Jaký batoh na VHT do 50 litrů?

37 nepřečtených
  • Sipal

    Budu kupovat nějaký batoh na VHT. Modelů je samozřejmě mraky, tak bych prosil o nějaké reference.

    Použití bude na několikadenní VHT, včetně ledovců a ferrat, ale spaní na chatě nebo v civilizaci, ne venku. Takže aby pobral vše potřebné ale zároveň nebyl moc těžký a moc nepřekážel. Cena dejme tomu do 4k.

    Předpokládám Osprey Kestrel nebo Deuter Guide asi budou v pohodě, ale nechám si poradit. Samozřejmě ještě vyzkouším jak sednou, ale rád bych měl nějaký předvýběr. Díky.

    0 0
    • djx  

      Jak moc jsi vysokej, resp. jak dlouhý potřebuješ záda? Pokud máš přes 190cm, tak Osprey Kestrel ti nejspíš bude krátkej, na mých 195 cm je krátkej i ten Deuter Guide (45+), a po celým dnu budeš mít ramena řádně „zmasírovaný“… :-)

      Já tenhle problém řešil před časem a jedinej způsob, jak to vyřešit, je tahat větší (byť poloprázdnej) batoh – Treksport Tatran . I když tenhle batoh není možná nějak extrémně čučavej, je dobře ušitej a má spoustu vychytávek (boční kapsy), spousta možností pro uvázání všeho možnýho, přístup zepředu i zespodu, pláštěnku atd. A kompresníma popruhama se dá stáhnout tak, že může být fakt malej, nikde nic neplandá atd.

      Vím, že píšeš do 50l, ale tenhle batoh se dá krásně postahovat a má nastavitelný záda, takže se dá skvěle přitáhnout tak, aby většina váhy byla na bedrech (bederák opravdu na bedrech, ne přes břicho) a vůbec neležel na ramenech. Naprosto skvělej je ten „kříženej“ bederák, kdy se dá víc utáhnout ty popruhy jdoucí zespodu – neškrtí to břicho. Hodně jsem s tímhle báglem odchodil (nejen) po Tatrách a vážně si ho nemůžu vynachválit.

      0 0
      • djx  

        Jo a to nejdůležitější jsem nezmínil – vychází perfektně především cenově (cca do 3500,– Kč)… :-)

        0 0
      • scret  

        cece, nejak si nedokazu predstavit tahat 70L bagl po feratach…

        0 0
      • Sipal  

        Já teď mám 75l a při lezení je to docela peklo, je moc vysoký a nemůžu pořádně zaklonit hlavu. Navíc menší batoh znamená tahat míň zbytečností, takže bych radši spíš k těm 50l. Mám 187, tak snad ještě v limitu, ale půjdu zkusit. Ten treksport ale zkusím někde omrknout, jestli se dá dobře nastavit, klidně může být.

        0 0
        • scret  

          to je presne ten problem u vetsich baglu, proste ti bude vadit pri zaklonu, kor kdyz clovek ma na hlave blembak…

          0 0
          • djx  

            Jo, to souhlas, na lezení (byť i ferratový) je 70ka moc :-) Myšlena byla spíš klasická turistika…

            0 0
    • mr.antik  

      Už je to dlouho co jsem vybíral baťoh, ale docela se mi líbily lehké batohy od Ferrina, které tenkrát byly v akci. Je jasné, že to nebylo stavěné na odolnost, ale spíš na váhu. Zkušenost s tím nemám, nakonec jsem vzal něco většího a univerzálnějšího

      http://www.ferrino.cz/…-t-45-w-t-s/

      0 0
    • scota  

      Mám tento Deuter Guide a spokojenost:

      https://www.mall.cz/…r-guide-35-1?…

      0 0
      • djx  

        Deuter Guide je výbornej (a štíhlej) batoh – je to přímo horolezeckej batoh, ale je fakt jen na drobnější postavu…

        0 0
      • Sipal  

        Hm…teda rovnou říkám, že maskáčovým batohem si nejsem úplně jistý, a to jsem byl doteď přesvědčený, že barvu neřeším :-) V čem se liší od turistických batohů, třeba od toho Deuteru? Myslím prakticky – odolnost, nepromokavost, konstrukce, …

        0 0
        • Smazaný účet  

          liší se v odolnosti (vyšší), nepromokavost bude podobná, konstrukci nemůžu porovnat = neznám oba

          dá se objednat i jednobarevný ;-) (např.černý)

          0 0
        • mr.antik  

          má asi tak o 400 poutek navíc a váží o kilo víc… i když věřim že vydrží celý život…

          0 0
      • Rychlej turista  

        To mám :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          imho v současnosti asi army batohy s nejlepším poměrem cena/výkon

          já mám teda Karrimor SF, už pár let, ale kdybych kupoval teď, budu koukat na TacticalPro

          0 0
          • Rychlej turista  

            Mám Tactical 45 na pěší ťapání, do něj se vejde všechno na hafo dnů, pak Tactical 35, do něj se toho vejde taky plno, ale ten beru jen na kolo, když se někam stěhuji, bo to není komín, který na kole vadí. Teď jsem přikoupil Tactical 30, ještě jsem s ním venku nebyl, ale počítám, že bude akorát, protože ten 45 je zbytečně velký a těžký. Sice nemá takový bytelný bederák, ale na těch ani ne 10kg i s jídlem počítám, že ani není třeba. No a nakonec mám Tactical 20, který vozím na kole. Na něm mám na boku víceméně trvale Kapsu univerzální (teď není v nabídce), kde vozím humusoidní návleky na tretry. Výborná je Kapsa na polní láhev, vejdou se do ní přesně dvě 0,5 l PET láhve. Úžasná věc je Sedák – střelecká podložka, kdo nemá, neví, co je to pohodlí, když si chce kdykoliv a kamkoliv sednout. Těch nejrůznějších kapes mám plný batoh, sice jich většinu nepoužívám, ale uspokojuje mě ta možnost, že když budu chtít, mám je po ruce :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              kapsy se dají myslím pořídit i lepší…já jich mám taky hodně, od sumek na zásobniky (warrior, MIWO) přes všelijaký univerzálky po lékárničku. za kvalitní považuju anglický značky (warrior, bulleUK), zase když chceš levný, tak NĚKTERÁ čína (TasmanianTiger).

              0 0
    • black.horse  

      Osobně zvažuju si pro podobné výletní účely mezi ostatní batohy koupit tenhle Deuter ACT Trail mám 192cm a ta prodloužená verze mi sedla – zkoušel jsem si ho v obchodě před časem. Hodně se mi líbí možnost předního vstupu, protože nemám rád, když musím vyházet všechno ven když jdu pro něco vespod:-)

      0 0
      • djx  

        Deuter ACT Trail jsem zkoušel před časem, a krom toho, že byl na mě (nečekaně) krátkej, tak mi přišel jako takovej nevzhlednej pytel, za docela těžký love… :-) Ale přístup zepředu je příjemná fičura, to jo.

        Mám ještě Deuter Trans Alpine 32 EL (Extra Long), ale že by ty záda byly nějak zázračně dlouhý, to se říct nedá. Asi nemám konfekční postavu, ale pokud zapnu správně bederák, tak cítím, že by ty záda měly být ještě delší :-)

        0 0
        • scret  

          tak nemuzes ocekavat u 30L batohu bederak jako na 70ce:) tam spis plni funkci dobreho usazeni baglu nez jako nosiciho bederaku…

          Tak jako tak je TA dost dlouhej. Merim 180cm a mam klasiku a je to asi bagl s jednima z nejdelsich zad ve svy kategorii…

          0 0
        • black.horse  

          Hmm, v tom případě musíš v běžným „konfekčním“ batohu prožívat peklo :-) tazatel je maličko menší než já, tak mu to třeba sedne…

          Mě zaujal právě tím vstupem, moc podobných batohů bohužel neznám, řešil jsem to jako alternativu k fotobatohu, ale nakonec jsem skončil u vysněného F-stop Satori, protože mi došlo, že kompromis by byla jen dražší cesta k němu…

          0 0
    • krabica  

      Jsem spokojeným majitelem předchozí generace Ospey Exos 46. Je lehounký, záda díky síťce parádně dýchají a perfekteně mi sedí při mých 190cm. Nedostatkem je, že není stavěný na větší zátěž a už pak není tak pohodlný. Takže když do něj narvu pořádný spacák, samonáfuku, náhradní boty, nějaké obleční, a jídlo na 3 dny, tak to oba špatně snášíme, ale od toho jsou jiné batohy. :-)

      0 0
    • davidk1  

      Pro tyto účely přemýšlím o Pinguin Activent 48, nemáte někdo zkušenost? Pinguin Activent 48

      0 0
      • goofy  

        No právě jsem se taky chtěl zeptat, jestli někdo nemá zkušenost s nějakým Pinguinem. Taky zvažuju podobně velký bágl a do 50l mají pár zajímavých kousků, ale zatím jsem na ně nikde netrefil, abych si je osahal…

        0 0
    • jonti  

      Snažím se vždy vejít do Osprey Mutant 38. Je lehký a nutí mě netahat nic navíc. Na ferraty a lehké lezení ideální, na pár dní v horách taky.

      Když se nevejdu tak beru starý Treksport Patagonia, ale ten kromě velikosti není lepší v ničem.

      0 0
    • mikryn  

      Jen tak trochu mimo. Ale pamatuji si, že v pořadu Vertikál testovali dlouhodoběji několik batohů. Ale už to budou přes rok staré díly.

      0 0
    • RomanH  

      Co Pinguin Ridge (test zde), nebo Doldy Big Wall ?

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Máme Doldy Alpinist 38+, je potřeba se smířit se spíš ozdobným bederákem (asi šetřili gramy), ale jinak nemá zásadní chybu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.