jaký je to typ hlavového složení?

14 nepřečtených
  • pee.tr

    Zdravím a předem se omlouvám, jestli jsem se tu na to už ptal, páč jsem blbej a nenacházím to tu. ;-)

    Mám neseřiditelnou vůli v hlavovém složení, a tak chci koupit nový. Poraďte, prosím, jaký (co je to za typ). Kupkolo.cz

    Není třeba nic extra, silnici moc nejezdím, ale když už tak ať se dá zatáčet. V současnosti mám chvílema problém jet rovně i s 0‰ :-)

    Díky

    0 0
    • romachain  

      Seš si jistej, že je chyba ve složení? Nemáš třeba moc dlouhou trubku od vidlice, která by bránila pořádnýmu stažení toho složení? Jinak třeba tohle:

      http://www.kupkolo.cz/…5_90572.html

      0 0
    • nooski  

      Něco odsud http://www.kupkolo.cz/…/seradit_4a/ jen je třeba zjistit, zda-li se jedná o jednopalcové nebo 1, 1/8 složení. Z fotky to nejde poznat.

      0 0
    • Tina  

      Vypadá to na klasický 1" Ahead. Rozmer si overíš tak, že odmeriaš priemer ståpiku vidlice. Priemer 25,4mm = 1", priemer 28,6mm = 1 1/8".

      Ako sa snažíš „seřídit“ vôľu v hlavovom zložení? Otvor víčko na vrchu predstavca na napíš koľko je ståpik vidlice pod vrchným okrajom predstavca. Možno máš fakt dlhý såpik. Skús daj 5mm podložku pod predstavec a skús nastaviť vôľu.

      0 0
      • pee.tr  

        Díky všem za rady. Ne, není chyba ve sloupku. Když budu chtít, klidně to stáhnu, že řídítky nehnu. Bohužel už po koupi od předchozího majitele tam tento problém byl. Buď je to utažený a bez vůle, ale jet se na tom nedá nebo to musím mít povolený a v každý nerovnosti mi to tluče v tý vůli. Navíc i za jízdy s vůli se to kolo blbě ovládá. Má tendenci stále mít řízení rovně a zatočí to až po překonání určítého odporu. Takže třeba jízda bez držení nepřipadá vůbec v úvahu. Ale to je vše tou velkou vůlí. Zřejmě vymačkaný kuličkový dráhy, zatím jsem to nerozebíral. Jednoduše to je nějak zničený, takže koupím nový.

        0 0
        • romachain  

          Ony tam asi budou kuličky ve věnečku. Kdybys vyhodil věnečky a naskládal kuličky do vazelíny, tak se jich tam vleze víc a pravděpodobně by to fungovalo další tisíce kilometrů. Tahle hlava má ale možná ve spodní části válečky, to by pak opravitelné nebylo… Podle mých zkušeností je tohle docela dobrý hlavový složení, který navíc moc neváží…

          0 0
          • Tina  

            To je najlacnejšie Riči Lodžik zloženie s obyčajnými guličkami. Podľa popisu to fakt vypadá, na zničené guličky a pravdepodobne aj ložiskové dráhy. Kúp za pár korún nové. Akurát daj pozor na správny rozmer.

            0 0
            • pee.tr  

              Jasně, díky. Moudřejší ještě budu až to rozeberu, ale na 95% koupím nové. Já měl zprvu hlavně na mysli to abych trefil ten typ. Jsem nevěděl jestli to neni nějaký semiintegrovaný nebo kdoví co. Díky.

              0 0
            • pee.tr  

              Tak jsem to teď za mrazů konečně rozebral. předpokládám, že ty dráhy (aspoň ty dole viz. foto) jsou hotový… i když kuličky jsou OK. Zjistil jsem, že věneček už byl jen nahoře, dole už ho předchozí majitel zřejmě nahradil pouze více kuličkami. Docela by mě zajímalo, jak může k takovýmuhle zničení misky dojít. Ta protější je v pořádku.

              Protože sloupek vidle je 1" a navíc bych potřeboval řídítka dostat cca o 2cm výš, uvažuju tedy rovnou o nové vidlici. Chci se tedy zároveň zeptat. Když koupím vidlici 1"1/8 (jiný teď nějak po netu ani nenacházím) a k ní odpovídající hlávko, půjde mi to do rámu? Resp. rozdíl mezi 1" a 1"1/8 je pouze ve vnitřním rozměru hlavového složení? Předem díky za rady.

              0 0
              • kubad  

                ne nepůjde to musis zůstat u 1"

                0 0
                • pee.tr  

                  Aha, dík, tak to jsem fakt nerušil. Ještě, že jsem se to včas dozvěděl.

                  0 0
              • Vilém  

                Ve vnitrnim, ve vnejsim a prumeru krku vidle.

                0 0
              • pee.tr  

                Nedám si pokoj. ;-) Chci koupit to nový hlavový složení.

                http://www.kupkolo.cz/…9075_z90837/

                nebo http://www.kupkolo.cz/…-a13a_z1826/ ? U toho dražšího je psáno AL, to jako že to první je ocel?

                A ještě bych si rád ujasnil k tomu sundanému, které drhlo a nešlo seřídit. Foto:

                1. Vůbec nedoléhají kuličky a takhle sundaný se to v ruce tedy vůbec

                netočí. Po čem správně mají běhat? Myslím, že ani ta dráha na vidli je nemohla usadit.

                1. Je docela vůle mezi sloupkem a miskou hlávka, která drží dole v rámu.

                Je to normální? Vzhledem k na fotkce označený odřenině na této misce a taky na samotném sloupku to vypadá, jak kdyby se to celé otáčelo na místo v ložiskách právě tam.

                Jako je to teď už jedno, ale chtěl bych vypátrat, co tam předchozí majitel zbastlil špatně a hlavně, aby mi nový hlávko vůbec pomohlo. Snad jo.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.