• michalrysina

    Zdravím. Tak jsem pořídil nová kola a ještě bych rád „pro jistotu“ pořídil nějaký zámek, který by potencionálního zloděje trochu zdržel. Co zámky ABUS? Děkuji

    0 0
    • plysovykozisek  

      Nejodolnější jsou zámky typu podkova. Samozřejmě nejsou nepřekonatelné.

      0 0
    • novas752  

      Řetěz s 12mm kalenými oky + visačák třídy 4: Tokoz Gama 70 CS

      0 0
      • onuce  

        Je to tohle? viz foto

        Někdo s tím zamyká kolo ve sklepě, v ghettu musím přímo v bytě.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Na necem podobnem jsem mel kolo ve sklepe, jeste doplnene ocelovym lanem-trochu hur se stipe pakovkama. Pak jsem si retez prevezl autem ke stojanu v praci. Tam byl porad zamceny a cekal na mne. Ted retazek hlida v garazi kompresor.

          0 0
        • Smazaný účet  

          kdybys měl doma Alenu, nemáš problém…

          0 0
        • plysovykozisek  

          To se pákovkama přestřihne v pohodě.

          0 0
    • plzakj  

      Abus patri k nejlepsim na trhu. Staci vybrat vhodnou kategorii.

      0 0
      • xtonda  

        Tenhle většinu odradí

        https://www.motovsem.cz/…80hb310.html

        0 0
        • Esi  

          cenou určitě, k čemu takovým zámkem zamkneš to kolo? aku rozbruska stojí v hobby marketech do 1500 a řezným kotoučem uřizneš i tenhle zámek jen to bude trvat o chvilku déle. jediná šance je kolo nikde nenechávat na zamčení kola aby jsi o něj nepřišel kdyžř sedíš v zahradní restauracio stačí obyčejné 2mm lanko, jde jen o to aby ten kdo jde okolo nemohl naskočit a odjet

          0 0
          • xtonda  

            Ke značce, k lampě, k cyklostojanu, k zábradlí, k přístřešku na nákupní vozíky, k tenšímu stromu.

            Já mám tedy jenom tento

            https://www.motovsem.cz/…60hb230.html

            Samozřejmě aku flexa nakonec udolá všechno, ale zase doufám, že vytáhnout flexu na veřejnosti si ne každý troufne.

            0 0
            • Esi  

              na nějakou plečku asi jo, kolo za 40 a víc bych teda neriskoval, zrovna takové ty cyklostojany to je tak měkký kov že přijede dodávka a za 10s odjíždí i s kolem, nevěřím tomu že někdo z přihlížejících něco udělá, většinou nikdo nic neviděl ani neslyšel , při našich zákonech se vůbec nedivím :-)

              0 0
        • Namtos  

          Už vidím, jak tady se řeší každý gram a dá si na kolo tento 3kg zámek :):):)

          0 0
          • xtonda  

            Při dané odolnosti pořád vychází podkova lehčí než řetěz.

            0 0
        • MartyM  

          ten je prakticky zadarmo a vhodný pro gramaře…

          0 0
    • MateSP  

      Vidím 2 možnosti.

      1. Pořádný velký superodolný zámek, který bude tak těžký, že se ti nebude chtít ho nikam tahat. A když na to prijde, tak je za pár sekund stejně překonaný. Navíc utratíš plno peněz kvůli sockám místo toho, aby sis je užil lépe. Nebo…
      2. Vyprdnout se na to. Snažit se to vždy vymyslet tak, aby nebylo nutné nechat kolo bez dozoru. Někdy to samozřejmě může být problém.

      Já zvolil druhou variantu. Jezdím bez zámku a doufám, že ho nebudu potřebovat.

      0 0
      • Esi  

        mám v podsedlovce malý visací zámek a lanko průměr 2mm metr dlouhé, stačí to k tomu když sedíš někde po vyjížďce na zahrádce 5m od kola, prostě lepší než vůbec nic, uštípnout to kleštěma by zabralo tak 3s a za tu doby 5m uběhnu :-) eliminuje to takovou tu náhodu jde někdo okolo sedne a jede…

        0 0
        • Smazaný účet  

          vytáhnu zadní osu?

          0 0
        • MlokCZ  

          Přesně. A není to nic nemožného (s tím sedne a jede). Švagrovi ukradli kolo na koupališti, když leželo 2m od něj. Jak byl překvapený, tak neměl úplně okamžitou reakci. A ty 2–3s než zaregoval už stačili k tomu, že zloděj opravdu těsně ujel (akorát získal rychlost větší než běh ve chvíli kdy byl asi půl metru od něj).

          Metody znefunkčnění něčeho na kole mi přijdou hodně debilní. Některé jsou více práce než zámek, jiné zase nebezpečné když na to náhodou zapomeneš.

          Navíjecí lanko mi váží 100g a je skladné, takže mám trvale v batohu. A na to zdržení zloděje o pár sekund v situacích, kdy někde sedíš a na kolo vidíš to stačí.

          0 0
          • K2  

            Řeším to obdobně, mám cca metrový běžný spirálový lankový zámek, který vozím pořád sebou.

            Bez zámku je problém v některých restauracích si objednat, zaplatit nebo zajít na záchod.

            Spoléhat na to, že nikdy kolo nopustím ani na 30 sec je naivita

            0 0
    • jIrI___  

      Na měšťákovi vozím něco takového , koupené za pár desetikaček v zastavárně :)

      0 0
    • Jožino  

      Mám v merku od Abus, neni to tradicni zamek, ale umim si to predstavit jako hlídáček kola na zahradce nebo na strese, kdyz si potrebujes odskocit do obchodu, taky pohlida stresni nosic, kdyz zrovna opustim auto na zavode… https://motoalarmy.heureka.cz/…to-7000-rs1/

      Je to primarne na motorku, ale na kotouc kola se to da umistit taky. Co na to rikate?

      0 0
    • Jakobo  

      Co toto nebo neco podobneho, nemate doma?

      0 0
    • pumpy  

      no ja se snazim take kola nenechavat nikde bez dozoru a kdyz sednu na zahradku tak pripnu hlemu ke kolu do dratu, s ni neodjedes a nez to nekdo rozepne tak tam dojdu. Pokud neni moznost byt na zahradce a videt na kolo? Tak tam nejdu a najdu jinou putiku kde uz na kolo vidim.

      0 0
      • K2  

        Přilba v drátech je celkem dobrý nápad jako nouzovka.

        Děj si bacha na to, že sem tam může nastat nějaká „neodkladná“ záležitost (na záchod si kolo asi nevezmeš), nebo budeš potřebovat pouze načerpat vodu do bidonu

        Já preferuju lehký zámek, který vozím pořád a používám ho pro sezení na zahrádce nebo jiné rychlé akce…

        Kolo bez delšího dozoru nenechávam. O jedno jsem přišel při podobné situaci (měl jsem ho mimo dohled cca 1 minutu, nebylo zamklé a zmizelo) Věřím, že i obyč zámek by přílěžitostného zloděje odradil

        0 0
        • pumpy  

          pokud jedu na nejaky delsi vylet, tak si sebou beru safemana

          ale verim ze lepsi stipacky to precvakne jako nic, ale je fakt ze prilezitost dela zlodeje tzn i mala ochrana je ochrana

          0 0
        • zdenek  

          Na načepování vody nebo rychlý nákup občerstvení se hodí benzínky. Hlavně mimo města tam bývá málo lidí a taky není moc pravděpodobné, že tam někdo přijede autem a odjede na kradeném kole.

          0 0
    • Luwa  

      Já koubil Abus Tresor 110 cm, něco váží teda to jo ale jsem mnohem víc v klidu.

      0 0
    • mattew1  

      Mozna jako takova sekundarni ochrana by poslouzil maly alarm z aliexpressu s otresovym cidlem.

      0 0
      • mattew1  

        Jinak me se osvedcilo na zahradcce, nebo napriklad nekde na rozhledne, poprosit nejaky solidne vzhlizejici lidi, aby mi pohlidali kolo. Nejlepe ostatni bajkery. Nejvetsi problem je to, kdyz si potrebuji nakoupit pri vicedennim vyletu. Pokud je to samoska nekde na vesnici tak nemam strach na 5 minut zamknout kolo pred obchodem, ale pokud je to suler arket ve meste tak tam bych kolo nenechal. Kdyz to jde, tak poprosim nekoho na „recepci“ obchodaku a necham si kolo u nej.

        0 0
        • onuce  

          Já kolo na maloměstech beru do supermarketů s sebou. A nakupované zboží věším v sáčcích na řidítka. Někde občas remcají, ale vždy řeknu: zahlédl jsem tu cikány, tak kolo venku opravdu nechat nemohu. A protože česká maloměsta jsou plná cikánů, tak to musí uznat.

          0 0
          • mattew1  

            Mate pravdu ! Dekuji za tip.

            0 0
          • Janes  

            Olkyč své kolo neopouští nikdy :-)

            0 0
          • plysovykozisek  

            To je nápad. Prostě používáš kolo místo nákupního vozíku.

            0 0
          • Tom-T45  

            Rasysto!

            0 0
            • onuce  

              Naopak, snažím se je vychovávat, aby se z nich nestali zloději. Vždyť se říká: příležitost dělá zloděje. Tak tu příležitost nevytvářím.

              Ostatně je to opět pokrytectví, že někde zakazují brát s sebou do obchodu kolo, protože kočárky tam samozřejmě mohou. A to jsou dvoustopá, široká, a pro uschování kradeného zboží dokonalá, vozidla.

              0 0
              • Tom-T45  

                Do kočárků se především dávají děti, ty nemůžeš jen tak přivázat za obojek před obchodem. Navíc, když kočárek v obchodě pustíš, tak zůstane stát, kdežto kolo spadne, případně, když potřebuješ obě ruce, tak ho musíš někde opřít a z prodavačů nikdo není zvědavý na to, aby jsi špinavé kolo opíral o regál.

                Jen pro pobavení byl jsem dnes zdrbán majitelem stánku u cyklostezky kousek od Lipníku za to, že jsem si opřel kolo o drátěný plot, prý „neopírejte mi to tady, stojanů je tu dost“ :-) Normálně bych se urazil a odjel, ale tentokrát mě hlad a žízeň přinutily, abych pokorně přemístil kolo a šel si objednat.Nicméně klasikovo „Postavil si hospodu, ale chodili mu tam lidi“ na to sedělo jak prdel na hrnec.

                Pak v Lipníku jsem se schoval před deštěm v kavárně v podloubí na náměstí. Kolo jsem opřel o zeď tak 3 metry ode mě, pochutnával si na kafi, když mezi mnou a kolem prošli 3 „mladíci“. Poprvé jsem jen zpozorněl, ale když se otočili a šli zpátky, tak už jsem nechtěl nechat nic náhodě a když se blížili, tak jsem si jako šel pro bidon, abych měl kolo v ruce, když budou procházet, ale nevypadal u toho jak úplnej fašoun :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  nojo…„mladíci“…

                  :-D

                  0 0
                • Esi  

                  V těchto případech klidně vypadám jako fašoun, čím víc vypadáš nesnášenlivě tím líp. Před pár lety se snažil mi nějakej ******* ukrast kolo v kokořínském dole to jsem byl dost rychlej a když se ke mě otočil s kleštěma v ruce tak jsem mu dal bodlo tretrou na vnitřní stehno a jedno zajišťovaci dělo na lícní kost. Dobře to okomentoval tam nějakej chlapík kterej mu říká, když máš metr sedmdesât proč kradeš XL kolo pak se tady válíš po zemi.

                  0 0
                  • madhence  

                    Tak tohle bych chtěl vidět :-) THUMBS_UP Hláška jak z filmu!

                    0 0
                    • Esi  

                      Jo ta hláška byla dobrá, jen nevím kde se ta vzal, kleště v ruce, na pivo asi nešel

                      0 0
                    • Esi  

                      Já bych chtěl vidět to jeho stehno druhý den, dal jsem mu to bodlo na plno, normalně mě boleli prsty v botě, tu muselo bejt jelito jako kráva. Přece jen mám 191cm a 100kg

                      0 0
                  • Tom-T45  

                    Hezký, není nic lepšího, než správně načasovaná výchovná facka :-)

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.