super sedlo nebo vložka do kalhot

19 nepřečtených
  • old biker

    Zdravím vše co mají rádi kolo, co si myslíte, je lepší míti lepší sedlo a to i třeba bez díry, nebo dobrou vložku do kalhot. Na rady lékařů jsem si koupil sedlo s dírou a myslím si že to stejně nemá ta díra takový vliv jako dobré kalhoty s dobrou vložkou a taky dobrá hygiena. Člověk se potí i s tou dírou v sedle a prý to větrá.

    0 0
    • Marccoo  

      myslím si že bude lepší kvalitní vložka,ale pouze z hyg. důvodů.Jezdím fizika a toho bych zkousl bez vložky a pak selle italia s ďůrkou a na to bych bez plenky nevlezl.

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Tak každopádně je nejlepší oboje. :-)     Pro zajímavost, já nemůžu sedla s dírou vůbec :-(

      0 0
    • jerryx  

      Ta dira je spis kvuli hmotnosti a ne na vetrani.

      0 0
      • medved.m  

        Ta dira je spis kvuli tem cevam, co Ti zasobuji krvi Tvoje zarizeni, ne kvuli hmotnosti :-)

        0 0
        • old biker  

          To by měli snad problémy všichni silničáři, kteří jezdí sedla většinou bez díry, má to až takový vliv na nás, nebo je to jenom takový trik aby se prodávalo zase něco jiného a někdo přišel na to nejlepší viz. Selle SMP. Vždyť dříve se jezdilo bez děr v sedle a jak dlouho je cyklistika na světě a to byli všichni cyklisti doma nepotřební. Myslím za čas.

          0 0
          • Zdenda CUBE  

            Jestli jsou „všichni doma nepotřební“ těžko soudit, ale že u závodních cyklistů je diagnoza „prostata v hajzlu“, je hodně častý jev. Ale jak jsem psal, tak osobně mám zkušenost se sedly SI SLR Gel Flow, a Specialized taky s dírou a PRO MUJ zadej zatím nejhorší, na čem sem seděl !! Prostě po hodině jízdy apsolutní muka k nevydržení. Je to samozřejmě naprosto individuální, a znám spoustu lidí, kteří naopak na tato sedla nedají dopustit. Vážně ti v tomto nikdo nemůže poradit, každý máme sedací kosti jinak narostlé a ani tolik vynášené měření šíře sedacích kostí není samospasitelné a také nemusí vyřešit stejný problém u dvou lidí. Prostě sedlo je alchimie a jakmile ti některé sedne, (pokud vůbec), tak se ho drž.

            0 0
    • jecnak  

      Jako u vseho je i tady vzdycky problematicky nejslabsi clanek. Super sedlo a mizerne kalhoty nic neresi. Navic spousta lidi si ani nedokaze poradne nastavit posed.

      0 0
      • old biker  

        Já si myslím, že návodů na nastavení sedla je tolik, ale věřím co jsi napsal, že to hodně lidí neudělá, co se týká vložky do kalhot, ta by měla být podle mne  vždy super s tím asi se mnou souhlasíš a s tím sedlem je problém komu co sedí, ale musí to být tak, aby si každý vybral vždy sedlo jenom z dírou aby neohrozil své zdraví, to mě zajímá, třeba firma Selle píše jak oni každému pomůžou, ale je to tak, chtěl bych taky slyšet názor nějakého lékaře specialisty,nebo nevím, je to tak individuální že si každý může používat co chce podle toho jak na tom je.

        0 0
        • Honzyn  

          Kazdemu sedne jine sedlo.Je to moc individualni.Ja jsem treba nezkousl body geometry od Specialized,nej­horsi na cem jsem kdy sedel!Zato na prvnim biku jsem jezdil 10let obyc sedlo Velo a pak ho jeste tocil na dalsich dvou bikach.Nedam dopustit take na klasicky Flite bez diry,tak jak se dela uz snad 20let.Vlozka je podle me jen detail,o neco lepsi to je,ale sedlo je 95%.

          0 0
        • medved.m  

          Věřím, že s těmi tepnami (o pár řádků výše) je to pravda. Ostatně by se dalo najít spousta lepších způsobů, jak sedlo odlehčit, než udělat uprostřed lochnu :-)

          Za sebe, subjektivně, mohu snad říct, že to funguje: každý můj výlet na sever z domu začíná výšlapem na Klajdu a když jsem jezdil originál co byl na bývalém kole, hrůza. Nahoře jsem si vždycky chtěl odskočit a musel jsem hodně usilovně hledat :-) Koupil jsem gelové (noname?) a jediná změna, že jsem měl víc zapařený zadek. Přesedlal jsem na Specialized BG Sport s dírou a ejhle! Našel se hned napoprvé :-)  A zatím poslední je SI SLR XC Gel Flow, daleko tvrdší, užší, ale v terénu úžasný. S dírou. Zatím nejlepší co jsem měl. Můj pohled na věc je tedy ten, že lepší na bajka je tvrdé sedlo s dírou než polstrovaný fotel bez ní.

          Sám lékařem specialistou nejsem, ale před pár lety jsem se ocitl u svého kamaráda, který je možná jedním z nejlepších andrologů u nás. Když viděl opálení mých rukou, řekl jen „Sestro, založte mu kartu, budeme se vídat častěji!“ (naštěstí k tomu zatím nedošlo :-) Každopádně sedla s dírou mi výslovně DOPORUČIL, z výše uvedených důvodů.

          0 0
          • lindas  

            Ono taky záleží na rozměrech tamtoho, že jo? ;-) Ale vážně: nedávno jsem koupil Specialized Alias (na silničku), samozřejmě po změření pozadí. Dojmy po cca 500 km? Funguje to, ale je třeba na tom sedět úplně přesně v jedné pozici. Pak je to křeslo! Každý cyklista se ale samozřejmě pohybuje a pak je to peklo! ;-) Nicméně po Fiziku pavé sport, na kterej hned když jsem sedl, tak jsem cítil, jak všechno odumírá, je Spešl Alias luxusní křesílko… S dírou samozřejmě ;-)

            0 0
          • siafu  

            ten otvor je tam především kvůli jinému rozložení tlaku, to že se tím nepatrně sníží hmotnost nebo že to líp větrá, tak to je věc další… já vozit SLR XC a SLR XC Gel Flow. Verze bez díry mi nesedla, sedlo šlo z domu a bylo koupeno SLR XC Gel FLow a to mám zatím doteď, i když poslední lesklá verze SLR XC Gel Flow mě tedy vůbec neoslovuje:(

            0 0
            • tom_777  

              nejsem si tím úplně jistej, ale po dvou letech používání už ten Gel Flow není jako dřív – jenže jak to poznat, když jezdím pořád to samý sedlo. I když už je skoro stříbrný…

              0 0
              • medved.m  

                No, po dnesnim vylete se mi taky trosku zda, ze jsem je vcera nadhodnotil… Jenze ten vylet byl 169 km a pravda, nejvic z toho po silnici, nejvys po rozbitych asfaltkach (byvalych signalkach okolo Mikulova a Valtic). Rozbolavelej su tam dole docela fest :-)

                0 0
          • old biker  

            Tak jsem vyzkoušel sedlo SLR XC Gel Flow a můžu ho všem taky doporučit, je super tvrdší, snad jenom že je lesklé ale to nevadí, to na komfortu nemá vliv, kalhoty mám od Meridy s dobrou vložkou a co víc ještě můžu asi chtít a to stačilo se poradit. Všem kdo se zapojili díky.

            0 0
    • kovar  

      jezdím bez vložek a je to lepší, a to o dost. Sedlo mám pohodlné a s dírou

      0 0
    • webbot  

      Vzdy jsem mel problem s bolesti zadni casti tela – az do doby koupe soucasneho bike, kde bylo sedlo WTB, ktere je maximalne „kompatibilni“ s mym zadkem. Letosni sezonu jezdim bez vlozky – jezdim celodenni vyjizdky. Vlozka mi moc nesedi, protoze se na tomto miste dost potim a je to potom neprijemne sedet na promocene vlozce. Doporucuji otestovat ruzna sedla – prodejci u nas to bezne umoznuji si sedlo pujcit a napr. zminovane WTB ma program testovacich sedel – ktere slouzi jen na testy.

      0 0
    • Monty74  

      Trošku se přiživím,nemáte někdo nějakou zkušenost s tímhle sedlem ?Jinak si myslím,že je potřeba kombinovat jak dobrý sedlo tak vložku.Vyprávěl mi kámoš jak v pravěku vozili s chlapama ve slipech strčenou dámskou vložku.Bylo to jediný dostupný řešení,tak jak je vidět je to problém stejně starej jak ciklistika sama a každej musí otestovat co mu vyhovuje :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.