• robin77

    Prosím o radu začátečníkovi. Chtěl bych poprvé vyzkoušet systém SPD. Existují nějaké boty se kterými, když slezu z kola nebudu dělat při chůzi hluk jako holky na podpatcích? Jinak mám MTB Cannondale Scalpep HT Carbon 3 a věšina na cyklostezkách, trochu terén – ne sjezdy. Moc děkuji za rady.

    Anketa: Co tedy vybrat?

    SPD
    18x
    90%
    1x
    5%
    0 0
    • Fazzy  

      Existuje například tohle https://www.decathlon.cz/…_/R-p-301219?…

      Kufry sou schovaný, takže tolik neklapou a chodí se v tom jako v klasických botách. Nicméně SPD má podle mě význam hlavně při sportovní jízdě. Pak to ale chce pevnější boty než sou tyhle a ty budou zase klapat. Pokud ti jde jen o turistiku, tak je podle mě spd zbytečný.

      0 0
    • Cabasekxxx  

      Taky jsem vymýšlel různý varianty. Takový ty plastový platformy kvůli jízdě v normálních botách, jakoby botasky z dekáče, ale s místem pro kufr, protože kvůli chůzi. Všechno po jedné dvou jízdách letělo do koše. Koupil jsem mtb tretry a je to. Sice klapou ale jak to zkusíš většinou už u toho zůstaneš. No a nějaký kilak na koupaliště nebo na pivko dojedeš v normál botech i na SPD pedálech.

      4 0
      • novas752  

        Plus kdo v tom chodí častěji tak si kufr zespoda brzy obrousí a klapat to na rovnym povrchu docela přestane.

        0 0
    • Pavlos.76  

      Také jsem přemýšlel a skončil u dvou bot s kuframa…tretry na sólo vyjíždky a turistické tretry na výlety s rodinou..protože kdo jednou zkusí SPD tak nic jiného už nechce…

      2 0
    • blahafi  

      Začal jsem na cykloturistických botách Shimano a jednostranných pedálech s SPD od Force. Vůbec to nešlo rychle vycvakávat, takže jsem to v horším terénu párkrát položil a nebo jel vycvaklej z druhý strany, což zase ztrácelo smysl:-D tak jsem přešel na SPD SH520 a jelikož jsem v těch botách stejně nikdy nikam nešel, tak jsem pořídil rovnou tretry a rozhodně bych neměnil:-)

      1 0
    • Cen da H  

      Ja tez zacal jako ty s botaskami s moznosti spd. Byla to znacka specialized a vydrzely fakt dlouho, mam je dodnes na retrovyjizdky bez naslapu na ocelaku.

      Jak zde jiz zaznelo tak aby se v tom dalo chodit musi byt podrazka trosku ohebna, cimz se ztraci hodne energie.

      Takze po te co jsem ty boty dodrbal jsem koupil jednostrane pedaly PD-M324 a dvoje boty: jedny plnohodnotne MTB Giro tretry a botasky. Vozil jsem jedno nebo druhe podle toho jestli jsem vyjel sam anebo s detmi.

      A nakonec to skoncilo tak ze jsem k touring kolu ktere taham na vyjizdky s rodinou poridil jeste druhe cyklokrosove s mtb pedaly SPD PD-M520 ktere pouzivam na jezdeni do prace a kdyz vyrazim sam.

      Myslim ze na prvni krucky s spd jsou jednostranne spd pedaly a tyhle botasky s moznosti pridelani spd kufru dobra cesta. Pokud zjistis ze potrebujes tuzsi podrazku nebo ze vlastne nepotrebujes boty ve kterych bys behem svihu chodil tak jsou MTB tretry urcite spravna volba.

      Ja jezdim s MTB tretrami do prace a nemam problem s nimi vlezt do metra, po jezdicich schodech a pak zase ven, pravda trosku to muze cvakat ale par stovek metru s tim urcite ujdes.

      0 0
    • ts1963  

      zdravim …

      to je takova „neverending story“, kterou si proste asi musi projit kazdej … otazka je, zda se lze tehle „testovaci“ fazi vyhnout … to je jako s tema kamnama … dokud se nespalis, tak neuveris …

      moje osobni zkusenost … ale nebudu rozporovat zkusenosti druhych … kazdymu podle svyho gusta …

      kazdopadne bych vynechal prvni krok, o kterym uvazujes … ani jedno si neuzijes … blbe se v tom chodi a stejne blbe se v tom jezdi … proste to nefunguje na zadnou stranu …

      zacal bych jednostrannym pedalem s spd zamkem na jedny strane … jestli to budou shimano spd pd-324 nebo pd-eh500 anebo jeste nejaky vetsi platformy, to uz je na tobe … jasne, je to lehce komplikovanejsi se zacvaknutim boty, ale natrenujes a bude to v pohode … a ty doplnis rozumnyma spd (mtb?) tretrama, se kterejma se nevyrakvis na jezdicich schodech, muzes jet mhd nebo vlakem a dojit si pro pifko a na hajzl …

      pokud jezdis/te s detma, tak te nejaky spd vubec nebudou zajimat … vic se chodi nez jezdi … porad se neco resi a musis ze sedla … jezdi se vice mene pomalu … ve vysledku budes resit spis nosic a brasny, protoze se sebou tahas tri ****** kramu …

      no a jestli te kolo bude bavit, tak si nakonec poridis dalsi kolo, ktery bude saturovat jenom tvoje touhy … ja jsem nakonec skoncil u silnicky a pak mam treka s nosicem, brasnama a ja nevim cim jeste … ty jednostranny spd jsem vyhodil a mam tam nejaky mensi platformy a klasicky klipsny s reminkama, ktery neutahuju …

      starous …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.