jaký pláště na MTB od CZ výrobce

8 nepřečtených
  • pietro6

    zdarte lidi! brzy budu shánět pláště na MTB (fulla) a jako patriot bych – budou-li srovnatelný – nějaký český. napadla mě rubena, ale třeba někdo poradíte i jiný. jezdím z 60% terén, 40% silnice /kvůli dětem/ a chci nějakej kompromis mezi hmotností, valivým odporem, cenou a výdrží.

    díky za Vaše rady a mějte se!

    PS: nedělám inzerci žádnýmu výrobci

    Petr

     
    0 0
    • kyjosek  

      Já jsem kupoval na trénink rubena scylla 2,1 za 200, nebudu si sjíždět kevlarový schwalbe

       

      je to sice těžkej plášť, spíše na sucho, ale dá se s ním jezdit i za mokra a v bahně – za měsíc ježdění cca. 400 km ani jediný defekt, cena odpovídá možnostem a vlastnostem

      0 0
    • Stanislav__1  

      Vsechny modely plastu Rubena sirsi jako 2,0" jsou podle me neunosne tezke. Ani bych o nich neuvazoval. Navic na nektere rafky se tyto plaste velmi spatne nasazuji.

      0 0
    • Rokro  

      Taky rad kupuju cesky zbozi, pokud je srovnatelny s konkurenci. Zrovna pred tydnem jsem si tedy koupil plášť MTB Rubena Acris Racing 56. Vzorek mi pripada diky prostrednimu prouzku (i kdyz ne spojitymu) jako ze by mohl mit celkem maly valivy odpor na tvrdym podkladu jako asfalt a ujeta sotolinka apod. a pritom to neni zadnej hladkej vzorek, takze snad bude i v terenu slusne drzet a zabirat. A hmotnosti, cenou i kvalitou (doufam) mi pripada jako rozumnej kompromis. Za 470,– kus v jednom znamym eshopu. A zrovna tenhle model ma nejaky vylepseni proti defektu, coz se hodi. Ale praktickou zkusenost budu mit tak za rok, zatim jsem vybiral podle katalogu a nekde jsem snad kdysi vystrachal i jakysi test.

      0 0
      • MlokCZ  

        Acrisy jsem jeden pár před nějakou dobou jezdil na HT a ani úplně nedojezdil, nebyl jsem s nimy vůbec spokojený. Na asfaltu valivý odpor žádný zázrak, ten vzorek právě má dost velký odpor (i když může to být dané i směsí a další konstrukcí, vzorek dnes není jediná rozhodující věc) na danou kategorii plášťů.

        Do terénu jsou pak strašně málo objemné (tedy je nutné je strašně přefukovat) a drží na daný vzorek jen průměrně. Hmotnost je na daný objem také vysoká.

        Pokud to chce na fulla, tak ať na takový plášť rovnou zapomene, zcela nevhodné.

        Srovnám-li to např. s RR, tak RR je nepatrně rychlejší (pro přesnější srovnání valivého odporu by to chtělo dle nějakého měření, tohle je vždy srovnávat jen subjektivně velmi ošemetné) a přitom drží o třídu lépe, RR je lehčí při mnohem výrazně větší šířce 2,25 (Acrisy existují i v lehčí verzi, ale pořád jsou pak jen nastejno s tím mnohem objemnějším RR a už jsou dokonce pak o pár korun dražší). A cena není o moc vyšší.

        Osobně bych u plášťů sáhnul po nějaké nečeské značce, tam je výběr velký.

        0 0
      • McBlacky  

        Acris byl celkem slušný plášť, ale to už je dost let. Od té doby se konkurence vylepšila o několik tříd.

        největší nevýhoda je objem a tedy náchylnost na snake, nebo vozit 50+ PSI -při váze 70kg-

        Váha je u ruben také špatná, naopak odolnost proti propíchnutí je excelentní. Jednu dobu jsem vozil Charybdis a pár závodů také na Trilobitu.

        osobně bych dnes od rubeny vzal jen trilobita a to na MTBO s velkým podílem silnice, nebo na velmi snadný závod s malým převýšením /Houšťka/

        další věc  u Ruben kolísá neuvěřitelně váha ±200gr na plášti není vyjímka. Hodnoty udávané ofiko výrobcem jsou k ničemu.

        0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Já například uvažuji o Maxxis Cross Mark 26×2.1 dělají se jak v kevlaru, tak i v drátu. Rozdíl ceny asi 120,–

      0 0
    • honza.biker  

      Rubeny Scylly muzu doporucit – jezdil jsem tu levnejsi verzi v kevlaru a i pres celkem vysokou vahu(navazil jsem asi 660g) jsou dost rychle, dalsi plus je dlouha vydrz a minimum defektu… Hned po Scyllach jsem jezdil Pythony ktere tady dost lidi vychvaluje a i pres o dost nizsi hmotnost jsou pomalejsi jak na silnici tak v terenu…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.