Ježdění cca 1x za měsíc- kolo vlastní či výpůjčka ?

2 nepřečtené
  • Petr laik

    Vážení fandové kol,

    Mám dotaz cyklistického neznalce a zejména žádného sportovního přeborníka.

    s manželkou jsme na kole nejeli cca 7 let a sportovně moc (vyjma občasných lyží, turistiky a plavání) zaměřeni nejsme (za pár čtyřicátníci). Máme nyní 3-letou dcerku a zkusili bychom občasné vyjížďky jednou za měsíc o víkendu na kolech s malou v sedačce. Terény čistě odpočinkové (styl okruhy do 15 km např. jako jsou v okolí Olomouce, Lednice apod.), tj. co nejvíc rovina.

    Má smysl si koupit kolo či si třeba vždy nějaké někde vypůjčit i se sedačkou jednou měsíčně? Pokud přece jen koupit, jaký typ (kros, trek ; pozor – vždy s podmínkou dětské sedačky a určitě možností nějaké tašky na pití a jídlo pro malou)? Prozatím vůbec neplánujeme lesní kopce, nebavilo nás ani v minulosti – i když nikdy neříkej nikdy a třeba chytne hodně.

    Prosím Vás o jakýkoli názor, jaké parametry pro čistě rodinné kolo vybrat. A to s tím, aby kvalitní dětská sedačka, na něm byla co nejvíce v bezpečí, samozřejmě když z toho kola nespadnu sám. Má váha 85 kg, výška 190 cm a cena kola tak okolo 15 tisíc bez sedačky a přídavných tašek.

    Děkuji Vám,

    Petr

    0 0
    • vijo  

      ja som za možnosť vlastného biku :) pretože možnosť požičiavať si mi príde dosť uletená a neviem síce ako je to u Vás, no ja som napríklad o takej službe v našom meste nepočul a ak aj áno, tak tie bicykle nebudú ako tvoj vlastný súkromný. napokon ťa to určite chytí a bude to 1× za týždeň… ;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.