Ježdění bez vložky, sedlo s dírou nebo bez?

22 nepřečtených
  • lukysheck

    Chci koupit nějaké nové sedlo, zatím jezdím bez vložky, jaké je vhodnější, s dírou nebo bez? Někdo říká že s dírou má ostřejší ty hrany a váha se tolik nerozloží a ty hrany pak víc tlačí, mám tedy koupit radši bez díry?

    Vybírám mezi http://www.kupkolo.cz/…omax_z91514/

    a

    http://www.kupkolo.cz/…anox_z89745/

    nebude zase to XP moc tvrdý když váží prd…:-)?

    Předem díky

    0 0
    • Mysee  

      Biomax, nějaký levnější, ale stejné provedení jsem vozil na HT. Dokud jsem vozil 2,25 pláště a bezduše tak naprostá spokojenost. Pak jsem přešel na 2,2 užovky s duší a po 20 km mě začínala bolet prdel, pak jsem koupil Bontrager Evoke bez díry a naprosto v pohodě, momentálně vozím na obou kolech bez díry (Selle Italia X1 a Bontrager Affinity) a naprosto v pohodě. Ale sedla se musí buď vyzkoušet nebo se nechat změřit, pak teprve poznáš co potřebuješ.

      0 0
    • Cavendish  

      Já bych třeba sedlo bez díry už mít nemohl. Hrozně jsem si zvykl nato, že me v onĚch místěch nic netlačí. Takže já doporučuju díru. Jezdím tenhle Pells

      0 0
    • nitraq  

      Jestli s dírou nebo bez ní, na tom tolik nezáleží. Záleží hlavně na tvaru sedla a jak si sedne zrovna s tvým zadkem. Já zkusil všeobecně chválený WTB Vigo a musím říct, že pro mě je fakt pohodlný. Není na svou cenu úplně tak lehký, ale to já neřeším, na celkově těžkým kole se to ztratí. Pak jsem ještě vyzkoušel Endzone Ergo na kole přítelkyně a to mi taky sedlo. Přitom je za zlomek ceny Viga a ještě o cca 100 g lehčí, takže teď vozím to Ergo.

      0 0
    • jIrI___  

      Jestli díra je nebo není, na tom vůbec nezáleží. Je to hlavně o tvaru. Já dlouhodobě vyzkoušel snad 8 sedel a z každého dřív nebo později začala bolet prdel. Teď jsem objevil jedno, které se tváří celkem schopně, tak jsem zvědavý na dlouhodobé poznatky. Zatím mi nejvíce vyhovovalo Gobi a čínské Vertu (á la Tioga Spyder)

      0 0
    • kovar  

      každému sedne něco jiného.

      Kdysi dávno jsem laboroval s různými sedly bez díry a různými vložkami a u všech stejné problémy – skříplé nervy a brnění v rozkroku po delší jízdě a jízda s vložkou mi též nebyla zrovna příjemná.

      Od té doby, co mám sedlo s dírou, nepotřebuju vložky a nepociťuju další zmíňované problémy, takže pro mě není jiná volba než díra.

      0 0
      • Japhy  

        Fakt není problém si najít krámy s testovacími sedly (Spešl, Fizik, WTB a určitě i jiné značky) a pár kousků zadara testnout. U mě vyhrál po asi 4 jiných modelech Spešl Avatar Gel, první sedlo na kterém dám bez problémů v terénu >60 km bez plíny (jel jsem nouzově ve vyhrnutých kapsáčích, zapomněl jsem si na SpS kraťasy). Je pryč brnění malíkové hrany i nepříjemné odkrvení třetí nohy.

        Každý zadek je originál, možná budeš překvapený které sedlo ti bude sedět nejlíp. Jestli rovné, se žlábkem nebo s dírou.

        0 0
    • Tina  

      Kúp si najskôr poriadne gate z vložkou a potom rieš sedlo. Môj názor.

      0 0
      • vasek80  

        Názor ženské. Já vozím kalhoty s vložkou z jara než si zvyknu a pak bez. Prostě mi ta vložka se sedlem s dírou jakoby nad dírou stejně tiskne nervy či cévy a jedině bez vložky nemám vůbec problémy. S vložkou si musím občas stoupat aby se prokrvilo to co se prokrvovat má.

        0 0
    • vasek80  

      Měl jsem hodně problémů s brněním a mrtvním. Vyměnil jsem přez 10 sedel a aktuálně jsem u SLR MAX flow.

      Biomaxy jsem také zkoušel s dírou, ale nevyhovovaly vůbec. Předně jsou jen 135mm široké a to je pro drtivou většinu málo.

      2 nejlepší sedlo co jsem chvíli vozil, než jsem koupil SLR bylo SL flow.

      Lehce jeté prodávám. Je to fajn sedlo. 145mm široké a o chlup měkčí jak Biomax.

      http://www.bike-forum.cz/…o-druhe.html#…

      0 0
    • vasek80  

      Měl jsem velké problémy s mrtvením a brněním přirození ale i prstů na rukou a bylo to nevhodným sedlem.

      Biomaxy jsem také 2 vyzkoušel. Comp a Pro a nešo to. Předně jsou úzké 135mm. Většině lidí pokud neměří 170 vyhovují širší sedla. Většinou dle měření sedacích kostí 145mm.

      Nakonec vozím SLR MAX gel. 2. nejlepší sedlo co jsem vozil bylo SL flow.

      Je 145mm široké a o chlup měkčí jak Biomax.

      http://www.bike-forum.cz/…o-druhe.html#…

      0 0
      • vasek80  

        Nechápu, nejprve neodešle a nezobrazí, napíšu znova a pak je to tu 2×

        0 0
      • Bedrnik  

        mam tohle sedlo -Specialized BG All Mountain, 143mm wide, front and rear bumpers ,mam problem z brněním prstu na rukou .Je možné že je to tim sedlem ?A pokud ano jakou šířku si mam pořídit ?

        0 0
    • Nimrod  

      z mých zkušeností vyplývá, že to chce spíš měkčí sedlo. mám problém s otlačenou kůží pod sedacími kostmi, s měkčím sedlem je to lepší, respektive dostaví se to až po delší době. přesto pro mě nejpohodlnější sedlo na doopravdy krátké vyjížďky je slr super flow, je to prostě supr, jak tam nic není (ne ale, že bych na jiných sedlech měl nějaký problém, jen je to prostě příjemnější). bohužel 2 hodiny jsou pro mě na něm limitní

      na wtb devo jsem schopný dát celodenní výlet, ale po pěti hodinách už je cítit ta kůže. je zajímavý, že někdy začnu cítit zadek i třeba po 20 minutách, lehce si poposednu a na několik dalších hodin mám klid. divný. jinak je celkem problém přesně dát úhel u tohodle sedla, s tím jsem laboroval vždycky dost dlouho, musí být poměrně přesný

      teď si hraju s wtb pure, ještě furt nemám s ním celodenní výlet za sebou, ale skoro bych řekl, že to bude pro mě lepší jak devo

      jinak zatím asi furt vede u mě brooks swift, sice prdel bolela, ale dalo se to vydržet i po devíti hodinách. jen by to chtělo asi jiný model, zrovna u swiftu se hrozně vytahuje kůže a člověk aby ji furt dotahoval. pokud to neudělá, tak je „skelet“ příliš měkký a jak člověk sedí, tak se skelet ohybá a díky tomu zadek sklouzává doprostřed a tudíž je to neustálé poposedávání…

      0 0
      • lukysheck  

        Jaký je rozdíl mezi těmito sedly?

        http://www.kupkolo.cz/…trail_z5922/

        a

        http://www.kupkolo.cz/…-2012_z2354/

        Koukal jsem váha je stejná, titanové lyžiny obě? Je to dražší pohodlnější? Viděl jsem ho na prodejně a zdálo se mi dost tvrdé, tak nevím..

        0 0
        • lukysheck  

          Myslíte že to levnější bude pohodlnější? Nebo se vyplatí připlatit za to dražší? Díky

          0 0
          • Lada,s  

            Za prvé – je nesmysl podle ceny odhadovat pohodlnost.

            Za druhé – je nesmysl se na pohodlnost ptát někoho jiného, protože každému sedí něco jiného

            Za třetí – vypadá to že se liší pouze potahem

            Takže tak :-)

            0 0
        • Ricci  

          Rozdiel v cene je v logu WCS :-) U drahsieho predpokladam kozu, lacnejsie syntetika

          0 0
    • Bedrnik  

      mam tohle sedlo -Specialized BG All Mountain, 143mm wide, front and rear bumpers ,mam problem z brněním prstu na rukou .Je možné že je to tim sedlem ?A pokud ano jakou šířku si mam pořídit ?

      0 0
      • Nimrod  

        jakou máš rozteč sedacích kostí? jinak to taky může být gripama, nemusí to být nutně sedlem…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.