Jaké nářadí k údržbě Shimano XT

22 nepřečtených
  • Mimilda666

    Ahoj všichni.Pročetl jsem historii a potřeboval bych doplňující informace.Potřebuju častěji rozebírat toto(viz.obr)­.Pochopil jsem že k různým komponentům je třeba odpovídající nářadí,ale nikde jsem nenašel sadu nářadí která by byla vybavená podle výrobce.Mám Cube AMS 100 HPC,výbava Shimano XT a po každé druhé vyjíždce v bahně nebo dešti se mi dostane bordel do tohoto místa a nepříjemně to vrže a praská.Vždy jsem to dával do servisu a pokaždé jsem poslouchal že se mi dostala voda do středu a servisák to musel celé rozebrat a vyčistit.cena 300–400,–Kč.Teď naposled se prokecl že to dělá bahno nebo kamínky v tomto místě.Takže už nechci platit a chci si to čistit sám.Za poslední rok jsem zalepil skoro dva litry za servis.To mi vydá za sadu nářadí.Nemluvím o dvou dnech kdy je můj Kubík pokaždé v servisu.Takže prosím o odpověd.Vystačím si s touto sadou k sundání klik a rozebrání toho čepu?http://ww­w.bikesport.cz/cz/ma­zani+naradi-naradi/super-b-sada-naradi-profi-20kusu_1216 Díky Miloš

    0 0
    • Stanley_vy  

      Ten čep ale nemá s XT nic společnýho.

      0 0
    • Al Stra  

      na tohle by ti mel stacit imbusovy klic v odpvidající velikosti,

      0 0
    • Mobidyk1  

      chlape změň servis. Já bych ti to udělal za tři sta tak že by si měl na věky pokoj. Na XT to chce hlavně dědečka páč má velké kladivo. :P

      0 0
    • Pumsc  

      ta sada je zbytečná,na kliky:

      http://www.kupkolo.cz/…iky620.html

      http://www.kupkolo.cz/…sky621.html

      a imbus č.5

      no a na ten čep jen imbus to tak vypadá

      0 0
      • Al Stra  

        en stahovak se da nahradit treba nozem

        0 0
        • Pumsc  

          myslíš tu plastovou matku že?jo dá se…

          0 0
          • Mimilda666  

            Jo to vím,že s XT ten čep to nemá nic společného.Radeji jsem popsal výbavu,aby jste měli všechny informace.Ale sundat kliky prý musím.A z druhý strany je taky imbus.Ta sada je na tuhle akci asi fakt zbytečná,ale po záruce bych si kolo rád opravoval sám.Šlo mi o to jestli podle vás v tý sadě jsou věci na běžnou opravu kola s výbavou jakou jsem napsal.Radši bych ale měl na vždy pokoj.Co ty na to Mobidyku1? Poradíš?

            Díky Miloš

            P.S.

            Servis změním.Po záruce.Ale stejně bych si to raději opravil sám.Už kvůli těm dnům bez biku.Děsně mě štve když něco nefunguje jak má.Ty zvuky jsou fakt děsivý.

            0 0
            • Luk02  

              Ahoj,

              tuhle sadu vozím v autě na rychlé opravy, nebo závody. Kvalita je za ty peníze přijatelná. Mám to doplněné o nějaké drobnosti, ale nářadí na kliky co máš ty tam je…Klidně mi napiš mail kdyby si měl nějaké dotazy…

              0 0
            • lidumil  

              No tak za tyhle prachy mi to přijde fakt zbytečný. Bič 200, stahováky na střed co tam jsou jsou Ti na nic, klíč na střed a na matku máš výš a sada slušnejch imbusů do 300. Stejně na to potřebuješ jen 5–6–8 a 10 na ořech a stahovák kazety za 90. A jestli chceš centrovat kola a ladit středy tak kliče na střed mám sadu za 70 a centrklíč do 50.

              0 0
    • Automat_1  

      Nejmenovaný servis s prodejem této značky že?:) Pár servisů zdarma-„záručák nevozte, my vám to poladíme“..Dopadne to tak, že mě stejně skásnou:) Při rozjezdu byli super, ale s rostoucí kvantitou klesá kvalita mi přijde.

      No, mam tu podobný nářadí, tak kdybys chtěl zkusit co a jak, napiš.

      0 0
      • Mimilda666  

        Nekupoval jsi kolo ve stejným krámu?:-)Přesně takhle mluví ten servisák.Záručák nepotřebuju,to nějak uděláme(za celý dva roky nemám jedinný záznam o servisní prohlídce).Účtenka za vyčistění nikdy.Kolo je dobrý.Jsem z něj nadšenej,mimo občasný seřízení nikdy žádná závada,ale tenhle přístup se mi nelíbí.Proto si chci dělat tyhle drobnosti sám a větší opravy nechám jinýmu servisu.V každým případě díky všem za rady.Asi začnu koupí toho nejnutnějšího.

        0 0
        • Automat_1  

          Kupoval:) Kolo mam taky suprový, o tom žádná..

          Jenom ten přístup. Na jednu stranu si říkam, že za to nemůžou, jak si to přece mají pamatovat, co komu prodávají, ale na druhou, že teda nemají nic slibovat..

          0 0
          • Mimilda666  

            Díky.Koukám žes taky z Budějc,tak stejná zkušenost se stejným obchodem.Zatím to jezdí jak víno bez skřípotu a praskání,tak nic nekupuju.Díky za nabídku.Poprosím případně o radu až se to zase pos…:-)

            0 0
            • hrajem  

              Nebylo by od veci napsat jmeno obchodu :) pro ostatni at vi :)

              Ja mam z budejovic taky kolo, tak bych rad mel info… A doufam ze to neni on…

              0 0
              • Automat_1  

                Já ho neřeknu, nechci, aby mě tady někdo vinil z ušlého zisku:)

                0 0
                • hrajem  

                  Bouchni mi to prosimte do mailu – error404.post@gmail.com

                  diky :)

                  0 0
                  • Mimilda666  

                    Tak už je to zase v pr…Po středeční vyjíždce pár kiláků před domem začalo jemně cvakat dole v rámu a dnes to totálně skřípe.vrže atd.Už jsem se fakt nasr…a obvolal pár jiných servisů a jsem chytřejší.Na 99% to dělají ložiska.(už vloni jsem v mém „oblíbeném“ servisu říkal že to na ložiska vypadá,ale odpověd byla,že to není možný jsou zapouzdřená a že je to voda ve středu.A platil jsem a platil po několik dalších návštěv!!!)V dalším servisu Cube mi nabídli výměnu za peníze,(prý proto,že jsem ho u nich nekupoval!!!),ale protože je kolo ještě v záruce,nenechal jsem se odbýt a zavolal do Riku(dovozce Cube) a setkal jsem se s naprostou ochotou majitele, pana Krummera, ložiska zdarma zaslat do servisu, který si vyberu a nechat si je vyměnit.Vybraný servis vstřícný, ochotný ložiska ihned po zaslání vyměnit.Pokud to vše klapne v příštím týdnu, jak mám přislíbeno,a opravdu zvuky zmizí,tak tady zveřejním jak adresu prodejce a servisu kde jsem kolo kupoval a platil za „vyčištění“,tak servisu, kde závadu identifikovali a odstranili.

                    P.S.

                    Kam jsi zmizel Mobidyku1 se svou nabídkou to za 3 kila odstranit navždy?

                    0 0
                    • Mimilda666  

                      Tak to neklaplo.Rik mi odmítl ložiska zaslat,protože nemám potvrzenou záruční prohlídku!!!(výše jsem to popisoval).Druhý servis opravu nabídl za hotový.Takže jsem v pr…Jedinný co mi RIK nabídl bylo zaslání kola k němu a následně asi do Německa,takže měsíc v sezóně bez Kubíka.Našel jsem tady příspěvek o odstraňování podobných zvuků,tak objednávám nářadí a jdu do toho sám.Pokud to nepomůže najdu jiný servis a budu platit.Stejně už bude po záruce.První a doufám jedinný problém s CUBE!

                      0 0
                      • Vilém  

                        Az se do toho pustis, tak prekontroluj, zda jsou zafrezovany dosedaci plochy stredove trubky. Casto to tak nebyva a pak se muze stat, ze se loziska vuci sobe prici, cehoz vysledkem je jejich caste odchazeni.

                        0 0
                        • Mimilda666  

                          Střed to nedělá.Včera večer jsem zkoušel všelijaký šlapání a stoupání na pravou nebo levou kliku a zjistil jsem že ty zvuky vydává vůle v tom spodním čepu a jen na pravý straně za převodníkem.Když tam položím prst a silně šlápnu na pravou kliku aby se prohnul rám,je cítit nepatrný pohyb čepu vůči rámu a slyším zapraskání.Zkusím to rozebrat a dotáhnout jestli to vůbec jde.Levá strana čepu nejde.Je dotažená fest.Jestli jsou to fakt ty ložiska tak mě jebne.Kolo v záruce a nikdo ho nechce grátis opravit.

                          0 0
    • misak.kadlec  

      Trochu se tu svezu, i když to patří spíš do bazaru, ale na rovinu kdo z vás tam kouká…

      Potřebuju ukazatel na zadní šaltr shimano xt 08, nevydržel víkendový polet přes rodla.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.