použití klik 2x9 pro system 2x10

7 nepřečtených
  • Frost

    Momentálně jezdím kliky FSA K-Force 2×9 s X.0 řazením a je to fajn. Přemýšlím o upgrade na XX, ale nechce se mi dávat XX kliky, protože jsou FSA lehčí, mají lepší střed a jsem s nimi 100% spokojený. Neví zde někdo zkušený zda lze použít 2×9 kliky i pro 2×10 system? Jde mi o to zda jsou zuby na převodníky stejně široké a nebo u 2×10 užší.

    0 0
    • kubad  

      všechno z toho cos napsal, v podstatě není pravda, ale pokud si s FSA spokojený tak si je klidně nech s 10sp to bude chodit bez problémů

      0 0
      • Frost  

        Už jsem si zvykl, že zde na foru má každý svůj názor a velmi rád ho prosazuje. Pověz mi co není pravda? Tvrdíš mi že XX jsou lehčí? Dokaž to. Já mám kliky zvážené a oproti fotkám XX klik na váze jsou FSA opravdu lehčí. Že by byl proslavený GXP střed lepší než FSA? FSA střed mě po rozebrání mile překvapil snahou o utěsnění ložisek jak zvenčí tak zevnitř. Pokud máš jiné zkušenosti, poděl se. Rád je přijmu.

        Díky za vyjádření „bude to chodit bez problému“, je tedy šíře zubů u 2×10 stejná? Popřípadě řetězová linka. Nemám možnost nikomu z okolí říct o srovnání.

        0 0
        • kubad  

          osa a způsob chycení je horší než gxp kolik s navažil mě fakt zajímá?

          řetězová linka se nemění a šíře převodníku není tolik jiná aby to mělo vliv.

          0 0
          • Frost  

            Máš asi namysli uchycení osy v klice kdy starší modely měli někdy problém s uvolněním. Tento problém jsem, ale u novejších „barevných“ typů nezaznamenal. Rozříznutou kliku jsem ještě neviděl, takže nemůžu posoudit zda se něco změnilo.

            Navážil jsem 620g včetně šroubu do osy, samolepky na exponovaných místech a trocha špíny. Jak jsem vypozoroval FSA se snaží dodržovat váhy, které uvádí na webu a ve specifikacích. No a ložiska váží 100g včetně vlnité podložky.

            Celkově tedy 720g

            Co se týče výdrže GXP ložisek, nejsem si zcela jist zda vydrží to co FSA. Moc chvály jsem na ně neslyšel. Na FSA ose mám zatím 2000km a chod je stále hladký i přes absolvování letošního krakatitu.

            Máš možnost změřít šíři XX převodníku? Byl bych moc vděčný za to číslo. Zkusím asi nasadit desítkový řetěz a když budou kliky dobře řadit půjdu do XX.

            0 0
            • kubad  

              nebudu ti nic měřit, už sem montoval 10kový řetěz na 9sp kliky a chodí to bez problémů, navíc to tak tady vozí už víc lidí,

              s vahou OK tvoje s katalogem sedí, ale viděl sem už sakra jiné váhy u FSA, ve finále je rozdíl proti XX cca 30g tam uvádí včetně osy

              výdrž ložisek u GXP je lepší než u FSA, je to dané celkove systémem

              0 0
            • Bat1  

              .

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.