Je problem s computerom VDO MC 1.0??

10 nepřečtených
  • Andy1971

    zdravim, chcem sa spytat majitelov VDO MC1.0 ze o kolko im kolise vyskomer. ja som nastavil vysku 150m a za hodinu mi ukazoval na tom istom mieste 130m. viem ze to meria na zaklade barom. tlaku, ale myslel som si ze to nebude kolisat 20 metrov. je to normalne?

    0 0
    • lodyh  

      pokud se zrovna mění počasí, tak to normální je, když jedeš celej den a chytneš blbý podmínky může to být klidně o 50 neřešil bych to, používám hlavně na převýšení a tam se to nemýlí jinak pokud máš někde po cetě turistický cedule KČT, je tam často i vejška a v manuálu se dočteš že je nutná občasná kalibrace pokud cheš přesně vědět jak seš vysoko, pořiď si GPS

      0 0
    • o.1  

      zdravim, mna by zaujimalo ako je to s vydrzou bateriek(pri dratovej aj bezdratovej verzii) a ci sa uchovavaju celkove kilometre pri vymene baterie. Prave z toho dovodu si chcem kupit novy computer, lebo ten co mam (nejaky lacny bezdratovy) som v priebehu roka menil bateriu aj vo vysielaci aj v prijimaci a okrem toho este dva razy sa mi vsetko vynulovalo koli nahodnemu preruseniu kontaktu baterie. V historii som nasiel ze pri tomto type niekomu sa tiez nahodne resetol. Da sa tam ta funkcia nastavit? Sa mi zda divne, ze by pri takom drahom compe nebola taka zakladna funkcia.

      0 0
      • medved.m  

        Mam bezdratovou verzi a ted jsem baterku vymenoval odhadem po 2500 km – to by mohlo byt v mem pripade tak 125 hodin. Pri te prilezitosti jsem zjistil, ze:

        • resetnul se :-( tedy mrzi mne nastoupana vyska, jinak skoro vsude se da nacvakat zpet co tam bylo, i do odometru, jenze pak nesedi celkove prevyseni a mne, kdyz se to vezme, docela zajima neco jako „prumerne stoupani za sezonu“
        • vesel by do neho tlustsi a kapacitnejsi clanek. Ciste teoreticky se vyrabi CR 2040 (aspon Maxell), ale v zadnem obchode ho nikdy nevideli.

        Vymenoval jsem obe baterky (snimac/computer) zaroven, tak nevim jestli jedna vydrzi dele nez druha.

        0 0
        • marapara  

          Mně vydrží baterka jednu sezonu, to je cca 10000 km a to jezdím i v zimě, pokud není sračka na silnici a třeskuté mrazy. Bohužel se mi stalo něco podobného, po pádu cyklokomputeru z kola se mi resetnul, asi krátkodobá ztráta kontaktu s baterií. Ale potom jsem napružil kontakty baterky a drží. Asi se už unavily.

          0 0
        • Jenda  

          je totiz potreba vyndavat tachometr z drzaku. jinak me baterka vydrzi taky cca sezonu (6–7 kkm) ale v mazu uz nefahca uplne optimalne. Jinak kdyz to prestava merit tak je vetsinou treba vymenit baterku ve vysilaci nez v tachometru jako takovym

          0 0
          • medved.m  

            No, prave ze jsem ho dost casto nevyndaval… Ty plosky v drzaku jsou asi zkratovany a comp se vybiji. Ale: kdyz ho drzim jen tak v ruce, chyta signal od snimace taky! (Toz mi to nekdo vysvetlete, kde je nejaky podstatny rozdil ve funkcnosti :-) medved.m P.S. taky Vam v tom drzaku drzi tak pevne, ze to chce silu vyklapnout? Uz se mi povedlo drzak vyrvat z te gumy ci mekkeho plastu, kterou drzi pasky na trubce. (Prilepil jsem to epoxy a snad uz vydrzi.) Napadlo mi trosku zbrousit zarazku, za kterou to zacvakne, ale mam obavu, aby se zas neuvolnoval sam.

            0 0
            • mab  

              jo jde to hodne ztuha a o tom vyndavani z drzaku kvuli vetsi vydrzi pisou v navodu, mozna se tam neco docte, ja ho ted nemam poruce.

              0 0
              • Hurka  

                namazat lehce tenkou vrstvou vazelíny a jde z i do držáku dobře… taky jsem ho už ukroutil a zalepil:-) když to nevyndáváte z držáku, pořád běží přijímač a vybíjí baterky (asi taková největší nevýhoda ve srovnání s Blackburn Delphi 6 – ten se vypne po cca 2 min. sám). mám ho od loňského září, v provozu něco přes 100 hodin a zatím v pohodě jak obě baterky, tak všechny funkce. s tím výškoměrem souhlasím s názorem na začátku – pokud jedeš déle, je dobré ho občas dokalibrovat…

                0 0
            • marapara  

              Já už to mám docela ochozený, tak to jde snadno, ale ještě mi nikdy nevypadl sám

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.