• ary

    Ahoj, kolům moc nerozumím. Manželka jezdila víc, ale spíš za mlada. :-)

    Teď jezdí s dětma (takže časté a nečekané zastavování atd.) a nechce vždy jezdit v tretrách (ty si bude teprve kupovat, takže problém s kompatibilitou není). Z těchto důvodů chce jednostranné nášlapy.

    Jsou Shimano PD-T420 v pohodě? Je lepší volba (spíš levnější)?

    http://www.shimano-lifestylegear.com/…4pd_t420.php

    0 0
    • Singlespeed  

      Na běžné jezdění jsou nejvhodnější běžné ohrádkové pedály bez nášlapného systému nebo tzv platformy. Jednostranné nášlapy nebrat, navíc ušetříš i za vcelku zbytečný (při předpokládaném použití) nákup cyklistických treter.

      0 0
    • tromboonen  

      Author má plechové klecovky, které mají z jedné strany nášlap, ale jsou dost těžké.. jinak když je zvyklá na tretry a nechce měnit pedály tak proč ne, taky je mám na hybridu, ale cvaká se do nich obtížněji než do klasických, takže s tretrama je použije spíš bez dětí, pokud chce děti a tretry dohromady, tak klasika, pár desítek km v normálních botách se pak taky dá..

      0 0
    • Asook  

      Mam hybridy na starem kole.Za mne vyhozene penize.

      Klasika když jedeš v botech natoči se ti to spd nahoru a potom to musiš špičkou boty přetačet aby netlačily ,když šlapneš tretrou na stranu kde neni spd, bota zklouzne a maš dosekanou holen.Tretry na tech platformach u mne strašne kloužou porad čumiš na nohy jak sou ty pedaly natočene.Normani boty a hybridy se daji ale tretry a hybridy je opravdu k nasrani.Hlavni problem je v natočeni pedalu tou stranou nahoru kterou zrovna potrebujes.

      0 0
      • ary  

        Díky všem, asi to opravdu není dobrá cesta. Moc děkuji. :-)

        0 0
      • Vilém  

        Pekne shrnuto. Kdysi jsem je mel jako prvni SPD a vysledek byl tentyz:)

        0 0
      • Fran-tic  

        tenhle problém mám i na silničce, když přesednu z mtb :)

        0 0
    • Bocka  

      A co tak koupit normální plnohodnotné SPD a pořídit k nim „takové ty plasty“. Vždycky když pojede s dětmi nahodí plasty a je to :)

      0 0
      • Fran-tic  

        na tom se jezdí strašně :)

        0 0
      • Rubi  

        z moji zkusenosti strasne vrzou a klouzou asi stejne jako kdyz slapes na spd v normalnich botech…:D

        0 0
    • KAPLIS  

      Známý aktuálně poptává taky nášlap/platforma padály. Prostě je chce a jeho stylem ježdění mu to i schvaluji. Otázka není jestli jo nebo né, ale jaké. Z toho co aktuálně nabízí kupkolo mi vycházejí nejlíp tyto: http://www.kupkolo.cz/…t780_z90839/.

      Doporučí někdo něco jiného?

      0 0
      • Rubi  

        opravdu chce znamy za takovou hruzu zaplatit 1500?

        0 0
        • KAPLIS  

          Z těch hrůz co jsou v nabídce, nevím co vybrat. Má jen jedno kolo a kombinuje ježdění s děcka vs. sám asi 50/50, takže chce něco „lepšího“. Ty levnější, mi příjdou daleko víc mimo, ale nechám si poradit.

          0 0
          • Rubi  

            jako torzo je XT, takze to vydrzi naveky, zalezi kolik najede km rocne…pokud je to pod 2K km, tak bych bral nejake obyc…

            0 0
          • zdenal8  

            Taky jezdim i s dětma a tohle bych si na kolo nikdy nedal. Radši si vezmu tretry a mám tam normálně pedály Sh M520. Jednou sem si na kolegovo kole vyzkoušel nějaký tyhle jednostranný nášlapy. Je to hrůza, než se do toho zacvakneš jak bylo popsáno výše. Když na to potřebuje nějaký normální boty, ať si radši za tu cenu těch divných jednostranných pedálů pořídí nějaký turistický tretry, v tom se dá i celkem normálně chodit a k tomu normální oboustranný SPD.

            0 0
    • baboon  

      Osobně vozím HTI-A838 už asi 5 a možná i víc let a jsem s nimi spokojen. Jen kdyby měly ještě trochu větší plochu platformy. Nějaké špatné otáčení pedálu jsem nezaznamenal, člověk si zvykne brzo :) Projely se mnou hromadu lokálních FR tratí, občas bikepark, ale i dlouhé cesty (~100km) s SPD a v cajku. Z jednostranných pedálů mi přijde, že jsou hodně slušné.

      0 0
    • Ice601  

      Zdravim vsechny,

      nechci zakladat nove vlakno (klasicky uvod), ale mam dotaz nema nekdo treba i vadne pedaly Shimano PD-T420…

      Nejak se mi z nich „sam“ vytratil sroub s pruzinkou a nejak se neda sehnat…

      Lange mi poslal parts katalog, a rekl ze mi to objedna kdejaky prodejce kol v miste bydliste, ale jaksi mi to zatim nikdo nebyl schopen objedna…

      Kazdej prodejce udaval jine duvody…:-(

      Pedaly jsou sice funkcni ale neni to ono…

      0 0
      • Vilém  

        Ne, ze bych to mel, ale ktery sroub s pruzinkou vlastne potrebujes? Ten z SPD mechanismu, nebo to co naklapi klec vuci naslapu?

        0 0
        • Ice601  

          Ten co naklapi klec vuci naslapu.....

          0 0
          • Vilém  

            Tak to opravdu jako ND existuje, takze by ti mel pomoci jakykoli ochotny prodejce, ktery to objedna, pripadne Shimano Service Centrum.

            0 0
            • Ice601  

              Tak ja nevim, zkousel jsem to u 2 lokalnich prodejcu a ty mi kazdej tvrdili neco jineho, jeden ze jde objednat jen neco a druhej rekl ze mu z Langeho napsali ze ty dily nemaj a ani nikdy nemeli…

              Chapu ze je to pro ne korunova zalezitost – asi – a neni to pro ne zadnej kseft.....ale kvuli tomuto zahodit pedaly se mi nechce :-(

              0 0
              • Ice601  

                Dokazal by nekdo ze zde pritomnych na foru mi ty dily objednat?…

                0 0
    • ememem1  

      imho ta trocha moc strasia. jako na normalny bike by som to asi nechcel ale na taky hybrid preco ne. priklad – bol som par dni s deckami na dovolenke a ako bike som bral bahnak lebo najmensie este vozim v sedacke, navyse vylety s deckami su na tretry fakt neni ale zas som zopar razy vstal skorej a dal si dve tri hodky po okolitych kopcoch a zas to by som na platformach v sandaloch asi slapat nechcel. takze si treba zvazit urcenie a potrebu, tie strasne problemy s nacvakavanim a pod. imho patria skor do kategorie urban legends.

      0 0
      • -b-n-x-  

        Jakožto bývalý uživatel jedno strannych naslapu od toho všechny odrazuju. 2 roky jsem na nich jezdil. Teď mám platformy. Nechápu ze se stále vyrábějí a že to někdo kupuje. To už asi spíše pochopím véčka :-)

        0 0
        • ememem1  

          este raz – jako na normalny bike by som to asi nechcel ale na taky hybrid preco ne

          0 0
        • Ice601  

          Nereste porad jestli je to dobry nebo neni, je to prece volba kazdeho bikera jestli pojede na platformach, jednostrannych a nebo oboustrannych pedalech… :-D ja bych klidne jel na kole s veckama a jednostrannejma pedalama :-P :-)

          Spis me nekdo poteste odpovedi, ze mi dokazete objednat ty moje postracene dily…;-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.