• Llama

    Ahoj, potřebuju poradit s výběrem plášťů na koloběžku. Jde o Kostku Tour – přední kolo 26, zadní 20. Aktuálně na ní mám Schwalbe Marathon Racer, ale potřebovala bych něco terénnějšího – jezdím téměř výhradně se psem, takže cokoliv od lesních asfaltek až po mokrou trávu a bahno. Taky bych potřebovala větší průměr než aktuálních 1,5 palce, aby se mi trošku zvedla výška stupátka a já nebrnkala o každý kořen. Přiznávám na rovinu, že tomu moc nerozumím a navíc jsem VELMI rekreační jezdec (jinak řečeno: můj vrcholný výkon je někde kolem 10–15 km :-D ), takže nechci investovat nějakou závratnou sumu. Díky!

    0 0
    • Vilém  

      Tak dopredu muzes dat temer cokoli. Dozadu az takovy vyber neni. Ja mel na psi kolobezce vzadu obycejnou Rubenu se vzorkem co se kdysi daval na BMX kola.

      0 0
    • Lister  

      Kolobka je hodně o tom, jak to frčí, takže počítej s tímn, že terenní pláště tě dost zpomalí. Jinak ale zase tak bych se nepodceňoval polovina bike-fora by po 10km na kolobce umřela :-)

      Jestli chceš jít se stupátkem výše, tak opravdu jedině širší plášť, ale pokud nejezdíš žádná pekla (což na tour bez odpružené vidlice stejně nepůjde. tak bych se zaměřil na hodně rychlé pláště a maximálně do dohnal oběmem – takže něco jako Schwalbe racing ralph 2,1. Dozadu klidně to cos vybrala, ale vzadu bych se nebál ani sliku (plášť bez vzorku) a nasadil klidně Schwalbe Big Apple.

      0 0
      • nox159  

        10km na minikolobezce nebo jak se ta blbost s tema kolama jak z koleckovymch brusli jmenuje :D

        neskutecna otrava ale na fyzicku to tak narocne neni bych rekl ( jel jsem ale po rovine )

        0 0
        • Lister  

          Bez této informace by tady nikdo nemohl spokojeně umřít :-(

          0 0
        • nitraq  

          10 km na tomhle ? Jde dělat hodně věcí, ale proč by někdo dělal zrovna tohle?!

          0 0
      • Lister  

        Ještě doplním – moc bych nešetřil a raději pořídil plášť kvalitnější. Levné drátové verze nebrat, jednak kvůli použité směsi a konstrukci, které hodně ovlivňují valivý odpor, a taky kvůli hmotnosti – pohyb na koloběžce je dost nepravidelná aktivita, prakticky každý odraz znamená zrychlování a zpomalování a tak je každý gram docela znát.

        0 0
        • Lister  

          Zase ale jestli máš psa zároveň jako pohon, tak to možná neřešíš :-)

          Jinak se omlouvám ze ten zprasený pravopis v prvním příspěvku, fakt se stydím :-(

          0 0
          • Llama  

            V pohodě, pravopis neřeš ;-) Díky moc za vyčerpávající informace!

            Ze slicku mám trochu strach – on pes sice chvílema tahá vcelku slušně, ale pak ho najednou ze vteřiny na vteřinu napadne, že nutně musí očůrat zrovna tenhle keříček, a já nestačím brzdit. A když zrovna jedeme po mokré trávě… :-D

            0 0
    • solcpetros  

      Prosím info, co zvolit na silnici, přední 26 zadní 20. Nejde mi o to připlatit si, chci, aby plášť vydržel a dobře se na tom uhánělo. Pravděpodobně budu jezdit hlavně po silnici ne vždy super stav. Díval jsem se i na toto: Plášť Schwalbe Durano 26" silniční 28–559 26×1,10

      Prosím o radu zda investovat do předního i zadního pláště a co koupit. děkuji všem

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.