• vlastik72v

    Rukavice jsem vybral a ještě bych potřeboval poradit z kalhoty i boty.

    0 0
    • malamala  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • richard_majer  

      Boty bych doporucil Shimano SH-MW80. Ted jsou 43 na cyklobazaru (odpoidaji ale 42).

      Kalhoty podle toho jaky je rozpocet. Pokud penizky jsou, pak Goge Bike wear s windstopperem.

      0 0
    • marapara  

      Sice je to vyšší investice, ale tyhle si nemůžu vynachválit: http://www.atexsport.cz/…e-slemi.html?…

      Jsou teplé, příjemné, super na běžky a kolo v zimě. Ta membrána je vepředu je hodně elastická, ale opravdu podstatně víc, než u jiných materiálů a membrán. Připadá mi to jako „neoprén“ zepředu, i když to není. Měřím 186 cm a velikost XL je akorát.

      0 0
      • mxv  

        jsi schopen rict,jaky maji pomer sirky a delky? jestli jsou spis uzsi nebo sirsi?

        0 0
        • marapara  

          Ty Voyta jsem koupil letos, předchozí jsem měl tyhle: http://www.atexsport.cz/…e-slemi.html?…

          Ty dražší Voyta jsou mi malinko volnější hlavně v oblasti lýtek, než ty o stovku levnější. Ty jsem vozil nějakých 7 nebo 8 let. Bohužel loni jsem v nich 2× spadl na stejné koleno a roztrhl jsem si je. I když je mám zašité, už to nevypadá dobře a taky mi tam při nižších teplotách táhne. Prošoupala se mi tam membrána po roztržení. Délkově jsou zhruba nastejno, já mám delší nohy, proto jsem bral XL.

          Když je pod –5 stupňů, chce to pod ně ještě spodky.

          0 0
    • šlapatko  

      Nazdar, kalhoty vezmi se zesílenými koleny a ideální je když mají přední díl s membránou.Cena výkon jsou dobré od značky Axon.Mám je pár let a používám je když je lehce nad nulou.Při dobrém vrstvení do –15 není problém.

      Boty mám sidi Diablo.Dobrá botička od cca 10 až –5.V –15 vydržím tak 2,5 hodiny s návleky.Taky dost záleží na vlhkosti vzduchu.Příště sáhnu po botkách které budou zateplené.Moje mají jem membránu goretex.Záleží do jakých teplot jsi ochotný jezdit.

      Dobře vyber a hlavně nepospíchej.Vše je dobré vyzkoušet a hlavně počítat s vrstvením.Tedy botky o číslo větší a kalhoty mohou být taky o číslo větší.

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Mám kalhoty Force a vyhovují mi. Vepředu mají neprofukovou membránu, zesílený kolena a nemají vložku, takže jsou použít třeba i na běžky. Celkově nějak extra zateplený nejsou, ale okolo nuly jsou v pohodě. Když je fakt zima, tak pod nima mám ještě takový podvlíkačky :-) To je pak v pohodě klidně do –30°C :)

      0 0
    • Joseph de Sax  

      kalhotky s krajkama…

      0 0
    • marapara  

      Ještě bych bral spíš kalhoty, které mají zip nepředu. Mám i čapáky bez membrány a bez zipu vepředu a fakt se v nich blbě čůrá :)

      0 0
    • Kubiczech  

      Nemáte tip i na něco volnějšího na zimu?

      0 0
      • fousac  

        kola s rumem… docela zahreje a das par zejdliku a je ti vsechno volny… ;)

        p.s. k cemu je to dobry? imho zasadni finta spociva prave v tom, ze je to tesny a nema sanci si napr. svevolne promrzat jak dziny…

        0 0
      • červajzz  

        Endura Singletrack a pod ně Bionic Energy Acumulator nebo něco takovýho

        0 0
        • Kubiczech  

          Asi to tak skončí, i když z Endury dvakrát nadšený nejsem.

          0 0
          • červajzz  

            Já Enduru taky nemusim ale tyhle gatě sou fakt povedený. Nosim je furt :) Koukám že si vocaď…do Wanted sportu u domu hudby dorazila čerstvá zásilka Endury :)

            0 0
            • Kubiczech  

              Díky, sháním ty gatě a rukavice, takže říkáš, že tam pořídím? Ani nevím, že tam prodávají bajky. (:

              0 0
    • Joseph de Sax  

      gymnasťorky zkus…

      0 0
    • Lister  

      Existují čapáky, které by měly membránu jen v podbříšku a na kolenou a zbytek obyčejný materiál? Další podmínka je, aby ve spodní části neměly rozepínání vzadu, ale raději na boku nebo nejlépe bez rozepínání. Šle výhodou.

      0 0
      • marapara  

        Nevím jak dnes, ale pár roků zpět se takové určitě dělaly. Výrobce ale nevím. Vím že nějaké takové měl kamarád na krámu, ale může to být už tak 4–5 let zpět.

        0 0
      • Mikikuba  

        Podle mne neexistujou teď.oni by se asi moc neprodávaly:)pokud chceš jde ušít na zakázku třeba Atex.

        0 0
        • Lister  

          Možná by se tolik neprodávaly, ale z mého pohledu by to bylo dobré řešení, protože už kolem 10st, kdy beru čapáky bez membrány, mi podbříšek často nepříjemně prochladne a na kolena je teplo příjemné vždy. Kolem nuly už pak beru komplet membránovky, protože tam už se to bez ní moc nedá – samozřejmě záleží na terénu, ale delší sjezdy jsou pak o zdraví.

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak voz něco pod ty bez membrány. Buď variantu funční trenky s vložkou a přes to čapáky bez vložky nebo funkční trenky a čapáky s vložkou. Sice vložka není vespod, mně to do větší zimy ale třeba takhle vyhovuje více, protože funční trenky odvádí pot lépe a jsem více v suchu než s vložkou na ostro.

            Sice vložka na ostro je mírně pohodlnější, ale není to tak drastický rozdíl.

            A má to ještě jednu výhodu a to tu, že čapáků nemám tolik kusů jako krátkých a tříčtvrtečních, takže bych musel už řešit individuální praní po každé vyjížďce. Funkčních trenek mám dost. Takže takhle nemusím čapáky tak často prát. To samé membránové do větší zimy, tam to membráně navíc nedělá příliš dobře ji moc často prát.

            0 0
            • Lister  

              Všechny čapáky mám bez vložky, takže pod ně vždycky vozím spodní prádlo s vložkou a i tak to občas není ideální. Ale máš pravdu, že na MTB by to mohly vyřešit volné kraťasy jako horní ochranná vrstva.

              0 0
              • MlokCZ  

                Tak to pak jo, to jsi asi na to více citlivý. Třeba včera jsem jel v 5–8st. a vzal jsem si čapáky bez membrány a bylo to ok, když jsem pod tím měl funční trenky.

                Hodně ale záleží jaké jezdíš v chladném období sjezdy. Tím myslím rychlostně. Já se rychlým (třeba asfaltovým) delším sjezdům v chladném období výhýbám v podsatatě úplně. Profoukne mi to jinak vždy dutiny a nedělá dobře mému zdraví (otýká mi pak hodně nosní sliznice).

                A možná ještě přispívá oblečení co nosím na vrchní část těla. Mám dost krátký trup, takže je mi všechno poměrně dlouhé, takže první a druhou vrstva mám poměrně nízko.

                0 0
                • Lister  

                  Je pravda, že to je právě kvůli těm delším sjezdům a více to vadí na silnici. Ale ono se u nás jinak než hodinu dokopce a pak 20 minut dolů bohužel jezdit nedá :-)

                  0 0
                  • deekay  

                    Tak to bych asi resil nakyma paclite prevlecnyma kalhotama v batuzku, a na sjezdy navlect.

                    0 0
                  • MlokCZ  

                    U vás bych taky silnice přes zimu jezdit nemohl. A to i ty méně kopcovité směry. Tím myslím konkrétně, že třeba i ten kopeček mezi Lipová-Lázně a Vápenná by se mi při větší zimě už nelíbil. A zvlášť na silničce, která ve sjezdu pojede lépe.

                    0 0
                    • Lister  

                      Včera byl plán přejezd tří kopců a začínal jsem na Rejvízu, ale když jsem viděl, jak je v některých zatáčkách namrzlá silnice (namrzající vzdušná vlhkost), tak jsem si ty další dva kopce rozmyslel – takže občas to není jen o tepelném komfortu – protože jinak mi bylo včera fajn.

                      Když jsi psal o dutinách, tak to je taky můj chronický problém a začínám se kvůli tomu poohlížet po nějaké slušné čepce s ochranou proti větru v oblasti čela.

                      0 0
                      • deekay  

                        Me vetsinou nafoukaji usi, nosem ne, ten mam dyz je zima dycky plnej :D

                        A celo to chranit chce, i kdyz staci mi vetsinou bud normal roubaix celenka, neporfuk netreba, narazim si helmu vice do cela :)

                        A do vetsi zimy, kdy je fakt potreba aby se k usim studenej vitr nedostal vubec, tak pouzivam toto:

                        http://www.endura.co.uk/Product.aspx…

                        0 0
                        • Lister  

                          Asi něco takového by to mělo být, jen by ten panel s neprofuku musel být protáhnutý i přes čelo a naopak bych nepotřeboval ten nefuk na uších.

                          0 0
                      • MlokCZ  

                        To já vozím membránu na čele už od +10st. (to je čepička, která má akorát na čele pruh z membrny) a do nižších teplot beru celomembránovou čepici. To mi ale stejně nezachrání (i když výrazně pomůže, bez toho jsem měl ty problémy už i právě při těch +8–10st.).

                        U mě by to řešila operace, kde by mi odstranili část nosní sliznice (dostal jsem na to už doporučení). Ale mimo ty situace na kole v zimě už je to celkem ok a operací a zdravotních problém jsem si už užil až dost, takže zatím to řešit operací nehodlám.

                        A pod 5st. dokonce nosím ještě pod tu celomembránovou čepici ještě jednu tenoučkou Moira čepičku (ultralight).

                        0 0
                        • Lister  

                          Co máš konkrétně za tu čepici? Jsem omezený prostorem pod helmou, nacpu tam v pohodě duo, čepici z tenkého fleecu tak tak, ale víc už asi ne.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Jen čelo

                            http://eshop.kalas.cz/index.php…

                            a celá (kromě přes uši, tam membrána není)

                            http://eshop.kalas.cz/index.php…

                            Když nacpeš duo, tak bys snad ty dvě měl nacpat taky (tloušťka je skoro stejná jako ta duo, možná o chlup víc, ale opravdu o málo). Já je mám taky tak akorát. A ta ultralight pod to není téměř znát, helmu můžu vzít stejně nastavenou ať ji pod to vezmu nebo ne.

                            0 0
                            • Lister  

                              Hned, jak jsem to odeslal, mi došlo, kterou asi budeš mít :-)

                              Tyhle tam velmi pravděpodobně nacpu, protože to vypadá na běžný microfleec, jen vepředu je membrána – mám fleesku od Kamy a ta je po střihová stránce super, nikde nezavazí a hezky kryje uši – tohle vypadá střihově podobně.

                              0 0
                          • Mikikuba  

                            http://www.atexsport.cz/…d-helmu.html?…

                            do –5 v pohodě nosím do +10

                            0 0
              • deekay  

                Ja vozim pres capaky kratasy vzdycky, hlavne kvuli kapsam a taky mechanicke odolnosti.

                Nicmene mam jen jedny capaky, s membranou vpredu, na kolenou jeste zesilena, se slema a dole bez zipu, ale zato s gumickou pod chodidlo. A na ty jeste letos pocasi nenastalo.

                0 0
                • Mikikuba  

                  kraťasy po dlouhý vždy kvůli vložce! nemyslím teď nějaký mtb volný ale klasický

                  0 0
                  • deekay  

                    Spatne jsem se vyjadril, mel jsem namysli prave volne pres ty capaky. Jinak pod nima samozrejme funkcni trencle s vlozkou.

                    0 0
          • Mikikuba  

            já holt víc řeším kolena:)nahoře tak citlivá – na zimu – nejsem a při ohnutí tam mám bundu.jinak nahoře mám vždy dvě vrstvy – kraťasy + dlouhý kalhoty a to mi stačí.

            0 0
            • blisterexist  

              počkej až ti nastydnou vaječníky:-)

              0 0
              • Mikikuba  

                neboj já jezdím fest navlečená:)

                http://www.hankaebertova.cz/index.php…

                můžeš kouknout:)

                0 0
                • blisterexist  

                  tak tojo:-)

                  0 0
                  • Mikikuba  

                    jsem hodně zimomřivá a oblíkám se spíš víc – rozepnout se lze vždy a to samý platí o sundání návleků či vesty

                    0 0
                • Lister  

                  Hezky popsáno. Jen mě trochu zaráží dvě věci – zvláště, kdy si uvědomí, kolik času na tom kole strávíš.

                  Opravdu ti pod čapáky tak vyhovují klasické lykráče? To vozím jen v nouzi, spodní prádlo s vložkou je pro mne neocenitelné.

                  A opravdu i po vyzkoušení zimních treter vozíš na silničku stále letní i v mrazech?

                  0 0
                  • Mikikuba  

                    Jo mně ty lycrový fakt stačí a jakýkoli "funkční " kalhoty mne dřou a dělají záhyby či jak to říct.vždy to odneslo sezení.

                    v letních tretrách jsem jezdila do –5 s tím jak jsem popsala návleky. bez problémů u zimních silničních treter mi chyběla karbonová podrážka bolely mne chodidla a opravdu v tom 4–6 h tréninky na silnici jezdit nešly.v těch návlekách + natření hřejivkou v pohodě.

                    0 0
                    • Mikikuba  

                      MTB zimní je v pohodě.to teď jezdím.jenže to je úplně jiná zátěž na chodidla , nohy i tělo než klasický x hodinový silniční trénink. prostě na silnici jsou to moc „bačkory“ jednoduše řečeno.jde to tak do 3h max

                      0 0
                      • Lister  

                        No je vidět, že tvá cyklistika je fakt jiný svět :-)

                        Tím funkčním prádlem jsem myslel takové ty vnitřní cyklokalhoty co se dávají do volných MTB kalhot – mám dvoje a rád je používám.

                        Zimní NW mi přišli tuhé dost, vlastně jsou to nejtužší tretry, co jsem kdy měl. Ale je pravda, že ani na silnici nevozím silniční tetry, protože to pro to moje plácání nemá moc význam. Naopak je pro mne výhoda, že nemusím řešit výměnu pedálů na zimu nebo nákup dalších dvou párů treter.

                        0 0
                        • deekay  

                          Presne tak, Hanka resi i veci, ktery by treba me vubec nenapadly resit, nebo bych netusil, ze tam muze byt porblem, pri svych kratkych vyjizdkach :) Holt jinej level :)

                          0 0
                          • Lister  

                            No a pak se člověk podívá, na čem to všechno zvládá, žádný heperubersuperkola, ale prostě běžný matroš. Až se skoro stydím a mám pocit, že si ty svoje mazlíky nezasloužím :-)

                            0 0
                            • Mikikuba  

                              ale ty kola byly vymazleny :)akorát kuba neměl světovou značku jinak je super:)vlastnostma vahou chováním geometríí.to pro mne byly klíčový aspekty výběru.

                              0 0
                              • Lister  

                                Tak samozřejmě bych si nedovolil říct, že máš nějaké šunky, jen by člověk aspoň u závodního speciálu čekal třeba vrcholnou sadu – ale zase je fakt, že u toho tvého závodění se hraje spíše na výdrž a živit při těch km třeba Superrecord by asi nebylo nejjednodušší.

                                0 0
                                • Mikikuba  

                                  asi tak sada je pro mne spotřební matroš. a rozdíl 100g při mý váze nehraje žádnou roli. centaur v 10ce byl 100% spolehlivej

                                  kromě toho ty sady stejný musí být dvě:) stejná i na náhradním kole.kvůli možnosti záměny.

                                  0 0
                              • Mikikuba  

                                kuba má 7,5kg a ta integrovaná sedlovka slouží super.+ výborně pruží zadní část v sedě.je to skvělý kolo jen lidi neznaj.dováželi to sem jen 1–2 roky.

                                0 0
                            • Mikikuba  

                              MTB máš fakt pěknýho:)líbí. já jsem ale MTB embryo Karel mi stačí zatím:)

                              0 0
                        • Mikikuba  

                          Pokud ti ty zimní „podvlíkačky“ :) myslím v dobrým vyhovujou tak je určitě voz! Já mám všechny tretry s karbonovou podrážkou-myslím teda silniční. MTB samozřejmě mám normální plast, ale já jsem MTB total turista, takže mi úplně neva.Ale poznám to jasně, že je měkký. Ty nový NW Arctic co jsem teď koupila mají podrážku zpevněnou karbonovou drtí a je to malinko pevnější než ten plast co mám na MTB speslech.Ale prostě ta bota je měkká na 100% trénink na silnici. jinak ty arcticy jsou super:)teplíčko, ale tak zatím nejvíc –1.

                          0 0
                  • MlokCZ  

                    Letní lykráče bych pod čapáky vůbec nesnesl (vyzkoušeno). Vadí mi z více důvodů.

                    0 0
                    • Mikikuba  

                      viz odpověď nahoře.každý musí modifikovat na sebe. mně 100% vyhovuje-jela jsem tak 2,5 dne nonstop:)loni DOS

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        To je mi jasné, že Ti to tak zcela vyhovuje, když v tom dáš i ty opravdu extrémní akce.

                        Z toho co vozíš mi překvapuje ale více věcí. V podstatě jak to máš na webu popsané, tak jsem se vším začínal a došel postupně k tomu, že mi tak hodně z toho vůbec nevyhovuje.

                        Nesedí mi letní kraťasy + tenké dlouhé návleky. To vůbec nepoužívám. Ke krátkým letním vozím pouze v létě do rezervy teplé návleky na kolena pro pozdní dojezdy, jinak vlastně nepoužívám návleky na nohy vůbec.

                        Vždy mi vadila guma návleku na stehně + navíc zase ty stejné důvody jako u letních kraťasů pod čapáky (dvě vrstvy, tam kde je nechci + naopak na podbřišku už zima a případně na kolena taky málo).

                        Místo toho vozím opravdu hodně 3/4-tenční a to tenké i dlouhé. Tenké vozím do dost vysokých teplot, klidně i přes 20st.

                        Gumu pod kolenem mám hodně volnou (ta může být hodně volná narozdíl od gumy přes stehna u návleků, které pak sjíždí), takže jsem nikdy neměl problém, že mi tam vadila.

                        A 3/4 teplým vozím do rezervy teplé podkolenky (tohle jsem třeba nikdoho neviděl vozit, mně to ale hrozně vyhovuje).

                        Tenké návleky na ruce taky vůbec nepoužívám, používám pouze teplé roubaix.

                        Návleky nemám moc rád vůbec, ani ty na ruce teplé, které někdy používám. Vozím je pouze v létě jako rezervní na dojetí když se ochladí a tak moc je nepoužiju.

                        Když je chladněji, tak si raději vezmu sebou dlouhý dres a klidně se raději převléknu (tedy místo krátkého nahodím dlouhý). A nebo i opačně. Vyjedu v dlouhém a sebou vezu pro jistotu krátký. Tohle řešení zabere více místa než návleky a převléknutí trvá déle, ale za to pohodlí mi stojí.

                        Třeba shrnuté návleky na rukou taky nemám vůbec rád, takže tu výhodu je častěji natáhnout a zase shrnout vůbec neocením.

                        A klidně si vezmu sebou i dlouhou a krátkou první vrstvu a na vyjížďce prohodím (ultralight nic nezabere) dle potřeby.

                        Dále třeba dlouhý dres pod membránovou bundu, to mi taky funguje dost špatně a místo toho vrstva z funčního materiálu (typu třeba Moira duo/trio) funguje mnohem lépe. Nejen díky materiálu, ale navíc ten dres má zbytečně kapsy, které vše zhoršují.

                        Taky je to dané tím, že vozím téměř pořád camel.

                        Tak jak to vozíš je to nejjednodušší a nejlevnější. Tím myslím maximální využití každého kusu oblečení do různých kombinací. Přesto jsem se postupně dokoupením více kusů všeho možného dopracoval k úplně odlišnému stylu oblékání, který mi vyhovuje mnohem více. I když ten můj způsob je poměrně drahý (abych nemusel hned vše prát, tak mám více kusů nejen letních, ale i tenkých i teplých 3/4-tečních, atd.) a má taky svoje nevýhody.

                        Ale chápu, že každému sedí něco úplně jiného.

                        0 0
                        • Mikikuba  

                          O peníze mi vůbec nejde.já řeším aby to fungovalo.kom­promisy by mně na ultra dostaly do pekla.a oblečení mám vše sponzoring takže v tom to není.

                          jsou to jen vyzkoušený individuálně upravený věci. většině lidi nevyhovují návleky protože je nemají udělaný přesně na sebe. pak jsou ty problémy co výše píšeš.vozit tuny hadrů teda fakt nebudu:)vždy si vystačím v relativním komfortu s tím co si obléknu.netrefím se tak -+3× do roka.

                          co se týče kusů oblečení tak vše mám -+5–10× takže v tom to taky není. nicméně nikomu nic nevnucuju.jen mi lidi docela fest telefonovali jak se mají na to či ono počasí obléci…takže jsem to shrnula

                          ale každej člověk je individualita

                          0 0
                        • Lister  

                          Asi taky bude záležet, jestli máš na zádech batoh nebo jen kapsy dresu.

                          A proto v zimě jezdím i na silnici s batohem – jednak mám dostatek tekutin (a navíc dlouho teplých) a pak nemusím řešit, jestli si můžu vzít náhradní čepici nebo raději náhradní rukavice, ale prostě tam nacpu všechno.

                          A navíc miluju ty zhnusené opovrhující pohledy všech „megasilničářů“ :-)

                          0 0
                          • Mikikuba  

                            v zimě vozím camel:)a je mi fuk jak na mně kdo kouká.na to prdím:). mám totiž na 4h jízdy pití v teplotě -+15°C.v letě nevozím to máš pravdu

                            jinak to mám taky někde na webu s tím camelem.je to nejlepší řešení na zimu s pitím.

                            0 0
                          • MlokCZ  

                            Já už vozím camel poslední dobou úplně vždy. Ještě nějaký ten rok zpět jsem při hodně krátké vyjížďce ho někdy nevzal, teď už vždy.

                            Takže s místem není problém. Vadí mi pouze když překročí určitou váhu (z toho ale stejně dělá nejvíce vždy pití, které postupně mizí a ještě pro odlehčení nářadí a pumpičku vozím v podsedlovce).

                            A na silničce jsem jezdil taky skoro vždy s camelem (tedy v posledních asi 6–7 letech, co camel vozím a když jsem ještě silničku měl).

                            Jak já před pořízením camelu vždy hrozně nesnášel přecpané kapsy u dresu :-)

                            Navíc jsem si vše do kapes musel vždy balit do igelitu jinak vše bylo zcela mokré. A když to bylo v igelitu, tak to zase zhoršovalo odvod potu mnohem více než camel.

                            0 0
                    • Mikikuba  

                      Jaký důvody? zajímá mně.

                      0 0
                      • Lister  

                        Jestli můžu i svoje důvody, tak jde hlavně o transport potu. Mě prostě nesedí, že prakticky vůbec neodvádí pot a když navlhnou, tak studí i pod teplým materiálem. Ale pokud jsi zimomřivá a možná se méně potíš, tak s tímhle problém asi mít nemusíš.

                        0 0
                        • Mikikuba  

                          zajímavý-já se potím hodně.ale já dojíždím komplet mokrá ve vedru i suchu.ale ty membrány nahoře či 2 nahoře fungujou právě i mokrý. čili mně by nepomohly k suchu žádný funkční kalhoty.jednou jsem přijela v –5 na pumpu a ta obsluha volala dozadu na kolegu: pojď se na něco podívat-ten cyklista se potí v mrazu:))asi tak

                          0 0
                          • deekay  

                            Tak to je zajimava informace. Ja se potim taky pri zatezi docela ukrutne. Snazim se proto jezdit co nejmin navlecenej a co nejvic to regulovat rozepinanim atd. Taky mam na svoje jezdeni, kdy clovek semtam zastavi na foceni a v terenu nejezdi tak vysokyma rychlostma, vyzkouseny, ze pokud do toho byt jen trochu slapnu, nemuzu mit na sobe jakejkoliv neprofuk, pokud opravdu nemrzne az prasti protoze se pod tim dycky okamzite spotim a nepomuze nic. V tom mrazu se spotim taky, ale to holt jezdim jen velmi kratke vyjizdky, bez zastavovani. Jakmile zatsavim, pokud jsem propocenej skrz na skrz, treba na opravu defektu, tak ta voda v obleceni dost rychle vychladne a nemam uz moc sanci to zpet vytopit :(

                            Ale pro tvoje jezdeni, kde jedes opravdu furt intenzitu a nezastavujes asi je teda lepsi bejt mokrej ale nabalenej.

                            0 0
                            • Mikikuba  

                              Na MTB žádný intenzity pokud teda není fest kopec nejezdím.učím techniku a fotím furt.ale máš pravdu nesnáším vyjížďky typu celý den 3h na kole 3 hospody 3 čůrání 3 defekty jak to bývá při jízdě ve skupině na MTB. ale na silnici jsem kromě čůrání a to byl v zimě porod:) fakt klidně 5h nestavěla

                              jinak pro info v zimě se na silnici žádná intenzita nejezdí!najížděj se objemy třeba takto

                              http://www.hankaebertova.cz/index.php…

                              0 0
                              • deekay  

                                A to ti opravdu i pres ty membrany mokre obleceni pri nakem delsim sjezdiku nepromrzne?

                                0 0
                                • Lister  

                                  Pokud máš opravdu kvalitní první vrstvu, tak nepromrzne. Taky jsem celý mokrý, ale když na to nepustíš vítr, tak je to většinou celkem v pohodě.

                                  0 0
                                  • Mikikuba  

                                    souhlas přesně stejná zkušenost ale nesmíš parkovat, defektit či čurat moc dlouho:)

                                    0 0
                                    • deekay  

                                      No to bude asi ten problem, jak rikas pri jizde ve vice lidech :) Sam jsem jeste schopnej nezastavovat (na defekty nastesti ja osobne smulu nemam, o to vic ji maji moji spoluvyjizdkari :D )

                                      0 0
                                      • MlokCZ  

                                        Pod 5st. jezdím kvůli termoregulaci výhradně sám.

                                        0 0
                                        • Mikikuba  

                                          souhlas.pivíčka jdou v létě + obídky:)ale já to prostě nemám ráda nikdy:)

                                          0 0
                                        • deekay  

                                          No taky se mi to osvedcuje. Clovek se nemusi hnat za tema vykonnejsima a zbytecne se potit, nebo cekat na ty pomalejsi a prostydnout.

                                          0 0
                                          • MlokCZ  

                                            A když občas vyjedu s manželkou když je pod 10st. (ona většinou už do té zimy stejně moc nechce, tak to není moc často), tak buď se více obleču a jedu jejím tempem pomalu nebo případně jezdím sem tam, zásadně nikdy nečekám na místě.

                                            0 0
                                      • Mikikuba  

                                        přesně já proto začala jezdit zas sama.prostě mně ty pauzy a hospody nedělaj dobře:DD

                                        0 0
                                        • MlokCZ  

                                          Hospody jsou nejlepší stejně v létě, když se může posedět venku. Přes léto jezdím hodně celodenní akce, kde se i třeba víckrát někde zastaví a posedí venku.

                                          Už si ale ani nepamatuju, kdy jsem naposledy seděl v hospodě vevnitř během vyjížďky. Vzpomínám jen na pár posezení na Míšově (Brdy), kdy to bylo se sezením venku už na hraně (cca 13–15st.) a slušně jsme tam prochladli (když jsme tam byli dlouho).

                                          A když už posezení v hospodě když je zima, tak je nutné tam zcela uschnout než se znovu vyjede.

                                          0 0
                                          • Mikikuba  

                                            souhlas:)přesný už 13 je málo protože oblečení má člověk na jízdu v týto teplotě a ne na sezení

                                            0 0
                                            • MlokCZ  

                                              Jak jsem teď reagoval na Listera v souvislosti s tím pocením a že naoak bez pohybu hrozně mrznu.

                                              Jak vozím camel a místa dost, tak když tuším, že se kolem těch 15st. bude na vyjížďce i déle sedět, tak si beru i třeba 2 vrstvy navíc, které za jízdy vůbec nepoužiju. I přesto pak promrznu jako první i když ostatní tolik hadrů nemají.

                                              0 0
                                  • deekay  

                                    Hmm, tk to se mi asi nepovedlo najit dostatecne kvalitni prvni vrstvu. Mam Moiru ultralight, sensor coolmax, moiru mono, endura merino, vsechno jak provlhne tak to zacne studit casem.

                                    Musel bych jet furt v zaprahu. A nepoustit na to vitr je hezke, ale to bych musel jezdit fakt v hardshellce a to by znamenalo ze budu ptorebovat z ni nejaky odtokovy kanal :D

                                    0 0
                                    • Mikikuba  

                                      se zoceluj :)to co máš je v poho.zkus ještě 2 membrány na sebe

                                      bunda + vesta třeba

                                      v suchu ale nebudeš nikdy v zimě.to nejde na kole pokud trochu jedeš.

                                      0 0
                                      • deekay  

                                        Se prave snazim zocelovat :)

                                        Akorat se snazim prave se oblekat co nejmin to jeste jde. Ty mas zase druhy opak s tema membranama takze mozna to taky zkusim, na cesty kde budu vedet, ze furt pojedu.

                                        Dneska u nas kolem 5–7st. 96% vlhkost. Vyrazil jsem na tocnou a na sobe nahore sensor coolmax s kratkym a pres to zatepleny dres (neco na zpusob slabeho roubaixu) bez membrany. Do kopcu jsem ho rozepinal a mel jsem teda zepredu jen tu slabouckou prvni vrstvu a stejne jsem se potil :) Po kopecku jsem dycky musel jet chvili megalemratempem abych trochu uschnul :)))

                                        0 0
                                        • Mikikuba  

                                          hele nepotkali jsme se? já tam byla taky:))oblečení moira ultralight, tenký funkční triko,zimní bunda, zimní vesta a do kopců jsem se rozpínala z kopců zapínala.dole krťasy + zimní kalhoty s membránou + zimní boty NW

                                          já mám v zimně daleko horší problém a to v terénu zvláště: mlžící se brýle to je ******* protože to končí namelu si hubu nebo nenamelu?:DD

                                          0 0
                                          • deekay  

                                            No asi nepotkali, i kdyz dneska sem mel nak myslenky uplne jinde, tak sem moc nepozoroval s kym se mijim, jen jsem dycky kyvl na pozdrav :)

                                            Ja mam problem do kopcu, ze bych ptoreboval nejen rozepnout, ale i sundat treba rukavy, jinak se treba nespotim zepredu,ale zbytek je mokrej :)

                                            A jakozto obryleny clovek naprosto chapu i ten tvuj druhy problem.

                                            Sice nekdy nosim cocky,ale jelikoz pouzivam jednodenni, tak to ma cenu na celodenni vyjizdky.

                                            takze jezdim ve starych brylych, sice jsou lehke, pohuzel celkem mala skla, tudiz u me sice nevznika problem mlzeni ale o to vice si pri studenem vzduchu „uzivam“ sjezdy. Clovek proste cestou z kopce „breci“ :))

                                            0 0
                                            • Mikikuba  

                                              já mám dobrý brejle nebrečím ale mlžím:))rudy projekt typ už si nepamatuju ale stály asi 6000.čočky na kolo podle mne nic neřešej.kvůli ochraně i brečení je stejně třeba vozit brejle.neměls žlutomodrý oblečení?

                                              0 0
                                              • deekay  

                                                Pres cocky vozim prave normalni ciry cyklobryle a ty se taky mlzi, proto v zime nasazuju jen na sjezdy, nebo v terenu kde hrozi vetve apod.

                                                Zlutomodry obleceni jsem nemel, mam cerny bike, a cernosede obleceni.

                                                0 0
                                                • Mikikuba  

                                                  právě to je ono.na mtb bez brýlí je šílenost podle mne

                                                  0 0
                                                  • deekay  

                                                    Souhlas, jendou sem si behem vyjizdky bryle znicil a nemel jsem dobrej pocit dojet to jen na cocky.

                                                    0 0
                                                • Mikikuba  

                                                  já potkala dost lidí.jsem celá černobílá.jedna skupinka si namlela hubu hromadně v tom sjezdu zleva u udolí lávek.nahoře jak se jede zleva seshora:)ale ty byli modrobílý

                                                  0 0
                                                  • deekay  

                                                    Tak to jsme se asi nepotkali, tak treba jindy :) Jelikoz to mam vicemene za barakem, tak jsem tam dost casto.

                                                    0 0
                                                  • Mikikuba  

                                                    jo ja taky.-+4× týdně:)ale já to moc neumím:)

                                                    0 0
                                                  • deekay  

                                                    No tak to ja spis o vikendech, jelikoz sam jezdim v terenu za tmy nerad, precijen je vetsi sance, ze se neco stane a z prace se vracim v tomhle obdobi fakt uz za tmy :)

                                                    A neumim to uz vubec, ale bavi me to a to je nejdulezitejsi :)

                                                    0 0
                                                  • Mikikuba  

                                                    Mně právě taky! baví děsně ale zlepšuju se pomalu.to víš důchodce už:)silnici jsem si docela zprotivila a u prahy už na ni skoro nejezdím.jen cizina. nebo hory u nás.jinak neba-holt daň za minulý roky a šílený tréninky.kuba s mikešem mají havaj letos:)

                                                    Můžem někdy dát budem si rozumět jak neumíme:D

                                                    0 0
                                                  • deekay  

                                                    Dat muzem, akorat problem ze ja nejenze neumim technicky, tak nemam ani fyzicku, tak bych dal az bude hezci pocasi a nepromrzla si az na me budes na kopci cekat :)))

                                                    0 0
                                                  • Mikikuba  

                                                    technicky taky neumím a fyzičku mám trochu takže v poho:)

                                                    0 0
                                                  • deekay  

                                                    No jestli ty mas fyzicku „trochu“, tak v tom pripade ja si jdu zazadat o modrou karticku s bilym vozickarem za celni sklo sveho auta :D

                                                    0 0
                                                  • Mikikuba  

                                                    už su důchodceeee.plánuju příští rok jen jednu 24 na bajku cili sranda:)

                                                    0 0
                                                  • deekay  

                                                    No, k tomu nemam co dodat :))

                                                    0 0
                                          • MlokCZ  

                                            Mám brýle větší (tím myslím, že krejí oči s minimální mezerou a ani za ně nefouká) a i když jsou to nějaké levné feel nebo co to je, tak se mi za jízdy nemlží nikdy. Pouze když zastavím a zastávka je delší než cca 1 minuta. Jakmile se zase rozjedu, tak do 10–20s se zase samovolně odmlží.

                                            Bez brýlí nejezdím nikdy.

                                            0 0
                                            • Mikikuba  

                                              jo holt já se potím jak prase.to se člověk mlží i za mý pomalý jízdy přes kořeny:Do čurání nemluvě či slejzání když vyhraje zemská přitažlivost a moje neumění:)

                                              0 0
                                            • deekay  

                                              Me se mlzi ty cyklisticke taky pri zastaveni. Pri rozjezdu se odmlzi. Spis kdyz mam jen obyc dioptricke,tak mi to dela problem :)

                                              Ty cyklo mam tyto:

                                              http://www.thebikeoutlet.hu/…oduct10.jpg

                                              dobre mi prave sedi na xichte bez mezer.

                                              0 0
                                          • Mikikuba  

                                            tenhle problém teda život ohrožující mám až na MTB. na silnici umím jet bez.mám 3 dioptrie.na bajku je teda husty bez:)

                                            0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Když jsem mokrý příliš a současně příliš dlouho (první vrstva), tak mi taky začne být zima. V tom co vozím ale dokážu i během jízdy uschnout. Takže když to někde neodhadnu a přepálím intenzitu na dané oblečení a teplotu a hodně se spotím, tak když pak zvolním, tak za chvíli jsem suchý nebo aspoň skoro suchý (není třeba úplně uschnout, stačí nebýt mokrý moc).

                                    Např. včera jsem to na začátku trošku přepálil a ne úplně dobře odhadnul a zpotil se extrémně hned v první půl hodině jízdy. Pak jsem zvolnil a do 10 minut jsem byl poměrně oschlý a domů jsem přijel dokonce zcela suchý (i pod camelem).

                                    Teplota 5–8st.

                                    0 0
                                    • Lister  

                                      Tohle snad ani není možný. Jestli je tohle pravda, tak se nemůžeš potit, jak píšeš, extrémně.

                                      Suchý jsem na kole nepřijel nikdy a to ani při cestě z města stylem „bába s nuší na výletě“.

                                      0 0
                                      • MlokCZ  

                                        Potím se na těle extrémně, ale pouze od určité intenzity. Při extra nízké intenzitě (kompenzace) nebo bez pohybu se potím naopak velmi málo. Třeba když sedím (nemyslím na kole, prostě žádný pohyb), tak se jen tak nespotím ani v létě při vedrech 30st.+ když okolo ze všech dávno leje.

                                        Takže v kombinaci nějaký ten sjezd + chvíli v kompenzaci dokážu usychat (může mi v tu chvíli být chvilku trochu zima). A když vyberu vhodnou trasu a držím se pořád někde na spodní hranici aerobního pásma (tedy už skoro v kompenzaci, tedy jestli vůbec kompenzační pásmo mám), tak v tu chvíli nemám problém ani v celomembránovce.

                                        Takhle to ale udržet jednoduše nejde ani když nebydlím v horách. A taky to není ani zábavné to takhle striktně držet.

                                        Když ale už je ale určitá intenzita, tak na těle vypotím více než většina ostatních (třeba na squashi já propotím na turnaji třeba i 4 trička tak že ze všech vyždímám dost vody, ostatní třeba jen 1–2 nebo je nepropotí tolik – taky jsem míval na turnajích problémy s přílišou ztrátou vody, kterou jsem nestíhal doplňovat).

                                        Tu hranici mám někde kousek pod AP. Na AP už se začínám znatelně potit (i když tam to ještě jde).

                                        A pak je to dané tím kde jezdíme. U vás bych nedokázal držet intenzitu jakou potřebuju pro menší pocení.

                                        Zase na druhou stranu bez pohybu stračně snadno i hodně oblečený prochládám oproti ostatním. Při sezení venku mám na sobě vždy mnohem více oblečení než ostatní (třeba 20st., někdo jen v tričku a jám při delším sezení 3 dlouhé vrstvy).

                                        0 0
                                        • Mikikuba  

                                          pak seš divnej:D já se potím v létě v zimě furt:)ale zároveň je mi venku i zima.souvisí to i s mým klidovým tepem 38 a nízkým tlakem.vedro snáším daleko snáze než zimu

                                          0 0
                                          • MlokCZ  

                                            Vedro taky snáším snáze než zimu. Letos jsem si nejlépe (co se táká počasí) zajezdil na Sardinii, kdy bylo převážně času kolem 30tky ve stínu. S tím mořským vzduchem paráda i v té teplotě.

                                            0 0
                                    • deekay  

                                      Ja prave neuschnu kdyz mam na sobe nakej neprofuk. Resp neuschnu na ty casti, kde ten neprofuk je, kdyz se propotim moc. Nebo jsem nedockavy a trvalo by to dlouho.

                                      0 0
                                      • MlokCZ  

                                        V celomembránovce na zádech pod camelem taky usychám hůře. Když ale zrovna v tomhle období vozím hodně bundu s membránou jen na přední straně, tak tam nemám problém s usycháním přední strany (stále mi hůře usychají záda i bez membrány díky camelu).

                                        0 0
                                • Mikikuba  

                                  membrány mají jediný problém.nejsou na parkování:) ale na pohyb.čili pokud máš defekt tak pak musiš opět vytvořit za jízdy to mikroklima pod membránou. Na sjezdy je v pohodě.a to i 20km z glockneru při -+ 5 a v dešti 4tý den nonstop na kole…

                                  0 0
                              • Lister  

                                Když jsi lemra a v okolí jsou místo rovinek jen nakloněné rovinky, tak jezdíš intenzity, chtě nechtě, i v zimě :-)

                                0 0
                                • Mikikuba  

                                  to jo:)já mám kliku že mám objem v klidu i do kopce typu -+10% akorát holt jedu pomalu

                                  0 0
                                  • Lister  

                                    No, vzhledem k tomu, jak si vybavuju tvoje vyprávění na „Poslední km“ cca 3–4roky zpátky (tenkrát nasněžilo, takže se jelo z města rovnou na guláš), tak si to „pomalu“ asi dokážu představit :-)

                                    Když mám tepák, tak se většinou dokážu udržet, ale bez něj, často dost přestřelím – asi nedokážu moc dobře poslouchat svoje tělo.

                                    0 0
                                    • Mikikuba  

                                      :)neboj už pomalu se vrátím do tvý kategorie:)rok se jen vozím mám asi jen 10500km a z toho 5000 mtb čili hra v terénu

                                      0 0
                                    • MlokCZ  

                                      Tepák je dobrý v tom, že upozorňuje okamžitě. Jen dle pocitů a pocení máš tu odezvu pozdě.

                                      0 0
                                      • Mikikuba  

                                        určitě.pokud člověk se ještě nezná tak by s ním měl jezdit.nicméně já se potím i při objemech:)a pozor na tepy v zimě.vždy je člověk -+ 5 a při mraze víc níže než v létě kdy je -+20°C!

                                        0 0
                                        • MlokCZ  

                                          To mám vysledované už dobře, jak se moje tělo chová za jakých podmínek.

                                          Já mám navíc i nestandarně velké posuny prahů dolu s únavou (následek mojich zdravotních potíží). Každému se s únavou o něco posunout, ale ne běžně tolik.

                                          0 0
                                      • Lister  

                                        U mě to je hlavně problém letos, jednak jsme ztratil nějaké to kilo a jednak natočil na své poměry extrémní množství hodin na trenažéru (cca 450), takže mám teď často mylný dojem, jak mi to parádně jede, a pak to dopadá blbě.

                                        0 0
                                        • Mikikuba  

                                          450 je dost:Dses zoceloval

                                          0 0
                                          • Lister  

                                            Spíš „nedostal vycházky“.

                                            Po narození prcka je boj o každou vyjíždku, tak jsme to doháněl doma. Ale nakonec mi to sedlo, protože mi to aspoň pomohlo na kolena a achilovky, se kterýma mám v chladu většinou dost potíže.

                                            0 0
                                            • Mikikuba  

                                              souhlas trenažér dá strašně moc když se jezdí dobře a šetří čas a chrání v zimě tělo a zoceluje ducha:D

                                              0 0
                                              • Lister  

                                                …a rozšiřuje televizní obzory :-)

                                                Nejlíp se šlape u něčeho, kde se lidi taky potí – dlouhé etapáky jsou nejlepší, ty vydrží na dlouho, Vueltu jsem dodíval někdy před 14 dny :-D

                                                0 0
                                            • deekay  

                                              Mas normalni trenazer, do ktereho upnes kolo? Nebo rovnou kolo stacionarni, ci valce?

                                              0 0
                                              • Lister  

                                                Ani jedno :-)

                                                Sice říkám trenažér, ale není to zrovna nic primárně nahrazující cyklistiku – mám totiž crossový a aktuálně mě dost sere, že se mi na něm letos podělala už druhá osa – asi fakt není na takovou zátěž stavěný.

                                                Jelikož mám doma spoustu dílů na druhou silničku, tak dost zvažuju nákup cyklotrenažéru pod zadní kolo, ale jelikož se znám, tak to asi stejně zase asi skončí na údržbu a provoz nejjednodušší variantou – tedy nějaký spinner.

                                                0 0
                                                • deekay  

                                                  Spinner prave nemam kam uklidit, takze to u me pada.

                                                  Ale vyresit to nejak musim :)

                                                  0 0
                                              • Mikikuba  

                                                mám toto

                                                http://www.hankaebertova.cz/index.php…

                                                koukám na PC filmy či sport na čt4

                                                0 0
                                                • deekay  

                                                  Na valcich bych to nezvladal a do toho trenazeru pod zadni kolo nemam prave co upnout. Ale cejtim, ze je fakt potreba se hejbat i kdyz venku pocasi nepreje. Hlavne treba po praci vecer.

                                                  Tak zvazuju nakup nakyho silnicniho dedecka a ten trenazer pod zadni kolo :)

                                                  0 0
                                                  • Mikikuba  

                                                    v trenažéru mám zimáka

                                                    http://www.hankaebertova.cz/index.php…

                                                    nikdy bych do něj kubu nebo mikeše nedala.

                                                    já holt pohyb potřebuju k životu jako dýchání:)

                                                    0 0
                                                  • deekay  

                                                    No, fullovi by se v trenazeru taky nelibilo :D

                                                    Musim holt neco nakoupit, nicmene v zivote jsem na silnicce nesedel, tak bude sranda :)

                                                    Dokonce i jako malej svist jsem nemel favorita ale BMX :D

                                                    0 0
                                                  • Mikikuba  

                                                    ten samý pocit já měla v únoru na bajku:)že neumím vůbec jezdit na kole:))a to sem si namyšleně myslela že trochu umím.občas byla v terénu panika teď už lepší:)

                                                    0 0
                                            • MlokCZ  

                                              Chápu, že s časem je to po narození prcka o hodně horší.

                                              Nepřijde mi ale, že bych ježděním na válcích (kdysi jsem odjezdil poctivě jednu zimu) nějak ušetřil moc času oproti ježdění venku.

                                              Odhaduju, že tak 10 minut na jednu vyjetí, více ne. A protože bydlím hned u lesa, tak nemám problém když je potřeba vyrazit ven i jen na hodinu až hodinu a půl.

                                              Výhodu vidím akorát v tom, že můžeš doma kdykoliv a neřešíš počasí a případně světlo.

                                              0 0
                                              • Mikikuba  

                                                rozdíl zásadní mezi mtb venku a trenažérem je v kvalitě tréninku!na mtb prostě pokud nejezdíš na silnici prostě objem nenatrénuješ!

                                                0 0
                                                • MlokCZ  

                                                  To samozřejmě souhlasím. Nám turistům ale o žádnou kvalitu tréninku rozhodně nejde :-)

                                                  O zábavu ale rozhodně ano.

                                                  0 0
                                              • Lister  

                                                Ano jednak ten čas – často jsem jezdil i po 21 hodině a hlavně jseš prostě doma, pokud nastane nějaká „krizová situace“, tak můžeš pomoct nebo prostě malýho z toho trenažéru hlídáš, aby si žena mohla dát chvíli oraz – takhle jsem letos spolu odkoukali Paříž-Nice. No a pak šlo o určité potíže, o kterých jsem věděl, že by jim ježdění v chladu určitě neprospělo.

                                                0 0
                                                • MlokCZ  

                                                  Na tu časovou nenáročnost já budu mít vždy squash (tedy vždy to nebude, dokud ho budu schopen provozovat). Tam stačí díky té intenzivce 3× hodina týdně a je odsportováno. Akorát je to na nic jako základ pro delší kolo.

                                                  0 0
                                        • MlokCZ  

                                          Tak 450 hodin na trenažeru, to klobouk dolu, to je slušný masakr :-)

                                          Já mám letos něco málo přes 400 hodin na kole, naštěstí na trenažeru z toho není nic :-)

                                          A naštěstí jak jsem lemra pomalá oproti ostatním i když mám najeto o hodně více než ostatní, tak u mě se přehnaného mylného dojmu, že mi to nějak hodně jede nedostává :-)

                                          0 0
                                          • Lister  

                                            Teď už je to tak nehrotím, ale prvních 5 měsíců to bylo opravdu 100minut každý den, krom těch dnů, kdy jsem tvrdnul v práci.

                                            0 0
                                            • Mikikuba  

                                              450 je hodně mám myslím rekord okolo 500 jeden rok.jinak jsem vždy tlačila napůl venku.nejvetší masakr já zatím 3× týdně 4 h na trenažéru.bylo fakt šílený

                                              0 0
                                              • Lister  

                                                Maximum mám 2 hodiny, přesto jsem nešel. A ono to asi bude spíš 400 hodin – to první byl jen odhad, tak jsme to raději propočítal, ať tady zase moc nemachruju.

                                                0 0
                                                • Mikikuba  

                                                  v poho stejně je pěkný fakt!

                                                  poslední roky jsem zimy taky strávila na trenažéru kvůli zdravotním důvodům-zdevastovaný loket před operací- a dále prevence úrazu a největší tréninkový efekt kdy seš omezenej jen vůlí a ne podmínkama či tmou

                                                  0 0
                                • deekay  

                                  A kdyz jses jeste vetsi lemra, jako ja, tak jezdis intenzitu vlastne furt :D Vyjma z kopce :D

                                  0 0
                      • MlokCZ  

                        Zejména odvod potu se mi tak hodně zhorší + nemám rád druhé šle.

                        Lykra jako první vrstva není moc dobře funční, potí se mi pak hodně stehna a mám je pak často propocené. Druhé šle navíc mi už nejsou příjemné + opět jejich materiál mi výrazně zhoršuje odvod potu u vrchní části těla (šle zůstávají mokré). Na těle se potím extrémně (nepotí se mi zase vůbec konce končetin, proto mi ale zase tak mrznou nohy v botách) a už mi bohatě stačí jedny šle od čapáků.

                        Částečně to řeší extra krátké letní + síťované šle, ale ani to není ideální (jedny takové taky mám a opět vyzkoušeno).

                        A gumu v pase na kole nemám rád už vůbec.

                        Navíc při větší zimě když si beru dvě vrstvy přes sebe (tedy něco pod čapáky), tak mi funguje i hůře vložka na ostro (vyzkoušeny různé vložky). Sice je to mírně příjemnější (dokud se nepropotím), ale oproti tomu když si vezmu pod čapáky funční trenky tak mi to udrží pořád v suchu.

                        Vložka mi na ostro funguje výborně (a tak to vozím) pouze pokud mám jedinou vrstvu (tedy od teplých 3/4-tečních po vše tenčí co vozím).

                        0 0
                        • Mikikuba  

                          šle mám jedny já krátký bez:)vložku vozím – na kole:))- jen jednu. na ženský držej kalhoty bez šlí v poho na chlapovi hůř to je jasný

                          0 0
      • Lukecz  

        Dřív takové čapáky měli u Pearl Izumi {tu, membrána byla od kolen dolů ze předku + podbřišek a ledviny. Něco podobného teď mají na bike24 ale obojí má rozepínání vzadu

        0 0
    • VladexAndroid  

      taky si vybírám cyklo kalhoty na zimu. jeden kámoš mi doporučil tyhle: jaké jsou? nosíte je někdo? jaké máte s nimi zkušenosti? nevím jakou velikost zvolit-jsem něco mezi L a XL. díky.

      ETAPE FREEZY WS

      http://www.sportisimo.cz/…zy-ws/90741/

      0 0
      • šimlos  

        Čapáky kupuj vždy s kšandama,tohle je na nic, potáhne Ti na hřbet..Jinak tu značku neznám.

        0 0
        • azm  

          Kšandy jsou pro mě například nenositelné. Ten pocit, že tě ty kšandy jakoby stahují ramena dolů aby jsi se hrbil je strašný. Kšandy nacpu dovnitř nahoře se nabalim a níkam netahne. Stačí si ty horní vrstvy zastčit do tepláků.

          0 0
          • šimlos  

            Tak máš špatnou velikost a nebo nějaký šmejd (nic ve zlém),kšandy dolů táhnout pochopitelně nesmí, to musí štvát každého.

            0 0
            • VladexAndroid  

              tak co je lepší koupit větší nebo menší velikost, když jsem tak něco mezi?

              0 0
              • Lister  

                Nechat si je ušít.

                0 0
                • VladexAndroid  

                  sem zatím nenašel žádné cyklokalhoty za levně. v sekáči to nemají. byl jsem teď i u vietnamců, vietnamka říkala že mají takové kalhoty ale ukázala mi nějaké rifle šusťáky či co za cypoviny, ti vietnamci tomu houby rozumí.

                  0 0
                  • VladexAndroid  

                    nevíte o nějakém second handu kde by měli zimní cyklo kalhoty? nebo i jiné oblečení?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak Decathlonu seženeš kalhoty za dvě kila.

                      0 0
                        • Smazaný účet  

                          Tohle jsou ofiko ceny. Já tam taky koupil kratasy za 600KČ a na netu je měli za 1200KČ. Nebo zkus sportisimo. Teď se zbavujou zboží.

                          0 0
                          • VladexAndroid  

                            u těch etape freezy jsem se rozhoduji mezi l a xl – mám 182cm, ale zjistil jsem že nepasují míry, pas mám ale 72cm a boky 82cm a to i ta veliskost S je moc velká, to bych musel mít dámské kalhoty ale ty zase by byly krátké, ale pojedu dnes do sportisima si je vyzkoušet.

                            0 0
                            • VladexAndroid  

                              dne jsem si ve sportisimu koupil za 599kč ARCORE kalhoty a jsou super, dost teplé. ještě jsem měl i spodky pod tím a v těch +6 stupních co je mi bylo spíš víc teplo než. a mají šněrování takže jsem si je v pase pořádně utáhl takže se šířkou není problém.

                              0 0
          • Jades  

            Taky jsem bral na doporučení z BF čapáky se šlema – a musím potvrdit tvoje dojmy: aspoň ta šarže z Lídlu z letošního podzimu má hodně zvláštní rozměry. Na výšku 179 mám nohy dlouhý 82, takže bych neřekl krátký a stejně mi šle zajíždí do ramen a připadám si jak nastřelenej nebo hrbatej. Vložku nemá smysl hodnotit, sice Coolmax, ale tak nějak to trčí dopředu i dozadu, jako bys měl navalíno v kalhotách. Na tom atletovi z obalu vypadaly fakt bezvadně, ale i když mám k jeho postavě sakra daleko, nezdá se mi, že měl tentýž model, jako byl v pytlíku.

            Další věcí je, že pokud máš šle a chytne tě potřeba, je to zlý. Všechno, co je nad šlema, musí dolů. Pokud je to malá, ještě to ujde, při velké pak ještě asi v podřepu šle do zubů, aby nezůstaly ležet za tebou a nedostaly plnej zásah. No, přiznám se, že jezdím v šusťákovce a spoďárech (nebo nylonovejch trekovkách) a k těm Crivitkám jsem se ještě neodhodlal. Věřím, že renomovanější (a dražší) značka padne a sedí líp a je komfortnější, ale ta nevýhoda šlí, pokud „musíš“, zůstává. Radši bych asi ty do pasu a na to vršek s prodlouženýma zádama – a dospod funkční (termo)triko s tímtéž a nic by se vyhrnout nemělo.

            0 0
          • Yura  

            Jak pisou ostatní, proste ti nesedi. Mas třeba delší trup k dane velikosti nebo tak něco. Ja mam třeba kratasy se slema od eleven a mel jsem je na sobe jednou. Sle se me zarezavaji do ramen a mezi nohama to zase macka gule.. Pak mam ale zase třeba Pearl Izumi a ty když si oblecu, tak si pripadam jak nahej. sedi perfektne.. Jezdit v elastických kratasech nebo capakach s vlozkou a bez ksand, to musí byt utrpeni.. :)

            0 0
            • Jades  

              Proč myslíš, Yuro? U volnejch kraťasů (Klimatex) mám vložku fajnovou, když si k ní přimyslím nohavice, dovedu si představit i bez šlí, že se v tom dá pohodově jezdit. Pokud je to správně naměřeno a ušito, musí to sedět a nic se neshrnuje a nesmeká, ať je to se šlema nebo bez nich, ne?

              0 0
              • Yura  

                Ja pisu něco o volnejch kratasech?

                0 0
                • Jades  

                  Já píšu, že o nich něco píšeš? Myslím to tak, že vnitřní elasťáky z kraťasů taky nemají šle a sedí a neshrnují se. Kdyby byly o nohavice delší, aka čapáky bez šlí, mohly by sedět a neshrnovat se i bez šlí.

                  0 0
                  • Yura  

                    Vnitrni elastaky z kratasu? Ty mas snad prichycene k tem kratasum ne? Volne kratasy na MTB mají většinou nejakej pasek, elastaky jsou jen na gumu a stahnou se ti lehce. Elastaky s vozlou bez ksand jsem mel a mel jsem proste neustale holou prdel a vlozka cestovala az nekam na pupek..

                    0 0
                    • Jades  

                      A nebylo to třeba právě blbým střihem – tak jako PI ti sedí fajnově, zato E ne? Ty vnitřní kraťasy pravda jsou přichycený za poutka ve vnějších, ale kouzlo je v tom, že je můžu odepnout a přendat kamkoliv jinam, třeba pod šusťákový kalhoty – a protože vložka sedí, ani to nepoznáš, že je mám. Prostě je můžu nosit jako boxery s vložkou pod cokoliv (téměř). Okolo baráku na výlety (do 50 km) vozím normální prádlo, nic se mi nevyhrnuje ani nesjíždí, tak si myslím (třeba blbě), že sedící čapáky nebo elasty ve správné velikosti a střihu by měly držet i bez těch šlí, no. Taky asi záleží, jestli se kochám nebo švihám, jestli sedím jak starosta na treku nebo se hrbím na žiletce, atd. Třeba v tomhle případě jsou šle jasná nutná volba:

                      0 0
                      • Yura  

                        Podivej se, kdyby ty elasticke kratasy bez tech ksandu sedely stejne jako ty s ksandama, tak je bude vozit kazdej druhej, ale není tomu tak bohužel..

                        0 0
        • Lister  

          To si musíš obléct i bundu.

          K původnímu dotazu: membránové čapáky mám, skoro je nevozím. Do terénu vůbec, občas na silničku když skoro mrzne. Etape je docela běžně prodávaná značka.

          0 0
    • BLACK1E  

      Taky bych se přidal s dotazem. Sháním nový čapáky. Současný už dosluhujou a taky mi vadí, že jsou sice na výšku postavy ok, ale nohavice jsou mi dost krátký. Celkově mám postavu, která mi moc nesedí na tabulky. (Hrudník 101, pas 78, výška 179) Vždycky bych potřeboval kombinaci S-L. Neřešili jste podobný problém?

      0 0
      • Josef Panek  

        Ano, řešil jsem ho. Ale hloupě mě nenapadlo, že bych to mohl vyřešit na internetu v diskuzi. Takže jak ten hňup jsem zajel k Sýkorovi, poté i ke Kalašovi, ozkoušel nejlépe padnoucí velikost a dámy si doměřily co nesedělo a dle toho se ušilo. Dnes stačí poslat mail s objednávkou.

        0 0
        • Delkim  

          +1

          Kalas bez příplatku udělá lecjaké úpravy ála delší kšandy atd.

          0 0
          • Josef Panek  

            Přesně to jsem řešil. Mám kratší nohy, delší vršek. Takže čapáky kratší nohavice a delší šle, u dresů/bund trochu zúžit a prodloužit. V konfekci by se asi nějak dalo, ale mám rád, když mi to sedí tak, že ani nevím, že jsem v něčem navlečenej.

            0 0
    •  

      Zdar, vozíte někdo nějakou svrchní vrstvu přes dlouhé cyklistické kalhoty? Například Pertex – ultra tenký šusťák bez membrány i bez zátěru, chránící jen před větrem a před ušpiněním/poš­kozením drahých kalhot.

      0 0
      • Lister  

        Obyčejné 3/4 volné MTB kalhoty do sjezdů nebo když je fest zima.

        0 0
      • Pain  

        Přes čapáky od Kalaše natáhnu volny mtb kraťasy od Endury a pohoda :-)Jinak ted vozim takovy obyč dlouhý kalhoty bez kšand s vložkou od Crivitu z Aldi z Německa a je v nich teplo.Pod ně už nic neberu,jen navrch natahnu opět Endury.A to staly par eur takže za hubičku a mam je už hodne dlouho.Spíš ted zvažuju nejaky zimní tretry a nějak se nemužu rozhodnout zatim.

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Zimni tretry je ta nejvic nejlepsi investice na zimu.

          0 0
          • Pain  

            už jsem objednal NW Celsius 2 GTX tak uvidíme :-)

            0 0
            • Delkim  

              určitě budeš spokojený, já včera poprvé vyzkoušel tu silniční verzi, bylo to parádní, to se absolutně NEDÁ srovnat s jakýmkoliv tuningem obyč treter co jsem dělal dříve (dvoje návleky, termo vložky a pod.)

              zpětně je mi pouze líto, že jsem si je nekoupil už dávno… :(

              0 0
              • Lister  

                Normální reakce na zimní tretry.

                0 0
              • Yura  

                Kolik toho najezdis ted? Při tech tvých dietách musíš hned něco chytit v tom chladu ne? :)

                0 0
                • Delkim  

                  včera kilo, předtím díky nemoci asi 10 dní nic (pojal jsem to jako vynucenou pauzu po sezóně) :)))

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Kilo v takovém hnusu je slušný. To bych už asi nedal.

                    0 0
                  • Yura  

                    Kazdopadne i přes zimu to hrotit, hubnout a nedat telu pokoj, to by ti tvoje telo asi hodne brzo reklo „seru na tebe.“ :) Ani ti profici to přes zimu nehroti, nejake to kg naberou oproti vrcholu sezony no a hlavne když trenujou, tak většinou nekde v teple no..

                    0 0
                    • Delkim  

                      tak venku ještě není zima, to za prvé, a za druhé já nehubnu, jen málo žeru a na mojí váhu to vliv bohužel prokazatelně nemá :)

                      0 0
              • Pain  

                Jen doufam že jsem trefil velikost.Tady jsem vsude četl že radeji o číslo vetsi ale na netu píšou že Pozor tretry jsou široké a velke tak objednavat velikost bezne obuvi.Normal spešly comp jezdim 45,tyhle jsem vzal 46.

                0 0
      • scota  

        Pertexové kalhoty od Humi jsou jako základní ochrana před bordelem super.

        0 0
    • MAXXX  

      Zdravím,

      taky bych měl dotaz. Také si vybírám na letošní podzim/zimu nějaké ty cyklistické kalhoty ty staré už mi dosloužili a rád bych si vybral nějaké už " značkovější a kvalitnější " Hodně co si tak pročítám a slýchávám z okolí, tak spousta lidí si nemůže vynachválit značku Craft. Proto už jsem se píše zaměřil na tuhle značku… Vyhlídl jsem dva modely jedny tyto: http://www.husky-obchod.cz/…em-xxl-cerna a druhé tyhle: http://www.husky-obchod.cz/…rmal-l-cerna

      Ty první sice nejsou asi na kolo určené a nemají cyklistickou vložku, ale to bych řešil kraťasy s vložkou co mám na léto. I u těch prvních se mi i líbí že mají Windstopperem že neprofouknou.

      Chtěl bych se zeptat jaký je váš názor na tyto kalhoty, jestli popřípadě máte někdo nějaké zkušenosti přímo s těmito modely. Popřípadě doporučit jiný model v této cenové hladině.

      Předem děkuji za každou radu.

      0 0
      • Jades  

        Ty první jsou spoďáry, samozřejmě nic proti gustu, ale jen ve slipech asi v létě taky nejezdíš – patří na ně další, vrchní kalhoty.

        0 0
        • MAXXX  

          To nejezdím no to máš pravdu, i když letos v těch vedrech by to nebylo nic divného asi :-)

          Ano to vím že jsou to spodáry jen jsem si nebyl jistý, jestli to není kravina v nich jezdit když mají ten neprofuk materiál ale asi je… To máš pravdu. Poslední roky tady u nás ty " zimy " si nedovedu představit že si vezmu ještě pod cyklistické kalhoty spodky.. když už samy o sobě ty kalhoty dobře hřejí. Tak si asi vezmu ty druhé přímo cyklistické. A od jiné značky v podobné cenové hladině někdo nějaké doporučení prosím? Craft se mi zdá jako slušná značka a spolehlivá ale rád se podívám i na ostatní, než se nějak ukvapit s koupí.

          Děkuji.

          0 0
          • DaW_e1  

            Koupil jsem letos tyhle http://eshop.kalas.cz/…-basic-cerne a nemůžu si je vynachválit nebo pokud chceš s vložkou ty jsou o 2 kila dražší já mám bez vložky mám pod nima kratase s vložkou.

            0 0
          • Jades  

            Tak ony se ty spoďáry nosí jako první vrstva, ale ne jediná, takže jezdit jen čistě v nich asi ee. A jsou univerzální, takže i na běžky, do hor na trek a tak. S těma (jakože)zimama máš pravdu, to ti stačí normální zateplený čapáky nebo i nezateplený – záleží, jakej jsi zmrzlík a jak se na kole zahřeješ.

            Tip ti nedám, sám mám čapáky jediný (věř, že ty bys nechtěl) a zatím jsem je nevyužil, ale co tu radí zkušenější, brát prý ty kšandový.

            0 0
            • MAXXX  

              Jasně hoši děkuji… za rady. Ale kšandové nechci… vyberu si nějaké bez šlí.

              0 0
              • snas89  

                možná bys měl přehodnotit a ty kšandy vzít:)

                minimálně ti nebude táhnout na záda, mín ti toho bude tlačit na břicho a myslím, že by měly i líp sedět.

                0 0
            • Strakááč  

              Když já jezdívám v normálních šusťákách tak stačí 10km a furt se mi hrnou do stran prostě k sedlu atd .. a musím slézt a urovnat si je :)) a když jedu něky se mi zdá při větším předklonu že mi lezou dolu takže každých 1km je tahám z5 :D ..

              Tím pádem usuzuji, že kšandový budou dobrý… Stačí si zvyknout :) a v zimě pěkně táhne na záda a kšandy ti je budou držet tak jak maji být. Takže nenastydneš .. ;)

              Asi na tom něco bude ;)

              0 0
              • Tencovozikmin  

                Tak to si piš,že na tom něco je! Zkusiš a už jiné neoblečeš,pokud jezdíš tak to oceníš.

                0 0
              • Jades  

                Začínám mít pomalu komplex, že se mnou něco nebude v pořádku. Ať dělám, co dělám, nic do pasu bez šlí se mi nikam nehrne, nevysvlíká, neodkrejvá záda (vždyť tam mám funkční triko s prodlouženýma zádama, dres s tímtéž nebo bundu dtto). Pravda, nedržím vodorovinu s rodlama a nemažu padesátkou. Že šle drží fest, o tom se nepřu, ale fakt se nedá jezdit v gatích do pasu a bez šráků?

                0 0
    • Doktorzet  

      Nemá někdo zkušenosti s winter věcma z číny ? Myslím něco takovýho http://www.aliexpress.com/…2809646.html?…

      Mě se osobně líbí toto http://www.aliexpress.com/…6868075.html?…

      0 0
      • MAXXX  

        Já mám teda zkušenosti s letním dresem Scott a Fox rukavicemi dlouhými. Dres mám asi 3 roky a zatím paráda až na pár nití co občas po nošení vylezou, ale to lze očekávat i značkových produktů. Rukavice mám od září a taky zatím super. Letní si určitě na jaře taky budu kupovat z Ali. Na zimním půjdu raději na jisto do osvědčené značky.

        Ale myslím si že účel taky splní když si to objednáš z Ali.

        0 0
      • zimic  

        Vubec bych se toho nebal. Mam z Ali dost veci a v poho. Je ale fakt ze nez neco reklamovat radsi bych to vyhodil (ale sikovnej clovek by zvladl asi i to). Jednou jedinkrat se mi stalo a to ted, ze sem objednal od stejnyho cloveka ve stejne velikosti dvoje kalhoty a jedny jsou o deset cm kratsi. V tom mnozstvi co tam kupuju ale zanedbatelny problem, hold pujdou dal. Jeste bych dodal ze jako jedinou vec z Lidlu mam prave zimni cyklo kalhoty se slema a vlozkou a jezdim je furt bez dalsi vrstvy at je treba –15C. Ty se jim fakt povedly za ty cca 400 kilca co staly.

        0 0
        • Doktorzet  

          Já mám zimní gatě od kalas , a jsem snima spokojenej. Spíš potřebuju něco na střídačku. A ten set se mě líbí díky tý bundě/zateplenýmu dresu nebo co to je. Mám neprofuk bundu a sofshel bundu. Ale nic mezi tím. Jinak jeden letní komplet mám z číny a pohoda. Po 3 letech drží i vložka, což se divím… :-)

          0 0
        • Jades  

          *vec z Lidlu mam prave zimni cyklo kalhoty se slema a vlozkou *

          Člověče, nemyslíš tyhle? Jestli jo, jakou máš, prosím tě, výšku postavy a velikost těch čapáků? Protože já jsem z těchhle rozpačitej – v M jsou ok nohavice, ale k 82 cm dlouhým nohám nějak přiřadili Číňani 40 cm dlouhej trup nebo co. Prostě se mi ramínka od šlí zařezávaj do klíčních kostí, naštěstí nemám Lobsteinův syndrom.

          0 0
          • zimic  

            Jsou to presne ony. Vel. M 48/50. Ja mam 178 cm 79 kg. Postava myslim atleticka;-)) Sirkove jsou akorat, nikde netlaci. Ja bych zas snesl o nejaky cm delsi nohavice. Navlekama je ale prekryju v pohode.

            0 0
            • Jades  

              Hm, tak pak nevím. Já mám 179, kolem 70 kg, takže atlet leda z Dachau a nějak mi to neladí. Ty šle tahají – dá se to snést, ale o komfortu to není a to si myslím není v pořádku. Jinak jsou překvapivě kvalitně ušitý, nikde netrčí nitě, zateplený microfleecem (nebo co to je) a na exponovaných místech vyztužený softshelem, takže jak jsem na Lídl koukal s despektem, musím se mu omluvit. Jen ty míry…

              0 0
              • zimic  

                To je divny se 179 cm by ti meli byt kratky nohavice ne telo:-) A ty cisla za velikosti mas stejny? To je nejakej pomer sire x vysky myslim.

                0 0
                • Jades  

                  Čísla na štítku (48/50) mám taky, ty štítky jsou uni. Čísla IMHO označují jen jiné vyjádření velikosti (M=48 až 50), ale konkrétně se rozměry můžou lišit, jak jsi psal i ty (2 stejný kalhoty, stejná velikost, fyzicky jedny o 10 čísel kratší). Délka nohavic je mi kupodivu dobrá, k dokonalosti chybí už jen špongumy pod chodidlo, aby se nevytahovaly nad kotníky, ale ten silikon to ubrzdí.

                  0 0
      • Tecka  

        Tak ten druhý set „mavic“ už mám dva měsíce objednaný – odesláno do CZ prý 25.9 (ukazuje to i tracker české pošty). Prodejce už mi prodlužoval ochranou lhůtu, ale bojím se, že se to někde ztratilo :-( Pokud to náhodou dorazí tak mohu poreferovat rozměrově (kalhoty objednány XXXL – mám 185cm/76kg)

        0 0
        • Doktorzet  

          Tak mesic jeste nejni tak hrozny. Jednou jsem objednaval nejakou peechovinu a dorazila za 2 mesice. Az dorazej tak dej vedet, vypada to ze jsme mirama podobny :-)

          0 0
    •  

      Co říkáte na Vaude Advanced Warm – black?

      http://eshop.kola-radotin.cz/…-warm-black/

      0 0
      • Breakpain  

        Přímo tyhle neznám – ale ten zip mi přijde na nic, pokud není kvalitní. Všechny kalhoty s tímhle systémem od Silvini, které mají zipu u hrudníku se mi vždy rozeply …

        0 0
    • Jirina  

      Chlapi, potreboval bych poradit se zimnima kalhotama. Chtel bych neco elastickeho a prodysneho se šráky do 3tis. Problem je, ze tady na JV Moravy neni moc moznosti si neco odzkouset, tak dam na Vas tip. Jedny uz mam, ale i kdyz jsou na mou vysku, tak je mam volne jak teplaky. Potreboval bych hlavne zkusenosti od stihlejsich lidi, co v necem takovem uz jezdi a jsou spokojeni.

      0 0
      • Paja  

        V UH nevim, ale v Brne Atex, uz tu nekdo doporucoval jejich zimni capaky Voyta myslim, ze s pani ve firemni prodejne na Vazneho se prip. da domluvit i treba vel. L s delkou XL.

        Podobne i vc. prodlouzeni to nejspis pujde u Sykory v Zidlochovicich.

        0 0
        • Jirina  

          diky, zkusim se na to poptat.

          0 0
          • Paja  

            Ohledne uprav standardnich velikosti jsem se tam s ni 2–3 roky zpet bavil.

            0 0
            • Jirina  

              no ja ji zatim napsal nejake ty sve míry a uvidim, co mi na to odepise. urcite to maji uz trochu v oku a treba nejake upravy by nebyly ani nutne. pristi tyden budu mit cestu do Brna, tak bych se tam pripadne zastavil

              0 0
        • detoxy  

          U Sýkory v Židlochovicích jsem na podzim bezproblémů koupil. Zřejmě není problém i úpravy, ale u mě nebyly nutné. Vybral jsem si ze tří typů, v požadované velikosti.

          0 0
          • Jirina  

            tak to je dobre, v utery jedu do Vojkovic se Saabem, tak bych se tam mohl zastavit

            0 0
      • Tencovozikmin  

        Ve staraku Číhala znáš. Mrkni na jejich e shop,cokoli se da odzkoušet na prodejně. Bezproblémová domluva.

        0 0
        • Jirina  

          u Cihala ani nevim, ze tam takove zbozi ma. byl jsem tam nekolikrat a nikdy jsem si toho nevsimnul:)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.