Jaký ráfek a dráty k Ultegra nábojům?

28 nepřečtených
  • daymaker

    Zdravím,

    v historii je toho mrtě, ale ne úplně konkrétně. Mám na silnici Ultegra náboje, ráfky nějaké Alexy a dráty těžko říct. S výpletem nejsem úplně happy, co se týká tuhosti a výdrže. Ráfky jsou 32, takže lepší na časovku, ale váha taky slušná. :-)

    Je mi líto kupovat zapl. kola a nevyužít ty náby. Jaký ráfek a dráty koupit? Rád bych spolehlivost, slušnou váhu a tuhost. Jak jinak,že? :-) Priorita je ale „držák“. Pro hobíka, cca 6000–7000 km/rok. Příští rok bych chtěl zkusit i nějaký ten silniční závod, kromě MTB. Cenově bych nechtěl nějak lítat vysoko, až vyhraju sportku, koupím zippy. Díky za tipy a názory… M .-)

    0 0
    • Andrzej  

      pomalu zacinam uvazovat, ze bych skladal novou silnicku… a pokud bych nedaval cele kola, tak jsem taky uvazoval nad naboji ultegra a k tomu by se mi libily treba DT RR 465, tak jsem zvedavy co na to reknou ostatni. (na starem kole mam remerx stormy, zadnou vetsi zkusenost s novejsima a lepsima rafkama nemam..)

      0 0
    • michals1  

      Doporučil bych ti Mavic CXP 33. Jsou poměrně kvalitní a nejsou drahé.

      Nemají drážku indikující opotřebení na brzdné ploše.

      Váha se u nich v mém případě pohybovala v rozmezí 443–450g.

      Vadila mi na nich jen vnitřní šířka 15mm.

      0 0
      • daymaker  

        nejsou na CX? nebo je to egal?

        0 0
        • michals1  

          Na CX jsou nevhodne. Tam je potreba galuskovy rafek.

          CXP 33 maji univerzalni pouziti.

          0 0
        • stastnak  

          Mám podobnou váhu jako ty a též jezdím standardní náboje 32děr. Mám výbornou zkušenost s ráfky DT. Být tebou dám dopředu RR415, dráty 1.8/1.6, dozadu RR 465, dráty 2/1.8 Vyzkoušená kombinace a max.spokojenost.

          Z dřívějška mohu též doporučit Ambrosio Excellight,jezdil jsem je několik let.

          0 0
    • daymaker  

      využiju svého vlákna… šli byste spíše do těchto 1 nebo těchto 2 kol…?

      0 0
      • Peslezedirou  

        Nikdy jsem nejel silniční Fulcrumy, ale jen bych ti rozhodně nedoporučil aksia, ty teď vozím rok a půl.

        0 0
        • daymaker  

          můžeš napsat důvod…?

          0 0
          • Peslezedirou  

            Po první jízdě jsem měl vůli v náboji jak na předním, tak i na zadním, kole, což není problém seřídit, ale přední ložisko se ani po 500km neprobralo k životu, tak jsem ho musel vyměnit, u nových kol to zamrzí. Zadní kolo bylo dotažené úplně na max (dráty), ale to jsem zjistil, až když jsem dal výplet dotáhnout, na drátu už bylo už jen pár závitů. Asi to bude tím, že to dělají rumuni. Kdybych se s nima takhle nenatrápil, tak bych řekl, že to jsou fajn tréninková kola, přesto že zadní kolo není nejtužší.

            0 0
        • roud  

          ale to mi povídej xD to já ti zase aksia doporučím na 1000× jezdím je x let a i hodně lidí v mem okolí a lepší silniční kola za těch pár šupů co stojej snad nejsou nikdy jsem je nepotřeboval centrovat prostě super držáky optej se víc lidí než jen tady psa než si uděláš mylnej názor :O)

          0 0
          • ememem  

            draha ich ma tiez asi rok a pol a uplne bez problemov aj ked je fakt ze na rozdiel odo mna jazdi setrnejsie a aj vazi trocha menej…

            0 0
          • daymaker  

            právě, přišlo mi to zvláštní, protože kámoš je má na silnici cca 5000km bez jediného zásahu a ty kola jsou pořád „parádně tuhé“(ve srovnání třeba s mým výpletem). pravda trochu vycentrovat by jim už neškodilo, ale držák neskutečný.

            0 0
          • Peslezedirou  

            Ach jo, přečti co jsem napsal výše.

            0 0
    • Daf  

      Podle mě se ke klasickým nábám hodí klasický nizkoprofilový lehký ráfek. Něco jako Mavic Open Pro a k tomu lehké ztenčované dráty a duralové niple.

      0 0
    • jama  

      Obdobný problém jsem řešil před letošní sezonou. Měl jsem doma starší náby Campa Record. Nakonec jsem na cyklobazaru sehnal nové ráfky Mavic open pro za dobrou cenu (mám 90kg) a nechal u Štěrby vyplést nerezem DT.

      0 0
      • daymaker  

        koukám na to, ty Mavicy Open se mi líbí… dám to asi dohromady s DT Competion… budu vám chlapci věřit… .-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.