jaké první kolo pro 5ti letou dceru

32 nepřečtených
  • BlackRaven1

    Dobrý den! Jakou velikost kola mi poradíte pro 5ti letou dceru? Má aktuálně 117cm. Bude se na kole teprve učit, takže řeším, jestli kolo s torpédem, či na cvrka. Díky za radu.

    0 0
    • Esi  

      S torpedem, většina malých dětí na brzdu na řidítkách bezpečně vůbec nedosáhne. jestli jezdila alespoň na tříkolce tak je pro ní brždění šlápnutím dozadu přirozenější.

      0 0
    • oddie  

      O torpédu bych neuvažoval ani u menšího děcka, natož u 5-leté 117cm…

      0 0
      • atty  

        Přesně, v tomhle věku/výšce už 20", ideálně lehkou (pevná vidlice, jednopřevodník, správně „krátké“ kliky, 6–8 převodů…) samozřejmě podle financí. Pokud není problém 6–8k, už se těch slušnějších 20" dělá dost.

        0 0
    • skaj  

      Za me co nejlehci 20", pevna vidle vepredu, kratounke kliky, jednoprevodnik. A deti v pohode na paku na detskem kole dosahnou. Tam se davaji jine paky nez na dospele. To je prave jedna z veci, co ta lepsi detska kola odlisuje/prodra­zuje – kratsi kliky, spravne paky brzd, lehoucke komponenty atd. Torpedo je fakt nesmysl a dalsi zbytecna vec na preuceni pozdeji. U nas v rodine deti brzdi pakama uz od odrazdel naprosto bez problemu.

      0 0
    • Gwaihir  

      20" kolo bude asi dobrý nápad, asi je ve věku, kdy 16" už končí. Hodně záleží na tom, jak je šikovná, přídavná kolečka bych asi nedával. Torpédo už asi taky ne. Mě děti jezdily o něco dřív a torpédo měly asi jen na 12" kole s přídavnými kolečky. Ale každý nemá prostor jezdit od mala. Doporučuji nějaké kolo půjčit a když to bude bavit, tak i koupit. Nebo začít koupením levného kola z bazaru.

      0 0
    • gersa  

      Jak už tu několikrát zaznělo, ber 20" bez torpéda

      Páky se dají nastavit aby byly co nejblíže.

      Pokud malá není opravdu velké nemehlo, tak se na kole naučí velmi rychle a snadno. Děti jsou v tomto věku velice tvárné a učenlivé. Jediné co můžeš pokazit, že na ni budeš tlačit a nutit ji.

      Odpružená vidlice při její váze asi bude nesmysl (bez dodatečného tunningu a tím navýšení ceny) a zbytečný kilogram mrtvé váhy navíc. Kliky co nejkratší… atd, vše je tu už několikrát probíráno, mrkni do vlákna o dětském 20" kole

      https://www.bike-forum.cz/…olo-24-vol-2

      0 0
    • jirka146  

      Kup na rozjezd nějakou hajtru za pár šupů a já ti na podzim prodám 20 z profilu. :)

      0 0
      •  

        Ahoj, za kolik by si to kolo nechal?

        0 0
    • BlackRaven1  

      Díky všem za rady, určitě mám v plánu jako první kolo bazarove , kor když tak rychle roste, 20ka ji snad nějaký čas vydrží. Právě že se jí jezdit nechce, z odrážela šla na kolobezku a to že ji stačí, ale už ji chci na kole naučit, ale zároveň ji to nechci znechutit nevhodnou velikostí kola, proto se ptám první tady. Díky!

      0 0
      • ememem1  

        to je prva dcera vsak? :-)

        po stvrtej ti s kludnym svedomim odpoviem ze akekolvek. picoviny typu ci si zvykne na packy, gripshift, torpedo, presne sadnuca velkost a pod. su v tomto veku uplne nezmysly, je jej to uplne jedno a absolutne to nebude riesit. na rozdiel od rodicov..... :-)

        kup to najlacnejsie rozumne pouzitelne a pojazdne co jej sadne velkostou. obzvlast ak pises ze „Právě že se jí jezdit nechce“, to bude daleko vacsi problem jak volba topedo/volnobezka.

        0 0
        • jirka146  

          Nemyslím že dětem to je úplně jedno, už několikrát jsem zažil když si dítě sedlo na lepší, lehčí kolo.

          Když ti kluk řekne že je jedno ze je růžové, nebo holce nevadí najednou černé, prostě poznají že se jim do kopce jelo lépe a i do těch schodů ho vynesou.

          0 0
        • maajkee  

          V tomhle a tebou musím souhlasit. Tady se to děsně hrotí. Nedavno někde říkali, že dnešní děti se maj dobře jako se děti nikdy neměli, rodiče se z nich můžou ******, nicméně ono to taky není úplně dobrý. Tak nějak přes děti zapomínají rodiče sami na sebe a polovina z nich se rozvede, no a ty děti jsou na tom pak najednou blbě.

          Prostě všechno a mírou.

          0 0
    • fruni  

      ja bych ji koupil belter , nebo frog je to nejlehsi , jestlu koupis nejakou 10kg mrdku tak nebude chtit jezdit , ty taky nejezdis na 40 kg kole (pocitam ze muzes mit 80kg ) , ja jsem mnel pro dceru mrdku ze sportisima vaha kolem 11kg a nechtela na to vobec sedat , tak jsem ji koupil froga 14 , belter 16 a ted ma belter 20 , jelikoz jsem biker a chci jela se mnou na trip tak 30 km za den tak je to jedina volba.

      kupoval jsem to pouzity jelikoz by mne mrzel kazdy skrabanec na novym kole, ale je to celkem problem sehnat jelikoz je silna poptavka .

      0 0
    • nzg  

      117 cm? To už jsem sháněl díly na 26er

      0 0
      • gersa  

        Je potřeba začít brzo aby to člověk nehonil během jedné zimy ;)

        0 0
      • Milan  

        Tys to zabil :-) Ale máš recht, já sem pomalej, máme 125 a je čas se na 26 vrhnout, snad to stihnu.

        Jinak pro 117cm – jasná 20". Technicky to už popsali borci výše. Tak ještě značky – záleží kolik peněz. Author Cosmic, Superior Fly, Frog, Isla bikes, Woom, Belter…atd.

        0 0
    • ratel  

      Barva. Mysli na barvu,je to ženská … Moje dcera dodnes vzpomíná na první kanarkově žluté kolo…to byla.motivace jak bič…

      0 0
    • ladiki  

      dovolím si přidat svou zkušenost. Pokud malá slečna začíná s kolem. Jsou děti, které se na kolo cpou sami a jsou i děti, které je třeba trochu povzbudit. Zde hraje zásadní roli, že se jim kolo musí líbit a chtějí na něm opakovaně jezdit. A toto nejlépe pozná rodič. Teprve pak se můžeme bavit o tom jestli torpédo, páčky nebo gripshift apd…

      Mé i bráchovi děti měly torpédo, páčky, pak zase gripshift a nevadilo jim vůbec nic. Jen jsem ladil dobrý posed. Nebyl problém ujet na 20" v 5 letech 50km při celodenním výletě…Hlavně to musí být zábava.

      Koupil bych slušnou bazarovou 20" Felt, sup, niipper core apd......nechal vybrat barvu a hlavně si našel na dítě čas a jezdil

      0 0
    • maajkee  

      Pokud je to její první kolo, tak čim větší tím se víc bude že začátku bát.

      Vůbec se neboj 16ky, za rok to prodáš a koupíš 20ku. Dneska je nesmyslnej trend cpat malým dětem co největší kola a zrovna dneska mi přivezl na servis týpek kolo syna 9 let a byla to 29ka :)

      0 0
    • motacek  

      Kup tohle.

      Bude se jí to více líbit a určitě sklidí ovace.

      https://meekboyz.com/…hill-mtb-20/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.