovinu startovního pole mě nebaví i když kdysi jsem to nějak překousl.

    Dobře tu asi jezdí McBlacky, Jecnak, Kubad, hodně dobře Biker jak Pes a další mě teď nenapadají, tak jak to teda máte?

    Pejsku jestli to budeš číst, tak kolik máš najeto? Protože dneska si zajel dobře, teda doufám, že si to byl ty, nebo shoda jmen? no jistý si teď nejsem. Se divím, že tak blbě zajel Hendžo.

    0 0
    • Spící kníže :-)  

      No ono by bylo třeba lepší jet i s menším počtem najetých kilometrů než to tady řešit a pak uvidíš jak na tom jsi.A třeba příště už něco najet víc. :-) Já se snažím +/- autobus abych měl před první akcí tak okolo 3000km a víc. Pak už se dá a není to trápení. Třeba ti tady poraději ti jmenovaní v dotazu. Ale nájezd před závodem může souviset i s tím kolik jsi natočil minulou a ty sezony předtím, pokud hodně bude to v těle a budeš na tom líp s 1000 km na kontě než někdo kdo bude mít 2000 ale nikdy předtím nic nedělal. A je to jeho první sezona. Ten nájezd a výkonnost bude u každýho jinej. Dojít si k tomu budeš muset sám žádná extra spásná rada není.

      0 0
    • prvniodkonce  

      Když jsem jezdil, tak přes těch 4kkm na kole od ledna do prvních závodů byl ideál – zařazoval jsem hodně v lednu až březnu i běžky, pak březen i duben to stačilo mít přes 2000 km měsíčně na kole. Ale jak píše Kníže, každý to má jinak a navíc to není jen o tom, kolik, ale i jak.

      0 0
    • McBlacky  

      letos to je jiný nebyl sníh a nebylo hnusně, najeto milion má každej druhej co měl čas. Čísla nad 6t od listopadu nejsou nc divnýho. Já teda byl 6 týdnů zdravotne out od unora + minulý týden me sundalo auto, takže start sezony odkládám a chci jen neco najet abych ustál Loudání :)

      jinak je tady dost střelců co jezdí daleko líp než já – Gorgov třeba, nedávno se zaregistroval Reeh, ale už to tady nesleduju jako dřív.

      0 0
      • Lance  

        dík, tohle jsem chtěl číst :-), takže letos nejedu nic a nejedu ani zaplacenou Porubu

        0 0
      • Lulanecek  

        tak doufam, ze s tim autem to nebylo nic vaznyho. drzim palec

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Je ti jasné, že kloudných odpovědí se tady nedočkáš? :)

      Pokud narážíš na Bolatice, tak ty jsem nejel. Byl jsem na závodě v Dukovanech. Je to pouze shoda jmen, dneska už mi napsali další dva lidi ohledně toho. :)

      Henžo už se letos vozí, rodina a tak… ;)

      Své najeté kilometry ti sem klidně napíšu, ale abys pak z toho neměl nějaké výčitky. Od ledna cca 6,5 tis před prvním závodem s tím, že už jsem poslední dva týdny v březnu jezdil intenzity.

      0 0
      • sharkeeCZ  

        on by TS starsi mohl vlastne tvuj otec a zajel dobre, ale to u nej neni vyjimka ;-)

        Jinak gratuluji k prestupu a preji hodne stesti at jso jednou v Acku Bakaly ;-)

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Jj, však my se známe už delší dobu.

          Děkuji, ale bohužel vůbec nevím, kdo jsi… :-O Myslím ale, že na to už je trochu pozdě. :)

          0 0
          • sharkeeCZ  

            To mne neprekvapuje, jezdim velmi kratce. Mozna jsme spolu jeli parkrat v nedeli od koule, ale v tom poctu lidi asi nikdo nezna/nepozna vsechny.

            0 0
      • Lance  

        od ledna jo? seš fakt dobrej a začnu Tě sledovat, jsem rád, že Vitan a doktor jezdí s tebou, tam bych si neškrt v tom pelotonu. Henžo se vozí jo? tak to se vozím taky :-)

        ale díky tomuhle threadu už vím, že dloooouuuuuhooooo nepojedu žádný závod, končím :-)

        jak tu píšete, že to není jen v těch kilometrech, tak tomu věřím, ale já mám najeto asi jen stopadesát a to fakt na první desítku není, max na desítku v hospodě :-)

        0 0
        • prvniodkonce  

          Ale jsou takoví borci, co to dokáží napálit, i když nemají najeto takřka nic. Ale za tím obvykle bývají kilometry z let minulých :)

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Tak jenom jezdi a užívej si. Kdyby mě to nebavilo, tak to taky nedělám. Proč bych se měl nutit do něčeho, co má být zábava. :)

          0 0
      • lada777  

        Tolik km si nedovedu představit, od ledna nemám najeto ani polovinu…v autě… gratuluji, obdivuji apod.

        0 0
    • Lada,s  

      Letos na prvním závodě jsem měl 4300 (od ledna)

      0 0
    • Zdeno Micio  

      Buď v klidu, tisícovky kilometrů nejsou primárně vypovídajícím faktorem výkonnosti. To má teď najeto každej druhej pepík, jak bylo řečeno.

      I člověk, který třeba jezdí každý den do fabriky a zpátky může mít najeto 3× tolik co ty, ovšem o systematickém tréninku se nedá asi příliš hovořit a progres minimální. Člověk se sice v sezoně rychle zlepší, ale záhy se dostane na stagnační mez – rychle vystoupá, ale záhy ztratí dech.

      Pouze kvalitativně hodnotná objemová zátěž, a nic jiného, je základní východisko k nějakému tomu umístění na hobby akci. Pak už jezdit více hlavou a strukturovaně rozvinout zákl. vytrvalost dle individuálních parametrů. V pohodě pak stačí i 7–8 tis. km, samozř. hovořím o té první 50, a často budeš prohánět i ty, co mají najeto dvakrát víc :-) I když je pravdou, že poslední dobou se lidi hodně zlepšujou, a dát první 50 třeba na akci typu KPŽ už není taková sranda, jak to bývalo před lety.

      0 0
      • File12  

        Tak tak, pravda. I když já mám ročně najeto tak 2000km protože než cyklostezky tak prasim bahno. Kolo má 13,5kg, já 90. Na KPŽ a podobnejch hobby akcích jezdím do 100 mista. Samozřejmě sportuju od 5ti let, posilovna, hokej a jiný sporty. Kopce prostě ztrácim, rovina a sjezd jsem rychlejší.

        Většině lidí co maj sport v krvi i o hobby závody přepne a vydaj ze sebe to nejlepší. Vždycky dojiždim s křečema a na zkolabování.

        Každej to má prostě jinak a dát přímo návod nejde.

        Hlavně když nás to baví :)

        0 0
        • ¨MZ  

          Tak jsem byl zvědavej, protože jezdit se 2000km ročně a 90kg živé váhy do 100 v KoloPro, na to už musí být ***** talent od přírody a mrknul jsem do výsledků. Na Kolopro máš pouze jeden závod a to krátkou 30km na Orlíku, pravda, do stovky to je, ale tohle umístění se vůbec, ale vůbec nedá srovnávat s konkurencí na delší hlavní trati, tam byl zajel o pár stovek horší umístění.

          0 0
          • File12  

            Mel bych tam mit jeste asi dva zavody. Registraci mam chvili. Tak mozna to nebylo kolopro sle neco jinyho. Uz si to nepamatuju. Je pravda ze to bylo nekdy koncem sezony a tesne po tom nez sem skoncil s hokejem. Talent urcite nemam a na vetsinu borcu taky ne. Hlavne kdyz to bavi. :)

            0 0
          • jonti  

            na 192 cm to az tolik byt nemusi, muze to porad byt dost v svalech. a kdyz k tem 2000km pridas i jine sporty, to taky nebude malo.

            0 0
            • File12  

              No hodně to neni. Mimo sezonu a když nabíram v posilovně tak sem kolem 100kg. A je jasný že nabírat svaly a ještě chtít maratonit na kole nejde dohromady.

              Ale to že mam důvod trénovat, jet se někam podívat, zažít tu atmosféru, tak to mě na tom baví. Samozřejmě soutěžního ducha mam.

              0 0
            • ¨MZ  

              2000km je podle mně hodně málo na svižnější ježdění, klidně bych se vsadil, že třeba na TransBrdech v top 100 tak malý roční nájezd nikdo nemá. Když vezmu, že čtyři měsíce v zimě na kolo nevleze, tak to pak na zbytek vychází 250km/měsíčně, 60km/týden, to je tak jednou týdně vlézt na kolo.

              S vyšší váhou se dá taky hodně slušně jezdit, ale jsou to spíš výjimky. Pamatuju třeba Kroba v UAC, ten vypadal jak kulturista, měl snad metrák, ale stejně těm „anorektikům“ v kopcích slušně zatápěl a když odjel solo na rovině, tak ho ostatní viděli obvykle až v cíli.

              0 0
    • iron.hide  

      na nas bratislavsky zimny maraton chodia ludia, co v ten den sedia na bajku prvy krat od jesene. takze tak :)

      podla toho co vidam aj na jarnych zavodoch, to plati tiez.

      tym ludom ide asi o spolocensky zazitok.

      0 0
      • Breakpain  

        Jojo, jsem stejná lemra ;) … prostě mě baví ta atmosféra, ale je pravda, že kdybych nedojel jako poslední v mé kategorii, bylo by asi mé nadšení větší, takže si střihnu jeden – dva závody za rok :D.

        0 0
        • Lance  

          atmosféra je super, ale ta mě baví jen na začátku, po závodě už ne když vidíš špičku vymydlenou a v civilu :-)

          0 0
          • Breakpain  

            Víš jak, já si domluvím parťáka na závod a bereme to tak, že jedeme, taháme se a kecáme ;) … minule jsem s jednou slečnou na občerstvovačce zůstal asi 15 minut, tak vlastně bych byl býval nebyl poslední :D kdybych to takle nenatahoval – díky, připomněl jsi mi to, a já nato už zapomněl. Pravda – tohle není moc „závodní“ přístup, ale na top 50 si myslím nemám ani omylem, tak to neřeším a užívám si start a pak mám radost, když se mi podaří někoho předjet :) …

            Minule mi neustále jeden člobrda ujížděl do kopce a já jemu z kopce, tak to bylo pořád 50 na 50 … a to mě právě strašně bavilo :-) … Ale v cíli byl brutál kopec, tak tam jsem to už nedal ;) …

            0 0
        • jIrI___  

          Tlačit všechny před sebou taky není zrovna jednoduché :)

          0 0
          • Breakpain  

            pravda, vyhybat se padlym, ranenym a tem, co maji defekt take neni jednoduche :-D

            0 0
    • radek01  

      Jak tady zaznělo kolem 4000 už to neprotrápíš… :-)

      Můj každoroční sen.. letos to mám každý Pepík tak to mám i já.

      0 0
    • Pavel  

      Letos už jen a pouze Drtič a na něj je potřeba připravit hlavně hlavu… ;-)

      0 0
    • black.horse  

      jsem zvědavej kolik má letos nadrceno před sezónou ten kubad :-D a taky doufá, že v rámci drcení vydrtil i nový výplety na bajka pro tu moji:-)

      0 0
    • vitan  

      Lanci, kurde…takové téma:)

      Jsou to hormony, krize středních let nebo neustávající horečka?

      0 0
      • Lance  

        hormony jsou v klidu, krizi středních let nepociťuji a horečka ustoupila antibiotikám. Nejspíš nechuť jezdit placené vyjížďky…

        brácha to zaběhnul na osmém místě, druhý den po té 30

        0 0
    • javormartin  

      Na první závody jsem měl letos cca 7 tkm.

      0 0
    • RUSH  

      Jsem nadšenec v kategorii M40–49. Pokud se bavíme konkrétně o umístění na kpž, tak v současný době je pro mě první stovka nedostižná, druhá stovka může být cíl, kterého jsem zatím nedosáhl, ale už jsem se dost přiblížil.

      Ohledně přípravy na první závod bych chtěl poznamenat, že minimálně 2 tis. km (od ledna) by to chtělo, ale záleží také (a možná hlavně) na celkové kondici. A tu se snažím budovat právě v zimním období. Jízda na kole do této přípravy určitě patří, ale je jen jednou součástí. Dále sem patří běh, trenažér a plavání. V rámci přípravy jsem teď v dubnu např. běžel pražský půlmaratón. Také běžky jsou také výborné, ale chce to hory a hlavně sníh. Celkový počet km na kole jsem měl loni cca. 5 tis.

      0 0
    • karliner  

      Jedinečná bývala neoficiálně vyhlašovaná kategorie „najeto 0“ na české bikové primaveře – Přes dva kopce. Kdo někdy jel, ví, že dlouhá trasa nebyla zase úplně zadarmo :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.