Jaký je teď na trhu nejlepší MTB HT v cenové relaci do 30,000 Kč?

24 nepřečtených
  • Tomas51

    Ahoj všem,

    jak se píše při založení nového tématu, tak jsem pečlivě prohlédl všechna vlákna a téma tu je 10000000×, nicméně zastaralé (2014 a dříve).

    Proto bych chtěl poprosit o radu – jaký je podle vás v současnosti kvalitní hardtail do 30.000 Kč?

    toto je totiž můj cenový limit (šlo by i 35.000 Kč, ale to už bych radši začal měl za tuhle cenu full). Častokrát ve starších vláknech čtu, že v ceně do 30–35.000 Kč se dobrý full nesežene (maximálně nižší střední třída), ale že za tuhle cenu se sežene velmi, velmi dobrý HT (střední a výš). Měsíc projíždím katalogy a jednotlivá kola, která zaujala, tak jsem si jejich charakteristiky a hodnocení prověřoval zde nebo ve všech existujících recenzích.

    A musím říct, že recenze na tato kola (HT v ceně do 30.000 Kč) všechny končily větou, že se jedná o kolo na občasné příjemné rekreační vyjížďky, ale na tvrdší podmínky (závody, horší úseky) nejsou udržitelné (Rockhopper, grand canyon, Giant, Cannondale). Tak jsem z toho už takový unavený – co si myslíte existuje vůbec kvalitní hardtail v této cenové kategorii pro specifikaci níže nebo vlastně ne?

    Co se mojí specifikace týče, tak sháním horské kolo na celodenní výlety v horách a do tvrdších terénů, na traily a rád bych třeba 5× za rok sjel hobby závod v XC nebo maratonu. Objem kilometrů je tak 2–3000 km ročně, tělesné proporce mám 178 cm a 80 kg,

    Nedělám si iluze, že by to kolo mělo super všechny komponenty,spíš bych toto kolo bych chtěl vzít jako co nejlepší základ a v dalších letech komponenty postupně měnit za vyšší třídy.

    Co myslíte, existuje vůbec něco takového? :)

    Moc děkuju za jakoukoli radu nebo nasměrování,

    Užijte si den,

    0 0
    • Smazaný účet  

      Tak asi nejlepší poměr cena výkon má Cube LTD Race One 2016.

      0 0
    • wilda81  

      Není HT jako HT. V první řadě by sis měl ujasnit jestli chceš spíš trailbike nebo XC raketu – v textu zmiňuješ obojí. Podle toho by sis měl vybrat rám s odpovídající geometrií. Další věcí je, že se ptáš po nejlepším poměru cena/výkon a následně píšeš „kolo bych chtěl vzít jako co nejlepší základ a v dalších letech komponenty postupně měnit za vyšší třídy“. Základ je rám, takže se moc neohlížej na komponenty, když je plánuješ časem měnit. Vem nejnižší model na rámu, který se ti bude zdát OK.

      0 0
    • Erknold  

      Jeden má rád holky a druhý zase vdolky. Někdo chce 27,5, jiný 29. Třeba tuto by mohlo být lehké. http://www.decathlon.cz/…8337929.html#… Lehká vidlice i rám. Kola pod 2 kg. Ale zas nevím, zda to má pevné osy. A někdo nemusí SRAM a chce jen Shimano. Někomu by na Cube mohly vadit kola. Navíc ho v ČR asi nikdy ani neuvidíš, natož abys ho sehnal.

      jinak pokud chceš dát za kolo 30k, abys pak měnil vidlici Recona za něco lepšího, lehčího, obyč kola za nějaké lepší, tak si skoro za 50k můžeš koupit něco lepšího :)

      0 0
    • Esi  

      Na tyhle požadavky bych šel do stavby, aby to mělo slušněj rám a slušnou vidlici podle toho co píšeš tak 100 – 120 zdvih pokud chceš jezdit i nějaké traily tak minimálně vpředu pevná osa, všechno ostatní je spotřebák, tak že bych raději lepší kola (tužší a lehčí) než lepší přehazovačku a tohle ti stavitel poskládá podle tebe, celý pohon a brzdy ti v pohodě stačí DEORE proti XT tam budou nějaké minimální rozdíly ve funkci a hmotnosti myslím že víc než 400g na celý pohon a brzdy to nebude.

      0 0
    • racek_chechtavy  

      jednoznacne bych vyčkal s prachama na prdeli na nejakej dobrej bazarovej kup celopéra

      0 0
    • kudykam  

      Počkej spíš na začátek příštího roku, ted už budou všechny dobré kola vyprodány…

      0 0
    • tonik666  

      Za tyhle peníze postavíš krásné ocelévé HT z mixu nových a bazarových dílů (které můžou být třeba jen sundané z nového kola).

      Já jsem při mých 2 stavbách byl ještě o kus výš, ale mám tam třeba kola se ZTR ráfky na Hopech, vidli revelation atd a komponenty XT/SLX.

      0 0
    • d  

      Mrkni na focusy na kupkolo.cz.

      0 0
    • madcat  

      Teď už bude všechno pryč, hlavně ty dobrý nabídky. Pro příští rok bych nevynechal z výběru CTM Slash, pokud ho budou dělat a pokud nějak závratně nenavýší cenu. Model 3.0 2015 byl kolem 12 kg s pedálama, slušně vybavená XC devětadvacítka bez výrazných slabin.

      Anebo ti do těch 30 tis. někdo něco dobrýho postaví, to je taky možnost.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.