• Sipal

    Ahoj, praskl mi ráfek a hledám náhradu – 29", bezduše, 12×142 Shimano 2×11. Teď mám nějaký Newmen co dávají na Cube, už mi tam prasklo ložisko a teď se vysypal ráfek (nájezd tak 10k za 3 sezóny), takže radši vezmu nové, než abych to přeplétal. V komponentech se nevyznám, můžete prosím někdo doporučit něco prověřeného? Neskáču, nechodím po dorazech, nezávodím, mám cca 90 kg. Cenově jsem si říkal tak 5k, ale přiznám se že netuším jak moc se liší kolo za 5k a za 10k. Spíš je pro mě důležitá snadná servisovatelnost, dostupnost náhradních dílů a určitě i odolnost vůči bahnu :) . Klidně nechám zaplést, ale zas se mi nechce čekat 2 týdny, takže radši bych něco hotového. Díky.

    0 0
    • plzakj  

      Dt swiss x1700 nebo m1700 a budes mit pokoj az do smrti, protoze se daj dobre servisovat. Asi se do 5k nevejdes, ale to neres. Penize ztraci hodnotu ;)

      0 0
    • scota  

      DT Swiss EX1700 cca 350 Euro

      https://www.bike-discount.de/en/search?…®

      0 0
      • Archik  

        Zeptám se možná blbě ale narve to tam když má osu 12*142 a tyhle kola mají 12*148?

        0 0
        • scota  

          to máš pravdu tyto kola jsou Boost standart a on potřebuje 12×142

          0 0
          • Archik  

            Koukám i na stránky DT Swiss a žádný na 12×142 tam nikde nevidim. Takže leda řada X1900

            0 0
            • kubad  

              aktuálně asi ne starší modely ještě k dostání budou

              0 0
              • Sipal  

                Dík za tipy, na Axitu jsem objevil ještě 12×142, už je na cestě.

                0 0
                • Sipal  

                  Kolo opravdu měli skladem, všechno v pohodě, i nahození beduše na rozdíl od předchozího kola naprosto bez problémů, akorát ku.va vůbec neni slyšet…Teď budu muset pořídit zvonek.

                  0 0
    • Pán z Dubu  

      Podle šířky pneu, co vozíš, vyber vnitřní šířku ráfku.

      0 0
    • lrotrekl79  

      Se tu s dovolením svezu, kvůli nábojům Novatec 3× kolo mimo provoz 3× kvůli nábojům, + jeden ráfek kleplej takže hlasuju pro komplet nový.

      Zadání podobné, zadní 12×142 shimano 2× 11, přední 15×100, pláště vozím 2,25, kilo zátěže je trošku víc 120–125, nemusí být bezduše.

      Když kouknu na zde zmíněný bike-discount.de, tak v setech tak by pro mě asi bylo lepší i když jezdím XC/trail s ohledem na zátěž vzít AllMountain nebo Enduro, nebudou mít nějakou velkou nevýhodu pro „krajinkaření“?

      https://www.bike-discount.de/…colour-black

      Nebo na sety nekoukat a dívat se spíš přední zadní zvlášť? Cena do cca 400E za obě asi není problém, výše bych musel trošku přemýšlet.

      0 0
      • Archik  

        Tak až něco vybereš, dej sem zpětnou vazbu. Jen teda já jsem věčný píchač, předělal jsem to dle návodů zde na bezduše a mám klid. Nevím teda jestli to není jen náhoda. Ale všiml jsem si občas že mléko místy teklo, takže to asi funguje. z toho důvodu už bych bral něco na čem to půjde kdyžtak do budoucna udělat.

        0 0
        • lrotrekl79  

          Já za posledních 5000km píchl jednou (tohle číslo shodou okolností vím), asi jsem klikař.

          Já zase k***m ložiska. Počkám, jestli sem napíše někdo fundovanější a pomůže s výběrem.

          0 0
          • scota  

            Ráfky DT Swiss EX 471 a XM 481 mohu doporučit pokud k tomu ale přidáme náboje DT Swiss 350 a dráty + práce tak jsme na cca 15 000 – 15 500 Kč. Možná mne budete nenávidět, ale co náboje Shimano XT? Pak vycházejí komplet kola na si 11 000 – 11 500 kč.

            P.S:

            jmenované ráfky stojí cca 2000 Kč, ale mají svařované spojea a jsou určemé na Enduro a AM

            0 0
      • MatyW7U  

        Na tvou vahu urcite nejemene m1900 ale na 2.20–2.25 plaste nedavej 30mm rafek kdyz vezmes odolnejsi chybu neudales jen pocitej s vyssi vahou.. ja bych to vyresil takto mam s timto eshopem skvelou zkusenost a kola od nich mam vypletena na jednicku cca 7 dni a mel jsem je doma coz ty dtswiss z nemecka doma drive nebudou a jeste lepe je zde naboj dt350 s rohatkou kde je servis a vydrz vynikajici

        https://www.bikepart.cz/…t-swiss-350/

        0 0
        • lrotrekl79  

          Dík za tipa. Zkusím poptat. Pokud jsem našel dobře, tak 30mm by ještě na 2,25 mělo jít, ale bude to na hraně a možná opruz při montáži. Pár deka navíc v mým případě asi nehraje roli.

          0 0
        • lrotrekl79  

          Tak tady 0 bodů, nemá z čeho to vyrobit.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Rád bych se zeptal, co se pokazilo na náboji Novatec? Za mě je to jednoduchý náboj, jehož případná oprava zabere max 10 minut.

        0 0
        • lrotrekl79  

          Odchází mi na nich ložiska, hlavně na zadním a neustále. Napřed, že je to blbým ložiskem, pak že je to blbou (hlínikovou) osou, pak odešly znovu i s ocelovou ( EZO, ENDURo), teď jsem vyměnil dvě, při zkoušce ruply dva dráty ve výpletu (za to už asi náboj nemůže) a při té příležitosti jsem taky zjistil, že mám na dvou místech kleplej ráfek (jedno už delší dobu), takže chci zkusit něco jinýho.

          0 0
    • MatyW7U  

      Do budoucna určitě bude fajn mít 30mm a kupříkladu 2.35 plášt už je uplně v pohodě je zde i tato varianta za stejné peníze.

      https://www.bikepart.cz/…t-swiss-350/

      A stačí emailem poptat a napsat co je potřeba tzn. osy,ořech a vše lze změnit dle potřeb.

      0 0
    • MatyW7U  

      vzhledem k tvé váze a jízdě na trailech je 25mm málo to bez debat, ale dát ráfek 30mm nebo 35mm na 2.25 plášt není ono snadněji je klepneš z boku a už i profil pláště bude na nic. Takže 25 ideál a DTSWISS je supr a také hodně záleží na kvalitě zapletení kde v bikepart uvedeš váhu a bude ti doporučeno to nejlepší a i také tak vypleteno přímo na tvou váhu což hraje také svou roli.

      0 0
      • lrotrekl79  

        Trošku to upřesním. Traily se držím při zemi (doslova) a jen jednodušší někde na zpestření (Jedovnice). Tedy bez skoků, umělé flow a nebo přírodní pěšiny, tam samozřejmě nelze vyloužit nějaký kořeny, kameny a drobnej spíše seskok ze schodku, ale žádný lítání vzduchem se nekoná. :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.