• Mikiviki

    Chtěl bych se zeptat zdejších odborníku, která cyklokroska by byla vhodnější. Kola můžu mít za stejnou cenu.

    Jezdit by to měla dcera na závodech typu Toi Toi Cup. http://www.focus-bikes.com/…isc-105.htmlhttp://superiorbikes.eu/…s/detail/282

    0 0
    • jonti  

      Ten Superior není cyklokrosové kolo, proto jednoznačně Focus.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Mikiviki  

        Jsem laik proto se ptám, v obchodě prodejce tvrdil, že je to cyklokrosové kolo

        0 0
        • jonti  

          Je to nezávodní silniční kolo na horší silnice nebo do velmi lehkého terénu a polní cesty. Dát za kolo 60k je docela dost, doporučuji si k tomu co nejvíc nastudovat, vyhledat na webu recenze a především, pokud to je možné, stejné nebo podobné kolo reálně vyzkoušet naživo.

          0 0
          • Mikiviki  

            Zkoušet se reálně budou obě dvě. Ještě se chci zeptat v čem je ten superior odlišný, má jinou geometrii(pochopil jsem správně, že jí má jako silnička)? Nebo je tu jiný rozdíl.

            0 0
            • Singlespeed  

              Geometrii obou modelů máš ve svých odkazech, takže můžeš porovnávat do aleluja ;-). Jinak, Supík má na můj vkus krátkou zadní stavbu, bych se bál, že tam moc místa na bláto při nasazení krosových gum nezbude.

              0 0
              • Pán z Dubu  

                Má zezadu vybranou sedlovou trubku.

                Pro Mikiviki: Jestli to kolo vyhovuje regulím CX, netřeba ho hned vyloučit. Kratší chainstay by mohla být ku prospěchu. Pro práce v depu by možná byly vhodnější rychloupínáky.

                0 0
                • Singlespeed  

                  50 z placka u Supa taky není na CX to pravé ořechové, to nevozí ani ti největší nabušenci :-).

                  0 0
                  • Pán z Dubu  

                    V konfekčním stavu by s tím asi na start nešla. Obutí, převody a ergonomie se dořeší.

                    0 0
        • Darius  

          jak pise jonti, z tech dvou je zavodni CX pouze Focus… ne kazda silnice, kam se vlezou sirsi gumy je hned kroska…

          0 0
    • jecnak  

      Predevsim dceru zmer, at vyberete spravnou velikost. Doporucuji tento kalkulator.

      0 0
    • Sid82  

      Ahoj ,

      nemáte někdo tip na pěkně osazenou , spíše závodní cyklokrosku okolo 20 000 ? Klidně malinko přes. Co tak koukám tak je to v téhle ceně ± všechno stejné – hliník , karbonová vidlice , Tiagra a nic moc kola. Nevíte třeba někdo o něčem trochu lepším ? Ideálně něco co by se dalo sem tam použít na CX závod.

      0 0
      • jIrI___  

        Jedině bazar, Tiagra v téhle cenové kategorii patří spíše mezi to lepší osazení, nic moc kola jsou standard i u daleko dražších modelů a o karbon rámu apod, si můžeš nechat leda zdát nebo výrazně přitlačit na cenu :)

        0 0
        • Sid82  

          Jasně , to vím , chci CX vyzkoušet a kolo pak přenechat. Vyznám se v mtb a silnici ,ale krosky jsou pro mě dost velká neznámá a tu představu o tom co za tuhle cenu přibližně dostanu už jsem si udělal. Spíš mě zajímalo jestli někdo nemá tip vyloženě na doborou koupi v takovéto cenové relaci.

          0 0
      • nomecz  

        https://www.on-one.co.uk/…c-cross-bike

        Tak je to „lehce“ pres ale ma to potencial i na zavody

        0 0
        • Sid82  

          To nevypadá vůbec špatně. Přesně něco takového bych si představoval .Nákup ze zahraničí není problém , ale byl bych radši kdyby se dalo sehnat u nás.

          0 0
    • Fazzy  

      Tak půl roku se tu nic neřešilo, tak to oživím. Na léto bych taky rád pořídil krosku s limitem max. 30 000, čím míň, tím líp. Takže má tu někdo už reálnou zkušenost s tím angláckým Planet X, co se týče provozu i nákupu? Je to teda docela hnusný kolo, ale líbí se mi řazení 1× a cena. Jinak po českejch krajinách mi vyplavali akorát Cube https://www.bike-life.cz/…33234/v40997?… a Stevens http://www.stevens-bikes.cz/…ean54501.php. Ten mi přijde nejideálnější, ale štve mě úzkej krk.. Ví ještě někdo o něčem zajímavým v týhle cenový relaci? Kromě Tribana z Dekáče prosím – super osazení na nejhnusnějším kole v dějinách.

      0 0
      • vinca  

        Mám zkušenosti s On-One , což je součást PlanetX. Bylo to i napsaný na krabici, ve který kolo přišlo.A takovejch lidí tu je víc.

        https://www.on-one.co.uk/…-pickenflick

        https://www.bike-forum.cz/…flick-puzzle

        0 0
        • Fazzy  

          hmm ten titan je na rozdíl od toho jejich hliníku moc hezkej, ale to už je hodně přes.. Nějakej problém s dopravou, platbou? Kolik stála a jak dlouho to sem jelo?

          0 0
          • vinca  

            Doprava byla 40 liber. 5 dnů od objednání do expedice, dalších 5 dnů doprava. Žádný potíže s platbou kartou, ani dopravou. Přišlo to normálně DHL. Věděl jsem ze sledování čísla zásilky den dodání, ale přesnej čas až telefonátem od řidiče půl hodiny před dodáním. Jiní dopravci volají už ráno, v kolik přijedou.

            0 0
        • plzakj  

          Ten titan vypada hezky. Kdyz jsem ale procetl zahranicni fora, nasel jsem hodne komentaru od lidi, kterym to praskalo vsude mozne ve spojich.

          0 0
          • Johnnyxjr  

            to moje jsem stavěl v prosinci 2016 nalítáno 20+ a váha od 95 do 114 kg v terénu i na silnici pořád všechno drží jak má

            0 0
      • robb  

        Cube mám, ale verzi 2015 s ještě ráfkovými brzdami. Bohužel nemám možnost to porovnat s jinou kroskou, takže moc neporadím.

        0 0
        • Fazzy  

          A kolik už jsi na tom nalítal? Měnil jsi něco (náby, střed, ..) ?

          0 0
          • robb  

            Mám ho z druhý ruky, takže bůh ví co s tím původní majitel prováděl :-D Kupoval jsem to minulý podzim. Nalítal jsem na tom možná 1300 km. Ale mám to jen na cyklokrosy a na tréninky techniky a fyzičky na ně v lese, takže všechno vyjížďky max 80–90 minut. Zatím všechno drží jak má.

            0 0
            • Franta_CX  

              Já si pořídil počátkem minulého roku nový Cube Cross Race pro 2017 (starší model ve slevě), na to moje ježdění (cyklostezky) naprosto dokonalé. Jen jsem neodhadl dobře velikost rámu, koupil jsem si 56, tak jsem to řešil kratším představcem. Na kole jsem jezdil jak mi to čas a fyzické fondy dovolovaly … prostě super. Bohužel jsem měl 20.9.2018 dopravní nehodu, kdy mi protijedoucí řidič auta při odbočování nedal přednost. Naštěstí bez vážnějšího zranění, ale kolo na odpis. Věc řešil magistrát a ten uznal řidiče auta vinným, a nakonec i pojišťovna mi proplatila část hodnoty kola. Vyřešilo se to asi 5 měsíců a zase jsem stál před dilematem, které kolo. Po dlouhém rozhodování a pročítání celého BF a jiných webů, jsem se opět rozhodl pro Cube a pořídil aktuální model Cross Race Pro 2019 (viz můj profil), koupil jsem si ho 1. března (odtud ten název) a zatím najezdil jen 50 km. Vzal jsem si velikost 53 a jsem naprosto spokojený. Jezdí se na tom velmi dobře. Kolo je krásně tuhé, dynamické. lehké a lítá jako drak. :) Za sebe vřele doporučuji. … jen pořádně proměřit a vybrat správnou velikost rámu. Já jsem podle tabulek na pomezí 53–56 :)

              0 0
      • puffbodie  

        Tak podle textu asi shanis modni doplnek. To budes muset pritlacit na cene at to ma pripojeni na iPhone, diamanty na rafku a podobne :-)

        Jinak Planet X XLA, nakup naprosto bez problemu, komponenty super, cena byla 600 liber (zkus to sehnat u nas v te vybave za tu cenu :-)). Zatim tedy asi 100km a uplne bez problemu. Stejne asi jako 150km na Triban 100.

        U nas jsem koupil jen pumpu a duse, vse ostatni mimo, protoze umi obchodovat a vi co to je sleva. U nas ti nedaji ke kosiku na lahev ani ty dva sroubky na pridelani :-)

        0 0
        • Fazzy  

          Doplněk ne, ale jezdit na kole, který se mi nelíbí, mi holt nečiní takovou radost :) dík za info, ta cena je fakt lákavá

          0 0
          • puffbodie  

            Silnicku/cx/gravel jsem nevidel zadne skarede at tady, na webu nebo v obchodech vcetne prestavenych Favoritu, takze v tomhle to mam lehci :-) Ale jinak jasne, zkazdy novou vec chce at se libi.

            Nedavno ji meli dokonce za 500 liber, ale to bylo jen nejak na 3 hodiny. Maji casto akce.

            0 0
        • myreczech  

          ten Vitus vypadá hezky…za ty prachy cajk…

          0 0
        • Fazzy  

          Zajímavý kola, hlavně ten Vitus, díky. To se případně dá platit jenom paypalem nebo jsou i jiný možnosti?

          0 0
          • nitraq  

            Klasicky kartou.

            Credit and Debit Cards

            You can pay at Wiggle with the following cards:

            American Express

            Switch/ Maestro

            MasterCard

            Visa

            Visa Electron

            0 0
          • myreczech  

            a poštovné máš zadáčo…za 25 pěkný kolo…na Apexu…kola budou asi základní, těžítka…ale to se dá časem poladit…

            0 0
            • Fazzy  

              jj osazení fakt super, kola kousnu, v týhle ceně neni ani jiná možnost. Ještě ten rám aby něco vydržel

              0 0
            • Fazzy  

              Ale koukám, že maj jen dětský velikosti..

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.