• Johnp13

    Ahoj, chci se Vás na něco zeptat, uvažuji o koupi silničního kola, tak pod 20 tisíc. A chtěl bych se zeptat jestli byste mi poradili, které z těhlech silničních kol je nejlepší podle Vás, které byste mi doporučili, abych si koupil, které jsou třeba kvalitní a jsou dobře zpracovány, které mají kvalitní díly, a na kterých se nejlépe jezdí? Nemám ještě zkušenosti s těmito kolami a tak Vás prosím o radu, které bych si podle Vás měl koupit. A nebo které podle Vás je nejlepší, i mimo tenhle seznam kol do 20 tisíc Kč. Děkuji předem za Vaše rady.

    Tady je seznam kol:

    Specialized Allez E5 Sport (2016)

    https://m.heureka.cz/…-sport-2016/

    Speciallized Allez E5 Sport (2017)

    https://m.heureka.cz/…-sport-2017/

    Giant Defy 3

    https://jizdni-kola.heureka.cz/…defy-3-2015/

    Merida Ride 200

    https://jizdni-kola.heureka.cz/…de-200-2016/

    Merida Scultura 100 (2017)

    https://m.heureka.cz/…ra-100-2017/

    Focus Cayo Al Sora

    https://jizdni-kola.heureka.cz/…l-sora-2016/?…

    0 0
    • doubeq  

      Jestli je to tvoje první silnička, tak nevybírej jen po eshopech, ale určitě si dej práci s návštěvou obchodů nebo predvadeček, na kola si sedni a projeď se, je to úplně jiný posed než třeba na mtb nebo treku a i jednotlivě se mezi sebou můžou lišit, kupovat je samozřejmě hned nemusíš ;-) . Co se týká tvých favoritů, tak komponenty jsou hodně podobné a dají se případně měnit, ale s geometrií už moc neudělaš. Další možností je bazar, kde se dá taky dobre koupit, ale chce to někoho zkušenějšího sebou.

      0 0
    • Johnp13  

      A jaká značka kol má podle Vás lepší geometrii, na jakém se lépe jezdí? Jestli značka kol Focus a nebo Specialized? A myslím kola do 20 tisíc. Vím že u Spec. Se platí dost za značku, tak nevím jak má tom je.

      :)

      0 0
    • lunochod  

      Hlavně bych řešil jestli mám kde jezdit vzhledem ke stále větší díratosti českejch silnic…

      0 0
    • tromboonen  

      Dvakrát (nebo spíš třikrát) měř a prodejcům a tabulkám výrobců při výběru velikosti a geometrie nevěř… Každá značka má několik druhů geometrií, vybrat se dá, jen je potřeba vědět co chci/potřebuju, viz odkaz výše a témata re „velikost“ v sekci silniční.

      0 0
      • Johnp13  

        Díky moc za radu :) chtěl bych začít prave jezdit na silničním kole, nikdy jsem na něm nejezdil, ale láká mne to, ze začátku bych chtěl na něm jezdit každý den do práce, máme u nás docela pěkný cesty, trasy pro cyklisty, a nebo si třeba někde zajet, třeba někde dál, ale závodit s tím asi nebudu :D ale nikdy neříkej nikdy, možná mne to časem chytne. Ale do začátku bych chtěl mít nějaký spolehlivý, a aby mi dlouho vydrželo, a hlavně aby se mi na něm dobře jezdilo a byl jsem s nim spokojený :)

        0 0
        • tromboonen  

          Změř se s pomocníkem podle návodu, každý měření 3× a průměr, resp největší odchylku vyhodit.. pak se podívej na eddie fit a zaměř se na top tube length, to je nejdůležitější parametr, podle toho pak vyber velikost, většina výrobců už dneska udává velikost číslem, které je právě ta ETT, třeba 54 je vodorovně měřená horní trouba střed-střed, ale jsou i tací, co to kazej, takže vždycky vygoogli geometrii… na dané velikopsti pak při vyzkoušení posuď, jestli jsi scopnej nastavit představcem (negativ bez podložek vs. pozitiv s podložkama) rozsah dropu (sedlo-rodla) ideálně 5–15 cm, pak je to OK.

          0 0
          • Johnp13  

            Aha, dobře, poměřím se a snad vyberu nejlepší kolo pro mne, ještě to chce mít peníze :D

            Moc děkuji za rady, moc jsi mi pomohl, jsem začátečník a ještě moc nevím o těchto kolech, nemám přehled.

            Tak jsem moc rad ze jste mi poradil.

            Alespoň někdo, většina lidi mělo jen blbé kecy, když jsem se na tohle ptal. Tak moc díky :)

            0 0
            • Bruca  

              Myslíš jako na nakole, kde jsi zvládl založit pět témat, než se ti to povedlo I s odkazy? :-D

              https://www.nakole.cz/…ni-kolo.html

              0 0
              • tromboonen  

                Zalez voe, jestli mu zvládnem poradit a nekoupí si nevhodnou velikost/kolo tak jakej problém? Vydrží u toho a bude další silnička… občas někdo čeká, že se poserem a sám nadává a neposlouchá, ale tohle není ten případ myslím.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.