• T-Bag

    Taky je vam 35 a vic? uz to moc rychle nejede co? ti mladi kamaradi , nekdy uz i synove nas dojizdi a nekteri uz predjizdi. Najednou to na me prislo a uz je to presne o tom o cem to vzdycky melo byt.Pohoda, zadny zavody, nesmyslne porovnavani …uz jen pohodove vyjizdky s kamarady, pivko, pokec.vo tom to je ze jo…

    0 0
    • Thidney  

      a to mi musí bej t 35 a víc abych mohl na vyjížďky s kamarády na pivo?

      0 0
    • Krys  

      Bohužial až v novembri.

      0 0
    • dedek55  

      :-) z toho si nic nedělej..mě už ujížděj dávno..ale zato mám víc pohody a jezdím porád pro legraci :-)

      0 0
    • Vsara  

      Chich. Je mi skoro 44 . Své dvanáctileté dceři zatím ujedu. A závody nikde nejezdím. Do kola jsem se zbláznila nedávno a nepustilo mne to. Spíše naopak. Měla jsem zprvu strach, že se mi budou mláďata chichotat. Ale nic se neděje. :-)) Naopak, když se někde potkáme, pokecáme a jedeme dál.

      Jediné místo, kde na mne koukali jako na Marťana byl cykloservis na Karláku (v Praze), kde mne dokonce oslovil matko. Tož jsem mu řekla synáčku, hezky a způsobně mi vyměň duši a nezírej. :-)))

      0 0
      • Thapsus  

        No, voni na Karláku koukaj na každého zákazníka, jak na Marťana, takže z toho bych nic nevyvozoval :-)

        0 0
        • Opice  

          JJ potvrzuji, v jejich očích čtu že pro mne banány bohužel nemají…:-D

          0 0
      • stan.zak  

        Mě je o rok méně, s přítelkyní jsme 2 roky jen tak popojížděli, a trochu jezdit začali vlastně až letos = rovnou si užíváme :-)

        0 0
      • Volf  

        Souhlas. Já sportuju celej život a pořád ještě spíš jsem stíhanej než bych stíhal:-)) A roky jsou jen statistickej údaj.

        0 0
      • borda  

        :-))) krasna reakce. kazdopadne to musel bejt poradnej krupan

        0 0
    • vzduch  

      S věkem si víc a víc ježdění na kole užívám. Že mi mládí ujíždí mě nebere.

      0 0
    • yoggi  

      sice do 35 rokov mi chyba este 11,5 roka ale uz teraz niektori kamarati mi ujdu :))))))))

      0 0
      • hribik A1  

        s tym sa netrap. mne do 35 chyba este 17, a aj tak ma obcas predbiehaju aj 70rocni dochodcovia (v dresoch, helmach a na ziletkach, nemyslim samozrejme tych v monterkach, s alkoholom v krvi a na ukrajinach)

        0 0
    • oyster  

      „ti mladi kamaradi , nekdy uz i synove nas dojizdi a nekteri uz predjizdi.“

      Klacek do dratu! To je nauci respektu ke zralemu veku, drzouny… :-)

      0 0
      • wendak  

        a ještě za to pak chtějí zaplatit pivo :-DD

        0 0
        • Pavel  

          Naštěstí můj mladej ještě pivko nemůže, bo není plnoletý. A ZATÍM mu stále stíhám ujíždět a utíkat – ovšem ale až na moje kolena, ta už nestíhají; ale ta vlastně nestíhají už 35 let… :-)

          0 0
    • coyot  

      Nejlepsi ovsem je, kdyz se ti mladi koukaj na me jkao na sedivyho kmeta a pak jim ujedu ja… Ale nezavodim a nikdy jsem to nepotreboval, takze je to o pohode :-)

      0 0
    • Pavel  

      Co si pára nad hrobem?!? :-)) z dnešní vyjížďky jedna veselá příhoda z natáčení – ve „stoupání“ jsem předjížděl nějakou skupinku cykloturistů (cca dvojnásobnou rychlostí, než se sunuli oni). Z davu se ozvalo „Ty vole, to si dělá srandu, ne?!?“ :-)) Takže i my, 35 a víc, (si) umíme dupnout (do pedálů)!

      0 0
      • hribik A1  

        chrti vzdy predbiehaju cykloturistov rychlostou minimalne dvojnasobnou nez sa sunu oni

        0 0
    • johny.h  

      Co blázníte? :) Já se po 35 dostal teprve k závodění, jestli se to tak dá nazvat. Jezdil jsem trochu mezi 17–20 rokem, ale to nebyly prostředky na koupi slušného kola, ani morál na to vlízt se svým favoritem do zdejšího oddílu mezi kluky na tehdy vyšperkovanách kolech. Pak to za mě vyřešily kolena a bylo. Teď už jsou prostředky na pořádný kolo a snad i zkušenosti na to, abych si zase neoddělal kolena příliš silovým tréninkem. Ale ti mlaďoši mi i tak ujížděj:)

      0 0
    • kíto  

      A to já se k tomu kolu opět dostal až v 50ti. Mohu jen říci, že si to pěkně užívám a kochám se nejne okolní krajinou. Snad nedopadnu jako ten pan dokor v jendom slavném nejmenovaném filnu – „…pane doktore vy jste se zase kochal…“ nebo jak to bylo. :-)

      0 0
      • hribik A1  

        tomu never, ja som tak uz parkrat dopadol, nastastie nie az do poli, ale iba cez okraj cesty oblucikom v trave, ale dopadol tak trochu ako ten „pan doktor co se zase kochal“

        0 0
    • Coudy  

      Mne sa stale jazdi dobre, dokonca by som povedal, ze lepsie ako kedysi. Jedine co pozorujem, ze sa mi uz nechce chodit na MTB zavody, kedze na MTB sa len kocham (ze jo pane doktore). „Trenujem“ :-))) na ceste. Chcel by som si dat nejake cestne maratony. Kedze ale u nas ziadne cestne maratony nie su, uz 2 roky som na ziadnom maratone nebol a som lenivy sa teperit napriklad na Beskyd Tour.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Silniční BT stojí za to. Je to nádherný závod, po hezkých silnicích bez aut a jede se i přes Slovensko.

        0 0
        • Coudy  

          Ja viem, uz som ho 3 krat absolvoval, akurat pozorujem, ze zacinam byt lenivy sa niekam teperit na zavody . :-)))

          0 0
          • Rychlej turista  

            To je přesně i můj případ. Jezdím 2–3 závody ročně a pokud možno v první půlce sezóny, pro ověření, jak mi to jezdí a pak si už nedělám s ničím násilí a jenom si turisticky lebedím :-)

            0 0
    • chodec  

      Kromě piva a pohody to má i jiné výhody. Neochotu rozbíjet si hubu riskantní jízdou můžeš maskovat za odpovědnost vůči rodině a dětem a nikdo se nad tím nepozastaví ;-) ; Konečně si můžeš pořídit ta kola, co si jako mladej chtěl a neměl si na ně a případné rostoucí břicho můžeš prohlásit za záměrný přesun těžiště z energeticky nevýhodných vysokých ramenních partií níže ;-)))

      Každopádně bacha na jednu zásadní nevýhodu – už nesrůstáš jak si srůstal.

      Já mám tu výhodu, že jsem s kolem pořádně začal v době, kdy mi už předhánění nic moc neříkalo, takže pro mě je kolo spojené jen s tím, co popisuješ i když mi do té pětatřicítky zbývají ještě cca 4 roky.

      0 0
    • stihac  

      mladi maju rychlost, stari zase vydrz. V sexe to byva vyhoda ktoru ocenia partnerky, pri cyklistike zalezi od trasy a povahy podujatia :)) Treba sa preorientovat zo sprintov na maratony. (Jeden spickovy horolezec povedal, ze najlepsi horolezec na svete je ten, ktory si to lezenie najviac uziva. Urcite sa to da parafrazovat aj na ine sportove odvetvia! ;)

      0 0
    • bikerp1  

      sice mi do těch 35 zbývají ještě dva roky, ale taky jezdím hlavně pro zábavu. Jezdím s juniorem, takže ani nemůžu jet rychleji, ale o to víc si to užívám.

      0 0
    • ememem  

      tak tak, roky utielki…ale vypadas pohodovo – pivko, pokec atd. ja sa priznam ze ma to docela zacina srat ze prestavam stihat vselijakym sopliakom. neni to este uplna tragedia asi aj vzhladom na minulost sportovca niekde na rozhrani vykonostneho a vrcholoveho sportu (uplne zamladi skor mierne vrcholovy) ale fakt je ten ze to ide dolu vodou. hlavne regeneracia – sopliaci su rano fit a ja sa neviem bez brufenu ani pohnut a liecba tzv. zraneni t.j.hovadin ktore si pred desiatimi rokmi ani neregistroval a dnes sa s tym jebes tri tyzdne po vsetkych znamich doktoroch.no co uz lepsie to uz nebude.

      0 0
    • madcat  

      já jezdím pro zábavu celej život a i sem tomu postupně přizpůsoboval svoje přibližovadla. závodů sem se zúčastnil jenom jednou v životě – soběšické muldy už kdysi dávno, skončil sem myslím 83. nebo tak nějak, zcela vyšťavenej a polomrtvej, takže už mě to neláká :) možná nějakej kratší (hodně kratší) maraton bych zkusil, ale nějak se nejsu schopnej rozkejvat, takže z toho zas asi nic nebude :) do 35 mně chybí ještě 5 a něco málo let, teda aspoň fyzicky, mentálně to číslo bude o něco větší :)

      0 0
    • MARIN  

      ale jo uzivam si to uz druhym rokem (bez zavodu) opravdu nejak vic ale pristi rok bych se do toho chtel zase trochu oprit (teda pokud rodina a cas dovoli. To zavodeni a veci kolem mi proste chybi.

      0 0
    • Jaroslávek  

      Jó, když mě bylo 35, to jsem ještě skály lámal. Ještě, že mám rozumnou ženušku, ta ve mě tu „zastydlou pubertu“ (když je potřeba) trochu přibrzdí.

      0 0
      • Black knives  

        Je mi 39,a mám radost,že dokážu sjet DH trať,a nebýt ve výsledkové listině poslevní.Akorát mladým na trati prudím,a ptám se"Tudy správně na borůvky?"

        0 0
      • TOMMI  

        Ja v 35ti s kolem začal.A zatim je to lepší a lepší.A baví mě to čim dál víc.Ty mladý mě naopak hecnou.

        0 0
    • tom xtr  

      Tak já začal závodit naopak až po 40-tce a něco jako trénink provozuju tak 3 roky. Čili jako cyklista jsem vlastně junior s dalším potenciálem růstu, ne ?

      0 0
    • Krutor  

      Kdyby bylo :-).

      Ale v zásadě máš pravdu – tělo si řekne samo, že nemá cenu se honit. „Chystal“ sem se na 40-ku, že na oblíbenejch závodech využiju výhody začínajícího veterána :-)). Nakonec sem na to nějak zapomněl a je mi fajn. Ujedeš stovku v terénu, vyjedeš se tam nějakej ten krpál – kdo to může říct? K tomu ten fajn pocit z pěknýho sjezdu. No a když tě sem tam motivujou mladí kluci – že jo Miche a Lukasi ? :-)))

      Ještě aby to nějakejch pár let vydrželo !!!

      0 0
    • Ladap  

      35 by mělo bejt na maratony v pohodě. Aspoň doufám, už se to blíží…

      0 0
    • dancing dog  

      Že mě někdo předjíždí mi bylo jedno vždycky…těch 35 mi nevadí, mam zrovna fajn období, ale mohlo by se to už zastavit… za 15 let padesát- to je na laso! :-(

      0 0
      • Krys  

        Ber to tak, že štatisticky si približne v polovici života. Uvedom si to obrovské množstvo zážitkov, ktoré máš za sebou. Minimálne také množstvo zážitkov ťa ešte čaká.

        Ja sa už teším, ako budem sedieť na lavičke, kàmiť holuby a strkať barlu bajkerom do výpletu. :))) A teším sa, keď mi lekár povie, že už môžem piť a fajčiť koľko chcem, že mi to už neuškodí.

        0 0
        • dancing dog  

          no, tak bych to neviděl, prvních 20–25 let byla léta vývoje, školy, prázdniny, na vše mnohem víc času..tedka celkem propad do stereotypu, řekl bych, že sice žiju docela svobodně a divoce, nicméně byh řekl, že za jedny prázdninyna VŠ- 3měsíce jsem toho zažil víc, než teď za poslední třeba 3–4 roky..k tomu rodina na spadnutí, další všední starosti a povinnosti..co se týče porovnání s první 1/2 života, tak bych byl s těma zážitkam, co teprve přijdou, trocha skeptickej :-(

          Už zase fajčíš?

          Já ted skoro 3 týdny ne, celkem to zvládám, ale furt bych si dal…

          0 0
          • Krys  

            Nefajčím (teda občas pri pive), ale tešim sa, že raz budem znova môcť. :))

            A s tou hustotou zážitkov máš teda pravdu. Mne sa ale zatiaľ stále darí zabezpečiť si nejaké vzrúšo. Keď už sa budeš moc nudiť, zaobstaraj si dieťa. 2 a pol roka na rodičovskej dovolenke, rozhodne nie je nuda.

            0 0
            • dancing dog  

              Kdyby to neškodilo.. prachů a smradu bych nelitoval..bavilo mě to a chutnalo..obo­hacovalo život..ale jak stárnu, mám z těch následků větší a větší strach, takže to zkouším s tim přestat..dřív než bude pozdě, jestli teda už není, už sem nebyl dlouho na RTG plic .-), taky se to vlastně hodí do diskuze tohoto vlákna…

              S tou mateřskou to asi nepude, u nás sem já, kdo bude živitel, vidělám celkem dost, ale za cenu velkejch časovejch ztrát../ časová ztráta= všechen čas strávený v Kolbence a jinde podobně../..teda prášky se u nás budou vysazovat až po zimě, uvidíme, jak to pak bude a pujde :-)

              0 0
              • Krys  

                To mi ani nehovor. To by bol raj na zemi, keby cigarety neškodili a nesmrdeli.

                Hm, neviem, či to ešte stále platí, ale údajne keď žena otehotnie krátko po vysadení práškov, je vysoká pravdepodobnosť dvojčat, prípadne n-torčat. Treba vraj počkať apoň niekoľko mesiacov. Ale možno je to len urban legend.

                0 0
                • Pebe  

                  nám dokonce doktor říkal, že to tak 2 měsíce nepůjde vůbec otěhotnět, no do 2 týdnů se nám to povedlo :-D Máme jednu holku, zdravou, veselou a až moc aktivní :-)

                  0 0
                • Johny5 OSHA  

                  je to pravda…bratr prave ceka dvojcatka (vlastne ta jeho ,aby se nerejpalo x8) )

                  0 0
            • Milenius  

              Presne tak, dite je tolik zazitku a navic na ne nikdy nezapomenes. Mozna ti pripadlo, ze parit s kamosema byla ta nejvetsi legrace, ale za dvacet let si na to ani nevzpomenes a zazitky s ditetem ti zustanou. Ja mam malyho prcka teprve pul roku a zazitku je to spousta. Co teprve, az zacne chodit, na to se tesim jeste vic. Je to takovej navrat do detskych let :) A hlavne, prave tohle je zivot, pak i to starnuti je takovy veselejsi…

              0 0
        • Stancek  

          Tady musim souhlasit s DD … zivot zacina kolem 16 a skonci tak v 25… pak uz prace, povinnosti, starosti a nejaky to prijemny vzruuuso se naskytne fakt jenom sporadicky. Jinak k tematu, me do 35 schazi dva roky, ale jezdit jsem zacal predloni abych aspon sem tam delal neco jinaho nez se honil za povinnostma. Mladsi mi ujizdeji, starsi taky, holky taky… ale zas uplne posledni nejezdim :-) a bavi me to.

          0 0
      • alpo  

        Na ten provaz zapomeň! Máme partu a všem je přes 55, a řádíme jako mladí kluci.

        0 0
        • Daník  

          Díky za naději! Popravdě jediné co jsem viděl pozitivního na blížící se 40 je přechod do vyšší věkové kategorie na závodech, takže se nebudu muset snažit držet každého 18letého chrta ;-) Na druhé straně jak se to blíží potřeba závodit se kamsi vytrácí a vytlačuje ji potřeba „jen si tak hezky zajezdit“.

          0 0
          • bikerzdenek  

            No vidíš, a u mě je to právě naopak, já mám na starý kolena zase potřebu závodit. Ale jsem spokojený, když dojedu.

            0 0
        • multib  

          Ahoj. Nemám na Tebe jiný kontakt, tak píšu sem. Jsem rád, že jsi v poho a že jsi živ a zdráv, navíc pln elánu. Napiš mi na mail, jak to proběhlo, jestli jsi celý. Veselého Silvestra, vše nej v Novém roce a ať to těm mladým ještě ukážeš. :o).

          0 0
    • cubej  

      35 mi bylo před 16-ti rokama.Na pivko jezdím rád a to že mi předjížděj mladší a na závodech i ženský už jsem si zvykl.Ale že už kamarádi přestali jezdit to mi vadí víc.

      0 0
      • dedek55  

        jo to mi vadí taky :-( ale lidu jezdí dost tak se dycky s někým svezem . a nás wotrlý živý z kola nedostanou :-)))

        0 0
      • náčelník  

        Na závody nejezdím, ale předjíždějí mě i starší ženský :)

        0 0
    • Bonebiker1  

      Tak já jsem jel první maraton ve 44 a pořád si za sezonu tak 5–6 maratonu zajedu, je to fajn a zatím i pár lidí dojíždí i za mnou.....

      0 0
      • kankrlicek  

        To je ten správný přístup – kolik jich je za mnou! :)

        0 0
      • bikerzdenek  

        Tak to jsme na tom podobně, já ve svých čtyřiačtyřiceti letos jel své dva první maratony a už zbrojím na příští sezonu a doufám, že to skore výrazně vylepším.

        0 0
    • hribik A1  

      ja mam 18 a moj otec 53 a jazdi na trekingovom bicykli. smerom do kopca som vacsinou rychlejsi ja, z kopca alebo po rovine (hlavne ked je naklonena ked aj len o 0,5 % dolu) ma potom dobehne. obidvaja sme cykloturisti co sa nikam neponahlaju, zavodenie nas nezaujima

      0 0
      • martt  

        Mna niekolkokrat predbehol hore na Biely Kriz chlapik, ktory ma 79 rokov. Kondicku ma na ten vek vybornu.

        0 0
    • orca  

      Je mi 37 a myslím že jsem v nejlepších letech s potenciálem růstu. tak jako mnozí jsem k pořádnému kolu se dostal až poslední dobou co se zařídila rodina a něco vyzbylo. Co se týká rychlosti je to obecně bída ale srovnámli to s vrstevníky většina nesportuje a já jsem exot pro ně. Ba naopak si troufám říct že dříve jsem býval větší pohodář a krajinkář – dnes mám takovej divnej pocit si „dokázat“ že na to mám … ani né tak vůči jiným jako sám sobě :-)

      0 0
      • Luma  

        taky mám 37 a jezdím čím dál rychleji aspoň si to myslím,mladým nestihám už dlouho,někdy mě to štve a někdy né.Např dneska jsem potkal známeho a jeho mladé kluky 11 a 15roků-co ti vyváděli na kole to byla síla, na biku jezdím asi 1 a půl a to co uměli ti kluci se asi nikdy nenaučím,ani mi to moc nevadí.

        0 0
      • Vsara  

        Moje Pískle (12 let) se dokáže ze srázu hnát 40 km/h. Udrží se i na velmi uzoulinké lesní cestě. Pokud už se mi ji podaří přimět k nějakému pohybu (což je vzácné), jezdí jako s kolem srostlá (má horské kolo Amulet Motard 24) a to začala vloni koncem léta společně se mnou.

        Já na hodně úzkých cestách raději kolo vedu, nebo jedu rychlostí líného chodce. Z kopce při 35 km/h mám strach a raději přibržďuji a to mluvím o silnici. Na kamenitýæh cestách podstatně pomaleji. … A žel se to nijak nezlepšuje.

        Myslím si proto, že síla není to podstatné. Já se (snad zatím) prostě bojím jezdit rychleji. A ani nemám potřebu.

        Takže mi mláďata budou dál ujíždět :-)))

        0 0
        • hribik A1  

          „Z kopce při 35 km/h mám strach a raději přibržďuji a to mluvím o silnici.“

          a autom? alebo nesoferujes? trochu sa divim ludom, ako je trebars moja matka, na bicykli z kopca tak nanajvys 25, vyse sa boji, ale pritom za mladi jazdievala vela autom, aj 80–90. toto tak trochu nedokazem pochopit

          0 0
          • Vsara  

            Auto řídím jen velmi zřídka. S ním problém nemám. Myslím si že spíše nevěřím tomu kolu … plaším se, že mi třena praskne lanko, nebo plášť, nebo se mi zase rozmázne brzdová botka po ráfku a já se někde zase rozmlátím (botky už jsem vyměnila a tyto tříbarevné se s původními nedají vůbec srovnat).

            Až před několika dny jsem objevila toto forum a postupně zjišťuji s čím mi v servisech nedokázali poradit. Už jsem umravnila dle rad ze zdejší diskuse chování zadního kola…a už se cítím více v pohodě na silnici. Brzdy samozřejmě také pomohly. …

            Neustále to pokouším – denně jezdím do práce 8,5 km tam a 8,5 zpět a zkouším co to dá … Snad se to zlepší :-)))

            0 0
            • hribik A1  

              az teraz som si pozrel tvoj profil. ked ta to bude bavit, tak sa urcite zlepsis, to sa neboj. ja som pred piatimi rokmi napriklad nejazdil vobec, a vtedy ma ani nenapadlo, ze takymto sposobom budem jazdievat po polke slovenska, na kysuce, do turca, na valassko, na zahorie, proste vselikde. a myslim ze casom sa potom prestanes bat aj jazdit rychlejsie (tiez som na zaciatku z kopca jazdil 25)

              0 0
          • Krys  

            Keď budeš mať 35 a čo to autom odjazdené, tak to pochopíš. ;)

            0 0
        • kámen úrazu1  

          Dolů z kopce jsem na tom byla podobně. Ruce mačkaly brzdový páčky co to dá, v očích strach, hlavně nejet po silnici o moc rychleji než 40. Čas to odboural. Jednou pojedeš a najednou udiveně zjistíš, že jedeš rychleji než obvykle. A ani Ti to nebude připadat zvláštní, nebudeš mít strach. A ta hranice strachu se Ti bude posouvat pořád dál a dál. (Minimálně do prvního pádu, po něm u mě většinou následuje na nějakou dobu návrat k pomalé jízdě ;-))

          0 0
          • hribik A1  

            o tom s tym padom trochu pochybujem. cas od casu spadnem, vacsinou vlastnou blbostou (prilis rychly najazd z asfaltu na strkovu cestu, neskutocne blby prejazd cez kolajnice, zasmykovanie v piesku o ktorom „som si myslel ze to prejdem“, rychly prejazd zatackou na mokrej a strkom posypanej ceste v januari) ale jazdim stale rovnako. navrat k pomalej jazde skor nastava docasne po zavedeni bodoveho systemu :-)

            0 0
          • rimka  

            Máš úplně pravdu. Do mého prvního pádu jsem jezdila dost rychle, pak přišel a já v rychlosti 44 projela po hlavě(v přilbě) příkopem. Pak přišel blok a já jezdila jak babka s nůší a kdykoliv se na tachometru objevilo číslo 40, byla jsem na pokraji smrti… pomohlo mi jediný: prostě se na tachometr nedívat. A hlavně čas! A ta rychlost přijde sama.

            0 0
        • orca  

          povídej mi o tom malému je 9 a jeho „pud sebezáchovy“ je stále někde jinde než můj. Zatím to svádím na to že závody se vyhrávaj v kopcích , ale obávám se že mi to dlouho nevydrží… za 3–5 let už budu prosit jestli mohu se projet se synem…

          0 0
    • mr.nobody  

      je mi 35 a 20ti letýho bráchance klidně spráskám, zas na druhou stranu můj 64 letý strýc mi natrhne řiť kdykoliv si vzpomene. Myslím, že to nebude až tak o věku jako o najetých kilometrech :-)

      0 0
      • orca  

        a jak že se jmenuje tvůj strýc ??? Když vidím na „lopatě“ co dělá starší Raboň s mladíkama – hmm .. najeté km + zkušenosti a nelze konkurovat…

        0 0
    • kudrc  

      Jo 35! … to byly časy! Ale baví to pořád a to je důležitý. Jen mne vždy zamrazí při vyplňování kategorie do přihlášky.

      0 0
      • Vsara  

        Tedy .. ne že bych hodlala závodit. A že jsou v závodech kategorie – věkové .. to je mi také jasné. Ale hmmm 43 … no .. jsme stejně staří .. nebo hmm stejně mladí … ale z věku mne zatím nijak nemrazí…

        0 0
      • Vsara  

        Jo .. předevčírem jsem se durdila při považování našeho věku za nějakou ..hmm .. kategorii. Jsem sorry. (obzvláště pak v zorném úhlu nějakých závodů).

        Včera jsem si vyjela a se zablouděním ujela 76 km. Koleno mne odmítlo dále vozit. Dojela jsem ale posledních 6 km už vlastně jen na jednu nohu :-))))).

        0 0
      • Rychlej turista  

        Hele, ty kateregórie, pověs cedulku, neřeš a jezdi :-) Když to vezmeš statisticky, tak z hlediska kondice se vetšina populace starými stala už pár let po narození :-(

        0 0
    • fcelak.majak  

      Myslím, že všechny „kolečkáře“ spojuje jedno – láska k pohybu v jedné stopě vlastními silami. A je jedno, kolik komu je let, na čem jezdí, jak přitom vypadá, co má na sobě, kolik toho ujede, kolik lidí mu ujede nebo kolik chodců zajede. Poněvadž, dle mého soudu, každý jezdí na/v tom, nač má či někdy měl, k čemu má osobní vztah, co mu vyhovuje, co v podstatě neřeší. Je pro mě úsměvné, s jakou chutí a vehemencí se tady na „bajkfóru“ mnoho lidí vyjadřuje k tomu, jakou techniku kdo používá, řeší se velmi „fundovaně“ (ne)kvalita komponent, značek, všeho. Přičemž zhusta platí, že kolik lidí, tolik názorů. Málokdy málokdo docení fakt, že nás spojuje společná vášeň, ať už je to Scott, Anlen, Kuwahara, Garry Fisher, Trek, Pell´s, Author, Kelly´s, Ukajina, Favorit, Sobi 20, atd., osazené čímkoliv od homemade až po nekřesťansky drahé komponenty. Mám za to, že všichni jezdíme pro radost. A ti, kteří to tak vidí, se cestou přes horydolyčernýles pozdraví „ahoj“ nebo alespoň zvednutím ruky.

      0 0
      • Vsara  

        Jo … je to milé. A těší mne, když se někde pozdravíme. A náladu mi nezkazí ani když se na můj pozdrav někdo zatváří kysle. :-)))

        0 0
        • Pavel  

          Ono na pozdrav „Co čumíš, ty pi..“ se hold občas někdo kysele zatváří… :-))) Nic ve zlém, jen pokus o vtip..

          0 0
          • fík  

            dobrý vtip na asi špatném místě, nebo špatný vtip na dobrém místě?

            0 0
      • orca  

        napsal jsi to krásně a pravdivě – ale k takovému názoru je třeba morálně dozrát …

        0 0
    • JirkaT  

      Když jsem byl v roce 1980 na vojně, maminka my vystála frontu na 1 z favoritů který vyjímečně přišly do krámu. Jezdil jsem, ale nebylo to to pravé, v terénu spíše trápení. Teprve teď si kolo užívám. Ještě že jsme se dožili současných MTB. Děti jsou již z hnízda, my se ženou jsme fit, takže dovolené kromě ČR postupně Rumunský Banát, Karpaty, Švýcarsko a těšíme se na další. 50 je skvělej věk, máme na kolo víc času než před 20 roky. A když vidím některé „mladé“ okolo sebe, cítím se víc než skvěle. Někdo se starej už narodí :-)

      0 0
      • Volf  

        To máš svatou pravdu. My to máme úplně stejný. Dcera na vysoký nebo u přítele, takže domů zajde jen se špinavým prádleme nebo se najíst/ trochu nadsázka / a my jsme úplně svobodní. Ekonomicky taky nestrádáme a je fakt, že si života užíváme mnohem víc a intenzivněji než ve třiceti.

        0 0
      • Schrama  

        Přidávám se ke skupině 35+ za 4 měsíce a cítím to stejně.......... Jde o pocit dojet do stanoveného cíle a v pohodě se vrátit zpět tam, odkud jsem vyjel. Cestou čumět kolem sebe a mít radost z jízdy a z okolní přírody.

        0 0
    • Darkson  

      no nevim nevim, do této kategorie, aspoň mám pocit, spadají i takoví jako zde na BF přítomní Mikikuba nebo Rychlej turista:-)

      0 0
    • rimka  

      Vy děláte jakoby 35 byl nějaký věk :-O. Já začala jezdit loni, tedy ve 41 letech, děcka přes týden na intru, konečně čas pro sebe, na krosovým kole, letos přešla na bajka, závody teprv začínám, mimo jiné jsem si dala letos desetihodinovku, MTB Galaxy v Písku a teď naposledy AM bikemaraton ve Varech… a mám pocit, že mládnu a mládnu :-D

      0 0
    • Krys  

      Baaa, už o týždeň. :|

      0 0
    • rock  

      Nesmysl … alespoň trochu jsem začal jezdit relativně nedávno, první pokusný závod před 3 lety. Pořád se rok od roku zlepšuji, pořád mám nové a vyšší cíle a motivaci. Pořád mne předjíždí spousta lidí starších i mladších, ale je jich pořád míň a míň. Pořád mám na kole co zlepšovat. Jo a ještě: KAŽDÁ moje vyjížďka je pohodová. Kdybych necítil pohodu, nelezl bych na kolo …

      0 0
    • bóďa  

      Do 35 mi chybí jen 3 ročky a i ty už necelý :-)))), ale jinak mi mluvíš z duše. Chrti ať si letěj a já si užívám. Už aby bylo zase jaro. Zima je pár dnů a já už mám absťák.

      0 0
    • jihra  

      A co mám říkat já s 55-ti na krku.

      0 0
      • jihra  

        Ale já už se nehoním, jezdím svým tempem, a jelikož člověk je od přírody líný tvor, tak jsem zkusil lehokolo – no a trek, silnička i horák poněkud zahálejí. Ale na ledě a sněhu se na leháči jezdí dost blbě, takže se zase dostane ke slovu horák a gumy s hřebama. Jo za mých mladých let tyhle mašiny nebyly, takže je třeba je ještě před smrtí oprubovat.

        0 0
      • Nanny  

        Jéjé tak to me asi ukamenujete..Vy si tady lamete hlavu co s 30tkou na krku a ja nemam ani sotva polovicku..

        0 0
        • Jaroslávek  

          Jaký kamenování ? Jen pojď mezi nás. Nechceš bonbónek ? DDD

          0 0
          • Zerocool  

            to něčím zavání:)

            0 0
            • Krys  

              Príde pedofil pred škôlku a hovorí malému dievčatku:

              • Dievčatko, ak my dovolíš, aby som sa dotkol tvojich vlasov, dám ti cukrík.

              Dievčatko dovolí. Pedofil hovorí:

              • A ak my dovolíš dotknúť sa tvojich prsíčok, dám ti čokoládu.

              A dievčatko mu hovorí:

              • Ujo, kým vy ma pretiahnete, aj cukrovku dostanem!
              0 0
          • krhac1  

            Maňas,Manňas,zase se projevil strejda Kulínský?? ;o))

            0 0
            • pepek  

              On si Maňas asi říká: "Když Kulínskýmu prošlo 47 děvčátek bez ztráty kytičky, tak mě by jedna, nebo dvě taky prošly. Ale to se šeredně mýlí :-)

              0 0
          • Nanny  

            Jůů bonbonek :D uz se bojim co pride po bonbonu :DD

            0 0
        • Zdenda CUBE  

          A když budeš hodná, tak ti pohoupem kočárek :-)

          0 0
        • Jaroslávek  

          No vidíš, jak se hodní strejčkové chytli.))

          0 0
          • Darkson  

            dobře chlapi:-))))))

            0 0
          • hribik A1  

            ale pozor na „hodne strejcky“, dievca, taki su casto velmi nebezpecni! (a pre tak mlade, prip. este mladsie dievcata obzvlast)

            0 0
        • fík  

          řekl bych, že máš dobrou vidlici

          0 0
    • bikerzdenek  

      Jo kamaráde, tak mě pomalu táhne pětačtyřicítka a chytly ve mě saze. Dlouho sem se necítil tak dobře, jako teď. Vo čem to asi je?

      0 0
    • Krys  

      Tak a už to mám aj v profile – 35. Horekopec je za mnou, odteraz už len DH. :))

      0 0
    • Krys  

      Tak jo, idem oslavovať. Zbohom, mal som vás rád. :))

      youtube.com/wat­ch?v=5yDfIyNe­AtE

      0 0
      • Coudy  

        Uf, to musi byt spotreba!

        0 0
      • Honza729  

        Stejne, ty rusky stihacky maji neco do sebe. Trochu se do letectvi montuju, jako fanda, a dostal jsem se na CIAFu k amikovi, ktery mi normalne vazne rekl, ze v osmdesatych a devadesatych letech byli amici na trni z MiGu a Suchoju, protoze vedeli, ze co do obratnosti a vykonu jim F/A-18 Hornet ani F-15 Eagle proste nestaci a F-22 Raptor jeste nebyl ve sluzbe.....

        0 0
        • bikerzdenek  

          Hmm, byl jsem nějaký čas kdysi na třiadvacítkách jako technik-absolvent /opravdu krátce, ale byl to pěkný zážitek/, tak něco málo o tom vím, ale ta pětatřícítka mě fakt dostala, to je bomba. Jen mě trochu mrazí z těch peněz /jen pro představu, už za bolševika stála jedna třiadvacítka cca 120 mega úplně holá bez pozemního materiálu/, co to stojí a taky z určení, čemu to má sloužit.

          0 0
          • Honza729  

            Tak to ti tvou zkusenost s 23 fakt zavidim.....dal bych nevim co za aspon tyden u stihacek.

            0 0
        • Krys  

          Mám také malé nenápadné podozrenie, že vieš ako chutí hovno.

          0 0
          • Honza729  

            Tak tohle je uz No comment :-)))

            0 0
          • bikerzdenek  

            Docela by mě zajímalo, jak jsi k tomuhle úsudku přišel chytrolíne. Ale slušnosti jsi moc od rodičů nepobral, to teda ne.

            0 0
    • petrun  

      Teprve v 35 jsem dosáhl takové výkonosti že mně kamarádi přestali předjíždět. Většina mi nestačí. Mám nyní lepší fyzičku než když mi bylo 20. Ale hlavně jsem přišel na to že to není vůbec důležité a začal jezdit s chutí a pro radost. Už nepotřebuju nikoho, stačím si sám. Jen lehce frčím krajinou a medituji v sladkém náručí samoty během jízdy kterou bych se před lety totálně odrovnal.

      0 0
      • cambela  

        tak takhle nějak bych chtěl dopadnout po letech :-)

        0 0
      • skier  

        Tak to já jezdil na kole jako doplněk k jinému sportu do 30ti. Pak skoro deset let nic a ted ve 43 mám pocit,že mi to jede líp jak ve 30 :-)))

        0 0
        • petrun  

          Tak to já nemám jen pocit. Já mám 100% jistotu. Do 26 jsem totiž chlastal první ligu :-)))

          0 0
    • minikin  

      Tak, a som tu…

      0 0
    • Corbett  

      Když se postavíš na start MTB závodu a koukneš co vedle tebe stojí za lidi, tak zjistíš, že to jsou lidi jako ty. Na první pohled nepoznáš kolik má kdo roků. Všichni vytvoří jeden celek, skupinu lidí, které spojuje jedna věc a to je radost z pohybu, respektive radost z jízdy na horském kole. Až když se podíváš důkladněji, tak zjistíš, že většina lidí je těch starších, těch co mají víc jak třicet roků.  Naopak, já mám pocit, že mladí se dnes pohybu vyhýbají.

      Před rokem když jsem při závodě GT Zaskar Tour dojel na občerstvovačku po absolvování prvního kola 54km, tak jsem byl rozhodnutý se na to vyprdnout. Ten den to stálo za hovno, jelo se mi špatně a neměl jsem morál pokračovat. Pak dojel a hned pokračoval tak šedesátiletý biker, tak jsem se na to prostě nemohl vybodnout a závod jsem dokončil,… i když to stálo za prd.

      Jezdím asi šest roků, jezdím protože mě to baví, neustále se po malých troškách zlepšuji a jediný s kým závodím, když se se občas zúčastním nějakého závodu, tak pouze sám ze sebou – to mě baví.

      Hlavu vzhůru kamaráde:)

      0 0
      • nemeto  

        Toto vlákno mě rozesmálo a rozesmutnělo zároveň. Ty nářky pětatřicetiletých „starců“:-(((! Já začal jezdit až ve 44 (před 18ti lety). Před tím jenom jako kluk – (nechci brát zásluhy Garry Fischerovi a spol., ale lesem z kopce dolů na starých plečkách s centrklíčem v kapse jsme jezdili nekdy v šedesátém roce). Získalo mě horské kolo – ta volnost a svoboda, systematičtější příprava mě přivedla zase k silničce. Kamarády mám ve věku právě kolem těch pětatřiceti let - některé motivuju, někteří mě nenávidí. Ale zdaleka ne všichni mi ujedou (z kopce už vůbec :-)). K závodění mě dohnala ješitnost. Bohužel, starost pořadatelů bikových maratonů především o vlastní kapsu, mi coby starobnímu důchodci v příštím roce asi vystaví k závodění stopku. Škoda, právě teď, když mě po operaci plotýnky po třiceti letech přestala bolet záda!!! Třeba ale seženu nějaké vhodné brejle, abych viděl na mapu a začnu jezdit orienťáky – něco člověk dělat musí. Přece nebudu s babičkou sedět doma…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.