Je možné špatně namontovat převodník?

14 nepřečtených
  • adirem

    Prosím o radu.Dneska jsem se pustil do menší opravy na bajku a zřejmě sem někde udělal chybu a netuším kde.Už nějakej čas se při šlapání ozývalo jakoby od převodníku jemný lupání(ale to není podstatný)Tak jsem sundal kliky (SH-XT)…na misky s ložiskama sem nesahal ty sem nechal v rámu.Odšrouboval jsem převodníky z pavouka,vyčistil namazal vazelinou šrouby a znovu složil.Potom jsem kliky znovu namontoval do rámu a dával jsem si záležet aby byly doklepnutý pěkně na doraz.Jedu to projet a ejhle…neřadí to z nejmenšího převodníku na střední!Na přesmyk jsem přitom vůbec nesahal.A před tím než jsem se do té opravy pustil tak to řadilo bezchybně.Proto by mě zajímalo jestli při montáži středního převodníku záleží jak je pootočenej.Když jsem ho čistil tak na jedné straně byla vyražená jakási šipka,ale nevěnoval sem jí pozornost,protože sem si nevšimnul jak byla před tím než jsem to rozmontoval.Nebo napadá vás kde jinde bych ještě mohl udělat chybu?

    0 0
    • Vilém  

      Vystupek na prevodniku ma byt vzdy za klikou.

      Dorazil jsi kliku az na puvodni misto?

      0 0
    • kcvalin  

      a nedal jsi ho tam vzhuru nohama?

      Teda paklize si odmyslim, ze prevodnik nema nohy

      0 0
    • lidumil  

      No jejda, že se dá převodník namontovat blbě. Otočil jsem ho „naruby“ – venkem dovnitř – a vůbec to neřadilo :-( a jak píše Vilém s výstupkem, platí u malého a prostředního.

      0 0
      • adirem  

        Tak až takový tele doufám nejsem.naruby jsem ho určitě nedal.

        0 0
        • adirem  

          Myslím jestli jsem ho nemohl šparně nasadit…jsou tam čtyři díry na šrouby,takže s ním můžu pootočit o 45°,pak odalších 45°C…atd…To by mě zajímalo jestli na tom záleží…jestli to může mít vliv na řazení.

          0 0
          • Vilém  

            Mas ty uhly nejak pomotany, pokud posunes o diru, tak pootocis o 90st. O vystupku, ktery urcuje spravnou pozici jsem psal vyse. Na tebou vlozenem obrazku jsou tyto vystupky na male i stredni pile jasne zretelne.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.