Přehazovačka 3x9 kliky 3x10 kompatibilita

31 nepřečtených
  • Dezerth3K

    Ahoj, chtěl se zeptat znalých, jestli nebude problém, když budu mít přehazku 3×9, kazeta 9sp, přesmykač 3×9 ale kliky 3×10. Bohužel jsem nenašel dobré 3×9 kliky na shopech, tak musím vzít 3×10 slx shimano, vím že tam je rozdíl v počtu zubů, to by mi zas tak moc nevadilo, stejně se nedá svítit, ale jestli to bude šlapat bez problému. Díky za rady a feedback. :)

    0 0
    • oddie  

      Bude.

      0 0
    • Jakobo  

      Nepujde to poradne seridit. Jednak zrejme budes mit jiny pocet zubu (vyska klece) a pak klec je u 9r smyku uzsi. Mne to aspon delalo bordel, vyresil az novy smyk. Ale muzes to zkusit, hodne bude asi zalezet i na ramu (uhlu sedlove) a jaky mas retez, 9r Shimano jsou asi o neco uzsi nez Sram, Sram obcas skytal i s 10r smykem. Ale zas vydrzi tak 2× tolik.

      0 0
    • MadMax  

      Tuto kombinaci jezdím v pohodě už druhým rokem a funguje to naprosto v pohodě.

      0 0
      • Jakobo  

        Asi to fakt zalezi na ramu, jaky je uhel sedlove trubky, mne to fakt delalo bordel a co vim tak nejsem sam. Rozsah 9r smyku byl 22z, kdezto 10r jen 18z a navic klec u 9r byla sirsi. No a hlavne kazda klec ma jinak vybrani a prolisy.

        0 0
        • Vilém  

          Opacna kombinace, tj 10sp smyk na 9sp kliky je horsi. Takto kdyz da smyk vys, tak by to nejak chodit mohlo.

          0 0
    • Dezerth3K  

      Tak teď jsem na vážkách :) Jednomu to funguje, druhý tvrdí, že to bude dělat neplechu.

      Přídám info: řetěz shimano, přehazovačka RD-M770, kazeta shimano 9sp, Kliky které chci objednat a Přesmykač který musím obejdnat, protože nový rám má E-typ uchyceni.

      Zatím nic neobjednávám, dokud nebudu mít jasno, nechám si předem poradit :)

      0 0
      • petyn  

        Já to tak mám a úplně v pohodě. Nemám , ale E-type , mám horní objímku. Mrkni do profilu.

        Mám teda výše smyk a řadí krásně všechny 3. Kliky mám XT 42×32×22.

        0 0
        • Dezerth3K  

          Mám tam bohužel ten E-type, ta objímka tam asi nacpat nepujde což? :)

          0 0
      • oddie  

        Hm, koukal jsem tak letmo, co se kde dá koupit za kliky, a 9sp vidím jen Deore… Možná někde ještě mají, ale nechtělo se mi moc hledat. Jinak osobně teda teď dávám na zkoušku místo trojtácu jen dvojtác.

        0 0
      • hrota  

        Nejezdil jsem Shimano smyk, ale přidám taky kus mých poznatků. Takto jsem asi půl roku vozil kombinaci Sram x7 smyku a klik Shimano FC-M780, převodníky 42–32–24 a nebyl nejmenší problém. Nakonec jsem přešel na 2×9, což taky nedělalo neplechu :) Takže se neboj ;)

        0 0
      • Jakobo  

        No a budes brat 3×10 24/32/42 nebo ty novejsi 22/30/40 nebo jak to je? Smyk neni takova palka, pokud neseridis tak vzdycky muzes koupit 10r. Jo s vyberem klik je to na hovno. Trojtac 9r ani 10r ubyva. Nektere rady z tech starsich se uz nedaji sehnat a u novych rad se nejak vytratily 180 mm kliky.

        0 0
        • oddie  

          Na chainu jsou aktuálně XT 180mm 38–24 za 80GBP i s dopravou, ale asi to dlouho nevydrží.

          0 0
          • Jakobo  

            No ja jsem propasl XTR na kupkole 3×10 FC980 180 mm a ted me to tezce hnete. Nemohl jsem objednat driv nez pred a pak behem dne zmizely.

            0 0
        • Dezerth3K  

          Budu brát 42–32–24, smyk budu právě teď kupovat nový, ten co je v mém příspěvku výše… Za chvíli budeme muset všichni na jedno placku a bez klik, jestli to půjde tímto tempem.

          0 0
      • Pavell007  

        Něco podobnýho jsem řešil, tak napíšu svoje postřehy. V klíkách jako takových problém není, vzdálenost převodníků od sebe u 3×10 a 3×9 je stejná. Problém je v přesmykači a jiném počtu zubů u klik, to se musí zkusit seštelovat, někdy funguje dát smyk trochu výš a pohrát si s tím. Pokud to nepůjde, budeš si muset koupit smyk (desítkový) na počet zubů, co pasuje k těm klikám. Desítkový smyk má ovšem užší klec a tak bude potřeba koupit desítkový-užší řetěz, abys mohl řadit celé rozsahy bez škrtání o vodítko smyku. desítkový řetěz a devítkový zbytek chodí perfektně, možná ještě lépe.

        0 0
        • vrawer  

          Souhlas s výše uvedeným, na jednom kole to doma mám-9tková kazeta, 9tková hazka, 9tkovej řetěz, 10tkové kliky 42×32×24, smyk jsem ale musel koupit 10tkovej, původní byl na 3×9 44 zubů a nešlo to seřídit, takto to funguje bez problémů.

          0 0
        • Jakobo  

          +1

          Jeste dodam, ze imho ma tady velky vliv uhel sedlove trubky.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.