Jakou přehazovačku na kliky 40/28

12 nepřečtených
  • hary

    Ahoj, potřeboval bych poradit jak má být dlouhé vodítko přehazovačky (Shimano XT RD-M781 SHADOW). Chystám si zakoupit kliky 40/28 a kazetu 36–11.

    Nevím jestli GS nebo SGS

    Díky za radu

    0 0
    • mrozu  

      Nejvetsi napnuti bude pri 40–36, nejmensi pri 28–11, to mas rozsah 76 – 39 = 37 zubu. SGS ma max 43, GS 35, tak bud kup SGS a mas klid a nebo GS s tim, ze budes muset davat bacha, abys nezaradil spanela, pripadne nechal delsi retez a mel proveseno u 28–11.

      0 0
    • Chlebovnik  

      Stačí GS. Na HT stoprocentně a předpokládám, že ani na fullu 28/11 řadit nebudeš.

      0 0
      • kubad  

        papírově nestačí kapacita 35 a on potřebuje 37, ale jak píšeš fungovat na HT to bude v pohodě

        0 0
    • Romancero  

      Ahoj,

      prosím o radu…Bude na klikách XT 40/28 fungovat silniční přesmykač SORA (model 2018) (- řazení dual na beranech)?

      Přesmykač mám na gravelu Sequoia (původní kliky Praxis Works-AlbaM24– 48/32), řetězová linka je zhruba stejná (cca 49mm). Jen je o dost větší q-faktor (což mi asi vadí nejvíce, ale nějak to zkousnu-jde o zvyk). Jde mi o rozteče převodníků-zda v tom nebude problém.

      Chci na gravel dát prostě XT kliky. Už mně došla trpělivost s výrobci, kteří nejsou schopni nabídnou převody dle požadavků zákazníků 48/32, 50/ 34 – to na gravel na kterým taháte i bágly opravdu nestačí (tedy mně), a o "kvalitě ložisek " středu jsme se také přesvědčil. U systému HT II se dají alespoň sehnat ložiska od více výrobců a hlavně si ho můžu servsovat sám a nemusím kupovat atyp. stahováky (FSA, Praxis Works)

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Co tam máš za kazetu? Nebylo by jednodušší vyměnit kazetu a přehazovačku?

        0 0
        • Romancero  

          mám tam 9– tkovou XT 11 – 32 , a když tahám bágly do kopců, pak tam dám 12– 36 (což stačí), převodník 48 jsem vyměnil za 44 (Gebhardt).

          Ale hlavní důvod je, že jsem se prostě naštval-když po najetí cca 3000 km (po půl roce – nové kolo, je už ve středu vakl a v zadní nábě odešel pravý konus…a mám chuť prostě dát kvalitnější komponenty.

          hazku už jsme vyměnil (mám XT), zadní nábu přepletl

          nebo ještě počkat na sadu GRX 2020 ?

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Nevím, jak bágly, nevím, jak do kopců, jakou máš výkonnost, kolik vážíš. Na takovou kombinaci je ideální trekingový trojpřevodník třeba 26–36–48, s brašnami vepředu+vzadu se dá vyjet dost míst, kde se jinak přední kolo odlepuje od země, po silnici to velmi jede. Důležité jsou opravdu bytelné záplety. Kupodivu zrovna na tomto kole mám (asi doma jediné) kliky na Octalinku.

            Časem jsem si prostě došlechtil původně univerzální trekové kolo do stavu, že nosiče na něm mám trvale, protože toto kolo v podstatě mám už jen a právě na příležitostné jízdy natěžko. S bagáží a mou maličkostí dostává komplet zabrat a není důvodu takto ničit lepší stroje. Na všechno ostatní mám raději jiná kola a přijde mi neúčelné to míchat a kombinovat.

            0 0
            • Romancero  

              jo taky na to začínám přicházet…nee­xistuje univerzál na všechno.

              0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Najdi si někde kliky GRX FC RX600–10 (na odkazu jsou 11). S těmi bys mohl mít po problému. @gravelspecific#

        0 0
        • Romancero  

          jo to jsem si všiml, někde mají 2×11, někde 2×10…u jedenácky už jsou tuším na pastorcích ještě užší zuby než na 10 ?

          i řetěz má menší vnitřní rozměr?

          Ale ta šířka zubů je na převodnících znát..když jsem se díval na moje staré LX (3×8) -r 1994 na to nové SLX 3×10 (2016?)…a na životnosti to taky asi poznám..měnil jsem za těch 20 let 3× velký převodník a 2× střední (za Gebhardt)- ujeto cca 60.000 km (v nenáročném terénu-bez bahna, kopce ano)

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Protože to chceš na převody n×9 a předpokládám devítkový řetěz, tak tam bude desítka fungovat dobře a hladce, jedenáctka by už nemusela. Hlavně jsou to pořád „silniční“ kliky.

            Životnost převodníků … zrovna na XT klikách FC-M785L velký převodník 38z výdrž vůbec nic moc (jezdím v podstatě jen na něj, po dvojí výměně už čeká v krabici třetí – Gebhardt). Proti tomu Ultegra (FC6750) 50z najeto přes 50.000 km a ještě tam náznak zubů pořád je.

            Tak nějak ten rozdíl ve výdrži odpovídá podmínkách, ve kterých převodníky používám.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.