Jakou tréninkovou aplikaci pro MTB k trenažéru Tacx Neo 2T Smart

10 nepřečtených
  • Fofrník

    Zdravím všechny a mám dotaz.

    Poradíte mi, prosím, jakou aplikaci stáhnout a koupit pro trenažérové tréninky na MTB? Hledal jsem ale nikde není toto téma rozebrané. Rád bych, aby taková aplikace měla možnost výběru z MTB tras, jako třeba XC, lesní stezky, štěrk a podobně. Aby prostě trasy z takové aplikace simulovaly stoupání v terénu. Abych nekoupil placenou verzi aplikace, která mi pak nabídne pouze jen silniční trasy.

    Děkuju moc za rady a doporučení.

    0 0
    • milan.v  

      To máš pravdu. konkrétně MTB trasy se tu nijak zvlášť nerozebíraly.

      Zde je téma s různými aplikacemi, kde by se dalo vybrat, co by ti vyhovovalo, resp. co bys od toho chtěl…

      https://www.bike-forum.cz/…jina-moznost

      Každopádně jsou různé aplikace, například Rouvy, kde se běžně simuluje jízda v terénu, tedy i na MTB…

      0 0
    • VojtaXY  

      Simulovat jizdu v terenu zadny trenazer (zatim?) neumi. Pro teren se pouziva maximalne prepocet valiveho odporu.

      Stoupani umi simulovat skoro kazda aplikace. Je potreba zjistit, jakym stylem je v jake aplikace vytvarena trasa. Nekdo ma virtualni svet , videa pripadne se da vytvaret vlastni profil.

      Vetsina aplikace je primarne pro silnicni trenink (vytrvalost, kopce) a simulace bude, jako bys jezdil po dokonalem asfaltu.

      0 0
      • milan.v  

        Tacx Neo 2T umí simulovat rozdílné povrchy, musí to ale podporovat aplikace…

        https://www.bike-forum.cz/…sti-problemy

        1 0
      • Fofrník  

        Díky za příspěvek. Než jsem objednal Tacx, tak jsem se rozhodoval čtením a sledováním různých videí/recenzí. Proto jsem veděl, že simulaci výjezdu například po „rock garden“ zpětnou vazbou trenažéru chtít nemůžu. Zatím – jak jsi správně poznamenal. Ale četl jsem, že Tacx umí simulovat dlažební kostky, takže jsem spíš přemýšlel o kousek dál, jestli by trenažér uměl třeba „trochu“ rozbitou cestu. Momentální nedostupnost téhle vlastnosti trenažéru mi ale nevadí.

        Hlavní důraz dotazu jsem směroval na pokud možno co největší věrnost obrazu – tam mi zatím dobře vychází Fulgaz a potom na obsahovou nabídku aplikace, která nebude zaměřena pouze a jen na silniční cyklistiku v tom smyslu, že pokud jezdíme pouze MTB, čili do trenažéru upnu MTB (silniční kola nemáme a asi mít nebudeme/nechceme) a v aplikaci zvolím hromadný trénink/jízdu, uvidím na monitoru jenom silniční cyklisty. Jasně, na tréninkovej dopad to vliv nemá, ale je divný si pustit trénink/jízdu a v relativně vzpřímeném posezu na kole sledovat pouze silniční kola, jestli mi rozumíš. Pak jsem se „bál“ toho, že výběr tras bude čistě jen a jen asfalt a silnice. Takže, abych to shrnul, šlo mi především o doporučení takové aplikace, která mě zavede i mimo čistě silniční cyklistické trasy a případným bonusem by bývala byla nějaká „malá“ zpětná vazba trenažéru na jízdu například po šotolině. Pár videorecenzí jsem mezitím odsledoval, takže nějakou lepší představu už taky mám. A říkal jsem si taky, že ačkoliv silniční cyklistika je královnou cyklistika (a s tím jako MTB-biker rozhodně souhlasím), že se tady najde podobnej exot jako jsem já, kterej jezdí jen MTB, ale koupí si k němu trenažér určený hlavně pro silniční cyklisty, a bude se moci podělit o nějaké zkušenosti, rady a tipy.

        0 0
        • milan.v  

          Nevím, jestli reaguješ na mě, nebo děkuješ za ten obecný příspěvek nade mnou…

          Každopádně jako majitel Tacx Neo 2T a aktuálně jezdím Zwift, doporučil bych zkusit ten, navíc se určitě postupně rozšiřují možnosti a trasy pro gravel/MTB…

          https://www.zwift.com/ca/offroad

          Srovnání různých aplikací je ostatně v tom vlákně výše uvedeném…

          0 0
          • Fofrník  

            Ano, reagoval jsem na tebe.

            A ten Zwift má opravdu tu ošlivou „herní“ grafiku na úrovni přelomu tisíciletí?

            0 0
        • milan.v  

          Jinak ta simulace povrchů za pomocí motorků umí gravel/písčitý, štěrkový povrch, umí různá prkna, kostky, atd… Což je ovšem dané aplikací, jak už jsem psal, musí to ta aplikace předávat do trenažéru, tu informaci, na čem konkrétně se právě jede… Jde o tzv. road feel…

          A to jich umí zatím jen pár, třeba mnou zmíněný Zwift…

          Jinak je hodně lidí, co ten trenažér používají jen s MTB, zrovna tady, myslím, rdx a ještě k tomu spolu s Neem…

          0 0
    • rdx  

      Pokud chces realna videa mas asi jen dve smysluplne moznosti Rouvy / Tacx . bohuzel ani v jednom nenajdes nic pro MTB – Rouvy tam ma trat KPŽ na Šumave + tusim nejake uzivatelske trate nevalne kvality – rozhodne to neni nic co by stalo za vetsi pozornost pri rozhodovani. Zwift ma jeden sotolinovy okruh. Ale aspon ma tu vyhodu, ze si muzes pod avatara vzit Epica S-workse :)

      Ja stridam kola na trenazeru dle nalady, prohozeni je otazka minuty (dokoupil jsem komplet 12×HUB, takze staci jen imbusem povolit, vyndat ho cely i s kazetou a prohodit se silnicnim setupem a naopak)

      Roadfeel na Neu funguje fajn, ale to je tak aby na tom clovek neusnul, casem to zacne byt spise otravne – nicmene kopat do nohou to umi pekne :)

      Takze bohuzel tvemu zakladnimu pozadavku bez znacnych kompromisu nevyhovuje nic … Pak je tu moznost si poustet 4k videa na YTB, ale tam zase nebude simulace sklonu.

      0 0
      • VojtaXY  

        Tacx umi vytvareni vlastniho sklonu. To by pro YT mohlo byt pouzitelne. Pokud nevadi jiny sklon nez na videu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.