Jaký řetěz na sadu Sram NX + GX eagle?

61 nepřečtených
  • V9jta

    Zdar borci, už mám vytahaný řetěz (ne nějak extra, ale na výměnu to už je) a nevím, jestli koupit řetěz od Shimana nebo od Sramu, když mám sadu Sram NX + GX eagle (převodník, kazeta NX eagle, řazení + hazka GX eagle). Slyšel jsem od jednoho servisáka, že třeba na sadu Sram GX 11s by radši hodil Shimano SLX řetěz.

    Anketa: Jaký řetěz na danou sadu řazení

    0 0
    • novas752  

      Sram nebo KMC. 12spd Shimano řetězy mají specifické tvarování vnitřních článků a na jiné než Shimano kazetě to může zlobit.

      1 0
    • Delkim  

      Sram xx1 nebo x01

      Dražší ale vydrží násobně více

      1 0
      • Lachtis  

        Mohu potvrdit!!! Mam x01 a je to nesmysl, co vydrzi. Ted mam najeto vic nez 2,5 tis. km a jsou v tom i nejake zavody a dle suplery mam jeste rezervu. To gx mi kolikrat nedalo ani 1 tis. km.

        O te vydrzi xx1/x01 retezu jsem zde na foru cetl, ale neveril tomu, az ted, ted to vidim sam :-).

        Kdyz sram retez, tak uz jedine x01 a kdo chce barvy, tak xx1

        0 0
        • Smazaný účet  

          Zas to nepřeháněj. Jde o podmínky a nasazení. Naposledy jsem i na NX (12s) najel přes 1800 km a dával jsem ho dolů jen pro jistotu. Měrka (CC-4) ukazovala pořád OK. GX asi nebude horší. A cpát X01 nebo snad XX1 na NX kazetu je trochu nepoměr. Pokud GX samozřejmě koupí za cenu kolem 750 Kč (dá se najít i skladem), ne jak někteří zlatokopové zkouší i za ceny kolem 1000 Kč. Pak už je asi ten X01 lepší varianta.

          0 0
          • Lachtis  

            Neprehanim, pisu naprosto realne osobni zkusenosti s retezy gx a nyni x01. Ostatne, zde na foru si o tom muzes procist dost obdobnych zkusenosti jinych bikeru. Prevazna vetsina bude souhlasit a ma realne zkusenosti s vyrazne vetsi vydrzi retezu x01/xx1, nez gx. Tim nerikam, ze tvoje zkusenost s gx takova neni, verim Ti. Ostatne, ja rikam, ze kazety e-13 jsou totalni blato a podobnych zkusenodti je tu vic, ale vim min o jednom uzivateli, ktery si vydrz e-13 pochvaluje, cili obdobna situace…

            Jo a na merku bacha, jim neverim, x01 mi s merkou i ted po odjeti 2,5 tis km nepropadne ani na nejmensi stupinek opotrebeni. Mam dve merky, jednu po zoubkach a druhou takovou tu klasiku 0,75 a 1 tusim… Vzdy zmerim novy retez suplerou a pak podle postupneho vytani menim.

            0 0
            • JachymP  

              Je to tak, z pohledu peněz je X01 řetěz výhodnější než GX. Na NX kazetu v pohodě, proč ne.

              0 0
          • novas752  

            A kolik jsi najel na X01 nebo XX1?

            Jasně že jde o podmínky, jezdce atd atd., proto právě to srovnání na GX jsem najel tolik a na X01 tolik. Že jeden na řetězu najede skoro dvojnásobek toho co druhý neni nic neobvyklého.

            0 0
            • kubad  

              XX1 fakt vydrží cca 2–3× víc, ale taky tolik stojí takže si člověk nevybere

              0 0
              • jonti  

                Me pripada, ze na XX1 mam o dost vetsi sanci znicit i kazetu. Diky delsi vydrzi nesleduji tak casto delku. Taky jsem mel pocit, ze to casto slo nic nic a najednou byl ten retez super dlouhy.

                0 0
            • Smazaný účet  

              Moje reakce byla čistě na tuto větu gx mi kolikrat nedalo ani 1 tis. km a srovnání dál jsem psal NX vs GX. Žádný X0 a XX jsem nesrovnával, jen jsem napsal, že to je na kazetu NX trochu nepoměr.

              0 0
    • V9jta  

      No ten X01 jsem našel nejlevněji za 1300 Kč a ten GX eagle za 880 Kč. Takže „babo raď“, když vemu v potaz to, že na nemám tolik peněz si kupovat nějak extra drahej řetěz.

      0 0
    • Tydlii  

      X01/XX1

      Měl jsem 3 řetězy GX, žádný z nich nedal víc než 1000km. Třetím z nich, který byl nasazeny přes loňskou závodní sezónu jsem si zničil kazetu, bo jsem ho poprvé změřil po 800km a byl vytahaný o víc než 10%.

      Od te doby 5 řetězu X01 a vydrž okolo 2000km .

      Cena – kupoval jsem GX toho času za 700kc, X01 za 1200 (resp. 989kc v akci) .

      Takže se vyplatí, vydrží cca 2× tolik, ale nestojí 2× tolik. Je to i o tom kolik najezdis, pro mě ježdění s GX v praxi znamenalo měnit řetěz co 3 týdny a to je fakt vopruz.

      2 0
      • kubad  

        GX stával 550kč

        ale jinak souhlas aktuálně je to jak píšeš

        0 0
      • Smazaný účet  

        O 10 %? Ale prosím tě. :-)

        0 0
      • Lachtis  

        Jak píšeš, mně dokonce vydrží x01 víc, než 3× tolik, co GX. X01 se prostě vyplatí v poměru cena/výkon je díky enormní výdrži jasný vítěz.

        0 0
    • bikerGT  

      X01

      0 0
    • V9jta  

      No já jezdím tak 3–5× týdně tak na dvě až tři hoďky, takže toho zase tolik nenajezdím, ale i tak bych měl jít do toho X01? Myslel jsem, že za řetěz vysolím tak okolo 800 Kč. :-) A co říkáte na ten KMC X12 za 800 Kč?

      0 0
      • Lachtis  

        S KMC mam zkusenosti pouze s 10s a 11s a uz bych si to na kolo nikdy nedal. Mne to vydrzelo prd nic a taky ne vzdy to chodilo na 100%. Ale treba ty 12s jsou ok, to nevim, a ani to uz nikdy zkouset nebudu :-).

        0 0
        • V9jta  

          Ok, dík za info.

          0 0
          • Tomas_82  

            Pokud jezdíš 6–15h týdně, tedy cca 100–300km (což tedy zas tak málo není), tak ten GX řetěz vychází na 1–2 měsíce, takže 100% X01.Případně Campagnolo, ale to nevým, jak bude na NX kazetě řadit.

            0 0
            • V9jta  

              Já za týden najezdím tak kolem 25 – 35 km po lokálních trailech + přejezd tam a zpět (z domu tam, z lokality zpět domů). :-)

              0 0
            • V9jta  

              Některej týden jedu jen párkrát nebo když prší tak se mi pak nechce jezdit v blátě takže to není pravidelně 25 – 35 km týdně, to je tak různě, dejme tomu, že za měsíc najedu třeba okolo 60 km převážně po trailech/skocích a lesních cestách, kdo je Brňák, tak bude vědět, jezdím do Netra – kolo nahoru vedeš vedle sebe a pak si ten kousek sjedeš + ty přejezdy.

              0 0
              • Smazaný účet  

                60 km za měsíc, 25 – 35 týdně…tak kolik? 50 – 60 km jedu jednu jízdu a do týdne takový asi 3 a nedělám takovou vědu z řetězů jak celý tady to slavný téma skoro všichni. To je fakt komedie tady.

                0 0
                • MartyM  

                  taky jsem to nějak nepochopil, jezdí 3–5× týdně 2–3hodiny, ale vlastně toho moc nenajezdí, dá to jen 25–35km. Asi jinej oddíl no…

                  0 0
                  • V9jta  

                    Prostě to není každej týden stejně, někdy tak, pak zas tak. Sám to neměřím, takže prostě nevím. Ale není to tak, že najezdím nějakých 100 km týdně.

                    0 0
                • V9jta  

                  Já se v těch komponentech zas tak moc nevyznám a vydělávat pro mě nějaký prachy není úplně nejlehčí – mám 16 let a brigády byly o prázdninách a teď už nebudou, minimálně na to nebude čas, takže já ten poměr cena výkon hodně řeším, tak se mi nediv, taky ti bylo 16 a když jsi měl nějaký prachy, který sis pracně šetřil, tak sis dobře rozmylel než jsi za ně něco pořídil…

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Prosím, už si nějaký řetěz kup.

                    1 0
                    • V9jta  

                      No však jo, neboj, jenom jsem se chtěl zeptat, jakej řetěz by na to byl nejlepší a když každej říká něco jinýho a máš v tom pak bordel, tak je celkem těžký se rozmyslet, pro někoho je řetěz prostě spotřebák za pár kaček, ale pro mě ne (viz. příspěvek výše).

                      0 0
                      • Tydlii  

                        hej vpoho, na co kluci naráží je, že ti ten retez s takovým nájezdem vydrží věčnost. takže je vcelku jedno jakej si koupíš. x01 v tomhle případě třeba i přežije kolo :)

                        1 0
                        • V9jta  

                          Tak to jo, díky. :)

                          0 0
                        • genx  

                          Pokud jezdí nezávodně, tak věčnost. Pokud dá pár závodů, kde do toho dupeš, navíc nějaký ten bordel, tak 1500 a výměna. V případě X01 1Kč/km :-D

                          0 0
                          • Tydlii  

                            Tak si to tu procti kolik nájezdu a jak :)

                            Ja ho vytaham za 1500 km, ale jezdím Vénoviny , vážím 80 kg a slapu silově. To je endurista co do kopce tlačí bez šance :)

                            /edit: jee to jsem zas po měsíci otevřel bajkforum a sel podle diskutovanych vláken, xD – vykopávka/

                            0 0
                      • Lachtis  

                        Jj chapu Te, hale v tom pripadu bud vem NX, ktery je nejlevnejsi a muzes doufat, ze vydrzi to, co tu nekdo vyse psal. Gx bych se vyprdl, sam si zde na foru muzes o jeho mizerne vydrzi precist mnoho komentaru. Idealne vem x01 za nejakou rozumnou cenu, tj kolem 1.300–1.400 kc. Ten retez Ti pak pri nasledne poctive udrzbe vydrzi nesmysl, jako to potvrzuje ma zkusenost a zkusenost mnoha ostatnich bikeru.

                        0 0
    • Ennio  

      Nazdar chlapi, můžete mi prosím doporučit nějaký řetěz za rozumnou cenu na kazetu Sram GX Eagle XG-1275. Doposud jsem používal řetězy Sram PC GX Eagle, ale ty jsou nedostupné. Děkuji.

      0 0
    • Kakobot  

      Ahoj, budu potřebovat nový řetěz na GX hazku s převodníkem a kazetu NX. Z výše napsaného jsem pochopil že lepší než GX řetěz je X01 (poměr cena/výdrž).

      Moje otázka zní máte někdo zkušenost s porovnáním těchto dvou řetězů ?

      https://www.cycology.cz/…ver-p188701/?…

      https://www.baseshop.cz/…-126-clanku/?…

      KMC se mi líbí esteticky více než sram, ale nevím jak je na tom s kvalitou.

      0 0
      • duk  

        Zkušenost co mám s 12 KMC – hlučnějši, blbě nabíhá na eagle převodník, míň vydrží a hůř řadí… a to se vyplatí. Zrovna řetězy jsou jedna z mála věcí co Sram umí a kde netřeba experimentovat ;-)

        3 0
        • Kakobot  

          Jasný, takže sram jasná volba.

          0 0
        • nomecz  

          nejen 12sp i 11sp stoji za … KMC nebrat

          2 0
        • JachymP  

          Zas nepřeháněj, Sram umí i pěkný karbonový kliky. Taky kazety prima, akorát trošku dražší ;)

          0 0
          • duk  

            Ale jo, ty lepsi veci jsou fajn, ale socka sady a socka brzdy nebrat :-)

            0 0
    • XNeo  

      XX1 řetěz, sice stojí o nějakou pětku víc, ale fakt vydrží.

      Jak psal někdo výše.

      1 0
      • adam320  

        Hrozna blbost, sorry:)))

        0 0
      • Breakpain  

        X01 a GX, dal jsem na kolo a k memu zdeseni byl rozdíl 100 km v zivotnosti.

        Asi zalezi na aplikaci, ale pokud clovek toci 3–4 prevody only (vim, neni bezne), tak to vubec nema smysl.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.