Jak správně jezdit na rotopedu?

838 nepřečtených
  • Petr_67

    Podařilo se mi to neštěstí, že jsem za půl roku nečinnosti přibral 30 kg a teď mám takovou hmotnost, (125 kg) že mě žádné kolo neuveze a navíc se nevejdu do žádných hadrů, které mám a tím pádem je jarní začátek sezony ohrožen. To jenom na vysvětlenou, proč je pro mě zhubnutí pomocí rotopedu životně nutnou záležitostí.

    Zatím se mi moc zhubnout nedaří a tak si říkám, nejezdím špatně? Rotoped mám kvalitní v ceně 10 tis, umožňuje plynulé nastavení zátěže, různé programy apod. Ale zajímalo by mě, jak nastavit zátěž. Tak, aby byl odpor co největší a já se co nejvíc nadřel, při co největší TF, nebo naopak nastavit odpor tak, abych zvládl co největší otáčky (četl jsem kolem 80–100, což nedosáhnu ani náhodou, leda že bych na tom chcípl :-))? Jak tedy jezdit? Co největší odpor a sotva vléci nohama, nebo téměř žádný odpor, ale svižné kmitání kolem těch 80 otáček? Chtěl bych do jara shodit aspoň 15 kg, abych se vlezl do cyklohadrů a mohl jezdit venku. Uvítám každou radu. A ještě pravidelnost-jak často bych měl jezdit? Dík.

     
    0 0
    • Polka  

      Se nedivim :-)

      0 0
    • Rychlej turista  

      Jak jsi přibral 30 kg za půl roku?

      0 0
      • Radek Broz  

        To by se mi taky hodilo vědět:o)

        0 0
        • mastihuba  

          nehejbat se a žrat, tělo který je naučený na sport, když uložíš do zimního spánku začne neuvěřitelně křečkovat. já nabral 10kg za poslední dva měsíce.

          0 0
          • drtyc  

            co jsem si zrusil krizovy vaz na kolene a vyradil bedminton, florbal, fotbal a pulmaraton cca 12 sportu tydne dohromady nejakych 22 hodin denne, tak za 3 mesice nez jsem prisel na to jak vyplnit vsechen ten nove vznikly volny cas, tak 20kg navrch.

            0 0
          • Gorgov  

            kdepak, to na me nefunguje, max tri kila a to muzu nedelat nic treba tri mesice:)

            0 0
            • Vhalasta  

              Bez urážky…toto je myslím téma, kde mlaďoši , kterých se to netýka, mají šoupat nohama. Ale neboj, taky dospěješ.

              0 0
              • Gorgov  

                obezita neni jen o veku, ale taky trochu o zpusobu zivata, stravovani, To ze je nekdo prase nemusi souviset s vekem

                0 0
                • Petrando  

                  mel by ses mirnit ve vyrazech. Kdyz me bylo 23 taky jsem byl mistr sveta, ale naznacovat nekomu komu je o 20 let vic a defacto by mohl byt tvym tatkou, ze je prase bych si nedovolil. 

                  0 0
      • Petr L2  

        Já na dovolené v létě za tři týdny přibral víc jak 10 kg, to jde po čtyřicítce samo :-)

        0 0
    • Maadaf  

      30kg za 6 mesicu? No to je vykon:-)

      Jestli si dobre pamatuju, tak idealni tepova frekvence na odbouravani tuku je 60–70% maximalky, mistni chrti ti urcite poradi lepe.

      0 0
      • Svět videa  

        z osobních zkušenností bych řekl tak 75% z max.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Tohle bych zatím neřešil, když nevíš, jak k tomu tak rychle přišel.

          0 0
          • Svět videa  

            přišel k tomu sice rychle, ale doporučoval bych hubnout pomaleji, lépe pohybem a k tomu upravit jídelníček, než nějaké brutální diety a sedět u toho na prdeli…

            … já hubl dva roky 50 kg (větší část na kole)

            hlavně to chce pevnou vůli…

            a jak píše, že ze 125 kg ho žádné kolo neuveze, to bych nevrdil, každé průměrné kolo když nebude dělat brutální sjezdy přes pařezy to vydrží

            0 0
            • Petr_67  

              Mám cross Meridu, jak je vidět v profilu. Snad to vydrží, horší je, že se nevejdu do žádných hadrů a pochybuji, že na tuhle postavu něco seženu (174/125). Tím pádem budu odkázaný na ten rotoped a možná nějaký ten běh :-( 

              0 0
              • Svět videa  

                poměr váha/výška není moc příznivý, ale nezoufej, nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř ;-)

                a běh bych ti nedoporučoval, moc velká zátěž na klouby při každém nášlapu při tvé váze

                plavání, kolo nebo ten tvůj rotoped… plavání má tu výhodu, že moc XXXL oblečení nepotřebuješ… a protáhneš u něho celé tělo…

                0 0
                • Petr_67  

                  Problém je, že u plavání moc nehubnu, předloni jsem chodil pravidelně 1× týdně 20 bazénů (50m) na jeden zátah a neshodil jsem ani kilo. Ale taky jsem to potom řádně doplnil pivem, to je taková moje slabost, které nedokážu odolat :-( 

                  0 0
                  • Svět videa  

                    ne nadarmo se říká, že pivo dělá krásná těla…

                    0 0
                  • Charles2k  

                    Plavat 1× týdně 20 dlouhých bazénů, to jest 1000m je žalostně málo. Potom samozřejmě nehubneš. Třeba já plaváním lehce hubnu až tak od 5 a více naplavaných km týdně.

                    0 0
                    • mr.antik  

                      já mam po plavání takovej hlad, řek bych že to má spíš opačnej účinek :-)

                      0 0
                      • gmbiker  

                        O tomhle byla i nějaká vědecká studie – kvůli hladu po plavání je to sport vhodný spíš pro přibrání než pro zhubnutí.

                        0 0
                        • Petr_67  

                          Víckrát, jak 1× týdně se na bazén jít nedokopu. Ale je fakt, že po plavání je taková chuť na pivo a jídlo, že mi jako sport příjde spíš kontraproduktivní. Nicméně jsem si včera objednal nové plavecké brýle :-)

                          0 0
              • Rychlej turista  

                S tím během opatrně, aby sis při té váze neoddělal kolena. Začni jídlem, vynechej pivo a mlsy a přidej zeleninu a libové maso. Při hubnutí musíš snížit energetický příjem, ale nesmí se to dít na úkor proteinů a taky bys při tom neměl hladovět. Hodně taky pij, ať může ten bordel z těla.  Než ten rotoped, začal bych procházkami. Čím delší, tím lepší. Na rotopedu hodiny nevydržíš a chtěl bys to mít co nejrychleji za sebou. Tzn. že by ses tak půl hodiny šťavil, spálil akorát cukry a vyrobil si hlad. Hubne se až při dlouhodobém pohybu nižší intenzitou. Takže nikam nespěchej a půjde to dolů. 3 – 4 kg za měsíc bohatě stačí. Na jaře bys měl být ve stavu, že tě kolo uveze a neschvátíš se v první vlnce.

                 
                0 0
                • Petr_67  

                  Rychlej turista: S těmi procházkami právě čekám na jaro, teď v té zimě a sněhu se nedonutím jít ven.. Tak zatím aspoň ten rotoped, budu se snažit jezdit delší dobu ať správně odbourávám tuky a ne cukry. A máš pravdu, v tomhle stavu se na kole venku nedá jezdit, stačí menší kopeček (spíš terénní vlnka :-)) a jsem vyřízený. Loni jsem se pokusil jen tak z ničeho nic ujet 35 km, což jsem v minulosti zvládal levou zadní a málem jsem to nepřežil :-(

                   
                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    V tvém stavu je každej pohyb dobrej. Takže si neříkej „Dneska jsem ještě nehubnul, musím na rotoped“, ale pořád mysli na to, že se potřebuješ hýbat. Když můžeš jít do schodů, jdi po schodech. Když můžeš někam jít pěšky, tak tam jdi pěšky. Když dostaneš na něco chuť, mimo běžné jídlo, jdi se projít. Když budeš myslet na to, jaký pohyb ještě udělat, nebudeš myslet na jídlo :-)

                    0 0
            • drtyc  

              Tak to gratulace. Ja mam se zdravou stravou jeden zasadni problem. Po pul roce to nevydrzim, protoze se to proste neda jist.

              Kazdopadne spis nez slozeni jidelnicku je potreba koukat na velikost porci a treba jak doktroka zacina s dietou dvoufazove… Nejdriv na snidani treba misto 2 rohliku jeden krajic chleba a po mesici zmensit na pul krajice a tak se vsim.

              Jinak pomer tuky/cukry/bil­koviny ve strave … je dobry mit prehled, ze nekupujes neco co je fakt uplne hodnotama mimo „prumer“, ale jinak bych to neresil. Cim vic fat-free veci koupis tim vic cukru do sebe dostanes a tim vetsi chut neco snist budes mit. Zdrava mira prisunu tuku pri diete prospiva. Zamazne a neni hned hlad.

              Jinak spis nez o diete samotne je to o prekazkach a systemu ktery sam na sobe budes vynucovat a zabrani ti rychle a vydatne se nazrat. Pokud mas doma jeste rodinu, tak to jde ale blbe realizovat.

              0 0
      • Petr_67  

        No přesně to bylo 20 kg za půl roku a ten zbytek kontinuálně přibírám dosud. Je to katastrofa :-(

        Je to na mašli?

        0 0
        • Maadaf  

          Jo.

          0 0
          • Petr_67  

            Jak jsem k tomu přišel? Dlouhodobá nemoc, žádný pohyb a k tomu 5–7 piv denně. Já vím, že bych zasloužil na prdel :-(

            0 0
            • Maadaf  

              Ted uz je to teda slusny OT, ale myslim, ze na prdel se to zbytecny, uz ses vytrestal sam dost. Zadnej alkohol, rozumnej jidelnicek, pohyb a vysledky se dostavi. Jen nebyt netrpelivej.

              0 0
            • fousek  

              5–7 piv denne, to uz bych premejslel jestli ta vaha je hlavni problem.

              0 0
              • mastihuba  

                pro 125kg chlapa 5–7 piv neni takovej problém. Problém je že když si dáš 5–6 piv tak máš po návratu domu chuť převrátit lednici. :)

                0 0
                • Petr_67  

                  U mně to neplatí, piju totiž průběžně doma, nikoliv 5 piv najednou.

                  0 0
                • petrbw  

                  Vzhledem k glykemickému indexu piva je to velký problém!Zvlášť pokud má nadváhu.

                  0 0
                  • cace  

                    Jak je to s pivem. Hodně cyklistů se dává pivo během jízdy. Já mám pak po něm těžké nohy. Potřebuji ale něco poradit. Trpím na jakousi hypoglikemii, když námaha trvá určitou dobu (třeba i jen 1 hodinu, je to různé). Někde jsem četla, že je to možná problematický přechod ze spalování cukrů na spalování tuků. Nepomohlo by právě to pivo, třeba i nealko?

                    0 0
                    • plzakj  

                      Pivo kudy tece, tudy leci. V tvym pripade bych spis zkusil nizsi intenzity.

                      0 0
    • jojina20  

      No já ti nevím.. Já mám na rotopedu program „fat burn“, tak ten si nastavuju, je to 10 intervalů po 3 minutách.

      Je to taková pyramida: první tři jdou nahoru, pak čtyři stejný a pak 3 dolů…ale to jen tak pro info.

      Cvič tak, abys ses zapotil ale nedřel jak píšeš, takovej zlatej střed…

      Chce to změnit jídelníček, cvičit co nejvíc jak máš čas a co zvládneš. hlavně pevnou vůli.

      Držím palce…

      0 0
    • BB  

      jezdi spíše menší zátěž, v tréningové zóně. Pokud nemáš tepák a laktátový test, tak tréningové pásmo poznáš, že ještě zvládneš plynule mluvit. A hlavní je jezdit dlouho. Tělo nejdříve bere cukry a na spotřebu tuků přechází později. U někoho po 20 minutách, u někoho až po 40 minutách. Takže doporučuji 4 krát týdně tak 80 minut a za měsíc můžeš mit 5 kg dole. Ale nesmíš přidat na jídle. Spíš naopak, když snížíš denní příjem energie na 8 MJ, tak máš za měsíc dole 10 kg.

      0 0
      • Petr_67  

        BB: Ale 80 min. na rotopedu nevydržím, jednak mě příšerně bolí zadek, znecitliví jistý orgán a navíc je to příšerná nuda :-( Takže zatím jezdím kolem 50 min, asi 17 km a mám toho celkem dost, sotva z toho slezu, jak se mi klepou nohy. Ale snad jak si budu zvykat, budu časem přidávat. Mám za sebou 50000 km na kole a poslední dva roky nicnedělání jsem se takhle zmrzačil :-(. Měl jsem ale těžké deprese, takže mi to bylo jedno. Až teď se zase probouzím k životu :-) 

        0 0
        • BB  

          jezdi raději menší zátěž a hodinu

          0 0
          • gmbiker  

            Souhlas s BB, nejezdit zbytečně rychle a naopak přidat na délce. A ubrat jídlo.

            Mě rotoped taky totálně nebaví, ale zkus si ho postavit před televizi – kdysi jsem tak rehabilitoval po operaci kolena a některé filmy znám nazpaměť :-)

            0 0
        • Petr L2  

          No na většině rotopedů je posed hodně jinak než na kole, věřím, že existují i takové, o kterých to neplatí, ale na tom, na co jsem já zatím narazil bych kvůli sedlu, kratších klikách a posedu dlouho nevydržel.

          0 0
    • shurty  

      Ahoj, dovolím si taky pár svých poznatků…, píšeš, že máš rotoped kvalitní-tedy asi už asi  z kategorie ergometrů. To jsem si já před lety pořídil, má i jednu z možností nastavení zátěže na tepovou frekvenci- nastav si tepovku na těch cca 75%maxima a šlapej- proram si bude sám určovat zatížení podle tepové frekvence.. A co se týká výdrže? usedět tu hodinu nebo i víc? mě osobně pomáhá nasadit sluchátka šlapat  do rytmu…muziku si vyber , mě sedí country… někdy rychleji s menší zátěží, někdy pomaleji s větší zátěží… vyhovíš si podle toho co utáhneš… A neboj, zatni zuby, zapomeň na pivo, pít vodu bez bublinek-dobrý je dochutit nějakým ionťákem s karnitinem…Mě se takhle za rok povedlo (ne jen na rotopedu,) shodit 15 kilo. držím palce :-)

      0 0
      • shurty  

        jen ještě doplním- karnitinu asi každý nevěří-ale asi to znáš.? věř a víra Tvá tě…(asi ne uzdraví, ale v tomhle  případě pomůže), mě teda ano…

        0 0
        • Svět videa  

          jediné co ti karnitin udělá, že ti zvedne tělesnou teplotu (a to možná tak u čtvrtiny lidí), tím pádem se ti rychleji spalují tuky, samozřejmě při zátěži, u televize to žádný efekt nemá… ale je lepší na to jít normálně, než do sebe rvát nějaké bubule

          0 0
          • tuleník  

            karnitín:

            nijakú teplotu nedvíha, ale transportuje tuk zo zásobných vakuol do mitochondrií, to je jeho biochemický „popis práce“

            u karnitínu nemá efekt dávať si jednorazové dávky, jeho priestup cez bunkové membrány je dosť pomalý (dni), preto je dôležitý skôr pravidelný príjem (povedzme 500 mg/d) ako nejaké bombastické jednorazové dávky (videl som odporúčanie, že 2 g nejakú polhodinu pred záťažou… to sa nemá šancu dotransportovať na miesto potreby)

            ako u všetkých suplementov, ktoré si organizmus vie jednak vyrábať sám, druhak získavať z bežnej stravy, účinok je sporný, u chorých s narušenou biosyntézou karnitínu to preukazné je, u zdravej populácie … no, it depends

            môj pocit je, že pomáha „zvýšiť dolet“, so znižovaním hmotnosti to zatiaľ neviem vyhodnotiť

            0 0
      • kámen úrazu1  

        Ty tepy na rotopedech se skutečnými nesedí. Ani na kvaltních spinnerech a předpokládám, že i na extra drahých rotopedech to nebude jinak.

        0 0
      • gmbiker  

        S tím ionťákem si dovolím nesouhlasit – nepotřebuje energii doplňovat, naopak její příjem omezit.

        0 0
        • Blade  

          Jonťák není o energii, ale o doplnění vypocených minerálů.

          0 0
    • Monty74  

      Já na tom sem podobně.Před rokem sem měl při 176cm 118kilo.Jenom sem kupodivu na kole jezdit mohl :-).Za ten rok sem dal dolů 16 kilo a jde to pomalu dolů stále.Jezdím na rotopedu vždycky 3 dny po 50minutách a jeden den nejezdím a snažím se trochu posilovat ruce a záda.Šlo to hodně ztuha.Začínal sem na malý zátěži a byl sem rád že sem vyržel 40minut.Teď jezdím na čtvrtej stupeň z osmi a pohoda ani nebolej nohy.Zjistil sem že je docela dobrý si psát čas,kilometry a zátěž.Potom máš z každýho lepšího výkonu radost a trochu to motivuje.Na biku jezdím jen na prostřední převodník.Tak spíš frekvenčně než silově.

      Jo a vyměnil sem večeři za snídani.Snažím se jíst tmavý pečivo místo světlýho a pivo sem vynechal úplně.

      Neboj jde to,ale chce to trochu vůle a vydržať.Držím palce

      0 0
    • Svět videa  

      tady si něco přečti a hlavně str. 2

      0 0
    • Ricci  

      Konecne ludia v mojej vahovej kategorii :-)

      V lete som mal cca 120kg /176cm,zacal som pravidelne jazdit na biku prakticky kazdy den,teraz vazim 113 kg,stravujem sa stale tak ako predtym,odvtedy som najazdil okolo 3500km,teraz,ked je extremne zle pocasie,tak valim doma na trenazeri,weekendy sa snazim jazdit vonku, zakladom je pravidelnost pohybu,1× za tyzden urcite nestaci

      0 0
    • Pavel  

      V první řadě upravit jídelníček a přestat pít pivo (pokud možno zcela), nejíst uzeniny a tučné sýry. Jíst 4–5 x denně menší až malé porce (ke snídani něco sladšího – müsli, svačinka celozrný plátek chleba s „něčím“ (ne vysočina:-), poloviční porci oběda rozdělit na dvě půlky (druou schovat na zítra), odpoledne nízkotučný jogurt a k večeři zeleninu/ovoce (ne banány, ananasy – mají hodně cukru).

      Na rotopedu jezdit ideálně denně minim 40 minut (prvních 20 minut se organismus zahřívá) na nízkých tepovkách (tak, aby jsi to udýchal nosem). Pokud by to šlo, zkombinovat s návštěvou „posilovny“ (nejdřív si zacvičit a pak na spinning – nenechat se ale strhnout davem a jet si svou), doporučuji si vzít osobního trenéra (poradí, jak cvičit a co dělat).

      Já loni taky hodně nabral (problémy s koleny; za rok 10 kg :-(, teď se to snažím (musím) to sundat (od začátku ledna mám 5 kg dole).

      A co je hlavní – po cvičení minim hodinu NEJÍST (a hlavně si nedávat pivo!).

      PS taky jsem pivař (včera jsem si večer dal dvě pivka; ano, zhřešil jsem; ale před tím za celý týden jen jedno :-)

      0 0
      • Manhack  

        souhlas, podobne jsem poradil kamaradovi, zadne pivo ( pije vsak dve tydne k obedu o vikendu) jisti male porce 5× denne ( po seste vecer uz nic nejist!) pit hodne vody. 3× tydne po triceti minutach rotoped, svizna chuze a stepr ci jak se jmenuje ten kram jenz simuluje chuzi do schodu.  shodil 14 kilo ode 15 prosince 08. zrovna dnes jsme o tom mluvily pri 11 km prochazce po Karlstejnsku :-))

        0 0
        • Manhack  

          jo a co pisi nekteri ohledne drzeni nejake tepove frekvence. to neni na hubnuti dle meho zapotrebi, natoz drzet 125–130 jak nekdo pise nize. jako netrenovany by jsi s tim tempem zdechl a cviceni si znechutil. staci cvicit intenzivne ci jak to napsat proste aby jsi se zapotil :-)) kondice se spolu s nizsi vahou zlepsi sama o sobe a pozdeji muzes presmerovat cil az budes spokojen s vahou ci postavou :-)))

          0 0
          • mr.antik  

            spíš jde o to to nepřehánět. Navíc s tim pocením to je takový blbý, na rotopedu se potíš hned i když se relativně flákáš, v tom je to oproti kolu jiný.

            0 0
          • juice  

            Není nad to odsoudit něco, co jsi nezkusil a evidentně tomu ani nerozumíš.

            0 0
            • Manhack  

              neodsoudil jsem nic, zkusil jsem to, netvrdim ze necemu rozumim.

              ale ted bych si troufl tvrdit ze neumis cist, ci chapat co ctes? preber si to sam :-)

              0 0
              • juice  

                troufnu si tvrdit, že ano. zařazené je to k tomuto příspěvku

                „jo a co pisi nekteri ohledne drzeni nejake tepove frekvence. to neni na hubnuti dle meho zapotrebi, natoz drzet 125–130 jak nekdo pise nize“

                podívej se na můj příspěvek níže (byť byl psán později než má reakce na tebe) z 24.01.2009 19:30:58 . Jsou tam odkazy na problematiku tepové frekvence a hubnutí velmi jednoduše popsány.

                 
                0 0
                • Manhack  

                  presne o tom jsem ale psal drive, urcit nekomu ze se ma pri treningu drzet v tepovce 125–130 je minimalne nezodpovedne. jelikoz se tepovka coz si asi prehledl vypocitava individuelne z nekolika faktoru. jelikoz petr pise ze je clovek neaktivni  budou jeho hranice jinde nez tve ci hranice vetsiny znas, natoz hranice profi sportovcu. a odrazoval jsem jej od toho jednak proto ze to neni urcujci faktor a jednak kdyby se chytil doslova te tepove frekvence jiz zminene, mohl by si jako netrenovany spise ublizit.

                  0 0
                  • juice  

                    panebože, podíval jsi se na ty odkazy které jsem tam dal? pročetl jsi co jsem psal? petr prozradil svůj věk…

                    juice (24.01.2009 19:24:33)

                    Je to hodně. Rychlé výpočty jsou

                    DTF (220–41) * 0,6 = 107,4 tj. 107

                    HTF (220–41)*0,7=125,3 tj. 125

                    Takže se pohybuj v tomto intervalu min. 30 minut denně. 

                    Pivko si klidně dej, ale jenom jedno denně. Po šlapání

                    podsouváš mi něco, co jsem nenapsal.

                    jinak mi napiš těch několik dalších faktorů, mimo faktor, že někdo má přirozeně vysoký tep (v klidu) a někdo nízký.

                     
                    0 0
                    • Maadaf  

                      Jestli chce ty frekvence uplne presne, at si zajde na funkcni vysetreni a skonzultuje to s lekarem. Zakladni vystereni se za poridit imho kolem 500,–, coz je prepocteno na znamou menu asi 50 obycejnejch lahvacu, cili 10ti denni spotreba. Cili investice zanedbatelna :-)

                      Jinak souhlasim s jiucem, tech 60–70% maxima je dobra frekvence na hubnuti, jak sam autor tematu pise, nema problem se v techhle mezich drzet,a pokud ma po pul hodine pocit, ze pro sebe nic neudelal, at prida dalsi pulhodinu

                      0 0
        • hribik A1  

          „po seste vecer uz nic nejist!“

          mozem sa opytat, akym sposobom toto pomaha, kvoli comu neni jedno ci sa najem o siestej alebo o desiatej vecer? alebo teda kvoli comu? viem ze sa to na tento ucel odporuca, nepotrebujem to pre seba, nespochybnujem to, som len proste zvedavy, chcel by som aby mi to niekto vysvetlil

          0 0
          • mr.antik  

            ve francii a kdoví kde ještě se běžně cpou až do půlnoci a pak jdou hned spát

            0 0
            • hribik A1  

              no ja sa tiez zvyknem napchat vecer medzi 9–11…len chcem aby mi niekto vysvetlil tamto odporucanie, pretoze ho poznam, ale nechapem jeho logiku. netvrdim ze mi to k niecomu bude alebo ze sa tym zacnem riadit, len by som to chcel proste vedet…

              0 0
              • mr.antik  

                řek bych že jde čistě o kvalitu spánku

                0 0
                • hribik A1  

                  hmm, no tak mne sa najlepsie spi s plnym bruchom :-D zaspavat a byt hladny, to je trapenie…

                  0 0
                  • Petr_67  

                    Taky nedokážu jít spát hladový. Jím naposledy kolem 23 a spát jdu v 1. Když se nenajím, neusnu a stejně se musím jít najíst. 

                    0 0
                    • BB  

                      nic ve zlým, ale když to tak čtu, tak mi připadáš jako prototyp toho, jak dělat vše na ruby. Chlastáš, válíš se doma, přejídáš se, jíš před spaním. To nemusím být obezitolog, abych poznal, že je všechno špatně. Na ten terenažér bych se zatím vykašlal a srovnal způsob života. On ti ten trenažér spíše může psychycky uškodit, dá ti falešný pocit, že něco pro sebe děláš. Lepší bude srovnat život a to kolo si dát za odměnu, jako třešínku na dortu.

                      0 0
                      • Hejdik  

                        Je to sice trochu drsně napsaný,ale v podstatě naprosto přesně.Pláčeš,že chceš zhubnout,ale s takovým přístupem k životosprávě ti nepomůže ani svěcená voda.Jediný způsob je upravit styl stravování je 80% úspěchu,jinak s tím nepohneš.Když se zeptáš kulturisty jak by zhodnotil poměr důležitosti stravování a cvičení,tak ti řekne že je to tak 70/30.

                        0 0
                      • Maadaf  

                        Tak pod tohle se podepisu.

                        0 0
                      • raceman  

                        jíst se má nejpozději 2 h před spaním, takže jestli  jí v 11 a jde spát v 1 tak je to ok

                        0 0
                    • Petr L2  

                      Hladový usnu, ale v noci se probudím hlady a pokud něco nesním, je po spaní, mám to tak celý život, takže pokud se potřebuji vyspat, nesmím jít spát s prázdným břichem. Do cca čtyřiceti mě to nevadilo, měl jsem okolo 70kg a bylo jedno com kdy a kolik toho sním a vypiju. Ovšem teď už to taková pohodička není a kila nabírám rychle shazuji pomalu, nicméně chodit spát hladový nejde a spát člověk musí. Je to špatně ale co s tím?

                      0 0
          • Zerocool  

            je to proto, protože se předpokládá, že se blíží čas spaní a tělo už nevydá tolik energie jako ji vydává během dne, respektive se už nespálí a přebytky se uloží…

            0 0
          • obda  

            Ono jíst naposledy v šest pokud chodíš spát až o půlnoci je blbost (tělo pak hladoví, jde to proti tomu systému malých porcí každé tři hodiny). Prostě nejíst posledních několik hodin (alespoň ty dvě) před spaním. Pokud někdo chodí zodpovědně spát nejpozději v 10 (a spí 8 hodin místo 5–6 jak je u spousty lidí zvykem), tak přestat jíst v šest/sedum obvykle není problém. Mluvím z vlastní zkušenosti.

            0 0
    • juice  

      Pokud máš rotoped s nastavitelnýma frekvencema, nastav spodní hranici na 60% MTF a horní na 70%. V tomto rozmezí se pohybuj. Neboj se přestat šlapat, když ti to vyletí nad 70%. Ze začátku to bude pořád.

      Doporučuji postupně přidávat – začít na 20 min. (asi týden) a přidávat po 5–10 min. Optimum je potom šlapat 50 min (pokud možno denně).

      Jako podporu pro spalování tuku bych ti doporučil tohle (jsou sice dražší, ale vynikající) http://www.ptser­vis.cz/index.php?pa­ge=eshop/deta­il-zbozi.php&id=&id_­zbozi=1805009&n­1=Diet-fuel-mahuang-free-120caps&n2=Twin­lab&hledej=ma­huang&firma_zo­braz=&firma_zo­braz2=&ordero=sle­va&ordsmer=&ak­t_str2=1&pisme­no=&pps=20&tri­deni1=&trideni2= nebo "http://www.ptser­vis.cz/index.php?pa­ge=eshop/deta­il-zbozi.php&id=&id_­zbozi=1805006&n­1=Ripped-fuel-ephedra-free-120caps&n2=Twin­lab&hledej=Rip­ped%20fuel%20ep­hedra&firma_zo­braz=&firma_zo­braz2=&ordero=sle­va&ordsmer=&ak­t_str2=1&pisme­no=&pps=20&tri­deni1=&trideni2= ":http://www.ptservis.cz/index.php?…

      Eventuelně nějaký L-Carnitin s HCA.

      Takhle jsem dal dolů 20 kg za 1/2 roku bez jakéhokoliv omezování stravy.

      To jsou mé zkušenosti. Může s tím kdokoliv nesouhlasit, ale …:-)

      0 0
      • juice  

        Jo zapomněl jsem napsat o zátěži. Jezdil jsem bez profilů, standardní zátež, 3 nejnižší stupeň. Mám taky drahý rotoped s těmi nastavitelnými serepetičkami jako profily tratí atd. Je to na h..... Kdybych se teď rozhodoval, tak si koupím obyčejný bez jen se signalizací překročení frekvencí

        0 0
      • Svět videa  

        s bobulama to jde rychle a snadno, bez nich pomalu a hůře… ale časem poznáš, že rvát do sebe tyhle sajrajty byl nesmysl, ale už bude pozdě…

        0 0
        • juice  

          Myslíš? Máš zkušenosti?

          Mě třeba snížily cholesterol z 5,9 na 3,1. A pořád stejná strava.

           
          0 0
          • climaxx  

            Ahoj , prosím tě, mohl bys mi napsat čím konkrétně se ti podařilo snížit ten cholesterol? Mám ho nepříjemně vysoký:-(

            0 0
    • mr.antik  

      Já bych řekl, že rotoped vyžaduje zbytečně moc pevnou vůli. Aby to k něčemu bylo, musíš na tom strávit minimálně hodinu, radši dvě (pokud se jinak nehejbeš). Radši bych si koupil dobrý boty chodil někam do kopce  na svižné procházky (klidně se sporttesterem),  dolu klidně autobusem (kvůli kolenum). Nebo to kombinoval – jeden den chůze, druhej den rotoped.

      Někdo tady zmiňoval chození do schodů je taky super věc.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Na tvém místě bych navštívil nějakého odborníka na výživu, nechal se vyšetřit a sestavit si jídelníček na míru + vhodnou pohybovou aktivitu. Myslim, že když nebudeš pod kontrolou, můžeš si docela slušně zhuntovat tělo. Přeju Ti hodně zdaru!

      0 0
    • HockeyBiker  

      nejlíp střízlivej…v o­pačnym případě nic moc:-D

      0 0
      • hribik A1  

        no, ta netriezvost by bola horsia na normalnom biku nez na rotopede v obyvacke :-D

        0 0
    • Petr_67  

      Děkuji zatím všem za příspěvky. Na rotopedu nemám nastavitelné rozmezí TF, jen mi to tepovou frekvenci měří. Kolik bych tak měl mít tepů, (je mi 41 let)? Teď jezdím tak kolem 140–150, není to moc? Ale kdybych snížil, tak bych se zase subjektivně moc flákal. Je pravda, že rotoped není pocitově zrovna příjemný prostředek k pohybu, ale když uvážím krátké dny a škaredé počasí, tak je to vlastně jediná možnost, jak se hýbat. Nejhorší je omezit to pivo, momentálně jsem na 5 denně. Jím 2× denně, jeden větší oběd a v noci pak  o něco menší večeři. Jím všechno. Loni jsem se snažil to praktikovat tak, že jsem to prokládal s procházkami (až 10 km), ale stejně jsem nezhubl ani deko. Je mi jasné, že při mých stravovacích návycích to půjde těžko, nemám vůli, aspoň na tohle ne.

      Nedovedete si představit, jak strašně těžké je při mé váze jezdit venku na kole. Je mi to strašně líto, cyklistiku jsem miloval, ale teď to vážně nejde.

      0 0
      • Svět videa  

        drž tepy mezi 125 – 130 a prodluž délku šlapání, tak nejvíc zhubneš…

        … ty piva jsou horší než knedlo vepřo zelo 3× denně :-(

        0 0
        • petrbw  

          Naprostý souhlas.Mám věk 40,nedávno jsem byl ná zátěžových testech a tep těsně pod 130 mi doktor stanovil jako spalující tuk.Ale až tak po 30 ti minutách.Testy vřele doporučuji!!

          0 0
      • mr.antik  

        pět piv za den? není to už na doktora?

        0 0
        • Petr_67  

          A to se omezuju :-(

          0 0
          • Svět videa  

            možná by bylo opravdu lépe, kdybys vyhledal odbornou pomoc… a to myslím vážně, bez urážky…

            0 0
            • Petr_67  

              :-(

              Když mi to nepřijde nějak moc. Ale je jasné, že takhle nezhubnu, tak s tím budu muset něco udělat. Ale snad to zvládnu sám :-(

              0 0
              • Svět videa  

                si těch 5 vynásob 365 :-)))

                0 0
                • Petr_67  

                  1825 :-( To vypadá hrozivě a když vezmu v úvahu, že přes léto, když je teplo dám denně 7–8..

                  No nic :-(

                  0 0
                  • Svět videa  

                    ještě si spočítej kolik je to kalorií, pak si někde na netu najdi kolik kalorií „vymáčkneš“ z 1 kg lidského sádla a uvidíš o kolik stovek kilo jsi mohl být dnes hubenější :-)))

                    0 0
                • mr.antik  

                  a to celý 20ti. To si pak může dovolit hodinu spiningu každej den.

                  0 0
              • mr.antik  

                já myslim, že to zvládneš sám. ale radši se zaměř na sport nebo aktivitu, která se dá dělat řekněme dvě hodiny denně (neznám tvoje časové možnosti), pak ani nebude chuť na pět piv, protože se budeš těšit na postel :-) To pivo já nechápu, záleží z jakého důvodu ho piješ, mě třeba chutná jen první jedno,dvě. Pokud je to ale chození do hospody, zlá manželka doma nebo kdovíco, tak se můžech uchylovat třeba na bike-forum :-)

                0 0
                • Svět videa  

                  právě naopak, po fyzické zátěží bude mít ještě větší chuť na pivo… dokud mu někdo ty piva nevytluče z hlavy, tak je zbytečný mu radit sportovat, viz. výše a jeho plavání, čím víc sportuje tím víc chlastá…

                  0 0
                • Petr_67  

                  Asi bych to měl ujasnit. Těch 5–6 piv nevypiju na posezení, ale během celého dne. Jsem dlouhodobě z důvodu nemoci (odeznívající) doma a navíc bez práce. Asi jsem závislák, ale to pivo piju místo vody, prokládám to kávou, ráno po probuzení dám hned dvě (piva). Já vím, že to vypadá jako špatný vtip, ale je to tak :-( Ale mám chuť tomu učinit přítrž. V létě je to ještě horší, na vyjížďce, když jsem jezdil, jsem dal vždy tak 4 piva nejmíň a doma ještě pak aspoň tři :-( 

                  0 0
                  • Svět videa  

                    jednoduchá rovnice:

                    chceš zhubnout = přestaneš pít pivo (nebo radikálně omezíš)

                    nebo nepřestaneš a nezhubneš

                    nechci tě opět urazit, ale tvoje diagnóza je alkoholik a bez odborné pomoci se z toho z největší pravděpodobností nedostaneš…

                    prvně se zbav chlastu a pak to hubnutí už půjde samo

                    0 0
                  • mr.antik  

                    takže fyzická závislost, to by chtělo asi nějakou radu odborníka (nemyslim vyloženě léčení), ale spíš co s tím, jak si pomoct, aby odříkání šlo jednoduše. Mrkni po netu, jestli se něco nenechá najít. Já bejt celej den doma, taky bych se zbláznil, takže asi bych hledal nějakou aktivitu venku, případně nějakou prácičku.

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Tohle si musí ujasnit sám. Odborník za něj to pivo pít nepřestane, ten mu akorát přidělí diagnózu.

                      0 0
              • Maadaf  

                Moc to neni, kdyz si je dokazes nedat a kdyz to neni kazdej den. Predpokladam neplati ani jedna moznost, mel bys zacit resit nejdriv tohle.

                0 0
              • fousek  

                Ja kdyz dam 5 piv tak sem na plech a 9 z 10 pripadu druhej den prolezim

                0 0
                • Maadaf  

                  Evidentne nedostatek treninku :D

                  0 0
                  • fousek  

                    jj, ale zas v nekterejch vecech sem rad ze netrenuju moc:-)

                    0 0
                    • Petr_67  

                      Opět opakuji, že jde o nedorozumění. Nejde o to se ožrat, vypít 6 piv najednou. Já piju pivo doma, zhruba v dvouhodinových intervalech, (můj den má 12 hodin) převážně proto, aby se mi lépe zažívalo. Takže opít se memám jak, v mezifázi vždy alkohol odbourám.

                      0 0
                      • Zerocool  

                        a je nějaký problém pít nealkoholické pivo?? pro organismus to přece jenom není žádná sranda, dodat alkohol/2hod odbourávat a tak třeba 6 krát za den, šíleným způsobem to unavuje tělo a žere živiny o nedostatečné hydrataci ani nemluví, a co játra??? tento způsob je krajně nevhodný…

                        0 0
                      • fousek  

                        No pochopil sem to, spis tim chci rict jaka je 5 piv davka a je jedno jestli ji spotrebujes za den nebo za 3 hod. proste vypit 5 piv kazdej den podle me neni uplne normalni (i kdyz v cechach se najde urcite dost lidi).

                        Pivo ma energetickou hodnotu podobnou jako ruzny limonady, 12° ma podobnou hodnotu jako kola. Takze 2,5l 10° ma energetickou hodnotu 850 kcal, coz treba u me odpovida 1,5 hod. na kole pohodovym tempem (cca 120 tepu prumer)

                        0 0
      • juice  

        Je to hodně. Rychlé výpočty jsou

        DTF (220–41) * 0,6 = 107,4 tj. 107

        HTF (220–41)*0,7=125,3 tj. 125

        Takže se pohybuj v tomto intervalu min. 30 minut denně.

        Pivko si klidně dej, ale jenom jedno denně. Po šlapání

        0 0
      • hribik A1  

        5 piv = 800kcal/3300kJ

        0 0
      • Zerocool  

        a jak ti to měří? máš hrudní pás?

        0 0
        • Petr_67  

          Hrudní pás tam není, jen na rukojetích jsou čidla pro snímání TF. Ale když to chci přesněji, nasadím si pulsmetr s hrudním pásem.

          0 0
      • Petrando  

        Bud chces ze sebou neco delat, nebo tu jen brecis jakej ses chudak. Jsem o 4 roky mladsi, ale nechci brecet cely zbytek zivota jakej jsem mel tezkej osud. A pokud to nemusis delat kvuli zdravi, ktere te asi jeste netrapi, nemene podstatny aspekt je moznost vyberu odevu, ktera s pribyvajici vahou strme klesa a nebo s pozitivne hodnoticimi pohledy opacneho pohlavi ;-)

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Ještě mě k tomu pivu napadla jedna věc… Jestli trávíš celý den doma, tak to pivo prostě nemít doma. Při nákupech ho nekupuj a když se jdeš projít někam, nevím, jestli bydlíš ve městě, tak s sebou nenosit peníze. Je to podobné jako u kuřáků a většinou to pomáhá … :P

      0 0
      • Petr_67  

        Když tak nad tím přemýšlím, tak celý můj život se vlastně točí okolo piva. Do obchodu chodím jen pro pivo (bydlím u našich, takže jídlo není moje starost) a ven taky jen za účelem piva-2–3 v hospodě po cestě.

        Bydlím ve městě-viz profil.

        0 0
        • Svět videa  

          co si najít babu? ta tě z toho vyléčí hned ;-)

          0 0
          • Petr_67  

            Ta se u televize blbě hledá :-)

            A nikam jinam nechodím :-(

            Která by takového bačíka chtěla? :-))

            0 0
            • Svět videa  

              dej fotku, třeba se tu nějaká vdavechtivá bikerka najde ;-)

              0 0
              • tiru  

                …nebo věnochtivá :D

                0 0
              • Petr_67  

                To by si pomohla :-)

                Fotku zkusím nějakou pohledat :-) Ale z dob, kdy jsem ještě vypadal k světu, mám jen papírové, takže bych ji musel naskenovat :-)

                Něco jsem našel:

                0 0
            • Maadaf  

              Jak to tak procitam, ty ses pripad spis pro psychologa nez pro dietologa (bez urazky).

              0 0
              • Lance  

                bez urazky, maadaf ma pravdu, prijdes mi jako takovy honza (nebudu psat hloupy – neuraz se) z te pohadky, jen sedis na peci (to kolo mi tam nepasuje), nestaras se o jidlo, o vse se postara maminka a ty si jen zajdes pro pivo, vzdyt ty nemas zadne starosti, ale ve 41 se tak nechavat vyzivovat, hm,ale nic ve zlym, treba ze me mluvi zavist

                0 0
        • Kohout  

          Hubnout není žádná sranda. Moje žena taky furt bojuje s váhou, tak to vidím doma. Je do dlohohodobý proces a hubnout se musí pomalu. Jinak máš ty kila hned zpátky.

          Důležité je si hlídat jídlo a vše co sníš/vypiješ si zapisuj na papír! Pak uvidíš, co všechno sníš, budeš se sám divit. Pokud si nevaříš sám, tak se zajímej, co je v jídle. Možná se budeš divit, kolik tuků, soli a cukru tam bude. Nejez konzervovavané a slané potraviny, bílé pečivo, salámy-uzeniny, sladkosti atd. Nejez v hospodách a fast foodech. Pij hodně vody-pravidelně v malých dávkách, ne limonády atd. Nos si sebou ven malou láhev s vodou.

          Pokud jsi doma, jak jsi psal, tak máš v podstatě dost času na pohyb. Kromě rotopedu můžes zkusit třeba nordic walking. Vypadá to trochu směšně, ale zapojíš do pohybu i ruce. Nebo teď v zimě běžky. Nebo dlouhé procházky 15–20 km nejdříve volným tempem a pak rychleji, choď do schodů místo výtahem a do kopce. Kup si krokoměr a hlavně pořádné boty. Kup si něco na klouby, aby sis je neodrovnal. Až trochu zhubneš, zkus běhat, pro začátek třeba jen 7 km/h. Pro ten běh ty pořádné boty platí dvojnáobně, nic od čongů ale kvalitní běžecké boty!

          Nejlepší by bylo si najít nějakého parťáka, který má třeba podobný problém a sportovat s ním, navzájem se podporova-hecovat. Hlavně ale přestaň chlastat to pivo!!!

          Good luck.

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Další možnost kromě papíru je: http://www.flora.cz/…den_kalk.php

            0 0
          • Hornet  

            Dobre si to zhrnul ;-) zhruba tak som to chcel napisat.

            Fakt musis prestat pit pivo, a ta strava… ze 2× za den.....a na ranajky 2piva…to je moooc zle

            zacni ranajkovat, skus ovsenne vlocky, alebo musli, jablka, neskoro vecer nejest, rozloz si jedlo aspon na 4 x. Si doma, mas na to cas, najdi si nejaku cinnost ktora ta trosku zaujme, vyplni ti cas, aj ked nebude zarobkova, pomoze ti to psychicky

            a o tom pohybe je tu uz dost napisane

            drzime ti vsetci palce, len prestan pit tolko piva, jo?

            0 0
            • Petr_67  

              Vím, že se mi snažíte dobře poradit (i toho psychologa beru :-)), ale mám trochu problém jíst třeba víc, než 2× denně, nemoc zažívacího ústrojí zvaná gastritida způsobuje, že nemám chuť na jídlo a dokážu jíst až po dlouhých intervalech. A to pivo mi paradoxně pomáhá tím, že zlepšuje stav mého zažívání. Proto taky piju na snídani 2 piva, protože kdybych snědl pevnou stravu, už bych neobědval atd.. Takže ono je to se mnou trochu složitější.

              Nicméně včera jsem vypil jen 4 (dokonce se mi zdálo o tom vynechaném pivu, což je celkem síla :-)) a ujel na rotopedu 20 km za 58 min. Snažil jsem se šlapat na ty nižší tepy, (kolem 130–140), ale pak se mi zdálo, že jsem méně unavený a dokonce jsem nebyl ani tak spocený, jako když to pustím výš. Tak nevím, zda to je dobré.

              0 0
              • Pavel  

                Ráno by to bez dvou pivek opravdu nešlo? Nestačilo by jedno (nebo jen dvě deci)? Čtyři piva spálíš na kole až za 1 – 2 hodiny… Nejprve by bylo dobré zkusit snížit energetický příjem (a zvýšit výdej) – aby se to „překlopilo“. Bez toho hubnout nelze.

                O únavě a pocení (ve smyslu hrát si na Krčína a zakládat rybníky potu pod sebou) to není, důležité je spalování a to se dělo. Hlavní je vytrvat a určitě to půjde.

                Nejdůležitější je CHTÍT. A ty chceš, takže to půjde.

                0 0
              • juice  

                To, že jsi méně unavený je správné. Ale těch 140 je hodně vzhledem k věku (nepřekračuj 130).

                Doporučuji ti dát si před šlapáním alespoň ten l-carnitin a nebo pokud ti nedělá problém káva (píšeš o nemoci), dej si kafe. Zároveň sniž si zátěž na rotopedu. Potom uvidíš :-))

                0 0
                • Svět videa  

                  radíš samé ptákoviny, o carnitinu jsem psal už výše a doporučovat kofein před je taky nesmysl (v tomhle případě), podívej se na jakých tepech on jezdí, on je právě potřebuje snížit (aby spaloval tuky), nepotřebuje povzbudit k vyšším výkonům, kafe ať si dá po šlapání, ať si nepřipadá tak mrtvej…

                  … a pro ty co si chtějí huntovat tělo bobulama, tak ať se podívají spíš na Acetyl L-Carnitine než na L-Carnitine, když si myslí, že bez toho tuky neodbourají…

                  0 0
                  • juice  

                    Podívej, četl jsem tvé příspěvky a vidím, že jsi taky zhubnul 50kg za dva roky. Já jsem zhubnul 20kg (ze 102 na 82) za 1/2 roku bez omezování stravy. Hlídal jsem si váhu tak, abych nezhubl více než 4kg/za měsíc. Po dohodě s lékařkou (měl jsem vysoký tlak a cholesterol) jsem bral ten mahuang nebo l-carnitin s hca (střídal jsem je navzájem). Kdyby to byly bobule (pod pojmem bobule považuji doping – steroidy a pod.), tak by mi to nedoporučila vzhledem k tehdejšímu stavu (dostal jsem se do něho vlastní blbostí). Nemyslíš?

                    Máš pravdu v tom, že káva zvýší tep.  Proto taky v dalším kroku radím snížit zátěž – šlapat víc frekvenčně. Snížením zátěže lépe kontroluješ tep – stačí přestat na šlapat na 5–10s a jsi zpět v daném intervalu. Alespoň u mě to tak funguje. Dnes běžně „najedu“ za 40 minut (víc není potřeba) 21–22km  při průměrné TF 118–122 (max je u mě 124) a frekvenci šlapání 84–88 za min. K těmto výsledkům jsem ale dospěl po 1,5 roku, při využívání bobulí. Když si vzpomenu na začátek, jak jsem se trápil…

                    Na tenhle problém (carnitin ev. mahuang a kofein) máme zřejmě různé názory. Já jen popisuji metodu, která mi pomohla, mám ji vyzkoušenou a nemyslím, že to blbost.

                    Ale každé tělo jinak spaluje energii. Na balení píší u carnitinu 30 minut před výkonem, pro mě to je 45–60. U mě cesta, kterou jsem popsal funguje, u jiného nemusí. Proto by si on sám měl vyzkoušet, co mu bude nebo nebude vyhovovat. Možná mu bude vyhovovat tvoje cesta, možná moje. Je lepší mít dvě cesty (a sám si vybere) než jedna, které by se držel jak h*vno košile a nemusela by mu přinést výsledky. Je a bude to jeho rozhodnutí.

                     
                    0 0
                    • Svět videa  

                      chlast a bobule to bude pro tazatele ideální kombinace, zřejmě máš akcie v nějaké pohřební službě a máte málo klientů… jeho játra jsou ráda, že zpracují to množství alkoholu, natož ještě nějaké sračky k tomu…

                      víš vůbec co ti ten carnitine dělá? myslím, že jsem to někde výše popsal, zvedne ti nepatrně teplotu, tím se ti zjednodušeně řečeno rychleji spalují tuky… ale stejnou službu (možná i s větším efektem) ti udělám vitamín C + acylpyrin ;-)

                      ale jak říkám, jde to i bez sraček, je to jen o pevné vůli…

                      0 0
                      • juice  

                        Zjevně se chceš hádat a zcela zbytečně se snažíš otočit debatu jiným směrem. S tou pohřební službou jsi mě dostal.  Tu radost s dalším hádáním ti neudělám.

                        Konstatuji: Máš pravdu, zvítězil jsi.

                        0 0
                        • Svět videa  

                          nechci se hádat, jen ber v úvahu tazatelův stav a podle toho mu taky raď… za prvé má zažívací potíže a za druhé je alkoholik… myslím, že každý normální doktor by mu ty tvoje „neškodné“ bobule rozhodně nedoporučil…

                          0 0
                      • tom xtr  

                        Tak s acylpirinem na tu gastritidu, kteoru uvádí Petr 67 někde výše, bych to určitě nezkoušel.

                        0 0
                  • Petr_67  

                    Když už jsme u těch tepů, na rotopedu to ještě jde, uhlídat, aby to nešlo přes nějakou hranici (třeba těch 140), ale co venku na kole? Tam to je úplně nemyslitelné, udržet se dejme tomu na 125–140. Stačí menší kopeček a hned mám 160, jen to hvízdne! (Mám sporttester). A to jedu na nejlehčí převod šnečí rychlostí. Podle toho, co píšete, by se jízdou na kole venku vůbec hubnout nedalo, protože udržet tam 130 tepů fakt nejde! Už jsem psal, jaká je to neskutečná dřina, jezdit s touhle váhou na kole. Ten rotoped ještě jde, ale jaro se blíží a s ním to utrpení, teda pokud se k tomu odhodlám. A seženu nějaké hadry. 

                    0 0
                    • Svět videa  

                      130 je pro tebe pořád moc, drž to mezi 115–120

                      0 0
                      • Petr_67  

                        MI ale 120 příjde strašně málo, když uvážíš, že moje klidová TF je kolem 90, je to jen malé zvýšení a na tom rotopedu mi 120 naskočí hned, jak se rozehřívám, při jízdě na úplně povolenou zátěž frekvencí kolem 60! Kdybych se měl těch 120 držet, tak bych se podle mého názoru fakt flákal a pochybuji, že by to k něčemu vedlo.. Možná by stálo vzít za úvahu, že já, jako netrénovaný organismus to mám posunuté všechno nahoru, viz klidová TF?

                        0 0
                        • Maadaf  

                          Klidova tepova frekvence 90t/min? No to je docela sila, ja to mit, uz mazu nekam k doktorovi. Jinak klidova tf se meri vetsinou v klidu rano po probuzeni (to je jeste pred tema dvema pivama k snidani… :-) )

                          0 0
                          • Petr_67  

                            Napsal jsem to blbě, klidovou TF tak jak se správně má jsem neměřil, těch 80–90 mám, když se normálně pohybuju a pak sednu do křesla, naměřili mi to na spirometrii. Takže to tak úplně klidová TF není. Mám to, když sednu na kolo a nasadím sporttester. Opravdovou klidovku nemůžu změřit, protože nemůžu nahmatat tep (zkouším to), ale tipuju tak kolem 70.

                            0 0
                            • Biker jak Pes  

                              Ona ta klidová TF bude souviset i s tou váhou. Kromě trénovanosti samozřejmě ještě.

                              0 0
                            • krokus  

                              90 či 100 tepů těsně předtím, než nasednu na kolo, mám i já se svými 64 kily. Jsem ale vysokotepec, aerobní práh mám cca na 167.

                              0 0
                    • mr.antik  

                      Já věřim že v tomhle věku, pokud budeš poctivě kažýd den jezdit (nebo třeba chodit), to bude do jara uplně v pohodě. Nemyslim s hmotností, ale hlavně s tou kondicí. Na jaře pak na kole pujde rychlejc dolů i ta váha.

                      0 0
              • hribik A1  

                vidis, to mas skoro lepsi priemer nez ja na normalnom biku :-)

                0 0
        • Petr L2  

          Promiň ale bydlet u rodičů není úplně normál, kdyby si se o sebe musel starat sám, nakupovat, prát, vařit, žehlit, uklízet, tak by si dost shodil jenom tím, že se o sebe a svoje bydlení staráš a najít si babu bez rodičů za prdelí je také o hodně jednodušší.

          Mě zůstat syn po třicítce doma, tak mu sbalím kufry a hurá do světa, přijď v neděli na oběd, rádi tě uvidíme. Manželka by se asi posrala, ale je to nejlepší, co pro něj v takovou chvíli rodič může udělat :-)

          0 0
    • Blade  

      Hele chlape, je ti 41, bydlíš u rodičů, seš nezaměstnanej, necháš se živit, babu si nehledáš, protože to vyžaduje alespoň vyjít mezi lidi, tvůj jediný smysl živoda je chlast a na jediný, na co se vzmůžeš, je tady brečet? Co chceš slyšet za rady? Nefňukej jak baba že nemáš pevnou vůli a aspoň ze pro začátek přestaň chlastat! To se pak člověk diví, když poslouchá ty průzkumy, že průměrnej čech vypije ročně 160 litrů piva a já si říkám, kdo to pivo pije za mě, když já si dám sem tam jedno :-/

      0 0
      • t29  

        Slova příjemná asi jako kopanec pod žebra, ale bohužel je na nich dost pravdy.

        125 kilo není překážka pro ježdění na kole. Gooorila je toho důkazem.

        Moje shazování z 85 kg na 70 kg (při výšce 178cm) proběhlo změnou zaměstnání a stravy – místo sezení u PC s čokoládou nebo oplatkem teď běhám po dílně a svačina se ustálila na šesti rohlících a balíčku plátkového sýra. Na 15 kg stačilo čtvrt roku.

        Takže v první řadě místo pěti velkých piv denně zkus pět malých a když to půjde, tak stačí malé pivo po jídle = dvě malé piva denně.

        Jestli sleduješ televizi, tak si k ní ten rotoped vezmi a jezdi na minimální tepy, klidně i 100–110, otáčky neřeš, ale jestli chceš, stačí točit kolem 70ti. Hlavně ale vydrž dlouho, hodina je fajn, dvě hodiny ještě víc. A každý den.

        0 0
        • Petr_67  

          Tak předně, nenechám se živit, ale měl jsem rok nemocenskou a teď si stravu a nájem platím ze soc. pojištění.

          70 otáček je pro mně dost, záleží, jakou nastavím zátěž. A víc jak hodinu zatím na tom nevydržím proto, že mně příšerně bolí zadek. Venku na kole bych rád jezdil, ale nemám na sebe hadry a příjde mi šílené vyhodit 3500 za bundu, ze které (jak doufám) během pár měsíců shodím :-(

          0 0
          • Blade  

            No, jestli tě to potěší, tak já bych taky nevydržel hodinu V SEDĚ na rotopedu.. Proto se během té hodiny aspoň 3× na 5 minut zvednu ze sedla(za neustálýho šlapání!) Pro tebe bude 5 minut moc, ale není přece problém se každách 5 minut na půl minuty zvednout? Během jízdy ve stoje si přídáš trochu zátěže, aby sis neukroutil nohy a budeš si hlídat tepovku, aby ti moc nevylítla(za půl minuty to moc nehrozí). U vidíš, jak se zadku uleví a hodina na rotopedu nebude žádnej problém.

            0 0
          • dafe  

            ja to delam tak ze nesedim porad v sedle, ale sem tam na chvili vstanu a tim si protahnu nohy a odpocinu zadku – ty vstoje nijak nemakej, opatrne, smyslem je prodlouzeni pobytu na rotopedu

            0 0
            • Petr_67  

              No já mám strach se na tom postavit, dokonce v návodu to výsloveně zakazujou, takhle rotoped zatěžovat. Bojím se, ať ho nerozbiju, přece jen ty kliky nejsou tak robustní, jako XT. A při mé váze..

              0 0
              • krokus  

                Tak z toho klidně na půl minuty slez, za tu dobu ti tepy tolik nespadnou.

                0 0
    • Hejdik  

      Pokud chceš,aby hubnutí (resp.aerobní cvičení)mělo co největší efekt,doporučuju vstát ráno o půl hodiny dřív,a ještě než se nasnídáš,tak vlíst na rotoped a tu půlhodinku každé ráno makat.Ideální je ještě podpořit to nějakým přípravkem na odbourávání tuků a podporu oběhového systému.Já jsem měl dobrou zkušenost s tímhle.

      0 0
    • daymaker  

      Taková první věc, co mě napadá alespoň z vlastní zkušenosti. Když jdu k rodičům občas na oběd, tak se opravdu nedočkám dietního jídla. Nechci podceňovat tvou maminku, ale známe to. Je to tak dobré… Druhá věc, musím se ohradit. 5 piv denně není alkoholik. Pokud k tomu nevalíš ještě něco. Pravda je, že kalorie to jsou jako víno. Na gastritidu a zažívání by se dalo najít určo něco jiného než pivo, i když za sebe určitě schvaluji radši dvě piva, než prášky. U tebe bohužel nejde asi jinak. Dál už bylo vše řečeno, chodit všude pěšky, hlavně nekam chodit! Šlapat frekvenčně, zezačátku bych se tak na tu tepovku nefixoval, musíš se cítit lehce znaven, ale příjemně. AŸ si srdce a oběh navykne, pak je na čase řešit aerobní prahy a podobně. Bacha na oběhovou soustavu, tvoje srdce oproti ostatním musí pokaždé vylést na Everest. A jak psali výš, běhat určitě ne! Chodit i s hůlkami, běžky bych tipl, že asi ještě neudýcháš, kor když nemáš třeba techniku. Na kole potom po rovinách, pomalu a trpělivost. Držím pěsti…

      0 0
      • JSt  

        jak se to veme s tema skopkama. podle dochtora jsi alkac pokavad davas jednicku denne :-)). pet a vic v prubehu celyho dne je pak dost blby. treba za volant si asi jen tak nesednes. znam pripady, kdy borci taky vali zrzku misto vody a nemaji s vahou zadny problemy. ono to totiz neni o tym pivu, ale o zivotnim stylu, jak uz nekdo vys predeslal. sedet doma na zadku, tak bude clovek jak beca hrnek nehrnek.

        0 0
      • meesha1  

        evidentně by mělo být něco lepšího na gastritidu než pivo:„… Další příčiny gastritidy zahrnují nadměrné pití alkoholu, pozdní těžké kořeněné večeře, stres … Nemocní s gastritidou by se měli vyhýbat nejen alkoholu a kořeněným jídlům, ale také dalším dráždivým látkám, například silnému čaji, kávě…“ bla bla bla. Takže pět piv určitě nebude „léčebná dávka“

        0 0
        • meesha1  

          Eště jsem ti našla tohle: „Úlevu při menších obtížích přinášejí malé, ale častější porce nedráždivé stravy. Další příjemnou zprávou je, že pokud je vaše oblíbené pití víno nebo pivo, můžete si několika skleničkami týdně snižit riziko tohoto bakteriálního onemocnění. Podle výzkumů se také zjistilo, že tři sklenice vína týdně nebo jeden až dva půllitry piva týdně snižují množství bakterie Helicobacter pylori až 11%.“ Takže žádné výmluvy, že se kurýruješ :D až dva půllitry týdně! 

          0 0
          • Blade  

            Kdyby týdně, ale on to dává denně :)

            0 0
            • meesha1  

              No právě, to já proto, aby se nám necukal, že se tím pivem léčí.  :)  měl by si dát  3X denně panáka (piva) :D

              0 0
              • Petr_67  

                Ale mi to pivo opravdu pomáhá při trávení. Bez něj bych se ani nenaobědval, jak vstanu, nemám vůbec chuť k jídlu a nastartuje to až to pivo.

                0 0
                • tiru  

                  co takhle zkusit  dvě deci piva a do půllitra si to dolít sprajtem nebo fantou?

                  0 0
                  • hribik A1  

                    sorry, ale to myslis ako za ucelom zblit sa aj z toho co zjedol pred dvomi tyzdnami?

                    0 0
                    • tiru  

                      ale ono to je fakt hodně dobré!  fakt nekecám

                      0 0
                      • Ice-goofy  

                        a vis kolik cukru obsahuje fanta a sprite ;)

                        0 0
                        • tiru  

                          no nevím, jenom mě to přišlo po ránu lepší drink než ty dvě piva toť vše

                          0 0
                          • Petr_67  

                            Panebože na nebesích :-) To je znesvěcení piva :-) Ale vážně, tohle bych asi nepozřel..

                            Stačí, když to vidím u někoho v hospodě, hned se mi chce blít :-(

                            0 0
                            • Janes  

                              Naprostej souhlas, viděl jsem to jen jednou a málem jsem vrhnul a tý Němce jsem to málem vylil, ve svatém pivařském hněvu na hlavu. Dělat něco takovýho s českým pivem je prasárna, howgh!

                              0 0
                              • hribik A1  

                                tak…na pripadnu skusku by sa na to trebars dalo pouzit pivo znacky pivo ™ z lidla za 3 koruny flaska… :-)

                                0 0
                        • fousek  

                          stejne jako pivo

                          0 0
                    • DaSnail  

                      no ale ono sa to normálne tak pije, hlavne v lete

                      fanta neviem, ale sprite a 7up sa dá a s tonicom je to super. pomer 3/2 alebo 2/3 podla chuti

                      vyskúšaj, myslím že sa nezbliješ 8o)

                        
                      0 0
                      • hribik A1  

                        no…to ja radsej pivo zvlast a limonadu zvlast…takto mi to pripada ako solit cokoladu

                        0 0
                      • nobody  

                        oficiálně se to jmenuje Radler a dělá se i v plechovkách

                        0 0
                      • Janes  

                        Jasně a normálně se taky pije červený víno s colou, zeptej se na jižní Moravě vinařů, co tomu říkají, úplně stejný věci, jako já o pivu zničeným žbrďolou. XXXXXXpípXXXXX

                        0 0
                        • DaSnail  

                          niektorým značkám piva to len prospeje

                          v lete som bol na dovolenke v česku a ono neni české pivo jak české pivo

                          jak hovorí ten váš premiér – niektoré je vhodné akurát tak na čistenie zubnej protézy… 8o)

                          víno pijem zriedka. čisté.

                          0 0
                        • tiru  

                          ríkej si o tom co chceš, ty to nepiješ, neplatíš tak ti muže být šumák jestli to vyliju do záchoda nebo do sebe néé :))

                          0 0
                • Ice-goofy  

                  existuje i pivo nealkoholicke ;) … Jde o to asi zacit hodne chtit a ne si za vsim hledat pro sebe omluvu (proc to spatne delam…).. Chci neco se sebou delat? kdyz je odpoved: CHCI, tak pak to hold bude stat usili i nejake to odrikani, ale pak se muzou dostavit i ty vysledky… Jinak ne

                   
                  0 0
                • Eva  

                  Hele vis proc nemas rano chut k jidlu?Protoze jses jeste nacpanej z te vecere v 23h.Osobne vyzkouseno.Vynech jednou tu veceri,dej si naposled tak v osm devet vecer neco maleho a vydrz i kdyz se ti ze zacatku bude treba spatne usinat a budes se budit hladem.Vydrz a rano uvidis jak ti bude chutnat i bez piva.

                  S tou gastritidou to res s doktorem,urcite ti nedoporucil pivo v takovem mnoztsvi za den.Lek bude pro tve jatra urcite lepsi volbou.

                  A k pohybu bych pridala ty prochazky jak ti tu spousta lidi radi,a pokud se sam nedonutis,mas slabou vuli,tak porid psa,ne zadneho gaucaka,ale nejake stredni plemeno co vyzaduje kazdodenni dlouhe venceni.Ne ze snim pujdes k obchodu ci hospode pro pivo a uvazes ho tam :-)

                  0 0
                  • mr.antik  

                    když celej den makáš až do večera, nemáš ani chuť na večeři, to mam vyzkoušený

                    0 0
                    • hribik A1  

                      ale asi to plati len o praci…lebo ked sa vratim z nejakej polarnej vypravy alebo cesty okolo sveta na biku, tak potom vecer drzim bodovu dietu*

                      *zbodnem vsetko co vidim

                      0 0
                    • Gorgov  

                      to je blud, aspon pro me.

                      0 0
                • Blade  

                  „jak vstanu, nemám vůbec chuť k jídlu a nastartuje to až to pivo“

                  Co by za to jiní dali, aby neměli chuť k jídlu. Chceš zhubnout? Chceš mít chuť k jídlu? Já už fakt nevím :)

                  0 0
                  • Petr_67  

                    Ono to zas není nic příjemného, trpět trvalým nechutenstvím. Mám na to léky, ale nejvíc zabírá to pivo. Důsledek je, že nemůžu dodržovat žádnou rozumnou životosprávou, protože víc jak 2× denně prakticky jíst nemůžu :-(

                    0 0
                    • Blade  

                      Když nebudeš mít bachor pořád plnej piva(a pivo zasytí- tekutý chléb) a do toho se dvakrát denně nepřežereš(možná to nejsou tak velký porce, jako má dělník těžcepracující, ale ty taky nemáš žádnej výdej energie), tak i ta chuť bude. Ale tobě není rady, tedy ani pomoci. Na každou radu ty máš svou omluvu, proč tato cesta není možná.

                      0 0
                • Janes  

                  Tak si místo piva dej Pangamin, a uvidíš, neznám věc, po který je větší hlad:-), a s pivem je to příbuzný.

                  0 0
            • Gorgov  

              no právě, takže ty heli bakteri ničí pořádnou silou. Já to řikám, pivo, to je skoro všelék.

              0 0
              • Lacker  

                Přinejmenším, když se člověk pořádně zleje, tak mu potom ty potíže nevadí…

                0 0
          • daymaker  

            Mno, to jo. Alkohol, který „škodí“ z lékařského hlediska GITU určitě není pivo se svými 4%. Tzn., že i když nejsem internista, tak dvě piva denně jeho gastritidu určitě nezhorší, spíše naopak. Co se týká kořeněných jídel a např. tvrdého alkoholu a třeba i vína, o tom není samozřejmě pochyb. .-) Ale to bych nechal erudovanějším, než nám z BF. =)

             
            0 0
    • Zerocool  

      pivo by mohlo být klidně nealkoholické, ne??

      0 0
      • Petr_67  

        Nealoholické má podobný počet kalorií, jako normální. U mně není problém alkohol, ale počet přijatých kalorií z těch piv.

        0 0
        • Zerocool  

          to je mi jasné:):):)

          0 0
        • Zerocool  

          pokud to děláš kvůli žaludku, tak proč zatěžuješ hlavu chlastem, když to jde bez alkoholu??? jako být denně ožralý…nezlob se na mě…

          0 0
          • Petr_67  

            Nejsem ani náznakem ožralý, čti mé příspěvky. Dokonce můžu při zachování většího odstupu mezi pivy řídit auto. (Ověřeno, jsem bývalý profesionální řidič).

            0 0
            • Zerocool  

              ale cpeš do sebe alkohol-zbytečně, když už musíš mít pivo, tak proč ne v nealkoholické verzi???

              0 0
              • Petr_67  

                Otázkou je, jakou má nealko pivo chuť. Zkoušel jsem Birrel a je to dost humus :-(

                0 0
    • siafu  

      tak nevim, kdo to vymyslel, ale jist naposledy v sest hodin vecer… prece spis zalezi na tom, kdy jdu spat. Takze ja jim jeste tak dve hodiny pred spanim tzn. klidne i v 11 vecer, kdy jdu do postele treba az v jednu (jsem sova:) …vemu 25 g ovesnych vlocek, 45 g bilyho jogurt a 30 g nebilyho jogurt, melo by to vychazet zhruba na 150 kcal a jako jestli clovek tloustne, tak pochybuju, ze je to z toho …jo a pokud jogurty, tak jednoznacne vybiram s tucnosti 2.5 % az 4 % (typicky Hollandia), jinak je to sama voda (obzvlaste jak to ma pod 1.5 %) a nebo pak uz prilis tucne:(

      0 0
      • Blade  

        Už jsem se bál, že tvý gramaření sem nezavítá :-D

        0 0
      • Rychlej turista  

        Jak odměřuješ ten Jogurt? Vážíš to i se lžičkou nebo podvádíš a lžičku pak ještě olízneš?

        0 0
        • siafu  

          ja na takove veci nemam proste odhad, i kdyz si to pripravuju dvakrat denne:) takze soupnu misku na vahu, vse do toho nasypu a nemam problem – jako na gram presne to zas nevazim, ale priblizne to musi odpovidat nebo by to dopadlo tak, ze toho nadelam dvakrat tolik:(

          0 0
          • daymaker  

            Ještě že platí zákon zachování hmotnosti… =) Že z 50g jogurtu člověk nemůže přibrat 60g tuku. =)

            0 0
          • Rychlej turista  

            Takhle bych se trápit nedokázal. Když jím, tak jím. Proto snídám hned po večeři, než jdu spát a v poledne jen něco v práci zobnu, protože ji­nak se mi stává (třeba včera), že se po jídle svalím na kavalec a už se ven nevykopu :-(

            0 0
            • mastihuba  

              jj. když jedu do práce autem, tak po příjezdu domů a teplým jídle už na kolo nevypadnu.

              0 0
      • Eva  

        No ale on nikde nenapsal co vsechno a v jakem mnozstvi v tech 23h sni,to bude asi problem :-).Pokud by jedl to co ty,tak to samozrejme nebude vadit ani v tech 23h.

        0 0
        • Petr_67  

          No ono to není tak hrozné, jak si představujete, větčinou sním housku a půl, k tomu pomazánkové máslo, pár (tak 7) koleček salámu, většinou dietního nebo šunkového. K tomu sýr, plátkový, tak 4–5 plátků. A půl flašky zavařovanejch feferonek, na ty já nedám dopustit:-) Teplou večeři mám jen velmi málo kdy, skoro vůbec. U nás se vaří jen obědy.

          0 0
          • Eva  

            Promin,ale to neni hrozny nybrz strasny,precti si neco o pomeru zivin sacharidy:bil­koviny:tuky.K hou­sce a pul muzes dat maximalne to pomazankovy maslo v tenek vrstve,nebo jeden platek syra,nebo jeden platek sunky,pisu NEBO ne A !!!Radeji si dej dve a pul housky nez tolik bilkovin a tuku v podobe salamu a syru.

            A co obed?

            :-)

            0 0
            • Excel  

              nesmysl, z toho tvýho poměru by přibral ještě víc..k jedný housce tak 10dc kuřecí šunky, ne kolečko..ale pokud se nehejbe tak je to fuk, mám z týhle debaty pocit, že si s vás Petr67 dělá srandu

              0 0
          • meesha1  

            A co ty feferonky :o já to taky miluju (a určitě bez toho nemůžu žít :), ale podle všeho bys to vůbec na tu gastritidu neměl dát do…úst.  K jákýmu to chodíš doktorovi? To ti tohle všechno toleruje? Zkoušel jsi vysadit feferonky? Třeba pak budeš moct omezit i pivo.

            0 0
            • Petr_67  

              Evo: Něco málo o výživě vím, ale nevím, jestli je dobré doporučovat větší poměr sacharidů na úkor bílkovin! Takže určitě ne více pečiva, spíš možná omezit ten sýr a celkově objem té večeře.

              A oběd? No nemám porce jak havíř, jím všechno, když knedlíky, tak 4, jinak většinou brambory, kuře, no prostě co maminka uvaří :-)

              Meesha1: No ty feferonky nejsou zas tak pálivé, jsou to většinou ty beraní rohy, kuličky taky. Když mamka v létě zavařuje tak toho má vždycky plnou vanu :-). Nejíst je jsem zkoušel, ale nepozoroval jsem rozdíl, takže v tom to asi nebude :-)

              0 0
              • Eva  

                Samozrejme ze ma byt daleko vic sacharidu,bilkovin tak 15%,a tam se pocita i mlecna,vajecna bilkovina,mle­ko,vajicka mas i v pecivu.Maso nemusis mit denne,zvlast kdyz nic nedelas.Az zacnes poradne sportovat tak samozrejme bilkoviny potrebujes,ale z kvalitniho bileho masa,ne uzeniny a syry.

                Tobe fakt neni pomoci,si precti co ji treba Jirka Jezek,rano ovoce,pak trenink,obed salat s pecivem,tre­nink,vecere opet salat a piza.A jeho trenink je uplne neco jineho.

                Jis moc to je jasny,knedliky vynech uplne,zadne omacky,spis testoviny,treba jako salaty s kurecim masem a zeleninou.

                Mamincina strava je spatna,var si sam,cas na to mas,literatury a jinych info na netu o zdravem vareni ja hafo.

                0 0
                • Excel  

                  by měl omezit všechno ;-) při tom jak se hýbe

                  0 0
                • Rychlej turista  

                  Při hubnutí to bez proteinů nejde a bez nich nezhubne. Resp. zhubne, ale právě na svalech a ne na tucích. Tím se mu ještě více zpomalí metabolismus, protože to tělo vyhodnotí jako podvýživu a vše co pozře si bude ukládat ve formě tuků na horší časy. Takže to je o ničem a na JoJo je zaděláno. Jestliže chce zhubnout, musí snížit energetický příjem, ale nesmí se to dít na úkor bílkovin. Ty bych právě do sebe pral, kolik jich je organismus schopen strávit. A nemusí to být zrovna maso. Sójový protein většinou dobře snáší i nemocní. Pokud bude mít dostatek svalů, bude  mít i kde ty tuky pálit.

                  0 0
                  • Eva  

                    No tak paradoxne to u mne vubec nefunguje.Potrebuji shodit i svaly,ale nizkoproteinova dieta nepomaha,tak kde je chyba?Kamaradce Karf poradil doktor Martinek jezdit,jezdit,jez­dit,pres 10kkm/rok,frek­vencne, a bude to :-).

                    Ok,beru to,bez proteinu hubnout nejde.Psala jsem o jeho veceri,pokud ma uz k obedu maso,myslim ze k veceri netreba.K obedu psal knedliky,bram­bory,to asi neni bez masa.Ale to uz si musi vyhodnotit sam.S tema 15% Bk se myslim nemylim,ma jich byt nejmene z tech zivin.Ale nechce se mi to hledat :-(.Souhlas s tim ze to nemusi byt maso,o mlecnych vyrobcich treba vubec nepsal,vajicka,…Sy­ry nebrat,kvuli tukum.

                    Hubnuti zdar :-)

                    0 0
                    • JSt  

                      ja tak ctu, tak ti doktori maji docela erudovany rady. bych mohl delat z placu doktora. chces zhubnout – nezer a jezdi :-D.

                      0 0
                    • mr.antik  

                      na to co řikáš ty je optimální super dlouhý vyjížďky nebo pohyb, řekněme  4 a víc hodin a nejlépe uplně bez jídla. I když mě za to to tady odbornící ukamenujou, ale tohle vytvralostní ježdění na hlaďák (teda spíš na tuky) je dobrý. Svaly shodíš tak, potřebuješ hodně opakování, přepokládám, že to chce ale jinej pohyb než na kole, tam spoustu svalů nezatěžuješě vůbec – spíš do posilovny, po tom vyběhat (nebo něco podobného)

                      0 0
              • Kohout  

                „Půl flašky feferonek…“ k svačině. To zní jako jako noční můra doktorky Kateřiny z TV Prima… :-). Ale teď vážně…

                Žádný salám ani uzeniny. Ani „normální“ šunku ne. Pokud si to nedokážeš odpustit, tak si připlať za kvalitní šunku od kosti. Místo másla perlu light atd. Místo housek tmavé pačivo. Kaloricky je to na stejno, ale je to lepší (nižší glykemický index). Když už o GI píšu, tak pivo má GI 110!!! To je víc než glukóza. K svačině bych spíš viděl ovoce, zeleninu, müsli atd. k obědu kvalitní libové maso (bílkoviny!). Hlavně vše čersté, nekonzervované, bez chemie. Pravidelně pij vodu (pivo dehydruje).

                Ty feferonky zní při Tvé nemoci jako špatný vtip.  Pokud budeš chtít se svým stavem něco udělat, budeš muset změnit svůj životní styl a to od podlahy. Stravováním počínaje a pohybem konče.

                 
                0 0
    • reidy  

      Na tvůj problém je lék – ženská . By to chtělo babu – turistku- cylkistku ( hlavně aktivní ). Pohyb venku, a SEX , to tě přejde každý den chuť na 6piv. Pak by jsi jako chlap neobstál… jinak při sexu spálíš takové kalorie, co na tom rotopedu. A pak teprve to ostatní co je výše uvedeno.

       
      0 0
      • Petr_67  

        Cyklistku a turistku jo, ale nesměla by chtít ten sex. Tohle já neprovozuju, po celoživotních neúspěších v této oblasti :-) Takže po tomhle určitě netoužím a sexu se vyhýbám jako čert kříži. Ale to je kapitola sama o sobě, sem to moc nepatří :-)

        0 0
    • Zerocool  

      nealkoholické má méně než desítka o cca 200KJ, takže by to pro tebe mělo význam http://zdravi.idnes.cz/vase-telo.asp?… 

      0 0
      • mastihuba  

        todle mužu potvrdit z vlastní zkušenosti. Omezenim alkecu se dá sundat až 12–15kg za tři měsíce. Nejhorší je ten pravidelnej přísun. Na chuť nealka se dá docela zvyknout. Krom toho po něm člověk neni ani tak ospalej. :)

        0 0
        • Svět videa  

          kaloricky to vyjde skoro stejně jestli piješ nealkoholické pivo nebo normální, chce to omezit pivo jako takové, když chceš zhubnout…

          0 0
    • Pavel  

      Petře, přestaň už hledat, proč to nejde a začni hledat, jak by to šlo (a hlavně to zkoušet). Nápadů a návrhů už tady máš více než dost. ;-)

      0 0
    • Gad  

      Se zájmem to tu sleduju a mám celkem pocit, že si ze všech akorát dělá pr…l :-)

      0 0
      • Petr_67  

        Nemám zapotřebí si z někoho dělat pr*el, zvlášť v mé situaci. Vše co napíšu myslím naprosto vážně. Tak mi věřte :-)

        0 0
        • dafe  

          Lidi ti napsali spousty rad, vesmes myslim docela dobrych, ale tys je temer vsechny znegoval ze to v tvem pripade nejde, tak se nediv. Dokud nezmenis hlavu tak je vse marne, proti mozku vsechny rotopedy sveta nic nezmuzou.

          0 0
          • meesha1  

            Přesně tak. Všechno jde když se chce. Spočítej si jaký bys měl mít se svoji váhou příjem kcal, poměr tuků, bílkovin, sacharidů, (na to je google, nabo nakopnu třeba: www.f-sport.cz)udělej si jídelníček, rozděl si to do pěti až šesti malých porcí. Radši rovnou do škatulí, který budeš během dne vytahovat, at nejsi v pokušení. 3× týdně 30–40 min na rotopedu v pásmu spalování tuků a procházky by mělo stačit, zbytek regenerace. Vykašlat se na pivo (obávám se, že když zkusíš zkrouhnout příjem na třeba dvě deci tak se neudržíš, přece ho nenecháš zvětrat), na feferonky (každá sranda něco stojí). Až to takhle vydržíš týden (vydržíš – ne, že budeš dopředu hlásit, že to nejde), a bude ti blbě, tak je evidentní, že to bez lékařské pomoci nepůjde. Na to jsme všichni krátcí. (Btw: to snídání se dá naučit, stejně jako to pivo začne fingobat cokoliv jiného, jde jen o to se přemluvit a natlačit do sebe něco i když se ti nechce, taky jsem to musela natrénovat).

             

            P.S. Už se těším, že se po pár dnech ozveš jak to jde, jaký jsou pocity a výsledky, at te můžeme trochu povzbudit  a poradit v detailech

             

            Howgh!

            0 0
    • Svět videa  

      nemáte tak pocit dámy a pánové, že nás tu Petr67 trošku vodí za nos?? řekl byl, že ve skotečnosti má tak 60 kg a jen si dělá prdel…

      … buď chci zhubnout a něco proto dělám nebo nechci a hledám jen výmluvy…

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Znám jednoho tlustýho, co ho tloušťka trápí, ale přitom si zároveň namlouvá – a věří tomu – že za ni vlastně nemůže, že je to kvůli nemoci, lékům apod. A nepřizná si, že prostě moc jí a málo se hejbe, protože to by bral jako své selhání, jako další věc, co „v životě nedokázal“. A všude vyhlašuje, jak by chtěl být hubený, jak dobře a málo jí, ale že to nejde kvůli tomu a onomu. Chvíli se snaží, samozřejmě hned nezhubne, ale bere to jen jako důkaz, že on za to nemůže. Mám pocit, že ve skutečnosti sice chce být hubený, ale ne za každou cenu, hlavně chce politovat. A hledá důvody jak se vyhýbat všemu, co by dlouhodobě k hubnutí vedlo. Protože kdyby začal hubnout, dokázal by si tím, že ta tloušťka opravdu byla jeho „selhání“ a to on nechce, jemu by to snížilo už tak malý sebevědomí. Tak ho vnímám já, dost možná úplně špatně.

        Nezlob se, Petře, ale vnímám Tě podobně. Že se chceš vlastně jen přesvědčit, proč nemůžeš být takový, jaký by si chtěl být. Že bys chtěl nepít pivo, ale musíš kvůli zdravotním problémům, že bys chtěl zhubnut, ale nemůžeš jíst správně kvůli tomu a onomu…

        0 0
    • Ricci  

      Riesenie je jednoduche, nezrat, nepit pivo a cely den zabit cas pisanim na forum a preto nemat cas na prijem kalorii :-)

      0 0
    • Petr_67  

      Tak můžu napsat report, jak to se mnou vypadá. Udělal jsem 6 tréninků na rotopedu, ujetých km 120. Snažil jsem se jezdit v rozmezí 130–140 tepů (méně mi připadá neefektivní, nestojí to skoro žádnou námahu). Takže nejezdím 125 tepů, to fakt nemá smysl. Škoda, že neznám přesně prahy, v jakých bych měl jezdit, tak se aspoň řídím pocity, tj. abych se příjemně unavil a přiměřeně zpotil. Co se týče váhy, tak nezhubl jsem ani deko, jen se mi podařilo zastavit vzestup tělesné hmotnosti. Takže pořád 125,6. Ale je pravda, že zatím nedokážu omezit to pivo, stále se držím na 5–6 za den. V jídle se snažím více kontrolovat.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Skus si precitat toto: http://www.2rprospinning.com/index.php?… atuje moznost vypoctuTF:http://www.2rprospinning.com/index.php?… .Je to pisane po slovensky. Ja jazdim na spinneri kazdy druhy den 50 min, kadenciou 84 ot/min, pri TF 132–142. Moj vek je 43 r. max TF 188, momentalna vaha 92, v sezone cca 85, takze mam aj ja co este zhadzovat.

        0 0
      • Svět videa  

        komu není rady, tomu není pomoci

        0 0
      • Petrando  

        Jsem zacal makat na rotopedu v breznu lonskeho roku a pomoci rotopedu, horskeho kola, squashe, zmeny jidelnicku jsem sundal 52 kg

        0 0
        • Pebe  

          klobouk dolů, pěkná práce

          z kolika na kolik, pokud to není tajemství?

          0 0
          • Petrando  

            ze 145 na 93. Je mi 38 a merim 183. Letos bych chtel zpevnit telo (makam sklapovacky a s pruzinama), naucit se trochu tenis a inline. Nechapu, jak jsem mohl bez sportu zit … Zmena fyzicka s sebou jasne nese i zmenu psychickou. Nejnazorneji bych to ukazal na nasledujicim pripade: Driv jsem nenavidel prochazky a vylety, nebot kazdy krok od startu byl nutne i dalsi krok navic do cile. Dnes me kazdy krok navic tesi.

             
            0 0
            • Blade  

              Klobouk, helmu, čepici, cokoliv dolu!

              0 0
              • Zerocool  

                Zas bych to s těma kloboukama nepřeháněl, připadá mi to jako normální a přirozená věc se hýbat.

                0 0
                • Blade  

                  Já to beru z pohledu člověka, kterej „bojuje“ s pár kily a rozhodně se taky hýbe :)

                  0 0
                • Pebe  

                  já se třeba „hýbal“ 3 roky na kole a dolů to nešlo vůbec, kolikrát nejde ani tak o ten pohyb jako o celkovou změnu stravování a příjmu celkově.

                  Hlavně v dnešní době jsou lidi hodně pohodlní a netrpěliví, chtěli by všechno hned. Takže největší obdiv ode mě má Petrando za vůli a výdrž.

                  0 0
            • Pebe  

              rozumim, já loni na jaře shodil kolem 25kilo (105>80) a je to jako když se znovu narodíš, život je takový jednodušší.

              tak hlavně to udržet ;-)

              0 0
              • mar.tan1  

                Zdravím,

                jednak, než jsem pročetl celé tohle téma, strávil jsem krásné dvě hodiny na rotopedu. Mám rotoped od Vánoc a snažím se na něm být denně, přinejhorším jednou za dva dny. Přiznávám to, jsem „tlouštík“, postupně jsem nabíral váhu už od mala, ale vloni, ve svých 23 letech jsem se rozhodl pro změnu, začalo mě bavit kolo a protože stařičké už nestačilo, koupil jsem si lepší a od pravidelného ježdění mě zarazila zima, proto jsem si k Vánocům nadělil rotoped.

                Co se týče jídla, tak jezdím na rodinný nákup vždy já, takže se snažím kromě seznamu „na lístku“ přidat víc zeleniny, ovoce a kde to jde, tak subsituovat. Nízkotučné jogurty, pití s náhradními sladidly, sýry s nižším podílem tuku, kvalitní maso, Rama Cremefine. Občas si zahřeším, ale sám pak potom mám ze sebe špatný pocit. V McDonaldu jsem nebyl už cca půl roku a nechybí mi (koho to tam láká, doporučuji film Super Size Me).

                Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody…

                Martin

                0 0
                • Petr_67  

                  Já už teď zase 14 dní vůbec nejezdím, šíleně mě chytla páteř a nemohl jsem ani vstát z postele. Myslím, že jsem to přehnal, 6 tréninků obden po hodině. Teď jenom skučím :-(

                  Ve chvílích nemohoucnosti si alespoň připravuju svého crosse, (koupil jsem nové pláště, computer, Polar, triko Moiru, dlouhý dres a vestu) přece jen jaro se blíží a já se na první vyjížďku strašně těším. Musím se přiznat, že rotoped mě vůbec nebaví a musím se na něj strašně nutit. Tak ať už je jaro! :-)

                  0 0
                  • RomanH  

                    Tak proc nejezdis venku ? Ja bych se na rotoped taky neprinutil.

                    0 0
                    • Petr_67  

                      Protože je zima a já nemám do takových teplot hadry. Navíc trpím chronickým zánětem průdušek a tak chladný vzduch bych neudýchal. Takže venku jezdím až od 13+ stupňů.

                      0 0
                      • RomanH  

                        Jak psal vyse Mar.tan : Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody…

                         
                        0 0
                        • hribik A1  

                          no ono na tych zasnezenych cestach by to s crossom nemusela byt zrovna vyhra…ja co teraz jazdievam tak vacsina nizinnych okruhov ma usek kde je rozpusteny (srackoidny, ktory sa ti rozstrieka po biku a tam krasne zamrza) alebo naviaty sneh, a je to dost nepredvidatelne…tak ked nema mtb, tak mu to moc nejde odporucat, aby s crossom teraz jazdil

                          0 0
                      • MARIN  

                        Uz jsi tady vypsal snad 100duvodu proc to a to nejde -  hele prihlas se do toho poradu v TV (nevim na ktere stanici jsem to zahledl a jestli to jeste bezi) jak pomahaji hubnout a nezapomen sem dat vedet kdy to pobezi – rad se zasmeju :)

                        0 0
                      • MlokCZ  

                        Ven můžeš teď místo na kolo chodit pěšky. Pro základní vytrvalost ostřejší chůze bude akorát (tedy netřeba žádný běh), pokud náhodou ne, tak můžeš chodit kopce kdyby to bylo málo.

                        Při chůzi to nebude tak náchylné na dýchání studeného vzduchu jako na kole (žádné foukání dané rychlostí jízdy), oblečení na chození se dá použít cokoliv (mnohem snáze než na kolo, protože při chůzi v základní vytrvalosti bude pocení minimální, tedy není potřeba žádné lepší oblečení).

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          Chůze byla jedna z prvních věcí, kterou jsme mu radili. Zavrhnul ji. Přitom to funguje, je to levné, šetrné a kromě chtění k tomu nic nepotřebuje. Času má tolik, že může chodit dlouhé hodiny denně.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Jsem ten thread celý prolétnul, něco pročetl, ale ne vše, tak jsem to přehlédnul.

                            0 0
                          • MlokCZ  

                            Jinak pokud tedy nechce teď ven do toho počasí ani chodit, tak je tu ještě jedna možnost a to běhací pás v posilovně a na něm neběhat ale chodit. Pokud to vydrží psychicky, tak tohle není problém ani na 2h+ a má to aspoň jednu výhodu oproti venku (když už to je oproti chození venku dobrý opruz) a to, že lze dle potřeby pro dosažení malinko vyšší intenzity chodit celou dobu do kopce (když chození po rovině by byla po čase už moc velká flákárna). Jsem takhle párkrát na pásu chodit do kopce byl a jednou dal 3,5h. Psychicky je to ale na palici, to byl jen takový pokus když venku bylo fakt hnusně (na kolo ven v mrazech nemůžu kvůli dýchacím cestám).

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              A pak je dobrá sranda držet rovnováhu těsně po slezení po těch 3,5h chůze na pásu, ta divná podlaha okolo se zákeřně nikam nepohybuje :-)

                              0 0
                            • Blade  

                              Běhací pás zavrhne:) Já navrhuju už mu neradit, stejně rady slyšet nechce a místo nich si počkáme, až za rok dva bude NOVA vysílat reportáž o sloním mužu, kterého museli hasiči vysekat z bytu, protože jinak by ho nedostali na liposukci za účelem odsátí 150ti kg tuku :)

                              0 0
                • Blade  

                  Ta poslední věta se mi líbí :)

                  0 0
    • MlokCZ  

      Zaměřil bych se na dlouhodobější pohyb v základní vytrvalosti nebo klidně chvílemi to může být ještě v nižší intenzitě.

      S tím paléním tuků dle různých zátěžových zón to není tak jednoduché. Sice v základní vytrvalosti se pálí tuků nejvíce, jenže zase pro vyšší intenzity i když během výkonu se jede převážně na cukry, tak se celkově spotřebuje energie více a nějaký ten tuk se spálí později při regeneraci (ovšem deficit cukru v krvi po vysokointenzivní zátěži pak svádí k přecpávání se po takové zátěži).

      Hlavní výhoda nízké intenzity je ale někde jinde, než že se při tom pohybu pálí maximum tuků. Tou hlavní výhodou je to, že je možné provozovat pohyb po mnohem delší dobu a tedy ve výsledku spálit i více kalorií.

      Ve vysoké intenzitě u méně trénovaného člověka se strašně snadno zátěž přepálí a dojde k přetrénování, což mi přijde z toho co tu bylo napsáno, že se v Tvojem případě již dávno stalo.

      Takže bych doporučil intenizitu výrazně snížit, ani není nutný tepák, stačí se hlídat, aby nedošlo ani k náznaku zadýchání, tedy bez problémové udýchání nosem a bezproblémové mluvení nebo lépe zpívání bez zadrhávání když se to zkusí. A pokud chceš orientačně určit AP a zónu základní vytrvalosti pro jaké je tepy, tak právě z těchto pozorování dle dýchání. Na určování dle vzorečků se rovnou vyprdni, to dává velmi často výsledky tak extrémně zreslené, že je to ten nejhorší možný postup. Extrémně špatnými výsledky myslím, že AP takto určené se v extrému může lišit klidně i o 40 tepů a ± 20 tepů to vychází posunuté zcela běžně. A když bude intenzita o něco nižší než kolem AP, tak to vadit nebude. Tímto bude možné postupem času výrazně prodloužit dobu trvání pohybu. Ze začátku bych volil s rozomem délku pohybu i v té nízké intenzitě a postupně zvyšoval.

      V takhle hlídané nízké intenzitě pak nebude po pár týdnech problém klidně 10 hodin pohybu (nebo i více) týdně.

      Na vysokou kadenci bych se ze začátku také vykašlal, tu můžeš postupem času zvyšovat, ze začátku jezdi tak abys dokázal držet nízkou intenzitu.

      Prostě je třeba jet tak, abys po dvou (nebo i pak časem klidně třech) hodinách jízdy nebyl vyřízený. Pokud jsi vyřízený už po hodině, tak je něco špatně.

      Kromě rotopedu jak už jsem reagoval výše bych při trošku slušném počasí chodil ven na pěší. Na pěším se dá postupem času ta delší doba pohybu dosáhnout v pohodě, můžeš o víkendu chodit klidně na 4–5 hodinové procházky, tím myslím skutečný čas chůze, ne že z toho bude dvě hodiny oběd po cestě s xx pivy :-)

      Na rotopedu bude delší ježdění v nízké intenzitě hrozný opruz.

      A pak samozřejmě strava, ta je základem úspěchu, samotný pohyb stačit nebude když strava bude stát za prd. O stravě tu bylo řečeno už dost.

      0 0
      • Petr_67  

        Že by se to přetrénování projevilo v té bolesti páteře, co jsem chytl? Teď už to pomalu přechází, tak plánuji opět naskočit na rotoped, chci se hlavně aspoň trochu připravit na venkovní ježdění, které považuji za úplně nejlepší způsob snižování hmotnosti, protože mě to baví. Ale s tou horou sádla je ježdění na kole příšerná dřina (čímž neříkám, že nebudu jezdit :-)) Loni jsem to dotáhl tak na 35 km, v polovině trasy je velmi příjemná hospůdka se zahrádkou a vynikajícím pivem, což byla pro mě velká motivace jezdit. Teď musím pivo omezit, tak musím hledat jinou motivaci :-) Jinak to chození jsem v minulých letech taky praktikoval, to jsem měl ale tak o 20 kilo míň. Chodil jsem až 10 km procházky. V tomto počasí je jediný problém, a to vhodná obuv. Na teplé období mám běžecké boty, ale v čem chodit teď v zimě a neodrovnat si nohy hned po 1. vycházce (puchýře). To se mi stalo, když jsem vyšel v obyčejné zimní obuvi, musel jsem pak dát 14 denní pauzu. 

        0 0
        • kámen úrazu1  

          I v zimě využívám běžecký krosky. S kvalitními ponožkami v nich vydržím i přes čtyři hodiny chůze ve sněhu, pokud ho není tolik, že bych se větší část cesty bořila po kotníky. V civilních zimních botách mně bývá zima většinou přes podrážku, což (u mých) terénních běžeckých bot nehrozí. Ani se tak snadno nepromočí, jak by se mohlo na první pohled zdát.

          0 0
        • stenli  

          Tvé problémy s páteří vidím spíše v prochladnutí než v přetrénovanosti. Jezdím obden na domácím spinneru kvůli kondici a měl jsem potíže, že mi po měsíci začala trnout šíje a záda. Zpocené tělo se po námaze velmi rychle ochlazuje (vypařováním potu, který odnímá tělu teplo) a na pořádný zánět je zaděláno.

          Takže hned po výkonu hupsni do sprchy, umýt, osušit a hned do suchého oblečení. Mne to tedy maximálně pomohlo.

          0 0
        • MARIN  

          Ta ale opravdu ve vsem hledas jen problem proc NE

          0 0
      • Svět videa  

        rozepsal ses Mloku sice hezky, ale kdyby sis přečetl několik set příspěvků nad tebou, tak bys pochopil, že všechny rady jsou zde marné

        0 0
    • Beeda  

      tobe cokoliv radit je hazeni perel svinim (linym).....

      na tebe plati kopnout do ****** na mraz a makat! - bez puchejru se nevracej a druhej den znova o chlebu a soli, zadny chlastani piva na puli ceste – to vse nelepe pod armadim velenim kde neni zadny tutu nunu, petinku vstavej maminka ti udelala papani… 

      0 0
    • Petr_67  

      Tak s tím jarním ježděním to nebude tak jednoduché, nemůžu na sebe sehnat hadry. Dnes mi přišel dres s dlouhými rukávy, který obleču jen tak tak a vesta Kalas, kterou vůbec ani nedopnu. Přitom to jsou všechno 3XL, tedy největší velikosti, jaké se dají na netu sehnat. Takže vestu vracím, co se dá dělat :-(

      0 0
      • Blade  

        No vidíš, to je dobrý, ne? Aspoň máš o důvod víc, proč se nehejbat a dodržovat současnou životosprávu;-)

        0 0
      • JSt  

        nebudes mi to verit, ale ja si to myslel, ze s tim jezdenim to nebude vubec jednoduchy. ;-)

        0 0
        • Zerocool  

          a ani tak horký…

          0 0
          • Petr_67  

            Ale já jsem byl opravdu odhodlaný, že jezdit začnu, bohužel z oblečení se mi podařilo sehnat na sebe jen triko Moiru a dlouhý dres (který mám strach, abych ho nerozerval, jak je těsný..) Nic víc nemám, resp. mám ale malé. Takže asi zůstanu odsouzen k rotopedu :-(

            Včera jsem byl plavat, abyste mi furt nenadávali :-)

             
            0 0
            • Blade  

              První vlaštovka, vidíš:) No a kolik piv denně chlastáš?

              0 0
              • Petr_67  

                Snažím se jenom 4 :-)

                0 0
                • Maadaf  

                  Tak to se moc nesnazis.

                  0 0
                  • Petr_67  

                    To už není tak hrozné, 2 k snídani, jedno odpoledne a jedno večer. To je hned :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      :))) si spočítej kolik je to týdně a měsíčně :)) ty vo ty vypiješ 112 piv za měsíc.  to je teda šílené číslo, kdyby sis dal třeba jen o víkendu, ale denně?

                      0 0
                      • Blade  

                        No a co teprv přestupný únor, nebo těch dalších 11 měsíců, které mají 30–31 dní, to jsou aspoň čísla ;-)

                        0 0
                      • mastihuba  

                        co je na tom šílenýho? :) statistiky řikají 160l piva na hlavu včetně kojenců. Tak někdo to za ně vypit musí.

                        0 0
                        • Blade  

                          A kdo pije pivo za mě? Že bych na tom něco trhl, když mu přenechávám svůj díl :)

                          0 0
                          • mastihuba  

                            bys měl spíš sponzorovat ne? :) „kvuli takovejm jako seš ty sme až druzí“ :)

                            0 0
                          • mastihuba  

                            pardon :))

                            0 0
                          • Lacker  

                            Bývaly doby, kdy jsem si dával za sebe a ještě za jednoho důchodce a jednoho kojence – měli jsme takovou partu a snažili se těmhle lidem pomáhat. Ale teď už je to pryč – teď už jsem příživník a někdo chlastá za mě :-(.

                            0 0
                            • Blade  

                              ..a snažili se těmhle lidem pomáhat“ Dobře ty;-)

                              0 0
                        • hribik A1  

                          hovori zena znechutene svojmu chlapovi ze:

                          „som pocula ze sme u nas druhi na svete v spotrebe alkoholu na osobu“

                          „mna z toho ze sme nevyhrali neobvinuj, ja robim co mozem“

                          0 0
            • hribik A1  

              ono sa da jazdit aj v normalnom tricku a obycajnej bunde, a tak strasne to tiez neni…

              0 0
            • Zerocool  

              když člověk opravdu chce jezdit dá na sebe sokoliv, v zimě taky nejezdím v super nových hadrech, dám na sebe co mám, stejně se to v těch sračkách zničí za jednu zimu…

              0 0
            • fousek  

              Hale ja doted nemam naky extra cyklo objeceni, uplne normalne se da jezdit temer v cemkoliv.

              0 0
              • JSt  

                bych na kolo bez dresu nesedl.

                0 0
                • Maadaf  

                  Dobu sem jezdil v hroznejch hadrech, ve keterejch bych dneska vyrazil tak na maskarni. Mozna. Kdyz se chce, tak to jde.

                  0 0
                  • Petr_67  

                    Nevím, jestli je vhodné jezdit v nějakých obyčejných hadrech, já jsem tak jezdil, když jsem začínal a vždy jsem to odnesl nachlazením (studený pot, který se nikam neodpařuje), nehledě na to, jak to bylo nepříjemné, být mokrý. Až jsem začal jezdit v cyklistických hadrech, teprve potom mě začala cyklistika opravdu bavit. Vracet k špatným základům se mi nechce, proto o ničem jiném, než cyklooblečení na kole ani neuvažuji.

                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Tak si kup ještě jednu Moiru. Nějakou teplejší. Dvě Moiry, mezi ně noviny, jak Ti už několikrát psal Rychlej turista, to by mohlo stačit. Ty noviny se dřív vozili běžně místo neprofuku (takže zastoupí vestu). Nemám s tím zkušenosti, ale Rychlejmu věřím, stejně tak pár kamarádům, kteří mají stejný zkušenosti.

                      0 0
                      • kámen úrazu1  

                        A já nosím i obyčejný civilní svetr z polyesteru. No, možná obyčenej není, podezřívám ho, že je to jeden z prvních funkčních kousků prádla. Ale vlněný prádlo se dřív vozilo, dneska se k němu některý firmy navrací. Jesli by Ti ale nebylo ve vlněným svetru příliš teplo.

                        0 0
                        • pepek  

                          No jo, ale co když bude Petr alergickej na vlnu, nebo na noviny? O ostrém čerstvém vzduchu ani nemluvě. To je fakt těžký.....

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            To spíš vypadá, že je alergický na pohyb :-)

                            0 0
                            • Blade  

                              Ale jeden druh pohybu mu je vlastní. Kryglistika (něco jako gymnastika, pouze veškerý pohyb je omezen na zvedáná kryglu k hlavě a zpět) :)

                              0 0
                        • jecnak  

                          Ten svetr opravdu neni obycejnej, je to totiz kouzelnej svetr. :-D

                          Ba ne, vazne, noviny jsou zaklad. Kdyz se jezdit dlouhy maratony na silnickach, tak tam je to bezny doplnek odevu.

                          0 0
    • mastihuba  

      vytypuj si hospodu 10km od baráku a každej den si tam skoč pěšky na jedno. Pro začátek bych ti povolil v půlce cesty toho lahvátora. :)

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Když si nevíš rady sám, jsou i jiná řešení, například pomoc odborníků. Tu můžeš hledat jak třeba v „kamenných“ o­bezitologických poradnách, tak i na internetu. U druhého bacha na kvalitu. Váhala jsem, jestli Ti sem odkaz na jednu z možností online poradenství dávat, když na všem hledáš hnidy. Ale včera Miloš zrovna vyvěsil článek, který by Tě mohl zajímat. Skutečný člověk, nesmyšlený příběh. Navíc jsem se loni na podzim, po výborných zkušenostech kamarádky, sama stala spokojenou klientkou Endurainingu. Takže s klidným svědomím Ti můžu tohle poradenství, kde si můžeš vybrat program zaměřený na trénink i na výživu, doporučit. Určitě jsou ale i jiná poradenství, ale s nimi zkušenost nemám.

      http://www.enduraining.com/…-krokem.html

      Doporučuju i článek ob dva níž, „Není pěkný pohled na vytrvalce…“, kde, mimo jiné, je zveřejněný jídelníček na jeden den opět skutečného člověka.

       http://www.enduraining.com/…tredeni.html

      0 0
      • Pebe  

        to neprojde, tam je to „Zásadním krokem bylo, že zcela vyloučil alkohol“

        0 0
        • Petr_67  

          Už jsem se dlouho neozval, tak vězte, že na rotopedu už mám letos 9 tréninků, 180 km a 1,6 kg dole :-) Bylo by ještě víc, ale na 14 dní jsem musel přerušit trénink kvůli bolavým zádům. Pokud jde o to pivo, někteří mě nazývají alkoholikem, ale mi to nepřijde tak moc. Už jsem psal, že ho nepiju kvůli alkoholu v něm obsaženému, ale jako lék na trávící ústrojí. Je to jediná věc, která zabírá a zvyšuje mi chuť k jídlu, (mám chron. gastritidu). Např. ráno nemám vůbec chuť k jídlu, tak si dám 2 piva a oběd už jakžtakž spolknu. Něco jiného to bylo minulý rok v létě, to jsem vypil 7–9 piv denně, ale jako odměnu za fyzickou aktivitu, na kole nebo běh. Ve dnech, kdy jsem nic nedělal, jsem dal tak 6–7 piv. Bylo to tím, že jsem se nudil, měl jsem dlouhodobě nemocenskou. Tak se mi taky podařilo nabrat 25 kg za 3/4 roku. Teď jsem tedy příjem piva minimalizoval na úplné minimum, při kterém ještě můžu fungovat. Zkoušel jsem vynechat ranní pivo, ale bylo mi pak špatně celý den, tak už radši neexperimentuji. Ale že při těch 4 pivech denně jde váha dolů, je výborná zpráva a mám i větší chuť do cvičení. Takže úplně vynechat alkohol nevidím jako možné, budu se ale snažit nezvyšovat.  

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Je zajímavý, že většina závisláků si najde pro svoji závislost nějaké „racionální“ zdůvodnění.

            PS: Čaje a byliny na gastritidu by Tě přišly levněji.

            0 0
          • Svět videa  

            klasické projevy alkoholika, jen si hledáš důvody proč musíš dál chlastat… vyhledej odobornou pomoc, protože všem je jasné, že to sám nezvládáš…

            0 0
          • tiru  

            a nejde to s birelem?   je to sice hnus, ale aspoň tam není ten alkohol :)

            0 0
            • Lacker  

              No, já jsem cca před rokem řešil podobný problém a výsledek byl, že než pít Birrel, tak radši nic. Ale je pravda, že jsem se (sám) řadil k fajnšmekrům. Teď si dám pivko jen příležitostně a kupodivu mi to ani moc nechybí – nikdy bych tomu nevěřil…

              0 0
          • Biker jak Pes  

            Ok… napíšu to takhle…

            Víš, proč jsi tlustý, protože ráno a dopoledne nic nejíš a nažereš se na oběd a večer o to víc… Nediv se…

             

            /flame

            0 0
            • hribik A1  

              tym to nebude, robim to niekedy tiez tak…

              0 0
            • Petr_67  

              Už jsem to psal několikrát. Ráno (nebo spíš kolem poledne) po probuzení nemám vůbec chuť k jídlu a kdybych se přesto najedl, je mi celý den blbě a už ani neobědvám. Takže předobědová jídla vypouštím a nahradím je pivem, které perfektně připraví mé trávící ústrojí na oběd. Pak po asi 8 hodinách následuje večeře, která není ani zdaleka taková, jak si představuješ. Víc jídla denně mi žaludek neveme :-( 

              0 0
              • Blade  

                Seš tlustej? Seš.. Nemáš chuť k jídlu? Nemáš.. Kua chlape co by za to jiní dali :-D Tak prostě nežer, no! Ale jinak mě skvěle bavíš, to jo ;)

                0 0
              • Biker jak Pes  

                No… taky je možné, že sis tady tímhle „divným“ straováním zničil játra (v kombinaci s tím pivem bych se nedivil) a metabolismus. Ale tak daleko do toho nevidím, nejsem doktor… :P

                0 0
    • reidy  

      No s tou hospodou pěšky praktikuji také v zimě věčer, pokud je zamzlé tak za pomocí čelovky a GPS chodím na pívo cca 6km tam a 6km zpět přes pole a lesíky. Super adrenalínek , super zasloužené pivo..

      0 0
      • hribik A1  

        a ked sa vypije piva mnoho, tak sinusoidova trajektoria miesto linearnej na intervale <krcma, dom> zvysi dlzku spiatocnej cesty este viac

        0 0
    • Gorgov  

      Jenže já sem......Děnně vožralej denně vožralej, mám velikej pupek smrdim a sem špinavej, hodně piju jim, ženský nebalim a když někdy o sobě vim hned to oslavim!

       

      Jojo s radostí sem si jí te¡d poslech, připoměl si mi to:)

       

      http://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Gorgov  

      Jinak teda tomuhle uz neverim, to si nekdo dela prdel… si tu muzu taky vytvaret svoji druhou identitu. Tomu, ze existuje Wojtek sem uveril(ikdyz kdo vi), Olkyc musi byt taky napul bavic napul blazen ale tohle fakt neeee… tady si nekdo hraje na Ignáce :D

      Nemáš problémy se záklopkou?

      0 0
    • přejetá_veverka  

      Mně se hodně osvědčilo jezdit hodně mírným tempem delší dobu 1,5–3h 5× týdně a žrát vícekrát 7–8 menší jídla (hodně vovoce a zeleniny, celozrno, tuňáky, krůtí kozky, mlíko s křupkama) 20Kg za pár měsíců a brutální cyklo forma 8)

      0 0
      • Petr_67  

        Já jsem bohužel za měsíc dřiny na rotopedu nezhubl nic (pořád mám 125) tak si říkám, jestli to má vůbec smysl. Do jara a nových hader se mi zhubnout asi nepodaří, při tomhle tempu. Teď jsem ze zoufalství zavedl opatření-snažím se odbourat noční jídlo, takže jím už jen 1× denně. Přesto váha nejde dolů. No řekněte, není to k vzteku? Nenávidím svoje tělo :-(

        0 0
        • mar.tan1  

          Jednou denně, to neděláš dobře. Naopak jez v menších dávkách (a samozřejmě zdravěji) ale častěji. To má několik výhod, jednak tělo nemusí pořád ukládat/brát z tukových zásob (jako při jednom velkém jídle jednou denně), ale bere energii neustále jen krevního cukru + podle potřeby pomaleji nebo rychleji z tuků. Druhou výhodou je, že se ti zmenší žaludek (nebude neustále vytaháván).

          Hlavně to nevzdávej, kašli přemýšlení a smutnění ohledně váhy a naopak mysli pozitivně, soustřeď se na radost z každého pohybu (endorfiny), třeba já se letos pokaždé těšil na ráno až budu odhazovat sníh. Škoda že už nepadá :-)

          0 0
        • Maadaf  

          Presto? Prave proto! Uz si konecne prostuduj hromadu odkazu ohledne hubnuti (viz vyse), jednou denne se poradne nafutrovat je k nicemu. Alespon 6 mensich porci, pravidelne rozlozenych do celeho dne. A jezdi, jak, to uz tu bylo receno mockrat. 30 kilo si nabiral pul roku, nemuzes cekat, ze to shodis za mesic. Tim spis s tvym hroznym pristupem k veci :-(

          0 0
          • Pebe  

            6X ? neblázni, to on do sebe nedostane, by se musel přemlouvat a dát si před tím jídlem pivko.

            0 0
        • Hornet  

          Prestan sa uz lutovat a zacni konecne nieco robit. Ako „byvaly“ biker (a dufam ze aj buduci), by si mal mat viac vnutornej sily na prekonavanie prekazok!!!

          Nebud ako male decko a nefnukaj, postav sa k tomuto problemu celom a zamakaj.

          Vonku zacina byt teplejsie, skus rychlu chodzu, taku nech sa ti zdvihne tepovka a striedaj s rotopedom, prestan tolko slopat a URCITE nezacni jest len jeden x za den!!! Najvacsia blbost aku urobis. Daj si nejake probio jogurty, musli, vlocky, ovocie, zeleninu, kyslomliecne veci.

          A zapamataj si: vsetko je v hlave ;-) ked hlava chce, telo urobi vsetko.

          0 0
        • Smazaný účet  

          No nevím, ale 9 jízd na rotopedu od začátku roku, to musela být strašná dřina :)

          0 0
          • Blade  

            Ale piv už vygrgal dobrejch 240 :)))

            0 0
            • hribik A1  

              niekto to za takych ako ja, co pivo skoro nepijeme, vypit musi, lebo inac by skrachovali pivovary, nemali by co vyrabat a prepustili by zamestnancov

              0 0
              • dulyduly  

                To bude asi tím, že jsi na pívo příliš mládý. jinochu, neboj časem na to přijdeš a bude z tebe také chlapák…

                0 0
                • Pebe  

                  jestli je chlastání a alkoholismus znakem „chlapáctví“ tak raději zůstanu navždy jinochem ;-)

                  0 0
                • hribik A1  

                  bude to asi tym, ze mi nechuti, a ze sa mi ozralec protivi (ozralcom neni mieneny ten, co si da trochu piva alebo vina alebo stamprdlik a ma hladinu alkoholu nula nula nic, ale ten, co sa zleje do nemoty, pochcije sa, pos**e sa, poblije sa, je agresivny, protivny a vobec pod veskeru dostojnost)

                  0 0
                  • dulyduly  

                    Myslím, že jste to oba špatně pochopili, memelte tu o alkoholizmu, 2–3 pivka denně do toho snad nepatří, né?? jinak tohle: „zleje do nemoty, pochcije sa, pos**e sa, poblije sa, je agresivny“ to sem snad ani nepatří já osobně takového ani neznám, ale nedovedu si představit, jít s kámošena posedět  a lít do sebe svinstvo zn. Coca-cola.  Takže s tím chlastáním a alkoholizmen to nemá co činit.. Jinak si myslím, že až budeš starší a půjdeš si s kámošema posedět, myslím, že nebudeš do sebe lít výše uvedenou žbrndu, ale to neznamená že by jsi se musel zlít, néé???

                    0 0
                    • Pebe  

                      2–3 pivka denně je už alkoholismus, Petr67 dokonce píše 5–6 denně…

                      budeš se divit, ale já si klidně Kofolu, Coca-colu, Tonic nebo Malinovku dám a nemám potřebu pít pivo. To piju velmi vyjímečně. A zas tak mladej už taky nejsem, ale u tebe to nelze porovnat.

                      0 0
                      • fousek  

                        No zavislost muze bejt treba i na patecnich 3 pivech, proste kdyz si clovek zvykne na nejakou periodu tak mu potom pripada ze mu chybi, ale to je jen psychicka zavislost. U fyzicky to ma kazdej clovek jiny, nekdo muze chlastat kazdej den treba 3 roky a pak si rekne, ze na to kasle a proste prestane. Jinej muze obcas dojit na pivo s kamaradama a najednou zjisti, ze chlasta kazdej den. Nekde sem slysel ze kdyz si nekdo da rano do pul hodiny po probuzeni pivo tak uz je to docela zly.

                        0 0
                      • dulyduly  

                        To tu chudák vedle v kanclu – toho vlasně odsoudil lékař k alkoholizmu – má nařízeno tak 2–3 piva denně má problémy s ledvinama… to bude z něho holt alkoholik… Jinak o profilu máš pradvu, je třeba ho doplnit, jinak jsem z Jižní Moravy 39let. Jo a to ještě s manželkou o víkendu vypijeme klidně 2 sedmičky vína, no asi jsme ztracení alkoholici........

                        0 0
                        • Pebe  

                          asi ano …

                          0 0
                          • reidy  

                            že zrovna Ty Pražák o tom meleš, když na JM jezdíde chlastat, a můžou vám tam nalít i asfalt, vyžete všechno a domů jedete zablití a smradlaví.

                            0 0
                          • reidy  

                            že zrovna Ty Pražák o tom meleš, když na JM jezdíde chlastat, a můžou vám tam nalít i asfalt, vyžete všechno a domů jedete zablití a smradlaví.

                            0 0
                            • Pebe  

                              co to?

                              asi si mě s někým pleteš

                              0 0
                              • reidy  

                                Nepletu, opravdu nepletu..poznal jsem fůru pražáku na VŠ nééé já nepiju, néé a u nás jsem jim pomáham na nohy…ty chytrej…

                                0 0
                                • kámen úrazu1  

                                  Ňákej Pražák ti přebral babu?

                                  0 0
                                  • reidy  

                                    Ani nééé, ale poblil kámošovi celý sklípek ! ( což je daleko horší )

                                    0 0
                                    • Biker jak Pes  

                                      Docela tě teda lituju …

                                      0 0
                                      • Pebe  

                                        to já taky, stavět kámošův sklípek nad přítelkyni/man­želku…

                                        0 0
                                        • reidy  

                                          ano ten sklípek má větší cenu než pražský čůzy.....co „daly“ a slibovaly si od toho celoživotní zaopatření…

                                          ps jinak jsem 10let šťatně ženatý  + 2 dcerky..

                                          0 0
                                          • Pebe  

                                            Je zajímavé, jak dokážeš hezky dedukovat, všechny holky z Prahy jsou čůzy, všichni cyklisti v Praze jezdí na JM chlastat i třeba asfalt, každej kdo je z Prahy poblil kámošovi sklípek. Až to vypadá že jsi vysazený proti Praze a pražákům. Smutný

                                            0 0
                                • Pebe  

                                  nejsem fůra, na VŠ jsem nechodil, na nohy jsi mi nepomáhal, o mojí chytrosti můžeš tak akorát pochybovat

                                  asi ti na VŠ nějaký pražák přebral holku nebo co a nemůžeš se přes to přenést, viď ;-)

                                  0 0
                                  • reidy  

                                    čti příspěvek výš.....

                                    0 0
                                    • Pebe  

                                      četl jsem.....

                                      0 0
                                      • reidy  

                                        Ne, sorry, já nechci rýpat, ale víš možná jsi abstinent, ale tu na JM vypít třeba 7-čku vína, je jako nic, tu je i tvdrá práce,  proto se čertím..to nemá s alkoholizmem ni společného, ať si každý žije jak chce, ale neodsuzuj Dulyho, za ten článek, jinak toho „hribik A1“ beru i já jako chlapské embryo – to snad poznáme i dle projevu.

                                        0 0
                                        • Pebe  

                                          to jsme si nerozuměli, já nikoho neodsuzuju, ani dulyho ani Petra67, jenom jsem napsal že (podle mě) jsou 2–3 piva denně už alkolismus. A tím nemyslím že se někdo po 3 pivech zpije do němoty a zvrací, ale myslím tím už jistou formu závislosti. Nic víc jsme tím nemyslel.

                                          Každý máme nějakou závislost, někdo na pivu, někdo na práci, někdo na sport, někdo na gauč, je toho přece tolik, stačí si vybrat ;-)

                                          0 0
                                          • mastihuba  

                                            tydle škaredý slova jako závislost, alkoholismus ap. lidi neradi poslouchají a každej je přesvěčenej o tom že zrovna von to má pod kontrolou a neni to jeho případ.:)

                                            0 0
                            • Biker jak Pes  

                              Ty vole, tohle bylo ostré …

                              0 0
                      • hribik A1  

                        az ich pije postupne, spominane ozralstvo to neni, zavislost mozno hej, neni to to iste

                        2 dulyduly: az mi musi povinne chutit pivo, aby si ma uznaval, tak o tvoje uznanie vobec nestojim. ked uz, tak si pripijam radsej poharom vina, do krcmy ked si idem posedet, nerobi mi to problem pri jednej kofole

                        2 fousek: ked to niekomu chuti, nech si to pivo da, som ten posledny co chce nieco niekomu zakazovat. je mi to absolutne jedno do doby, kym ma svojim opilstvom nezacne nejakym sposobom obtazovat alebo ohrozovat (nedobrovolne – ked idem z vlastnej vole do krcmy sadnut si medzi opilcov, nemozem sa potom stazovat na opilcov, stejne tak ani na to ze v krcme siestej cenovej je nafajcene a hovori sa tam vulgarne, je to teda iny pripad)

                         
                        0 0
                      • Lacker  

                        Alkoholismus není o množství, ale o neschopnosti přestat. Takže člověk, který pije denně třeba i pět piv nemusí být nutně alkoholikem. Teprve pokud není schopen se bez toho obejít, pak se jedná o alkoholismus.

                        0 0
                  • fousek  

                    Pit proze ti to chutna neni zadna frajerina:-) Zlity lidi jsou vyborny aspon kapku se chovaj normalne.

                    0 0
        • Eva  

          No ja te povzbudim,treba to potrebujes :-).Pokud to nepoznas na vaze,zacni se merit,obvody,te­oreticky kdo zacne sportovat tak mu ubyva tuku a narustaji svaly,coz se na vaze nepozna,ale na objemech ano.

          Ale s tim jidlem maji ostani pravdu,MUSIS zmenit i stravovaci navyky,a o tech uz tu bylo napsano moooc, plus odkazy.

          Proc stale odmitas tu chuzi?Casu mas tolik ze se o tom nikomu jinemu nezda,hadry spesl na to nepotrebujes,ani boty jak ses jednou vymlouval.

          0 0
          • Petr_67  

            Díky, Evo. Jinak jsem se celkem pobavil, jak jsem četl ty definice alkoholika, no vězte, že po těch 4 pivech rozložených do celého dne nebliju, ani se nepochcávám a neválím se po zemi :-) Ale jistý sklon k alkoholismu tam asi bude, jednak piju ráno hned po probuzení a jednak bez té porce 4–5 piv denně nemůžu být. Takže takový mírný alkoholik asi jsem :-)

            Chůzi se nebráním, jen čekám na teplejší počasí, jsem strašně zimomřivý. A hadry nemám žádné, ale boty do toho sněhu přece potřebuji, mám goretexky, ale v nich jsem ušel 10 km a zcela zničené nohy, puchýře, odřeniny apod :-(

            0 0
            • JSt  

              mirny je mirny slovo. vysvetli mi, jak muze byt stopetadvaceti­kilovej chlap zimomrivej. boty radej nekomentuju :-))

              0 0
            • Blade  

              Tak víš co? Zajeď si Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho deš :)

              0 0
            • Hornet  

              Okomentoval si sice alkoholizmus, ale stale len sedis doma na zadku a fnukas.

              Ake potrebujes handry na chodenie? Nic specialne! A obuv? Ved ti stacia hocijake , trochu lepsie tenisky, pokial je okolo nuly, nepotrebujes nejake zateplene a nepremokave boty. A ze si zimomravy? Ved ked si das trosku sviznejsie tempo,  nemoze ti byt zima! Zase len vyhovorky…

              A nevyjadril si sa k vyzive a stravovaniu, pokial nie si ochotny zmenit stravovacie navyky, nikdy!!! neschudnes!!! Ides do toho?

              Tak chces zhodit na vahe alebo budes len fnukat, hladat vyhovorky a tvrdit ako sa to neda???

              0 0
            • hribik A1  

              ta definicia s tym blitim atd. nebola taktiez na teba, ta bola na tych, co sa zvyknu navalit na 3 promile. sak v niektorom dalsom prispevku pisem, ze pit piva v priebehu dna postupne je iny pripad nez opilstvo, zavislost je vec ina nez opilstvo a treba tieto pojmy rozlisovat. zdrave to kazdopadne asi moc neni…

              „ozralcom neni mieneny ten, co si da trochu piva alebo vina alebo stamprdlik a ma hladinu alkoholu nula nula nic, ale ten, co sa zleje do nemoty, pochcije sa, pos**e sa, poblije sa, je agresivny, protivny a vobec pod veskeru dostojnost“

              0 0
            • Maadaf  

              Vis co? Vybodni se na to hubnuti a funguj dal tak, jako do ted. Stejne se ti to nepovede. Dostal si uz myslim hodne dobrych rad, co a jak delat, na kazdou mas 10 protiargumentu, proc to nejde. Ses zimomrivy? Tak se ku*va oblec a nefnukej furt, proc to nejde. Nejses prece baba (holky pardon, vas z bike-fora nemyslim :-) ).

              0 0
            • Eva  

              Zimomrivost?A co teprve az zhubnes,casto se stava ze lidi co zhubnou tak maji problem s chladem.Ale to se da resit oblecenim a pohybem.Jakou mas doma teplotu v mistnosti?Treba bude zakopanej pes tady :-).

              Tys nechodil do prace ze nemas hadry na ven?A v cem chodis pro to pivo do obchodu?Opravdu staci normalni bezne obleceni,zadne spesl a funkcni,nejde o to aby ses potil.Pokud si mel puchyre z bot,zmen ponozku,nemusi to byt jen botama.

              Ja uz fakt nevim co vic dodat :-).

              0 0
              • Petr_67  

                Dneska je krásné počasí, nebýt půldenního vyřizování ohledně důchodu, tak jsem už dnes vyrazil. Tak snad zítra. Evo: Doma se snažím mít na spaní co nejmenší teplotu, kolem 20 stupňů. Kolikrát i méně. Takže v tom to nebude, ale fakt je, že kdykoliv v minulosti jsem vyrazil na kole, když bylo míň než 10 stupňů, odnesl jsem to nachlazením. Pokud jde o to oblečení na chůzi, připomínám, že jsem během půl roku přibral 25 kg, takže je mi vše, včetně civilních hader malé. Pro pivo chodím v manšestrákách, které jsem náhodou sehnal u amanů v extra velikosti. A v bundě, kterou nedopnu, takže i v těch největších mrazech chodím rozhalený. Vypadá to jako sranda, ale je to smutné, aspoň pro mně. Proto zhubnout musím, takhle se totiž nedá žít! A strašně mi chybí zážitky na kole, časy, kdy jsem bez problémů za dva dny na biku přejel hřeben celých Beskyd.. Ale to už je dávno a já teď žiju v hnusné realitě, kterou jsem si způsobil částečně sám, částečně nemocí. Takže díky za dobře míněné rady, určitě je nevypouštím druhým uchem ven, snažím se vám naslouchat. 

                0 0
                • Blade  

                  Njn, už jsou čtyři hodiny, teď už by se na procházku vyrazit nedalo :o)

                  0 0
                  • Pavel  

                    Jsi se asi zbláznil! Teď v NOCI chodit po venku? :-))

                    0 0
                • Eva  

                  No dle meho mineni je to moc,my meli neplanovane prcka do spatnych bytovych podminek a odchovali jsme miminko pri 19ti stupnich.

                  Muj nazor,na spani 18–19,pres den 20–21.

                  Ale muj bratr by to rekl jeste jinak,na spani ma 14–15,a to mozna jeste prehanim :-).

                  Termoregulace je nezanedbatelny energeticky vydej,a nestoji te to zadnou namahu,naopak usetris za vytapeni :-).

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    18 ? Bych zmrznul. :) V pokoji si udržuju teplotu kolem 23 stupňů a víc, nehledě na to, jestli je noc nebo den. Přes léto někdy ještě víc. Topení mi jede 24/7 a ve zdi mám ještě komín, takže o teplo není nouze… :D

                    Ale spát v 18… no fuj …

                    0 0
                    • siafu  

                      to u nás v obýváku máme přes den do 19 stupňů (viz obr.), v zadním pokoji je ještě o něco chladněji, protože tam ani nejsou kamna a z obýváku se to moc dobře vytopit nedá…

                      0 0
                    • Pablo  

                      Ty si asi za topení ještě platit nemusíš, co? :) +1st je prý +6% spotřeba, tzn. rozdíl 5st dá teoreticky úsporu 30% a to je sakra znát (samozřejmě záleží kde bydlíš, čím topíš atd, nebrat ty čísla striktně). Já topím přes den na 20st a v 21h zapíná noční režim (asi 18.5st). V ložnici mám ale o dobrý 2st míň. Ze začátku mi byla trochu zima, ale ve výsledku to je první zima, co nejsem nachcípanej a první zima, co mi vraceli přeplatek za plyn :) To taky nesmíš doma chodit v trenkách a tílku, jako kámoši, co mi takhle přijdou otevřít v únoru při –10st a pak hrozně brečej, jak je všechno drahý a kolik to topení stojí..

                      0 0
                      • Biker jak Pes  

                        No, za topení neplatím, to je pravda. Bydlíme v rodinném domku, docela velký, ale snažíme se topit jenom dřevem. Hlavně před zimou to je sranda to všechno řezat a ukládat. Jinak topíme elektřinou. Topení nám jede prakticky jenom přes zimu, ale to asi každému. V ostatních pokojích je teplota o poznání nižší než u mě. Teplo mám ale fakt rád, při těch 23+ °C sedím v pokoji ještě v teplákách, hrubých ponožkách tričku a mikině. :) Zato spát chodím jenom v trenkách. Nic jiného už víc jak 2 roky neznám… :)

                        Ale snad to mají rodiče pod kontrolou… :D

                        0 0
                        • Blade  

                          Teploholik :)

                          0 0
                        • kámen úrazu1  

                          Ježiš. V čem chodíš za dne, v tom chodím spát. A v největších mrazech plus kulicha k tomu. Peřiny nevedu, jen tenkou povlečenou obyčejnou deku. Okno mám otevřený celou noc, jen když bylo i přes den –8°C tak jsem ho v druhý části noci zavírala. Přes noc netopím. Teplota ráno u mě teď kolísá mezi 14 až 17, podle zimy venku. Bylo i míň. A spí se mně perfekně. Ale nějak otužilá si nepřipadám, studenou vodu nemám ráda. :-) 

                          0 0
                          • Krys  

                            Určite je to zdravé, ale nedokážem si predstaviť sex pri takej teplote a v teplákoch a mikine a kulichu. :) Predsa len, spálňa nie je len na spanie.

                            0 0
                            • Blade  

                              Spálňa neni jen na spaní, aneb není spaní jako spaní :)

                              0 0
                              • Krys  

                                Sa hovorí, že vyspať sa dá buď dobre alebo sám. :)

                                0 0
                            • Eva  

                              No a sex neni omezen jen na loznici :-),takova vana s teplou vodou … :-)

                              0 0
                              • Pavel  

                                …nebo kuchyňská linka :-))

                                0 0
                              • Pebe  

                                vana šplochá, lepší je sprcha ;-)

                                navíc třeba vzhledem k mým rozměrům se už dá hovořit o bazénu :-))

                                0 0
                        • raceman  

                          ty bys na krosech umřel… :-P radši na ně ani nejezdi…

                          0 0
                    • hribik A1  

                      mne sa zase pod perinou blbo spi ked je moc teplo, napriklad v lete…pootvorene okno mavam aj v zime, tak rano moze teplota v izbe klesnut aj na 16…ale cez den tak tych 22, aj ked je mi to viac-menej jedno…ked je menej, tak si dam bundu aj doma :-D stejne som zvyknuty na dlhe jazdenie vonku aj v -x alebo cez den na skolskej chodbe kde je 15 stupnov

                      0 0
                      • Biker jak Pes  

                        S tou školou jsme na tom podobně. Za letošní zimu nemám pocit, že by nám zatopili. Stěžovali si nejenom žáci, ale i učitelé. Hlavně, že nás poučovali v ekonomice, kolik ušetřili za elektřinu, plyn … ročně desítek tisíc Kč…

                        0 0
                  • fousek  

                    V zime jsme meli doma rano i 13° a v pohode, akorat z postele se pak nechce. V 20° spat je pro me hodne neprijemny a to vetsinou mam na bajku o jednu vrstvu vic obleceni nez vsichni ostatni.

                    0 0
                    • JSt  

                      nevim, jestli by 13° nebylo na petra poranu moc. to on si da radej dvakrat 10°. :-))

                      0 0
                      • fousek  

                        :-) Myslis ze by si nezvyk? podle me by nakonec natrenoval i dve 13°

                        0 0
                • Petrando  

                  Je mi Te fakt lito.

                  Pred rokem jsme vazil 145,5kg. S oblecenim byly problemy, ale nekecej, ze se nada sehnat slusne velika bunda. Dokonce mi jeste nejake visi na pude, muzu ti je za babku odprodat. Velikosti XXXL a jine maxi cisla. Plus dalsi velke veci co mi zbyly. Hele rok makam na sobe, dodrzuju vesmes to co tady radili ostatni a dnes je to presne rok a den kdy jsem zacal na sobe makat a dneska jsem se vazil a mam 91kg. Je ovsem pravda ze pivo nepiju pak by to bylo asi horsi…  

                  0 0
                  • Meduza  

                    Klobouk dolu pane!

                    Ted te ale ceka ten nejvetsi boj, a to znova se nerozezrat. A to je mozna tezsi nez to zhubnuti. Vim to dobre, protoze se po tech vlnach vozim uz dlouho a zrovna bohuzel smeruju nahoru :(

                    0 0
                  • Pablo  

                    Respekt! Ať ti to vydrží.

                    0 0
                • Zerocool  

                  hoď sem svoje foto, ne pro srandu, ale pro věrohodnost, myslím si, že si tady z lidí děláš pěknou pitchu…

                  0 0
                  • Eva  

                    Taky uz mam ten pocit :-)

                    0 0
                  • Petrando  

                    pitchu si nedelam. Hubnout jsem zacal presne 5.3.2008. Fotky nedam, nerad se fotim. Ze nekecam, dolozim snad diskuzi, kterou jsem zalozil podstatne driv, nez se zalozila tato diskuze. Pokud mi nekdo neveri, je mi to v zasade jedno. Neznam vas, neznate vy me. Kdo me zna, vi.

                    http://diskuze.lucy.cz/index.php?…

                    0 0
                    • DaSnail  

                      nemyslel teba

                      pozri ku komu ide čiarka 8o)

                      0 0
                    • Petr_67  

                      Nedá mi to a musím se vyjádřit k tomu článku, co jsi psal na Lucy.cz. Četl jsem to s otevřenými ústy a nechtělo se mi tomu vůbec věřit. Buď jsi spadl z jiné planety, nebo jsi naprostý fanatik :-) Vstávat v pět ráno a hned jít na rotoped..pak do práce..co tři hodiny jogurt (to bych se pos*ral)..pak natlačit oběd..znovu na rotoped..nejmíň 3× denně se koupat, no je to síla a pokud je to pravda, hluboce smekám. Jestli toto je jediná cesta ke zhubnutí, tak to balím, něčeho takového nejsem vůbec schopen. Já jsem v minulosti taky shodil 30 kg, tehdy jsem nepil tolik piva a hodně jsem běhal, ale jen tak obden a rozhodně ne v 5 ráno, prokristapána..no radši končím, nemám slov :-)

                      0 0
                      • JSt  

                        jako terapii bych ti doporucil film se7en. zejmena na sloth, bych se v tvem pripade zameril ;-).

                        0 0
                        • Petr_67  

                          Nerozumím obsahu příspěvku.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Tak to si to raději ani nepouštěj, to porozumění by nemuselo být dvakrát příjemné :-)

                            0 0
                          • Meduza  

                            Sorry, ale ty jsi fakt zbytecnej.

                            Uprimne nemusis vstavat v 5, ale zrovna tobe by se prd stalo.

                            A priklad Petranda, ti ukazuje, ze se to da dokazat i pri praci, takze ty by jsi to mel o moc lehci, protoze se proste muzes rano sebrat, sednout na kolo, stavit se na pracaku a pak pokracovat na nejakou uplne pohodovou vyjizdku, typu Hribik1 :)

                            Fakt si dej facku a zkus se probrat ju :)

                            0 0
                            • Petr_67  

                              Přibrzdi, Meduzo. Slyšel jsi někdy o denním rytmu? Že existuje něco jako skřivan (vstává brzy ráno, brzy chodí spát-typický Petrando) a sova (vstává velmi pozdě a pozdě chodí spát-např já). Já jsem nebyl schopen vstanout v 5 ani když jsem chodil do práce a celý den jsem byl naprosto nepoužitelný. Mám jít proti přírodě a jezdit na rotopedu v 5 ráno? Vzpamatuj se. Chodím spát kolem 1–2 hod. v noci, to mám podle Tebe spát 3 hod. denně? A dřív neusnu.

                               
                              0 0
                              • Pablo  

                                Chodím spát v 1–4h, mám spoustu práce. Nejběžnější čas jsou tak ty 2h a vstávám v ±9h, pokud mě někdo neprobudí telefonem dřív (naštěstí to není často). Pokud chrápeš do oběda a nejsi schopen (hlavně ochoten) cokoliv změnit, tak vůbec nechápu, co od nás chceš slyšet. Na každou radu máš 3 výmluvy. Teď jsi zase sova, tak to máš fakt blbý :( Akorát že den má pro každého 24h a je jedno, jestli to máš proti ostatním o 3 nebo 5h posunutý, zase máš víc času večer. Ale i na tohle určitě máš výmluvu.

                                0 0
                              • Meduza  

                                Pak uz ti chybi jenom tohle

                                a porid si totok ty ozrala SOVO :)

                                0 0
                                • JSt  

                                  jsi zly. ty chces, aby mu bylo zle porad, i po pivu… :-))

                                  0 0
                              • Hornet  

                                Ja chodim spavat o jednej v noci a vstavam pred piatou a tu som :-D

                                Ty ked ides spat trebars o 2 a budes spat 6hodin, tak bude stale len 8, a keby si vstal a zacal sa hybat co by sa ti stalo???, netreba hned na rotoped, staci svizna prechadzka, ta by ta prebrala :-D

                                nemusis drichmat 10–12 hodin, sak ale tolko piva ta musi uspat :-D

                                0 0
                                • Petr_67  

                                  Spím minimálně 12 hod. denně, není to pivem, ale vlivem sedativních léků, které beru na depresi a úzkosti. Když se vzbudím po 6 hodinách spánku, a dále už neusnu, jsem celý den nepoužitelný, chodící mrtvola. Ale to je jen další výmluva, že.. 

                                  0 0
                                  • Pablo  

                                    Každý, kdo spí méně než potřebuje, tak je další den mrtvola, ale protože musí (vypravit děti, jít do práce, …) tak se s tím nějak popere a dospí se třeba o víkendu. Jenže ty nic nemusíš. Ty ani nic nechceš změnit, protože by to byl zásah do tvýho pohodlnýho života. Pokud vstaneš ve 12 a jdeš spát v 1, máš 13h pro sebe, kdy můžeš něco udělat. Napiš nám tady co nejpodrobnější rozpis, co celých těch 13h v běžném dni děláš.

                                    0 0
                                    • Pebe  

                                      jako bys to tu už nečetl, vstane ve 12, dá 2 piva na trávení, počítám tak hodinku-2 než to zabere aby se mohl naobědvat, potom je min.6hodin nepoužitelný a to je už kolem 17hodiny, venku se smráká a zachvilku jdou v televizi zajímavé pořady a to už ho ven nikdo nevykope…maximálně kdyby mohlo dojít pivo, tak dojde do sámošky pro nový

                                      0 0
                                  • Lacker  

                                    Promiň, ale z toho všeho co tu píšeš, je podle mě zcela jasné, že Ti nedokáže pomoct žádné fórum. Sám tu píšeš, že jsi duševně nemocný (deprese) a léčíš se – Ty potřebuješ kvalitní lékařskou péči. Protože pokud jsi v depresích a bereš na to léky a zároveň vypěstovanou už i fyzickou závislost na alkoholu, pak to řešit přes internet je směšné. Zajdi za psychiatrem (pokud bereš antidepresiva, už jsi tam stějně na 99% byl, pokud řešíš deprese jen sedativy, pak to není ideální), vybal před ním na rovinu, že jsi závislý, a začněte to řešit na odborné úrovni. Podle mě bude třeba překopat vlastně celý Tvůj životní styl. Takhle jak funguješ jsi v začarovaném kruhu a všechny Tvé příspěvky to potvrzují. Takhle Ti tu spousta lidí radí věci, které jsou naprosto skvělé pro duševně zdravé lidi, ale Tobě jednoduše nepomůžou, protože si vždy najdeš nějakou výmluvu. Vím o čem mluvím, sám jsem depresemi trpěl a válet se doma a vyžívat se ve svém neštěstí je naprosto typický příznak. Takže za mě – MAZEJ K DOKTORU KVŮLI DEPRESÍM A KVŮLI ZÁVISLOSTI! Pak se dá něco řešit dál.

                                    0 0
                                    • Eva  

                                      Presne tak,musi to resit celostne.NIkde tu nepsal presne k jakym doktorum chodi,nepamatuji se zda chodi k psychiatrovi,leky na deprese muze predepsat i obvodak.Gas­troenterologa by mel zmenit,pokud mu ten jeho nedokaze pomoct a nebo ho poslat na spravna vysetreni.Priznat tu zavislot je asi nejtezsi,sobe i doktorum.Musi ji priznat na gastru i u psychiatra­.ZADNY doktor nemuze souhlasit s pitim piva v takovem mnoztvsi,i kdyby mu to subjektivne pomahalo.Ano,slu­sela jsem ze pivo z vody zapadnich cech je dobre,zasadite a nekteri urologove ho opravdu doporucuji,ale jako kazdy lek,tak v uplne jinych mnozstvich nez jsou litry :-).

                                      On opravdu musi nejdriv zapracovat na svem zdravi,dusevnim i fyzickem,pak teprve muze resit nejake podruzne problemy jako je tloustka,ta se sice muze podilet na jeho depresivnich stavech,ale hlavni pricina bude asi jinde,spekulu­ji,ztrata zamestnani,ztrata partnerky,…

                                      Musi v sobe najit silu resit svou zivotni situaci celkove,behani po doktorech neni zrovna prijemne,ale casu ma spoustu.Preju mu zdar a vytrvalost :-)

                                      0 0
                                      • Eva  

                                        Ted jsem si to precetla zpetne,chodi na gastro a u psychiatra byl take,tomu alkohol priznal,a co gastro,vi o alkoholu?

                                        Kazdopadne,zmenit lekare,a kdyz to nikam nepovede tak zas.Ja delala v nemocnici a neverila jsem svym ocim kolik spatnych doktoru je,bohuzel to tak je,jako v kazdym profesnim oboru :-(

                                        0 0
                                  • Svět videa  

                                    pivo a sedativa to je ideální kombinace :D

                                    ještě se s něčím polituj, ať se trošku zasmějeme…

                                    0 0
                                • hribik A1  

                                  no…tiez poznam niekolkych, co to robia tak, len taktne zamlcia tie 4 hodiny prespane pred televizorom…

                                  ked to ojedinele musim robit podobne, tak poobede po takej noci nic robit nema cenu, lebo pri tom zaspavam…aj ked zase 12 hodin denne prespat, to neviem co by som musel robit…ale tak 7–8, inac je to o nicom…

                                  0 0
                              • Medunka  

                                Ty jsi teda pripad. Vzdyt ti psal, ze  nemusis zrovna vstavat v 5 rano, tak nevim, co tu delas za sceny.

                                A mimochodem, Meduza je jednim z tech, kterym se podarilo radikalne zhubnout diky kolu. Dokazal se k tomu postavit celem, ne jako ty, ze si hledas jen vymluvy. Misto sezeni na zadku u PC by jsi mel sedet v sedle a slapat.

                                A pokud nas vsechny chces pobavit, prihlas se do „Jste to co jite“ a dej echo kdy budes v TV – dost rada se stavim u nekoho na navstevu abych se mohla kouknout na takoveho chudacka

                                0 0
                              • Eva  

                                Ja to chapu,jsem tez sova,a kdybych nemela povinnosti (prace,ted prcek),tak asi dopadnu stejne s tim rezimem :-).

                                Tak bych to videla co nejdriv zpet do prace.

                                0 0
    • Excel  

      Vin:Znal jsem jednoho chlápka, co se svlíknul a skočil nahej mezi kaktusy.
      Mexičan: A proč to udělal ?
      Vin: Připadalo mu to jako dobrej nápad.

      0 0
    • Wil  

      Hi hi,

      takhle jsem se dlouho nepobavil, když už si myslím, že to nemůže být horší, tak Petr přijde s něčím novým :-)

       

      Mimochodem, tvůj problém není hubnutí, ale psychická i fyzická závislost na alkoholu (v tvém případě na pivu) ať si myslíš co chceš!

      0 0
      • JSt  

        to, ze da styry-pet kousku denne neni zadna traga. dovolil bych si to prirovnat k dvoulitrovce koly per den. problem je, ze ma pohodlnej zivot a hnije doma na zadku.

        0 0
        • Pablo  

          U něj to traga je, protože by měl jíst ovoce a zeleninu, nízkotučný věci, tmavý pečivo, libový maso atd a ne chlastat pivo místo jídla. Navíc když se odmění hned po rotopedu. Zbavit se u něj toho piva a nahradit to pravidelným jídlem vidím jako základ.

          0 0
          • Blade  

            „Jenže já do sebe několik jídel denně nedostanu, jsme rád, že zvládám oběd. Druhé denní jídlo- pozdní večeři jsem vypustil, kvůli ukládání tuku na noc. A pivo pít musím, je to pro mě lék, bez piva bych byl ztracen a nedat si ráno 2 piva, nedostanu do sebe ani ten oběd:-(“

            ..řek jsem to správně?:)

            0 0
          • JSt  

            naopak bych rekl, ze chaluje zoufale malo. bych jen z obeda moc dlouho nevyzil. mozna, kdybych lezel celej den na betli, tak by mi to stacilo ;-).

            0 0
    • pepek  

      Ničemu tady nevěř a nakup ty náplasti na hubnutí. V teleshopingu to ukazovali, borci nalepili náplast, leželi u vody, popíjeli a kočkama, hubnuli a byli happy. A ti ostatní, kteří posilovali, byli nešťastní, padali, chytaly je záda atd.

      0 0
      • Excel  

        konečně rozumný slovo :-)

        0 0
      • Maadaf  

        Trefa, tohle chce Petr67 slyset. 0 prace, 0 namahy, maximum uzitku. A kdy zavola do 20ti minut, dostane zcela zdarma zazracny otvirak na lahvace.

        0 0
        • Pavel  

          A to se vyplatí!

          0 0
          • Petr_67  

            Tak to jsi mě podcenil, já určitě nejsem tak blbý, abych těmhle teleshopingovým kravinám věřil, akorát mi lezou na nervy. Co to je opravdu zhubnout, jsem už jednou v životě zažil, bylo mi asi 23 a taky se mi podařilo zhubnout asi 30 kg. (Pak jsem musel na plastiku s převislou kůží). Do těch 23 jsem byl vždy tlusté dítě, nadváha je mi souzena. Přes období let 23–35 jsem byl relativně jako proutek (rekordní váha směrem dolů byla 74 kg!) Na kole jsem ujel přes 56000 km (kilometry si odjakživa poctivě píšu do Excelu). No a potom jsem zlenivěl, pivo jsem miloval čím dál víc, nakonec jsem jezdil už jen na to pivo, vždy jsem si zvolil hospodu tak 25 km vzdálenou a jel. Byla to krásná motivace. Pak jsem upadl do psychické krize, trpěl depresemi a dva roky se téměř nehýbal. Teď bych to zhubnutí chtěl zopakovat, jako zamlada, ale zjišťuji, že jsem o mnoho víc líný a v alko-závislosti se docela slušně plácám. Tak třeba přijde jaro a já začnu naplno, mám nedaleko bydliště pěknou běžeckou dráhu v lese, loni jsem to zkoušel, ale bylo mi vyloženě trapně mezi ostatními běžci, tlustá matrona obalená špeky sotva se ploužící a dech popadající, to docela odradí. Vypadám vážně směšně. Na kole těmito problémy netrpím, sice mě štve, že mě všichni předjíždějí, když mě veme i babka s nůší a šátkem na hlavě, to už nasere. Ale spíš to přežiju než při tom běhání. Proto mi docela vyhovuje ten rotoped, nemusím se nikomu předvádět venku, pěkně si své odkroutím a po osprchování slastně lehnu na gauč a otevřu si lahváček..mňam­..príma pocit z vykonané práce :-)  

            0 0
            • Maadaf  

              Je to marny, je to marny, je to marny.

              0 0
            • Blade  

              Nevím co ještě řešíš. Sám jsi řekl, že na vině je tvá lenost a závislost. Zbav se jich a zhubneš jako kdysi :)

              0 0
            • Pavel  

              Já ve 22-ti vážil (při 170 cm) 61 kg…

              0 0
            • tiru  

              no ten běh můžeš rovnou škrtnout (alespoň pro začátek) nebo si poděláš klouby a pak … pak budeš mít další výmluvu proč to nejde :)

              0 0
            • Pebe  

              U mě třeba hodinka na válcích znamená podle tepáku cca 450kcal spotřeby, v reálu bych řekl že to bude míň. Ty když si potom lehneš a dáš si pivko, tak přijmeš cca 400kcal. Tak to se na to můžeš rovnou vybodnout. Takhle to nikam nepovede.

              0 0
              • Pavel  

                Jedno pivo je cca 150 kcalů (jedno deci je cca 30 kcal).

                0 0
                • Pebe  

                  pardon, oni to mají uváděné v litrech

                  0 0
                  • Pavel  

                    Hmm, jak se tak na tu tabulku dívám, tak těch 30 kcal u deci piva je málo; spíš to je kolem 40 kcal (dvanáctka 45)…  No ale rozhodně, pivo žádný light nápoj není…

                    0 0
                  • Gorgov  

                    takze je to v pohode, a pivo muzu i ja pit vesele dal, klido v tuplacich:)

                    0 0
                • RomanH  

                  Hele, tak me tak napada, ze pokud si da Petr denne 6–7 piv, nic jineho nebude jist, bude hubnout :-)

                  0 0
                  • JSt  

                    presne tak. nebo zacit tahat valce ;-).

                    0 0
                    • Pavel  

                      Ten na obrázku – nepřehnal to s tím rotopedem a dietou? :-)

                      0 0
            • hribik A1  

              nechaj si od znamych zijucich v 100km okoli vytvorit zoznam najlepsich krciem (pekna krcmarka, dobre pivo…) vzdialenych 50–100 km, ku ktorym bude priradeny co najlakavejsi popis. potom ich postupne navstevuj (vzdy na 1 pivo a nas5), zacni s tymi na vnutornej strane takto vymedzeneho prstenca a postupne pokracuj smerom k tym co su na vonkajsom obvode. za tyzden tak 2–3, nech to odsypa :-) pre zaciatok moze byt prvy level 25–50 km, odkial postupis do tohto vacsieho okruhu, kde je tych dobrych krciem urcite viacej. ked uz navstivis vsetky, opakuj znova…a znova…a znova

              0 0
      • mastihuba  

        kde se to dá objednat? náplast mám v lékárničce, ale ten bazén s příslušenstvím :)

        0 0
    • mastihuba  

      ještě je dobrá věc se vsadit. když de o prestiž a o hodnoutnou výhru tak je hubnutí zábavou. :)

      0 0
      • Pebe  

        :-)))

        0 0
        • t29  

          Pěkné, jaká je varianta pro případ, že se to povede/nepovede všem stejně? :)

          0 0
          • Pebe  

            úplně nerozumim otázce, kdo shubne na sám sebou uvedenou hodnotu na konci tabulky, plavat NEMUSÍ ;-)

            0 0
            • t29  

              Omluva za hnidopišství, na druhé přečtení mi to došlo :)

              0 0
        • mastihuba  

          budem muset zapracovat na grafice :)

          0 0
        • Blade  

          No zatím to vypadá nadějně- že plavat budete všichni :-D

          0 0
          • Pebe  

            nesýčkuj :-P jsme teprve v polovině ;-)

            0 0
            • Blade  

              Aha, takže první půlka byl rozjezd ve znamení stagnace a teď těch 8 kilo poletí důle jako nic :-D

              0 0
              • Pebe  

                koukám že jsi někde viděl „bojový plán“ :-P

                0 0
              • mastihuba  

                ještě má měsíc čas, pak se stačí měsíc ždímnout a je to dole. Poslední dvě kila vypotí těsně před vážením v sauně, nebo si pude na dvě hoďky zaběhat ve vaťáku a oteplovačkách

                0 0
                • Pebe  

                  fuj, zaběhat, blééé :-)

                  0 0
                  • mastihuba  

                    no podstatnýje vypotit ty dva litry vody a před vážením nepít :) a ještě pozor na váhu oblečení. V každym případě ať se daří. :) Podobnejch sázek mám za sebou povícero a pokaždý je to těžší a těžší.

                    0 0
                    • Pebe  

                      to už mám zvážené :-D

                      0 0
                      • krokus  

                        To bych nevěřil, že pár hadrů může vážit tolik…

                        0 0
                      • mastihuba  

                        kde máš boty?

                        0 0
                        • Pavel  

                          Nikde. Je to gramař… Má kufry přišroubované rovnou na šlapkách :-)

                          0 0
                        • Pebe  

                          boty jsem nevážil, ty si před vážením na Lostu samozřejmě sundám, stejně tak helmu :-)

                          je tam hrudní pás, teplé spodní triko, dres, návleky na ruce a nohy, letní kraťasy, volné kraťasy navrch a teplé ponožky

                          0 0
                  • jecnak  

                    Prstickem budes hrabat. Ba ne, mela by te predstava doprovodneho slapadla dostatecne odradit. Protoze jestli bude v posadce Jituschka, tak si urcite vezme dlouhy bidlo a za vsechny ty tvy sprostarny te bude hezky stouchat pod vodu :-D

                    0 0
                    • Pebe  

                      :-))))))

                      prej sprosťárny, já takovej slušnej.....úchylák :-)))

                      0 0
                    • Jituschka  

                      Tse, naopak aby ho ta představa posádky doprovodného plavidla spíš nenalákala!

                      Jinak mám tedy pocit, že Karliner tu sázku špatně pochopil (:

                      0 0
                • Eva  

                  Jezismarja,to je uplne presny,z juda to znam :-),ale na 5 kg musel stacit tyden,pred vazenim na zavodech behani ve vsem co clovek mel a co si pujcil plus obcas jeste igelit,dle toho jaka byla presvaha a bylo :-).

                  0 0
        • Medunka  

          takhle prasknout slecny, vaha a vek se nezverejnujou!

          0 0
    • mirkin  

      Je to trochu mimo, ale tělo spaluje mimo jiné i cukry. Pokud teda spálím 500 Kcal podle tachometru, je to přepočteno jen na tuky, nebo dohromady s cukry?

      0 0
      • Excel  

        bych řek že na nic to přepočítaný nebude, podle toho jak jedeš a jak dlouho si tělo bere z toho co je pro něj nejvýhodnější

        0 0
        • MlokCZ  

          Přesně tak a k tomu navíc ten údaj z tepáku je vycucaný z prstu pouze na základě tepu (a maximálně dalších údaju jako váha a věk). Reálu to vůbec moc neodpovídá, tím myslím, že to klidně může být i 2× tolik nebo jen polovina. Pokud by to ani nebylo z tepáku, ale jen z ujetých km, tak je to ještě méně věrohodný údaj.

          Jediné k čemu je to aspoň trošku přibližně dobré je pro relativní srování jednotlivých vyjížděk mezi sebou.

          0 0
          • Pebe  

            přesně tak, podle mě to Polar vypočítává podle tepů, váhy, věku a dalších. A že reálná spotřeba energie bude menší, jsem tam psal.

             

            P.S: toto není přímo reakce na tebe, pouze doplňuji ;-)

            0 0
          • siafu  

            obyčejný tepák z lidlu (Run-Tec) mi ukazoval dobu měření 2:45 h 1043 kcal (65 g tuků) při průměrném tepu 133, takže na hodinu by to dělalo asi 380 kcal

            0 0
            • Petr_67  

              Já mám na rotopedu za hodinu vždycky 550 kcal. Dneska si dám první trénink s Polarem, tak jsem zvědav. Jinak si začínám zvykat na dietu 1× denně jídlo a 4 piva v průběhu dne. Za dva dny jsem takto zhubl kilo. Že bych měl jíst denně 5–6× mi sem ani nepište, není to vzhledem k mému zažívání proveditelné. Po jídle musím mít odstup nejméně 8–12 hod. před dalším, kdybych se najedl dříve, je mi okamžitě blbě (jakoukoliv porci, jakkoliv malou)

              0 0
              • meesha1  

                Na dojebání trávicího traktu ideální. Mazej k doktorovi (gastro+psychiatr). Btw, ještě jsi neodpověděl, jak moc ti to mudr. schvaluje. To bych se divila. Začni se léčit.

                0 0
                • Petr_67  

                  Na gastro chodím pravidelně už nejméně 10 let. Když nemoc začala, bylo to mnohem horší, než teď, nemohl jsem po jídle a nejméně 6 hodin po něm vůbec hýbat, jinak jsem ten den skončil (nebudu radši zde popisovat, jak se nemoc projevuje, naznačím jen nechutenství, křeče ve střevech..atd.) Doktoři jsou ale bezradní, mám za sebou spoustu vyšetření, sono, hadička do žaludku apod, ale nic se kromě prodělaného vředu dvanácterníku neprojevilo. Tak mi dali diagnozu chron. gastritida a dali mi prášky na lepší trávení. Teď jsem jakž takž stabilizovaný, ale pomalé trávení a nemožnost jíst často a málo jak se má zůstává. Už jsem si na to tak zvykl, že to beru jako součást života, i když je to velmi omezující. Např. jakýkoliv pohyb jsem schopen dělat nejméně 6 hod. po jídle. Takže v krátkých dnech mám dvě možnosti: Buď sportovat hned po probuzení bez jídla, nebo se naobědvám (vstávám okolo poledne) a pak musím čekat nejméně do 18–19 hod. večer, než můžu např. na rotoped. Píšu to tady proto, aby nevznikl dojem totálně ignorujícího povaleče a alkoholika, jak z některých příspěvků vyplývá. Rád bych to změnil, ale nevím jak :-( 

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    Nejsem odborník, možná budu těžce kecat. Ale myslím si, že kdo jí jen jednou, dvakrát denně, třeba jen kvůli nezvyku nebo nechutenství, časem problémy s žaludkem mít bude. A než k nim dojde (nebo až ?) tak bude z „nezvyku“ těla cítit při pokusech jíst častěji podobné problémy jako Ty. Vidím to podobně jako se sportem. Pokud se sportuje velmi málo nebo vůbec, musí si svaly (a nejen svaly) postupně zvyknout na malé a velmi málo intenzivní dávky sportování. I přes nízkou intenzitu asi bude cítit svalovou bolest. A buď si tělo přivykne nebo dotyčný prohlásí, že ho i krátké a mírné sportování bolí, tak nemůže sportovat a přestane a dále se bude jen válet u televize.

                    0 0
                    • Wil  

                      Naprosto souhlasím.

                      Tvoje tělo je zvyklé mít ráno ty dvě piva. Pokud je nedostane, tělo se vzbouří a zařídí, aby ti bylo tak špatně, že si ho musíš dát! To je ta fyzická závislost na alkoholu (pivu).

                      Ta psychická je to, že to alkoholické pivo nejseš schopnej vyměnit za nealkoholické. A nechci slyšet výmluvy na chuť. Zas tak hrozný to není a furt lepší než bylinkové čaje.

                      Zkus schválně vyměnit na týden alkoholické pivo za nealkoholické. Uvidíš, že to nevydržíš a najdeš si nějau omluvenku. To je ta psychická závislost.

                      Dej vědět, jak si dopadl a přeji úspěšnou léčbu.

                      0 0
                    • tiru  

                      …s lahváčem v ruce :)))

                      0 0
                  • meesha1  

                    Ale Petane, ty to pořád zakecáváš chorobopisem a vatou, do třetice : „Co ti na tohle říká tvůj doktor?“  Jestli ti ty piva a tento způsob stravování schvaluje. Řekls mu to vůbec? Měl by ti doporučit nějakou další léčbu. Nebo musíš k jinému. Ty máš evidentně problém, který chce odbornou pomoc. Pravděpodobně – nezlob se . ale právě asi i toho psychiatra (to není nic potupného). Kvůli závislosti, ale možná i nějaké žaludeční neurózy  Až se dáš dohromady, pak přijď  a mi ti zopakujeme všechny ty rady o stravování a ježdění znova a budeme tě podporovat a podporovat. ..a ted mazej ven :) malá bunda…to si snad fakt děláš prdel. (A jestli si myslíš, že nevím jaké to je…bohužel vím a moc dobře si pamatuju ty léta, kdy jsem říkala „vy se máte, vy můžete, ale já ne, protože blablablabla“. )

                    0 0
                    • Maadaf  

                      Amen.

                      0 0
                    • Petr_67  

                      meesha1: Ale já chodím k odborníkovi, na gastro mi nebyli schopni říct, co mi je, jen mi dali prášky na lepší trávení, které ovšem problém vůbec neřeší. Tak kam ještě mám jít? K psychiatrovi jsem taky chodil, kvůli depresi. Nakonec jsem si kromě alkokolu vypěstoval závislost na lécích, zvaných benzodiazepiny (Neurol, Rivotril, Oxazepam, Lexaurin). Byl jsem s tím v nemocnici na detoxu a dodnes jsem se toho nezbavil. Doktorce jsem samozřejmě říkal, kolik vypiju piva, jediná léčba spočívá v tom, že mi řekne, že jsem závislák a doporučí alkohol vynechat. Jak, to mi neřekne. A pokud jde o tu bundu, víš, jaký je problém sehnat ji na takového bravka? Prostě nejsou a hotovo. V čem mám jít ven? Díky za radu.

                      0 0
                      • MARIN  

                        a co vymenit doktora kdyz tenhle nedokazal poradit ale ti se k nemu vlastne nemas v cem dostat kdyz je zima :)

                        FAKT SE TADY BAVIM JAKO DLOUHO V ZADNEM JINEM TEMATU

                        0 0
                      • Maadaf  

                        Mam dva tezkotonazni kamarady, jeden cca 130kg, druhy tesne nad 150kg. Ze by mely nejaky problem sehnat sportovni obleceni (ano, oba se i pres tuhle brutal nadvahu radi projedou na kole), o tom nevim. Chce to prolizt vsechny sportshopy ve meste, pokud neuspejes, vyraz do vetsiho mesta, idealne si to predem otipuj mailem (jak oba tvrdi, v Brne se sehnat da).

                        Jde to. Kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce, hleda duvody.

                        Zkusil obeslat s poptavkou nadmerneho obleceni cesky webshopy? Myslim ze ne (rad bych se mylil), tak sup na to, at je to vysedavani i unternetu alespon k necemu dobre.

                        0 0
              • wert_1  

                Mě je přes 40, nadváhu mám taky pěknou a po hodině na rotopedu mi Polar ukazuje 1100 cal a rotoped asi 870cal. Jedu v kuse, kadence stále nad sto a tepy držím na 150. Takže se asi i trochu flákáš :-) jinak nejraději mám, že dojedu a následnou asi hodinu jen sedím, či ležím a přesto spálím podle Polaru asi 300 cal .-)))

                0 0
                • Svět videa  

                  ve čtyřiceti jet hodinu na 150 tepech to je s nadváhou slušný výkon, sice u toho moc nezhubneš, ale kondičku máš zřejmě výbornou

                  0 0
                • Petr_67  

                  Tak konečně po dlouhé době názor k tématu :-) Myslím si, že neděláš dobře, jet celou hodinu na tepu 150. O kadenci nemluvím, to si vůbec nedovedu představit. Místní odborníci Ti jistě řeknou, že jezdíš nad aerobní zonou a tím pádem spaluješ cukry a velmi se vysiluješ. Mimochodem, já jsem si koupil taky Polar a na hodinu šlapání mi to ukáže 730 kcal, zatímco rotoped jen 550 kcal. Čemu věřit více? Polar to počítá jen podle tepu, zatímco rotoped asi i podle wattů a kadence. Moje jízda na rotopedu je o dost méně intenzivní, v pásmu 125–142 tepů, např. včera jsem měl průměr 132 tepů. I tak se mi to zdá dost, více bych zatím nedal. Jezdím asi hodinu až hodinu 15 min. Otázka je, kdo z nás to dělá líp, zda Ty s vysokou intenzitou nebo já s relativním flákáním. Nezhubneme asi oba, já si pořád držím 125 kg, ať dělám, co dělám. Trochu frustrující..

                  0 0
                  • krokus  

                    Samo o sobě to, že někdo šlape x minut na určitém tepu, je údaj o ničem – aby to mělo vypovídací hodnotu, potřebuješ znát aerobní práh dotyčné osoby. Alespoň přibližně. Já když jedu do 165 tepů, tak se flákám – jsem vysokotepec.

                    0 0
                    • wert_1  

                      Chtěl jsem si zajít nechat změřit, ale mám strašný výkyvy během roku, takže asi i jednou v určitém období změřený AP bude během celého roku neobjektivní :-(

                      Takže ty musíš jako vysokotepec chodit běžně i přes 200? To už bych byl asi v klinické smrti .-)

                      0 0
                      • krokus  

                        Běžně přes 200 určitě nechodím. Maximálku jsem nikdy nezkoušel, ale pokud vím, nejvíc jsem na kole měl tak 198. Určitě by se ale dalo jít výš. AP mám 167, AnP 185. Byl sjem na testu cca před 3 lety, pořád to ale myslím víceméně sedí.

                        Jasně, hodnota prahů trochu kolísá. Např. v zimě můžou být podle mě tak o 10 níž.

                        0 0
                  • wert_1  

                    No mě přijde, že na tepech kolem 120 – 130 nebo kolik bych je měl asi ideálně mít se strašně flákám :-( Jinak pro Svet videa že děkuju za pochvalu, ale letos jsem na něm seděl poprvé :-) a na kole mám letos 20 km :-(( jednou na Nový rok(( ale myslím, že už mi zvoní hrana a měl bych opravdu začít :-)

                    Kolik míváš ty Petře maximálku když fakt zabereš? Já na biku krátkodobě tak max 185, tak těch 150 na rotopedu jedu v pohodě a udejchám to nosem a kdybych uměl zpívat tak bych asi i zapěl :-) samo, že nějaký to deko tuku si přeju rovněž sundat, tak kolik bych měl asi držet ? Abych nepálil cukry, ale špeky? :-)

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      I pro stejnou kategorii tepců (tím myslím vysoko/nízko tepce) se zóny propastně liší dle trénovanosti. S trénovaností AP jde hodně nahoru.

                      Já mám třeba maximálku kolem 190. ANP kolem 170, přes 180 chodím dost málo (tam se odvařím už strašně rychle).

                      A AP mám přitom také někde kolem 140. Tedy pro mě je základní vytrvalost 120–140. Tedy kdyby měl AP ještě o něco níže, tak by to nebylo nic divného.

                      Největší podíl tuků pálíš právě v základní vytrvalosti, dle toho co píšeš, tak klidně můžeš jezdit až do těch 150, kde budeš někde mít asi AP.

                      0 0
                      • kámen úrazu1  

                        A navíc to jde porovnávat jen se svými staršími výsledky. Kamarád má maximálku naprosto stejně jako já – 198. AnP asi o 11, 12 tepů níž (musela bych se podívat), AP o 15 níž než já. Přitom má výbornou základní vytrvalost a já nic moc. I jeho watty na kilogram jsou úplně jinde, mně vyšla v testech před dvěma lety (od tý doby jsem nebyla) mizerná síla. On ji má  pro svou kategorii nadprůměrnou. Takže ani nejde říct, že při stejným maximálním tepu ten s výše položenými prahy na tom bude asi lépe (ve své kategorii).

                        0 0
                  • juli  

                    Mereni spalenych kalorii na rotopedu (pokud nemas nejaky vysoce sofistikovany typ) je odvozeno od jedne otacky setrvacniku, stejne tak  vsechny ostatni udaje mimo casu a tepu. Ani nastaveni zateze nema na mereni technicky vzato zadny vliv. Veskere udaje, krome casu a tepu (ktery mimochodem bezne rotopedy meri nepresne) jsou tedy jen hrube orientacni a nelze k nim objektivne nic vztahovat!

                    Pri mereni kalorii je tedy vhodne se spise ridit tvym Polarem, ovsem, ani ten neni schopen tuto hodnotu zmerit naprosto presne. V kazdem pripade je o nekolik radu presnejsi, nez bezne rotopedy.

                    0 0
                    • juli  

                      oprava: …od jedne otacky sertvacniku… spravne je …od jedne otacky kliky…

                      0 0
            • mirkin  

              No jde mi o to, že za ty 2:45 h sice spálíš 1043 kcal, ale to bude asi hrazeno řádově 65% z cukrů a 35 % tuků. Takže těch tuků moc nespálím. V novém Velu je tabulka. Je mi jasné, že je to hodně orientační, ale je to opravdu tak málo spálených tuků. Přestanu se cpát.

              0 0
    • Karlos009  

      Přídám svůj, asi trochu netradiční pohled na věc. Koupil jsi si sporttester rotoped, snažíš se teď v zimě zhubnout. Podle mého názoru na výraznější ubytek hmotnosti nemáš šanci. Když pojedeš 5 * týdně hodinu vysoukou intenzitou, spálíš dost kalorií, ale podíl tuku bude minimální (navíc vyjedeš cukry = dostaneš hlad). Když pojedeš nízkou spálíš vcelku prd. Bez drastického omezení (upravení) stravy to stejně k úbytku váhy nepovede. A ty stravu (pivo) určitě neomezíš a ani si nemyslím, že by prudké změny jídelničku k něčemu vedly, stejně to většina lidí dlouhodobě nevydrží a pak je to horší než dřív. Tím nechci říct, že ježdění na rotopedu nemá význam, právě naopak, získáš trochu kondici a jarní nástup na kolo nebude tak bolet, ale nějaké časté vážení nemá cenu. Tvou šancí je jaro a kolo venku. Vyraž ven a jeť tak, abys vydržel alespoň 3 hodiny a nelam si hlavu s tím, že do kopce máš tep vyší než je „tabulkový“ a z kopce zase nižší. Vyprdni se na tepovku, když pojedeš hned od začátku podle ní, s vysokou pravděpodobností to přepálíš, za chvíli vycukruješ, pojedeš prošitej domů (nebo do nejbližší hospody) a tam se narveš jako hovado. Všichni ty úporný hlaďáky známe. Vůbec bych se nebál třeba po hodině a půl na 10 minut zastavit, snísť nějakou traťovku a v klidu pokračovat. A dál bych spíš prodlužoval výlety než zvyšoval intenzitu, neděláš, jsi doma máš na to ideální možnosti. K tomu je samozřejmě potřeba pomalu upravovat stravovací návyky, tzn. pomalu omezovat to pivo, začít jít spíš bílé maso, přestat se smaženým, knedlema a omáčkama. Postupně! Určitě by to chtělo i nějakou posilovnu atd. ale to už je jiná lekce. :-)

      Netvrdím, že je to nějaký zaručený recept, je to prostě moje zkušenost.

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Nevím, jestli mu tohle dodalo na sebevědomí no…

         
        0 0
      • Maadaf  

        Dovolim si oponovat, doporucil bych jet podle tepovky prave proto, aby to neprepalil, „hubnouci“ prahy jsou nizsi nez bezna intenzita.

        Zkouseli jste jezdit na 60% maxima? Mozek ma pocit, ze se telo flaka, ale funguje to (z vlastni zkusenosti).

        0 0
      • Petr_67  

        Karlos009: Bohužel si myslím, že máš pravdu. Za 12 tréninků o d začátku roku jsem nezhubl ani deko. Myslím si, že Rotoped je podvod! Dneska jsem se na trénink vybodl, nemá to smysl. Stejného úbytku váhy dosáhnu i na gauči s pivem, tak proč se dřít?

        Jediná šance je asi fakt jaro a kolo venku. Nevím ale, jestli zvládnu jezdit v kuse 3 hod, na to nebudu mít fyzičku. Budu rád za hodinu a půl a to nesmějí být nějaké kopce. Loni jsem ani do mírného kopečka nevyjel a musel tlačit. Problém bude taky strava, myslíte, že můžu jezdit nalačno? Protože když se najím, je se mnou na min. 6 hod Amen. Jíst v průběhu jízdy taky nemůžu, okamžitě bych to vyvrhl. Je to se mnou těžké, já vím. Nebude lepší si hodit mašli? :-( 

        0 0
        • JSt  

          ty si kup barel saratice a chlemtej to misto skopku. za metr budes na sedesati kilach. aji si zabehas ;-).

          0 0
        • Běžec  

          :-D Kaviárový tousty! Tobě by pomohla snad jenom laparoskopická bandáž (i když ani tím bych si nebyl jist).

          0 0
        • Excel  

          Na jaro se vyser, to je to počasí eště takový nejistý střídá se teplo a zima a to je vo zdraví, léto bych taky vynechal, protože to jsou hyce a to při tvé váze a zdravotních problémech to není dobrý, to taky můžeš skončit v nemocnici takže snad ten podzim, ale to je jako to jaro. Ať se na to dívám zleva zprava, ty to prostě s tím kolem neuhraješ. Já bych zkusil Petanque. Tam ty nároky nejsou takový, koule stojej pár stovek, dá se u toho pít ten lahváč a na lačno to určitě taky dáš a je to zábava. To samé třeba šipky, znám spoustu borců co hrajou šipky a váhu mají jako ty a jsou v tom dobří, baví je to, dáš u toho pár piv, což je pro tvůj žaludek dobrý a herny jsou nonstop a je tam teplo. Kolo je imho nesmysl pro tebe. Chce to vybrat ten správnej sport, na hubnutí se vybodni, jen se budeš stresovat a nikam to nepovede, prostě to tak je a nic s tím neuděláš, ne při těch omezeních co máš.

          0 0
          • meesha1  

            +1 :D

             

            …ale stejně…so z nás dělá prdel, že jo? To už fakt nejde brát vážně, to bude skrytá webcamera

            0 0
          • Eva  

            :-))))

            Ja vubec nechapu proc se jeste snazim o nejake seriozni pripsevky,kdyz tohle vlaknu sleduju uz jen pro zabavu :-)

            0 0
        • Karlos009  

          Ty seš teda vejlupek. :-( Že nesnižuješ váhu neznamená, že je rotoped podvod, minimálně si vylepšuješ kondičku a pokud jezdíš zlepšuješ poměř svaly:tuky. A ty svaly jsou to co (zjednodušeně) bude ten špek spalovat.

          Vůbec nevadí, že do kopce půjdeš, spíš naopak, je to zase jiný pohyb, hodina a půl je málo, raději krokem ale dýl.

          S jídlem ti neporádím, já můžu sežrat i špinavý hadr. Osvědčují se mi ale na dlouhé pohodové vyjíždky buchty před i během (např. tvarohový :-P ), nemyslím ale celý plech. :-)

          Místní sportovní vědci se mnou asi nebudou souhlasit, ale já z ježdění vědu nedělám.

           
          0 0
        • Janes  

          Podívej Petře, ve svým věku už bys měl mít trochu rozum. Dostal ses do slepý uličky, a nevede z ní snadná cesta. Žádný zázračný rady prostě nejsou. Máš teď zhruba 3 možnosti,1.- vzdáš to, a budeš se tady za rok ptát: Co mám dělat, když chci jezdit na kole a mám 160kg, za druhý zatneš zuby a vydržiš a za rok tady napíšeš: jsem v pohodě, už jsem docent a jezdím jako Lance. Nebo si prostě přiznáš, že na metrák už to nepůjde, a spokojíš se s tím, že sice budeš mít dost přes metrák, ale nebudeš už takový třaslavý sádýlko, jako teď. Já si vybral tu třetí cestu, protože mám rád pivo a jídlo prostě nejsem asketa. Nikdo si mně ale nedovolí říct, že jsem sádelník. Prostě jsem jen jinak prostorově řešenej :-).  Ale ani tenhle stav není zadarmo, peru se s nadváhou více, či méně úspěšně skoro celý život . Mojí první "redukční dietu " mi naordinovali již ve druhé třídě v lázních, kde jsem byl kvůli astmatu. Po čtyřicítce jsem to hubnutí vzdal, a vydal se tou třetí cestou, vrátil jsem se do oddílu pinecu, kde jsem vydržel, i přes počáteční posměch už devátou sezonu, hraju okresní přebory a jsem v pohodě (a pivo po dvouhodinovém treningu? lepší neznám :-).)   S jarem usedám na kolo a přestože opravdu nejsem standartní biker (spíš by mi slušel Harley), peru se se svojí vrozenou? leností, jezdím, nevšímaje si vytřeštěných zraků svých spoluobčanů. Nedivím se jim, protože když se vracím v dresu na silničce po takovejch 2–3 hoďkách, je na mě opravdu zajímavý pohled. Obejde se však bez komentářů, a to právě proto, že nejsem sádýlko,a tak se týpka 185/115 (letní váha) poněkud obávají hanět verbálně. Abych to ukončil, Tebe už čeká jen celoživotní boj s vlastním tělem a kromě tý první cesty, která podle mně končí na vozíku, nebo v nemocnici, to bude fuška, ať tak, nebo tak. Takže si vyber..... Janes.

          0 0
          • Janes  

            Jo, a  váhu vyhoď, každý ráno se postav nahej před zrcadlo, tam je to důležitý.

            0 0
          • Petr_67  

            Janes: Děkuji za pěkné povídání. Myslím si, že jsi na tom o dost líp než já, 185/115 je mnohem lepší poměr než 174/125. Tou první cestou jsem se vydal už několikrát v životě, naposledy loni, kdy jsem měl slušně rozdělané běhání, s tou nadváhou jsem dokázal uběhnout (indiánským během) 8km, problém byl v tom, že jsem prostě nedokázal po cestě domů z běhu minout hospodu, aniž bych v ní nedal tak 3–4 piva na doplnění tekutin a ukojení neodolatelné touhy po pivu. Takže jsem to zase nabral zpátky, co jsem vypotil a takhle to dělal celé léto. Po zjištění, že tohle k hubnutí nepovede, jsem s tím sekl a opět se zhrozil až teď, ovšem o 25 kg těžší. Takže nečinnost u mně znamená šílený úprk kilogramů směrem nahoru, až si říkám, že tohle není možné, proč ostatní lidé jsou pořád hubení a nic pro to nemusí dělat a já jen kynu a kynu :-( A takhle to jde celý život. Takže kdybych se na to teď vykašlal, je velmi pravděpodobné, že se na Vánoce probudím a bude tam těch 160 :-( A to by byl konec, tohle bych už neshodil. Takže nezbývá, než pokračovat, jakkoliv se to zdá být nemožné, zhubnout. Ale nechci se smířit s tím, že se pod metrák už nikdy nedostanu. Aspoň těch skur****ch 25 kilo musím dát dolů. Tak uvidím, jak na kole, jestli budu vůbec schopen jezdit. Jak jsem psal, loni jsem nevyjel sebemenší kopeček, nebo jen s vypětím všech sil. Jízda na rotopedu je mnohem pohodlnější, nemusím ho tlačit, stačí ubrat zátěž. Ale zase to k ničemu nevede :-(  

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Vede. Ale 12 tréninků za víc než dva měsíce je strašně málo, jak pro zhubnutí tak pro budování kondice.

              Zkus jezdit ještě nižší zátěž než teď, i když budeš mít pocit, že to k ničemu není, že to ani nebolí, že se nezadýcháš, tachák ukazuje desítku za hodinu… Ale čtyřikrát týdně půl hodiny. Po dvou týdnech si dej malou pauzu, budeš i tak unavený, tak dej jen dvě půlhodinky za ten odpočinkový  týden. A další týdny zase čtyři. Postup­ně půlhodinu prodlužuj na hodinku.  Potom by to mělo jít už ven. Z toho, že nevyjedeš sebemenší kopeček, si nic nedělej. Takovejch je. I mezi štíhlejma, můžu vyprávět ze svých začátků. Ono se to zlepší. Trochu si věř. Zvládneš to. Nejhorší není Tvoje tloušťka, metráčků jezdí dost, i docela dobře, ale Tvůj postoj k hubnutí, hledání důvodů proč nejde to a ono. Změň ten postoj a kila půjdou dolů. Držím ti pěsti.

              0 0
            • Janes  

              Takže vidíš, že neblafu, o nějakým končení už nikdy neuvažuj, nesmíš si to připustit. Snaž se ty věci zautomatizovat. Např.já mám trening v út a čt,a tak v 18 00 prostě bez přemýšlení naházím věci do báglu a vyrazím ma trening, teprve tam řeším, jak jsem ten den na tom, někdy tělo překvapí, a přestože ještě v těch 6 bych to do něj neřek, už v 7 jsem kolikrát rozjetej jak zamlada :-) . Ta pravidelnost je jediný, co zabírá. A to si myslím, že je Tvůj největší *******, žádný pevný body ve Tvojem denním rozvrhu, např. vstávání v poledne je teda něco. S tím bys měl udělat něco jako s prvním, dát si budíka aspoň na 9, a uvidíš, jak se Ti prodlouží den, a co bude času na aktivity jakéhokoliv druhu. Navíc, co budeš dělat, až seženeš práci? S takovou můžeš dělat leda tak nočního vrátnýho. Nech si to projít hlavou, ještě je čas a nejsi na tom nijak tragicky. Se mnou třeba hraje pinec chlápek na vozíku, má asi 55 let, ten by měl nárok pobrekávat, a můžu Ti říct, že jeho přístup k životu často obdivuju a stydím se, jakej jsem proti němu pesimista (mimochodem je normálně zaměstnanej jako technik).

              0 0
            • Medunka  

              pripadas mi jako rozmazlena slecinka, ktera chce vsechno hned ted, vcera bylo pozde a nechces pro to nic udelat.

              Myslim, ze ti tady dost lidi kvalitne radilo jak zhubnout, ale ty si akorat tak umis najit x50 duvodu, proc to zrovna tak tobe nevyhovuje a ty ani nehazis flintu okamzite flintu do zita, ty tu flintu ani nemas, protoze nechces bojovat.

              Takze tu prestan brecet nad rozlitym mlikem a neco pro sebe udelej, neco jineho nez litovani se

              0 0
      • MlokCZ  

        Máš samozřejmě částečně pravdu. Pokud je ale vůle, proč by nemohl jezdit 4× týdně po třech hodinách nízkou intenzitu. Mě by z toho třeba hráblo, ale možné to je. To na tu nízkou intenzitu, že nemůže nic doma spálit.

        A při té vyšší intenzitě to také nemusí být tak tragické, i když nepálíš tuky přímo, tak nějaké nepřímo při regeneraci, jen zase se musí vyvarovat přecpávání po takovém pohybu, kde k tomu spotřeba cukrů z krve hodně svádí (tohle jak už sám píšeš je ale docela problém).

        0 0
        • Karlos009  

          Myslím si, že jsem k sobě celkem tvrdej, ale na rotopedu max. 90min. Párkrát jsem jel 3hodinovku na spiningu a už to je celkem na bednu a to tam musí být dobrá parta, velmi dobrý instruktor a opravdu motivační hudba. „Normální“ člověk 3 hodiny na rotopedu prostě nemůže přežít. :-)

          0 0
          • hribik A1  

            alebo napojit si to na dynamo, spachat dohodu s CEZom a nechat si platit za dodavanie elektrickej energie do siete :-D

            0 0
          • Meduza  

            Ja jsem si na zkousku predplatil Rapid share a pustim si dva filmy za sebou a vubec na to slapani doblba nemyslim. Utece to jak voda. 2–3 hodky neni problem. ale po trech hodinach me uz boli prdel. Jezdim vzdycky 30 minut a pak si dam 2–3 minuty na protahnuti nebo udelani par lehsedu.

            0 0
            • Karlos009  

              Počkej až si to přečte někdo z OSA! :-)

              0 0
              • JSt  

                dyt nenapsal nic zavadnyho ;-). „Ja jsem si na zkousku predplatil Rapid share a pustim si dva filmy za sebou…“ to je jako bys rekl, predlatil jsem si noviny a pustim si radio. nic, co by mohlo zajimat osu v tom nevidim ;-))

                0 0
                • jirkacv  

                  ja tam nevidim nic co by osu mohlo zajimat i kdyby napsal ze si denne stahne treba dvacet filmu :)

                  0 0
              • fousek  

                OSA ma pod palcem neco jinyho, na to se spis koukne IFPI, ale jak rika Jst numusi to mit zadnou souvislost a i kdyby tak by Meduza nic nelegalniho nedela (od ceho je tu autorsky poplatek na kde co, ze?), pokud by s nim nesledovalo jeste vic jak 5 lidi, to by pak zase preslo do kompetence ty ose.

                0 0
    • rš2  

      Ne z vlastní zkušenosti, ale ze zkušenosti mojí žena – zhubla za půl roku 25kg! Základ není ani tak ten rotoped, ale úprava jídelníčku a hlídání si příjem vs výdej energie. Samozřejmě pohyb je nutný, ale jenom ježděním to dolů nejde! Každopádně – cvičit ráno, ráno se hubne a večer posiluje, pravidelná strava 5× denně malé porce a zdravě (jedla samé bílé jogurty, tmavý chléb, zelenina, ryby, zrušili jsme tuk, hlídá si kalorie i na piškotech (je potřeba se pohrabat v netu a najít si něco o zdravé výživě, kolik máš mít za den příjem kalorií atd. – do toho jsem nepronikl…)). Teď je na tom tak, že když nemá čas něco dělat a nabere 2–3kg tak je v klidu, protože přesně ví jak je za týden poslat do háje. Držím palce, kdybych to neviděl na vlastní oči tak nevěřím.

      0 0
      • Hornet  

        JJ, vies, ale to treba chciet, o vyzive mu tu kde kto napisal traktaty, ale nemyslim ze ho to nejako zaujima, stale si tvrdi len to svoje…pivo, pivo, len pivo mu pomaha…keby sa prinutil vstat rano a nie na obed a ist von aspon na dve hodky na dobru prechadzku, myslim ze by mu aj zachutilo jest potom. Ale Petr nieee, on musi lezat v postielke do dvanastej, potom sa horko tazko prebudit a drbnut si dve piva… uzasneee, ku…va to je zivotosprava… a trepe tu dve na tri ze chce schudnut, prestavaju ma bavit tie jeho reciciky, a to ze si nema co obliect???? kravina ako mraky, keby mal 200kg.. ale nejakych 125, co to je? aj ked pri jeho vyske, na takych je handier v obchodoch habadej, len to by musel niekde ist, alebo kliknut nebodaj na nejaky e-obchod…a vybrat si alebo sa opytat

        skor mam s toho dojem, ze si tu robi zo vsetkych prdel… :-(

         
        0 0
        • Petr_67  

          Díky za kritiku, ale ujišťuji už poněkolikáté, že si z nikoho prdel nedělám. Popisuju jen, jak to se mnou je a vše co napíšu, je pravda. Takže kdo chce poradit, zejména k tomu rotopedu, tomu předem děkuji, hlášky, že si dělám prdel si prosím odpusťte. Děkuji. Kdybych nenapsal celou pravdu, k čemu by to bylo? Tak si přečtu aspoň kritické připomínky, co dělám špatně, ale s tou prdelí dejte prosím Vás už pokoj.

          0 0
          • Hornet  

            OK, beriem teda spat :-)

            precital som si ako chudol petrando, nemusis az tak kruto makat ako on, ale musis zmenit sposob zivota, teda ak chces vyzerat a zit lepsie ako doteraz

            Nespi cele doobedie, nelenos v posteli, daj si budik ked nie na piatu, tak na siestu a chod aspon na hodinku von na vzduch, skus jest podobne ako petrando, nemyslim, ze by i sa s toho mal pos…t, ale musis prestat pit tolko piva,

            ked si doma, tak mozes byt na rotopede 2× za den, petrando nerobil dobre ked makal tesne pred spanim, ked vstanes skor rano, mozes makat doobeda hodinu a poobede alebo navecer zase

            Ale pokial budes pokracovat len takto, ako doteraz, tak je to malo, moooc malo aby boli nejake vysledky

            0 0
            • destr  

              Ale dyt on makat nechce, to nikdo nechápete?

              0 0
              • Petr_67  

                Jak jsi přišel na to, že nechci? Např. včera rotoped -1:15:00 hod, 25 km, 830 kcal.

                0 0
                • Hornet  

                  Noo lepsie ako nic :-) len sa neboj k tomu pridat aj tie dalsie veci co ti tu odporucame :-)

                  0 0
                • Pavel  

                  Já dnes kolo… 2:30 hod, 60 km, 1900 kcal…

                  Sorry, ale musel jsem… :-))

                  0 0
                  • Pebe  

                    já včera 4:04hod, 100.9km, 2152kcal ;-) nemusel jsem, ale chtělo se mi :-)

                    0 0
                    • Pavel  

                      Já nemusel na kolo, to jsem chtěl (konečně se dalo; nepršelo). Musel jsem napsat ty kcaly (časy a km), když on uvedl ty svoje… ;-))

                      0 0
                • MARIN  

                  ty ale vubec nechapes, ze pro tebe 1hod rotopedu denne(coz rozhodne nemas) vubec nic nezmeni – max.zpomali nabyvani vahy

                  0 0
                  • Petr_67  

                    S tím už jsem se smířil. Ale jezdím dál z důvodu získání jakési fyzické kondice, aby pro mě nástup na jaře na kolo nebyl tak strastiplný. To snad smysl má, ne?

                    0 0
              • Hornet  

                Tak trosku zacal :-) len keby sa aspon trochu viac snazil :-/ ved tolko ludi sa mu snazi pomoct, ale nema ani trosku pevnej vole a chut nieco zmenit v sposobe zivota

                0 0
    • Pavel  

      Petře, tvůj problém není v břichu, ale v hlavě. Buď ho zvládneš vyřešit sám, což asi dle všeho nezvládneš, anebo budeš muset vyhledat odbornou pomoc. Počítej ale s tím, že i při té odborné pomoci ti bude (ze začátku) špatně, samo to nepůjde.

      Na každou radu máš odpověď typu „no jo, to já ale nemůžu, protože…“. To není odpověď. Nikdo po tobě nechce, aby jsi přestal okamžitě pít pivo a jíst 6 x denně a jezdit na rotopedu 3 hodiny denně a chodil na 4 hodinové vycházky (byť máš na to narozdíl od nás všech, mohu-li mluvit za všechy, ČAS). To je jasné, že by tě to tzv „zabilo“. Omezit by to ale určitě šlo. Postupně. Místo ranních dvou piv si dát jednu třetinku. A ideálně nealka – obsahuje to stejné, co normální pivo, jen tam není alkohol (dobře a není tam ta chuť;-); ale pro tebe je to lék a ten nikdy nechutná. Navíc alkohol na špatný žaludek rozhodně není nic positivního.

      Postupně naučit žaludek a tělo „jíst“ a zároveň s tím (a to je to nejjednodušší), změnit jídelníček (menší porce, žádné knedlíky, tučné maso, smažené, přidat zeleninku). To taky není nic, co by kohokoliv zabilo, ani tebe to nezabije. A začni s jogurtama. Možná se skutečně pobliješ, ale časem si na to zvykneš. Já taky nejedl jogurty (a ani lupínky, müsli), jen při té představě se mi zvedal žaludek. Jo, ze začátku se mi kufr zvedal i ve skutečnosti, ale tělo si zvykne. To je stejné, jako když by si „netrénovaný“ člověk dal pekně prorostlý bůček. Taky se z toho minim pose…

      Nebude to samo, a nebude to ani když budeš fňukat. Nemáš to lehké, ale všechno jde vyřešit, když se chce.

      Máš něco, co drtivá většina z nás nemá – čas. Tak toho sakra chlape využij! Hodně lidí ti (ještě stále) fandí, tak nás nezklam… ;-)

       
      0 0
      • Blade  

        Nj, to je ono, lék nikdy nechutná:) Jenže Péťa se CHCE léčit tím, co mu chutná:) I přes to, jak pořád říká, že nenávidí své tělo, tak se má strašně moc rád a nechce si přivodit cokoliv, co by mu způsobilo nějakou bolístku, nevolnost atd:) Pivíčka se nikdy nevzdá, navíc on pro zhubnutí udělal již vše(12 hodin rotopedu za 9 týdnů? No kdo prosím vás sportuje víc!) No, já už před nějakou dobou věštil, že se zanedlouho ozve, že jak sundat liposukcí metrák a půl.. a ta doba se blíží :-)

        0 0
        • Lacker  

          Jak jsem psal výše, jsem přesvědčen, že pokud má Petr opravdu deprese, které vyžadují léčbu, pak není v jeho silách si pomoci sám. Potřebuje nutně odbornou pomoc. V depresi se člověk právě pořád povaluje (vím o čem mluvím), do ničeho nemá chuť a pro všechno nepříjemné existuje spousta „rozumných“ důvodů proč to nedělat. Když se k tomu ještě přičte závislost (psychická i fyzická) na alkoholu, tak jediné co mi z toho vylézá je prostě a jednoduše lékař.

          0 0
          • Excel  

            HROBNÍK!

            0 0
          • Petr_67  

            Lacker: Jsem rád, že je tu někdo, kdo trochu chápe, jak mi je. K psychiatrovi chodím s depresemi už 9 let, beru 5 druhů léků, z toho většina sedativních. Mj. mám i velké úzkosti a soc. fobii (strach jít mezi lidi). Před dvěma lety jsem na to dostal plný inval.důchod. Teď se nacházím ve stavu, kda je mi relativně lépe a rád bych toho využil k tomu hubnutí. Jinak můj den opravdu není pestrý, po probuzení (12–14 hod) si dám ty dvě pivka, pak kolem 15 hod poobědvám a odpočívám do 21, dříve nejsem schopen se hýbat. Takže sedím u PC, TV, piju kávu, minerálky a 1–2 piva. Kolem 21–23 hod sedám na rotoped, jezdím hod. a čtvrt, to máme v horším případě po půlnoci konec. Pak vana, magnezium v šumáku a 1–2 piva. Kolem 1 (opět v tom horším případě, začnu -li později) dostanu hlad, dávám většinou housku se salámem a sýrem, to je mé druhé denní jídlo. Pak večerní dávka léků, počítač a kolem 2.30 jdu spát. Pro spaní potřebuji min. 12 hod, takže se probouzím kolem 14 hod. Atd, atd, furt dokola. Ještě k té léčbě závislosti na alkohol u psychiatra. Co myslíte, že zázračného s Vámi udělá? Řekne jen, že bych měl pivo omezit a tím to končí. Takže tudy cesta nevede :-( 

            0 0
            • Petr_67  

              PS: Na rotopedu jezdím max. obden, takže v netréningových dnech jen odpočívám.

              0 0
            • Svět videa  

              nechci tě nijak urážet, ale když si to takhle po sobě přečteš nebo se podíváš do zrcadla, připadáš si sám sobě normální?

              0 0
            • Maadaf  

              Vubec nevim, proc se v tomhle threadu bavime o nejakym spatnym jezdeni na rotopedu. Tvuj problem je evidentne jinde. Mimochodem, jak se do tohohle harmonogramu vejde v lete kolo?

              0 0
              • Petr_67  

                V létě, když jsem jezdil na kole, jsem to dělal jinak. Vyjel jsem tak po dvou-třech hodinách od probuzení, hned po dvou základních pivech. Oběd jsem tedy vynechal a najedl jsem se až po příjezdu, po pár pivech. Nesmím ale na trati nic jíst (ani tatranku, prostě nic) jinak mi je špatně a nemůžu obědvat. Mám tedy handicap, že nemůžu jezdit nějaké delší trasy, aby mě nepřepadl hlaďák.

                0 0
                • Maadaf  

                  Ja se vubec nedivim, ze mas totalne rozhozenej zaludek, to by mel pri tomhle silenym stravovacim rezimu kazdej. Bez za nejakym poradnym doktorem, ne tim sarlatanem, co se tvari, ze te leci, nebo tady na podzim budeme resit dalsich 20kg navic. Pomalu zacni s nejakym pohybem – ne ty z prominutim kravsky napady, jako ze pujdes behat, kdyz poradne nemuzes/nechces ani chodit. A nauc se pravidelne jist, tohle hladoveni vede k tomu, ze kdyz uz do sebe dokazes neco k snedku dostat, tak si to telo honem rychle ulozi do tuku, protoze vi, ze jen tak neco dalsicho neprijde a dela si tudiz zasobu. Mimochodem, kde bydlis? U nas na Vysocine uz roztal snih, jestli je to u tebe podobne, tak uz zadny vymluvy ze nemas boty na zimu a hybaj na nejakou prochazku, alespon na hodinu a pul.

                  0 0
            • Běžec  

              Vím, že to, co napíšu zřejmě nepadne na úrodnou půdu, ale přesto to zkusím:

              Chceš zhubnout, nicméně pokud nedojde ke změně v Tvém přístupu „celý den minimálně do 9 večer se válet a pít pivo, jíst jednou denně a maximálně(!) každý druhý den 75 minut jet na rotopedu a jíst jednou denně“ tak prostě nezhubneš. A jestli si myslíš, že tě z toho nějaký doktor zázračně dostane, tak ne, musíš sám chtít.

              Hlavní problém není Tvá obezita, ale naprostý nedostatek vůle něco se sebou dělat. Zkus se trochu sebrat, navleč na sebe oblečení, sedni na vlak do Ostravice a vyšlápni si na Lysou (to je jen příklad, obecně cokoli, co by Tě aspoň trochu bavilo…předpo­kládám, že nějakou práci si asi nehledáš, když jsi v invalidním důchodu?).

              Nicméně pokud Ti jde o to zhubnout a s ostatním (celkový přístup k životu) nemůžeš nic dělat (objektivně to není pravda a je to dost smutný, ale Ty to tak můžeš vidět), tak existuje operace, po které zhubneš – laparoskopická bandáž žaludku (ale není to levná záležitost, ale kdybys byl pojištěný např. u VZP tak by Ti to možná uhradili), ale opakuju, že to není řešení Tvých problémů.

              Doufám, že to nevyznělo necitlivě, je mi jasný, že máš vážný zdravotní problémy (hlavně, ale nejen psychický) ale je to začarovaný kruh, musíš si chtít pomoci sám – úplně fuk Ti to není, dokazuješ to tím, že sis sem napsal o radu a že jezdíš aspoň obden, dobrý začátek, ale to fakt ani zdaleka nestačí. Hlavu vzhůru!

               
              0 0
    • Volf  

      Celý jsem to přečetl a můj názor je takový. Lítáš od zdi ke zdi a docela se snažíš vymlouvat proč něco nejde. Na rotopedu si troufnu tvrdit NEZHUBNEŠ, protože je to časově hodně náročné a málo kdo vydrží na rotopedu sedět třeba 3 hodiny. Ber to naprosto logickou úvahou. Musíš nastolit stav, kdy výdej bude přeashovat příjem, ale rozzumně. Pokud se začteš do rad dietologů, tak většinou píšou, že optimální rychlost hubnutí s trvalým efektem je něco kolem půl kila týdně / možná je ale lepší se měřit v pase, než stát na váze /. Dál si myslím, že by jsi si měl zjistit, při jakém tepu spaluješ nejvíce tuků. Měl by jsi se pohybovat v aerobní zóně: http://www.chytrazena.cz/…ky-3172.html.  Čili když to shrnu, tak bych se na tvém míst vykašlal na rotoped, koupil si slušné boty  začal chodit. http://www.mladazena.cz/…s/detail.php?…. Rozhodně nezhubneš hned, ale ono se to podá. Je to ovšem stejný jako s odnaučeným kuřákem, nebo olkoholikem. I obézní člověk je do konce života předurčen ,, k abstinenci ,, v tvém případě se jedná o stravovací návyky a životní styl. Jo a to chození má ještě jednu velikou výhodu. Můžeš chodit v tom co máš a nebudeš utrácet za velký hardy na kolo, který po zhubnutí budeš vyhazovat. Jinak když jsem kdysi přestal kouřit, tak jsem nabral kolem 15 kilo a taky jsem je dostal dolů, taže vím to, že se dá přestat kouřit a že jde také zhubnout.

      0 0
      • Pavel  

        jj, já nabral 25 kg a to i bez přestání kouření (jsem nekuřák)… Sundal jsem 20 kg, bohužel loni jsem 10 kg opět nabral – zdravotní problémy s koleny, osobní problémy, pracovní problémy, stress (to je asi největší pohroma), nepravidelná strava… A myslel jsem si, že se hýbu, tak jsem „jedl“ (však to přece PAK vyjedu na kole)… No, nevyjel a ujely mi kila… Od počátku roku jsem sundal 6 kg (asi zhruba), ale hlavně to pozoruji na pupku, už jsem zase schopen se na lyžích zabalit do vajíčka…

        0 0
        • Volf  

          To je přesný. A řeknu ti, že čím jsi starší, tím je to horší. Já si pamatuji, že jako kluk jsem přes Vánoce nabral 4 kila a za dva týdny po Vánocích bez ničeho byly pryč. dneska bych je dával dolů dva měsíce.

          0 0
    • mastihuba  

      Tady v tom trejdu mi docela přijde trefný pořekadlo

      „Sytý hladovému nevěří“

      0 0
      • Blade  

        A kdo je kdo?:)

        0 0
        • Maadaf  

          :-)

          0 0
        • mastihuba  

          změna :) „Hubený tlustýmu nevěří“. Dybys měl 130kg tak si taky najdeš 100 výmluv na to že se ti prostě nechce. To vidim na sobě a to mám jenom 90. :)

          0 0
          • mastihuba  

            Pro Petra by byla ještě varianta pořídit si vinohrad s terasama v pořádnym kopcu. Tam se hejbat prostě musíš a ještě z toho máš užitek. :)

            0 0
            • Volf  

              No možná ano, ale podle toho co tady popisuje by opravdu měl vyhledat lékařskou pomoc, protože jestli je pravda to co píše / a není mu důvod nevěřit / jsou jeho problémy psychického rázu a sám se z toho s největší pravděpodobností nevyhrabe.

              0 0
              • Lacker  

                Přesně tak. A vším dalším co píše to jen potvrzuje.

                0 0
            • Pebe  

              když už tak chmelnici :-)

              0 0
            • Blade  

              S jeho přístupem by z toho měl za pár let Boubín :)

              0 0
            • hribik A1  

              to ano, a vlastnorucne vykopat sklipek, a navrch dat napis

              „kto chce slopat, musi kopat“

              :-)

              0 0
    • Petrando  

      Ahoj Petře. Napíšu Ti svůj příběh, protože si myslím, že skutečný příklad (a můžu to doložit) může být větší výzvou, než co jedna paní, nebo dietolog povídal.

      Je mi 38. Moje startovní váha před rokem byla 144,5 kg. Posledních cca 12 let předtím, jsem žil celkem nezdravě, většinou ve vedoucích funkcích, porady, stres, jízda autem, pořád u PC, žádny pohyb, první jídlo cca kolem 14 hodiny, poslední těsně před spaním. Někdy před 3 roky jsem byl na banálním vyšetření jehož součástí bylo i zvážení. Myslel jsem si, že mám něco přes 100, ale že vážím v té době nechutných 127kg mě dokonale otrávilo a naštvalo. Myslel jsem si, že to je konec, že mě už nic horšího potkat nemůže a navíc jsem si naivně myslel, že horší to už být nemůže …Jako pštros jsem strčil hlavu do písku a od té doby se přestal hlídat úplně v naivní představě, že se to nějak upraví samo a navíc se to nebude zhoršovat. Omyl, vždycky to může být horší. 

      Ty to určitě znáš a někteří mi tady snad dají za pravdu jaký to je pocit, když jde člověk do obchodu, že si na sebe něco koupí a většinou vybíráš ne to co se Ti líbí, ale do čeho tak nějak vlezeš. V duchu jsem nadával na výrobce košil a triček, že je dělají tak krátké – že pod nimi neschovám svůj pupek … přemýšlel jsem, kde koupit bundu na zimu … byl jsem naštvaný na prodavačky jak se na mě za mými zády šklebí a na zrcadla v kabinkách, kde snad dávají zvětšovací skla … no porod … 

      Jak je člověk tlustý a neohebný, zároveň s tímto stavem je neskutečně zdechlý. Není to o tom, že by chtěl být zdechlý, ale je fakt těžké něco dělat, či vyvíjet nárazovou aktivitu. Toto asi místní chrti a ti, kteří jsou mladí, nebo si neprošli nějakou odtučňovací kůrou nikdy nepochopí, nebo neuvěří.

      Když jsem byl mladý a štíhlý a „krásný“ J tak jsem na inzeráty o zázračných dietách, zázračných posilovacích strojích, kdy člověk nemusí nic dělat a špeky odcházejí dobrovolně k sou­sedům a podobné lákadla a podobně, koukal s ironickým úsměvem a nechápal ty naivky, kteří tomu věří … Pak jsem na to začal koukat sám a jednoho dne jsem si vzpomněl sám na sebe jak jsem na to kdysi pohlížel a zastyděl se. Nicméně, byl jsem nechutně tlustý a někdo, nebo něco mi nabízelo snad účinnou pomoc. Ale jsem realista a vím, že nadváhou trpí obrovská hromada lidí a kdyby někdo vynalezl něco, čím se dá lehce a jednoduše a 100% zhubnout, dostane Nobelovu cenu. Takže byl jsem naštvaný, tlustý a nešťastný. 

      Ale člověk se s tím naučí žít, hlavně nenakyne ze dne na den, ale pak přijde doba, u někoho dřív, u někoho později, kdy jsem dostal několik asi „osudových“ impulzů, kdy jsem na sebe začal pohlížet trošku jinak. Samo, že ty impulsy chodí pořád, ale musí být člověk naladěný je vyslyšet a chtít. Hlavně v hlavě musí chtít.

      Musím říct, že určitě prvním impulsem byla moje maminka. Co ta se do mě nahučela, ale znáte to … jako když hrách na stěnu, ale štvalo mě to L

      Pak jsem potkal někde v obchodě fakt pěknou kost. Mladá, tak 25, blondýnka s krásnýma očima. V každém chlapovi je kus toho vilného prasete a i když nejsem ten typ donchuána a ani jsem nezačal hubnout, že bych proháněl baby po náměstí, přece jsem se na ní se zalíbením podíval. Ona se podívala na mě a v jejích očích jsem viděl, jak zvrací … To mi moc na sebevědomí nepřidalo…Pak jsem někde potkal staršího doktora, praktika a dobrého chlapa, který mi mimo jiné řek, že dieta je prošle hlavně s vůlí. Člověk, co začne držet dietu, musí změnit skoro celý život. Zpočátku se to může zdát kruté, ale pak to začneš sám chtít a žiješ podle toho a s myšlenkou, že s radostí uděláš 10 kroků navíc abys jich mohl udělat 10 navíc zpět. Nechápal jsem ho, ale teď vím, že to je pravda. Navíc řek, že když drží člověk dietu, nesmí počítat čas, musí si dát jasný a nezpochybnitelný cíl – třeba že bude na konci „obrození“ vážit třeba jako já 90kg – je blbost říkat že chci zhubnout 10kg a neustále si posouvat start dle potřeby, ale hlavně, že nesmí počítat, že první měsíc něco zhubne. První měsíc jde pryč voda a tělo i při zmenšeném příjmu žije z toho co si člověk nashromáždí do tukových zásob, takže reálné hubnutí je az po 6 týdnech. Proto tolik lidí drží neustálé diety, že nevydrží déle než cca 3–4 týdny a pak rezignují a nastupuje ten jojo efekt. 

      No a pak jsem teda zašel k dietoložce ve víře, že mi dá něco zázračného abych zhubnul. Nedala mi nic, defacto mi řekla, že vše najdu na internetu, na idnes.cz, rubrika zdraví a s tím mě propustila. Naštvala mě, ale zatnul jsem zuby a začal na sobě makat v naději že musím sakra za dva měsíce sundat aspoň 10 kg. Poprvé jsem vlezl na váhu po 8 týdnech a nevěřil jsem vlastním očím. Sundal jsem 21 kg. Cítil jsem se jako king a dal si cíl na 90kg. Tedy že bych sundal 55kg. Málokdo mi věřil, ale v pátek jsem vlezl na váhu a bylo to tam J

      Předtím jsem kupoval oblečení velikosti XXXL a podobně, teď je mi v pohodě velikost L a už se na mě i oči pěkných holek usmívají … J Stojí to za to, běž do toho, přeji Ti pevnou vůli. Pokud budeš chtít něco soukromě, napiš mi na petr.zavadil@gmail.com Ahoj.

      0 0
      • Pavel  

        Potvrzuješ to, co si myslím. Je to hlavně v hlavě. Před tebou jsem sice jen troškař se svými –20 kg, ale i tak si myslím, že můžu říct, jaký je to báječný pocit koupit si o dvě (!) čísla menší kalhoty (ty větší jsem už skoro nedopl) a ony jsou stále ještě volné.

        Začínal jsem na cca 92 kg (při výšce 170 už celkem prda). Do schodů jsem funěl jak lokomotiva, zavazování bot bylo pro mne hlubokomořský ponor. Ale hlavním impulsem bylo to, když mne moje (dnes už teda ex) manželka při sexu na konička řekla, že se na mne už nevleze. Pak jsem dostal nějakou střevní chřipku, kdy jsem týden nejedl skoro nic a tím se to nastartovalo…

        Takže prvotní impulsem může být cokoliv, v našem případě to teda byly ženský ;-)

        0 0
        • Blade  

          Nj, jenže to by musel najít stejnou puritánku, jako je on sám: „..ale nesměla by chtít ten sex. Tohle já neprovozuju.. ..sexu se vyhýbám jako čert kříži..“ ;-)

          0 0
      • Svět videa  

        jsi borec kamaráde, gratulace, vím o čem to je, možná jsem to už psal někde výše, ale já „jen“ ze 145 na 95…

        …ale s místním tazatelem Petrem je to marný, dostal tu už několik destítek dobrých rad a má jen plno výmluv proč nejde to nebo ono, jeho hlavní problém je hlava, ne břicho…

        0 0
    • RomanH  

      Podivej, kdyz pominu pentanque ci sipky, mas v podstate dve moznosti :

      1. Zachovat si svuj jidelnicek, ale travit denne cca 12 hodin na kole pomalou jizdou
      2. Upravit jidelnicek a pridat pohyb

      Je mi 34 let, merim 178cm a ted vazim 82kg. Netrpim primo obezitou, ale 7kg bych dolu ztratit chtel. Jeste pred cca 6-ti lety jsem mival pravidelne pres leto 73–75kg, pres zimu kolem 78. Pred cca 4-mi roky se to zmenilo, prestehoval jsem se na vesnici, zacal jsem do toho stavet, na kole jsem najezdil misto 5–6ti tisic jen 3tkm. Do toho se pridalo cca 10 piv tydne, vetsinou (1–2) pres pracovni tyden, zbytek o vikendu, no a v zime par panacku slivovice. V loni jsme se konecne prestohovali, rikal jsem si, ze to hrave zhubnu tim, ze zacnu vice jezdit. Nechtel jsem se omezovat v jidle, jim cca 4–5× denne, ale vsechno – od vylozene lehkych jidel typu losos, salaty, po tezka (pecenej bucek, uzeny) – proste vsehochut, ktera mi chutna a ktere se nechci vzdat. Na druhou stranu vubec nesladim napoje, nepiju stavy, protoze mi sladke piti nechutna. V loni jsem najel 5tkm, podstatne jsem se i vice hejbal (prakticky neni dne, kdy bych nesel pesky na prochazku s detmi, ci nevyjel na kole nebo na lyzich), ale vaha byla pres leto 80 kg. Jedl jsem to, co drive, ale pohybem jsem nezhubnul. Teprv ted mi dochazi, ze jen pohybem to nezmenim, telo spaluje jinak, nez tomu bylo pred 6ti lety.

      Na druhou stranu, kdyz jsem byl 2× na 6 tydnu v Asii, tak jsem za tech 6 tydnu dal dolu cca 8 kg. To me prekvapilo, protoze jsem se tam vylozene prejidal (a nebylo to zrovna nejzdravejsi – hodne toho bylo smazeneho). Jenze jsem se na kole hejbal cca 12 hodin denne ve vysokych horach (v druhem pripade cca 8 hodin s batohem na zadech).

      Shrnuti – jsi nezamestnanej, sbal si batoh a vypadni do hor, nebo si uprav jidelnicek tady. To sportovani ber jen jako tresnicku na dortu.

      No a nebo ten petanque ;-)

      0 0
      • RomanH  

        A jsete neco, z tech 8mi ztracenych kg jsem 3 nabral okamzite zpet, ale tech 5 jsem nabiral asi rok a pul

        0 0
    • Petr_67  

      Petrando: Díky za rozsáhlé povídání, se spoustou věcí s Tebou souhlasím. Jen u mně nefunguje motivace typu ženy, těch se bojím a po celoživotních traumatech se selháním mám ze sexu přímo hrůzu. Rozhodně bych se na žádnou ženskou zálibně nepodíval, jako Ty, to bych se hanbou propadl. Ale líbila se mi pasáž o kalhotech, mám přesně ty samé problémy, i s tím zvětšovacím sklem v kabinkách :-). Sehnal jsem u Vietnamců manšestráky velikosti snad 5 XL, bundu nemám, proto jsem v zimě nevycházel. Moje motivace zhubnout je hlavně zdravotní, bolí mě záda, kolena, neohnu se při obouvání bot, není daleko doba, kdy si je nezavážu. Moje mamka je ze mně nešťastná, taky do mně pořád hučí, abych začal něco dělat. Petrando správně píše, že čím je člověk tlustší, tím se mu hůř všechno dělá, má málo energie a elánu, hledá výmluvy. Já mám cíl zhubnout 25 kg, na těch 100, abych si mohl koupit hadry a mohl normálně jezdit na kole. Při té váze, co mám, je ježdění na kole venku neskutečná dřina, nevyjedu žádný kopeček, hrůza :-(

      Nicméně v rotopedu pokračuji, včera jsem dal 80 min, 28 km, 1005 kcal, zatím můj nejlepší výkon. Večer jsem si dal jenom jogurt a hle: 0,8 kg dole :-) Mám ještě pár technických otázek okolo ježdění na rotopedu, ale na to si nechám zvláštní příspěvek. 

      0 0
      • Pavel  

        No vidíš! A otrávil jsi se tím jogurtem? Neotrávil… ;-))

        Kolik jsi dal ale škopků? :-)

        0 0
      • Petrando  

        Ok, co si treba rict, ze tve telo se ve druhe polovine tveho zivota k tobe bude chovat tak, jak ses ty choval k nemu. Je to motivacni? Ja jsme mel kdysi taky problem. Pichalo me v zadech, kotnik na noze atd., ale rikal jsem si no coz, stari je tady a nevidel jsem v tom tragedii. Jak jsem zacal neco delat zmizelo to a ted me opravdu mrzi, ze jsem ze sebou nezacal delat neco driv. O kolik perfektnich zazitku jsem prisel. Je tady spousta lidi, kteri Ti chcou pomoci, je jiste mezi nima spousta, kteri nikdy nepochopi jak na tom je nekdo, kdo ma nejaky problem, ale 90% jejich rad je pravdivych.

        Rozhodne: Slapej na rotopedu hned jak vstanes, na lacno. Minimalne 20 (to se telo zahriva) maximalne 50 minut. Co slapes vic, jde uz do svalu. Snaz se jist male ale caste porce. Idealni prisun ve svacinkach by nemel presahnout 400kJ. Tady mas prehled potravin na zacatek co ma cca 400kJ: http://data.idnes.cz/…fika_eh.html a Tvuj denni prijem kJ pokud chces zhubnout by mel byt cca 5–6000kJ. Radeji se snaz blizit te spodni hranici. Jen pro info: Jedno 12st. pivo ma 720kJ, jedno 10st pivo ma 670kJ. A prijde mi skoda se drit na rotopedu a pak to prolit hrdlem. Doporucoval bych ti si psat poctive i se vsema spatnyma potra­vinama a napojema co vsechno jsi za den snedl. Ja jsem si to delal, mam svuj jidelnicek podle ktereho jsem se ridil a ono to jde. Nikdo ti tu nezakazuje pit pivo, ale tvuj vydej by mel byt vetsi nez prijem. To je prece logicke, takze kdyz vydas 1000kJ a pak vypijes za 4000kJ nemuzes cekat ze budes shazovat. Jak rikam, je to hlavne v hlave a Tvuj zivot nekonci ted, ale muzes ho prozit krasne a byt fit, nebo tlusty, smutny a nestastny a nemocny.  

        0 0
      • Svět videa  

        jogurt + pivo, to se ti asi zrychlil i krok… to se nedivím, že jsi tak rychle zhubl :D

        0 0
        • hribik A1  

          no pokial su konzumovane zaroven, tak to bezpochyby :-D

          0 0
        • fousek  

          to neni spatna hubnouci terapie, jeste kdyby WC bylo treba 500m vzdalene tak je to parada

          0 0
          • JSt  

            by se pos*al po ceste. nevim, co je na tom parada :-))

            0 0
    • Daf  

      Trochu jsi mi pripomnel meho kamarada. Driv byval dobry sportovec a hubeny jako ja. Az do te doby nez nasel zalibeni v tom zlatave lahodnem moku :) 5–7 kousku denne je tak jeho prumer. Samozrejme sel s vahou nahoru. Nejdriv mu to prislo fajn jak je z nej chlapak. Jenze kdyz ted pri vysce cca. 170 vazi 90kg tak uz se tak nesmeje. Vyjit schody, nebo zavazat si tkanicku je problem. Diety zkousel, ale kazdy vecer koncil v hospode s obvyklou davkou piv. Nezhubl, i kdyz hubnul pod lekarskym dozorem. Naopak porad nabiral. Ted po letech mi to pripapada ze to vzdal. Je to smutny kdyz nejlepsi kamarad takhle dopadne.

      Asi uz je ti jasny proc to pisu. Pokud vyrazne neomezis pivo nikdy nezhubnes. Nejde jen o kalorie co v nem jsou, ale hlavne o alkohol, ktery obsahuje. Ten totalne zazdi veskere snazeni, nebot prave ten je prvni na rade ktery se bude telo snazit odbourat. Do te doby na spalovani tuku vubec nedojde. Pokud ho takhle prubezne doplnujes cely den, tak se nediv ze vubec nehubnes.

      0 0
    • Petr_67  

      Tak jsem tu po nějaké době s hlášením :-) Výsledky nejsou moc valné, za celou dobu, co trénuji, tj. od začátku roku, jsem shodil pouhých 1,6 kg :-( Utěšuji se, že aspoň nepřibírám, ale přesto jsem výsledkem zklamán. Odjezdil jsem 19 tréninků na rotopedu, vždy přes hodinu a jeden včera venku. A o tom bych chtěl hlavně napsat.

      Byla to první jízda venku letos, bylo kolem 12 stupňů, ale šílený protivítr. Byl jsem oblečen poměrně lehce (Moira Mono a zateplený dres). Díky větru jsem místy mrznul, ale s tím nic nenadělám, do jiných hader se nevejdu. Co mně na jízdě jako takové zarazilo, byla tepová frekvence. Ta byla výrazně vyšší než na rotopedu, po rovině běžně kolem 150, při sebemenším kopečku až 165 tepů/min. Mám určené rozmezí tepů 124–141, kde bych se měl pohybovat a na rotopedu to jde celkem snadno udržet. Ale na kole ne! Z přes 2 hod. trvajícího tréningu jsem byl v zoně jen asi 10 min, jinak všechno nad! Jet v zoně se mi nepodařilo ani sebevíce pomalou jízdou, kolem 7 km/hod! (Do mírného kopečka). Jak tomu mám rozumět? Byl celý trénink nanic, protože jsem celou dobu spaloval cukry? Ale ono to na kole míň nejde! Jsem tedy odsouzen už jen k ježdění na rotopedu, protože venku na kole je zátěž neúměrná? Budu rád, když mi k tomuto problému napíšete, jsem z toho celkem zmaten.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Potřebuješ se hýbat, ne trénovat. Z tohoto hlediska měla tato jízda konečně nějaký význam, protože trvala 2 hodiny. Jestli jsi to přežil, tak ty tepy neřeš a jezdi tak i nadále. Tepy půjdou pomalu níž a budeš moci délku projížďky prodloužit. Než budeš moci jezdit déle v kuse, jeď třeba hoďku, na chvíli si odpočiň a jeď další. Tím i omezíš moznost hlaďáku. Do kapsy strč suchý rohlík a o pauze se s ním poděl třeba s ptáčky. Času máš dost a tímto způsobem budeš moci jezdit výrázně déle.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Tím nechci říct, že ten rotoped byl na nic, ale sám můžeš porovnat, že se to s jízdou venku srovnat nedá. Napoprvé jsi dal přes 2 hodiny, což je skvělé, to bys na rotopedu nedal. A že jsi shodil jen 1,6 kg za celou dobu? Rychlost hubnutí neřeš, důležité je, že to jde dolů a abys ten trend hubnutí udržel. Takže dodržovat pravidelnost vyjížděk (zpočátku aspoň 4 x v týdnu) a až si zvykneš, začít prodlužovat dobu.

          0 0
          • Svět videa  

            já bych neřekl, že je to zase až tak moc skvělé jak píšeš… dvě hodiny se venku klepat zimou v jeho zdravotním stavu…

            0 0
      • Petrando  

        Vykasli se na veskere merice a zony tepove frekvence. To te akorat zbytecne znervoznuje. Uvedom si konecne, ze nejsi jediny clovek na svete s nadvahou a vsichni ostatni to dokazali hlavne diky pohybu, takze Tvuj energeticky vydej musi byt vyssi nez prijem. Prijem potravin (vcetne toho piva) se snaz dostat denne pod 6.000 KJ a denne se pohybuj alespon pul hodky a do mesice MUSIS sundat minimalne 10kg.

        0 0
      • H1J4CK3R  

        Mno příště zkus jet po větru nebo lesem, tam tolik nefouká :). Co se týče teploty, můj názor je ten že fajn, termoregulační energetický výdej je, ale nemá cenu mrznout. Když to do kopce fakt nejde, no tak sesedni a chvíli veď, časem natrénuješ. Rotoped (kor ty skladný magnetický) a reálná jízda jsou docela rozdílné věci.

        Co se týče postavy, přestaň pít pivo. Biochemii neose*eš, pokud je příjem větší než výdej, přibíráš. Pětipívo denně je katastrofa. Důležitý je jíst pravidelně, když se ti zvedá kufr z normálních jídel, kup si tekutou výživu od Nutrendu nebo podobně. K tomu si vezmi nějaký proteinový koncentrát, aby se ti nezpomalil metabolismus. Omez tuky, nemaž máslem, nejez přesmažená jídla. Poměr sacharidů, bílkovim a tuků je zhruba 5:3:1,5 v tré­ninkové dny (pro tebe skoro všechny). Většinu sacharidů sníst ráno a odpoledne, večer spíše bílkoviny. Na netu si najdi nutriční tabulky.

        Co se týče doplňků, pokud chceš nějaký suplement, vezmi L-carnitin (ale jen v tréninkové dny) a koncentrát zeleného čaje.

        Tolik můj skromný názor.

        0 0
      • Balvan  

        za 3 mesice 19 treninku? tak to se ani nedivim ze nehubnes, ja mam od zacatku roku 54 treninku na elipticalu a 10 projizdek na kole a to chodim do prace, budes muset pridat.

        jinak ja mam taky sileny tepy na kole, 110 jenom kdyz na nej sedam, kazdej kopecek jedu pres 160, pri extremu i pres 180, pod 130 se dostanu akorat s dlouhyho kopce:)

        0 0
        • Petr_67  

          To je zajímavé, že máme na kole ty tepy tak vysoké. U mně jsem si říkal, že je to malou trénovaností, ale Ty? Myslíš, že časem budou ty tepy klesat? Protože to je mimo jakákoliv doporučení k hubnutí, protože mít neustále 150–165 tepů to je přece moc ne? Nelze to ovlivnit, už tak jsem jel jako šnek, průměr kolem 14km/hod. Tak nevím, jestli je to vůbec zdravé vůči srdci :-( Ale je pravda, že je drastický rozdíl mezi rotopedem a jízdou venku. Teprve teď jsem poznal, jak jsem se vlastně flákal. I když ty vysoké tepy mě znepokojují..

          0 0
          • Balvan  

            Tak casem az mozna budes mit lepsi fyzicku tak to mozna troch klesne, ale zase budes jezdit rychlejs, holt mame smulu a jsme asi vysokotepci, nedelej z ty tepovky zase dogma, tady je to hezky popsany, ze nizky tepy nejsou vsechno

            0 0
          • mikis7  

            Ak máš vážne obavu, zájdi na vyšetrenie so srdcom k internistovi, minimálne EKG.

            Vyšší tep je vcelku normálny pre takú prvú jazdu, ale po pár jazdách by sa to malo upraviť, telo si zvyká celkom rýchlo, keď je aspoň zhruba zdravé. Skús potom napísať aký tep si mal pri nejakej 10. jazde a či ti to išlo rýchlejšie ako tých 14 km/h.

            0 0
      • MARIN  

        Uz delsi dobu se tesim na dalsi dily tohoto sitcomu.

        19 treninku za 3mesice=89 dni to mi vychazi temer neuveritelne cislo – na rotopedu jsi v prumeru jezdil jednou za cca 4,7dne tak to ti gratuluji schodit pri tehle frekvenci pohybu 1,6kg je nadlidsky ukol.

        0 0
        • Petr_67  

          Je v tom bohužel 14 denní výpadek v Únoru, kdy mě chytla záda a nemohl jsem se hýbat. Takže skutečná frekvence tréninků byla častější, např. v Březnu mi to vyšlo trénink co 3 den. 

          0 0
          • MARIN  

            coz je pri tvem vytizeni opravdu obdivuhodny vykon :)

            kdyz se nechce tak to nejde

            0 0
            • Petr_67  

              Marine, křivdíš mi, když říkáš, že se mi nechce. Jezdil jsem tak často, jak to jen má kondička dovolovala, potřeboval jsem opravdu 2 dny přestávku po cvičení, na regeneraci. Vzhledem k mé váze a taky zdravotním problémům jsem byl rád za každý trénink, na který jsem se přinutil. Teď na kole venku to snad bude lepší, rozhodně mě to baví víc, než na rotopedu, rád bych jezdil co druhý den, ale nevím, jak zvládnu tu obrovskou únavu, která se mě drží nejméně ty dva dny po cvičení. 

              0 0
              • Medunka  

                pokud potřebuješ dva dny na regeneraci, tak je něco špatně, a to pravděpodobně systém trénování a jeho intezita – vysoké tepy. Je lepší ze začátku „trpět“ pomalou jízdou, než se takto zničit.

                Zkus se domluvit s nějakým trenérem, který ti udělá plán včetně tepového rozmezí kde jezdit

                0 0
                • JSt  

                  vy ty tepy furt nejak precenujete. za hodinu se imho nemuze ani tlustej netrenovanej clovek odparat na dva dny. kor kdyz si petr stezoval, ze se mu zdala intenzita jizdy na rotopedu mala. tzn. rozhodne nejel zadnou hranu (ostatne na to by ani nemel moral :-)) ). problem bych hledal uplne nekde jinde ;-).

                  0 0
                • Petr_67  

                  Medunko, koupil jsem si Polar a jezdím podle něj. Stanovil jsem si zonu 124–141 tepů, kterou považuji za aerobní (vypočítal mi to Pulsmetr na základě vložených údajů). Je to určitě nepřesné, ale beru to jako alespoň nějaké vodítko, jak trénovat. Už jsem psal, že na rotopedu není celkem problém se do tohoto rozmezí vejít, lze si regulovat zátěž. Přestože moje TF při jízdě na rotopedu málokdy překročila 150, spíš jsem se snažil co největší počet minut z tréninku udržet v pásmu. Přesto únava byla poměrně značná, ale co čekat od 125 kg člověka, který se dva roky téměř nehýbal? Takže jsem to považoval za normální. No a trénink venku na kole mě dorazil, měl jsem průměrnou rychlost 14 km/hod, vzdálenost 30 km, délka něco přes 2 hod. Uznej, že pomaleji už to snad ani nejde, přesto jsem byl úplně vyřízený, dokonce poslední km k domovu jsem už musel tlačit. Takže vysoké tepy na kole ano, ale jak tomu zamezit? Měl jsem pořád okolo 150–165 tepů celou jízdu, ať jsem jel pomalu, jak jsem chtěl. Možná bude více směrodatné, jak to bude vypadat tak po 10 trénincích, až se organismus na tuto zátěž zadaptuje.   

                  0 0
                  • Medunka  

                    124–141 tepů pro tebe jako netrénovaného jedince může být moc, tělo to může brát klidně jako „závod“. Takže bych se nebála jezdit nižší  intezitu, třeba kolem 100vky – teda rychlost to není nic moc, takové padací, ale tělo si musí zvyknout na zátěž postupně.

                    Co se týká jízdy venku, musel by jsi jezdit po rovině. Třeba nějaký úsek kolem řeky, pokud je tam nějaká zpevněná cyklostezka (třeba asfaltová) a po ní se pomalu projíždět. Je to bolestivý a krutý, ale je to cesta

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Hodně záleží jak má posunuté tepy. Znám případy s vyšší vahou, kde na 100 tepech jezdit opravdu nemonou, protože když zastaví a bude u kola jen stát, tak bude tepat více než 100.

                      Tím neříkám, že je pro něj 124–141 málo nebo moc, může to být obojí.

                      0 0
                      • destr  

                        Tak to já sem třeba na poslednim běžeckym závodě měl průměrnej tep 187 a cítil sem se docela dobře :-D

                        0 0
                      • Petr_67  

                        Přesně tak, už když na kolo nasednu, mám kolem 100–110 tepů, jakmile se rozjedu, okamžitě jsem v pásmu a po pár minutách už nad, kolem 150 :-( Rychlost pomalejší než pomalá.

                        0 0
                    • krokus  

                      Ja mam 100, jeste nez na kolo nasednu:-) Jsem prumerne trenovany, ale holt vysokotepec.

                      0 0
              • MARIN  

                Krivdim ti?

                Omezil jsi za ty 3 mesice pivo? NE

                Zkusil jsi najit lepsi/ho doktotory/a? asi taky NE

                Cahpes ze pohyb jednou za 3 dny cca 1hodinu jeste na rotopedu je malo? NE

                Pokusil jsi se alespon parkrat nebo jednou zkusit misto toho rotopedu chuzi delsi jak 2hod? taky urcite NE

                 

                Ja nechapu v cem ti krivdim

                Regenerace 2 dny po 1hod rotopedu? V tvem pripade se to rovna valeni se u TV nebo PC a konzumace piva TOHLE NENI REGENERACE

                Pokud je pravda to stou hroznou unavou po 1hod rotopedu je to spis dalsi z duvodu co nejdrive navstivit nejakeho odbornika a ne se tady litovat.

                A ktomu odbornikovi nejlepe zajit pesky :)

                0 0
                • hribik A1  

                  ad posledna veta:

                  vypravaju sa dvaja dedovia o svojich zdravotnych problemoch, a ten jeden tak hovori:

                  „s tymi doktormi je to strasne. kazdy mi predpisuje cosi ine. jeden mi predpisal ze mam chodit vela pesi, a druhy mi predpisal kupele. tak co mam teda robit?“

                  „chodit pesi do kupelov“

                  0 0
          • Svět videa  

            když jsi udělal takové prokroky ve frekvenci tréninků, tak se nám ještě pochlub jak jsi na to s pivem, taky každý třetí den?

            0 0
            • Petr_67  

              Pivo bohužel denně 4–5 ks. Zatím nelze jít níž, tak to příjměme jako fakt, jako neoddělitelnou složku mého života, kalkuluji s tím v denní spotřebě kalorií, o to méně se snažím jíst, abych se vešel do nějakého rozumného limitu. Tak malé dávky nevidím jako alkoholismus, ale jako léčebný režim, ohromně to prospívá mému žaludku a pomáhá mi žít. Nechci vzdát celou snahu o hubnutí a sportování jen proto, že nelze být bez piva. Smířil jsem se s tím, že budu muset vynaložit o to víc energie a hubnutí bude pomalejší, ale rezignovat nechci. Spíš se děsím léta, tehdy moje denní spotřeba piva dosahuje běžně 8 ks/den, zvláště po aktivitě, jako je jízda na kole. K tomu bych se nechtěl dopracovat, takže stále zuby nehty držím své minimum spotřeby piva, i když to občas chce hodně odříkání.

              0 0
              • Maadaf  

                Pokud bude pivo neoddelitelnou soucasti tveho zivota, pak nadvaha bude taky. To jde ruku v ruce, tim spis v kombinaci s hodne malou cetnosti treninku. To prijmi jako fakt.

                0 0
              • Zerocool  

                nezlob se na mě, ale ty jsi fakt péro.

                0 0
              • hribik A1  

                a pokial na zaludok potrebujes 4–5, tak by sa v lete po jazdeni tie zvysne nedali substituovat mineralkou?

                0 0
                • Petr_67  

                  Budu se o to snažit, seč mi budou síly stačit :-) Chce to ale změnit celkovou strukturu mého dne, tj. nejet na kole jen s vidinou hospodské zahrádky a orosené desítky, jak jsem to dělal dosud. Prostě celkově změnit přístup k životu. Držte mi palce :-)

                  0 0
              • Krys  

                Čo sa stane, keď v priebehu dňa nevypiješ ani jedno pivo?

                0 0
                • Zerocool  

                  nebude jíst a umře:)

                  0 0
                • Petr_67  

                  Dobrá otázka, ale takový den nepamatuji, snad s výjimkou, když jsem byl 3 týdny v nemocnici. Co jsem dělal? Převedl jsem se na sladké, jakkoliv ho běžně nemusím. Jedl jsem bonbony, čokoládu, prostě věci, o které normálně ani nezavadím.

                  0 0
                  • JSt  

                    kolikrat denne jsi jedl ty veci, o ktere normalne nezavadis?

                    0 0
                    • Petr_67  

                      Prakticky neustále, hlavně ty bonbony. Je fakt, že k normálnímu jídlu jsem se musel nutit, ale přežil jsem to.

                      0 0
                      • JSt  

                        tak proc tu pises, ze nejsi schopen pozrit ani nic malyho, kdyzs ted napsal, zes prozral (sorry za ten vyraz) prakticky cely den. jinak predpokladam, ze v nemalu jsi taky musel dodrzovat nejaky rezim a nebabnonal jsi do dvou do rana a nehnipal do pravyho poledne, ze? ty proste jen potrebujes malej dvur a dlouhej bic. v tom je celej problem. nicmene k tomu jsme dosli hned na zacatku tohoto vlakna ;-). popros maminku, at si na tebe trosku doslapne ;-).

                        0 0
                        • Petr_67  

                          Jde o chuť k jídlu, kterou mi pivo navozuje. Bez něj si žádné jídlo nevychutnám. Nicméně nechtěl jsem do toho zatahovat zase to pivo, chtěl jsem se bavit o sportování a tepech :-(

                          0 0
                          • Blade  

                            Ty si jídlo nemusíš a nemůžeš vychutnávat, ty musíš držet dietu a všechny ostatní principy správné výživy :) Teď jsi se prozradil, jak to je:) V nemocnici bez piva jsi to přežil, prostě ses jíst donutil, doma na tebe nikdo nedošlápne, jako v nemocnici, tak se prostě nedonutíš do sebe něco dostat, místo toho chlastáš pivo a vymýšlíš stupidní obhajoby :)

                            0 0
                          • Eva  

                            Hele,jidlo neni od toho aby se vychutnavalo.Znam par lidi,kteri asi nemaji chut,proste jim nic nechutna a tim padem hodne malo ji,jen kdyz maji opravdu hlad,a videl bys jak jsou hubeni a pritom aktivni jedinci.Je pravda ze tato nechut se casteji vyskytuje v detstvi a vekem vymizi,ale nekteri rikaji ze se k te chuti „prozrali“.

                            A co ti navozovalo chut na sladke kdyz ne pivo?Ja si pripadam jak u blbejch na dvorecku :-),sorry za ten vyraz,tak se to rika.Ty si tak odporujes !!!.Circulus vitiosus,mas v hlave bludny kruh a neumis z nej vystoupit.

                            Ty do toho nechces zatahovat pivo a jidlo,ale to je dulezitejsi nez pohyb a tepy,bez toho nezhubnes,ja vim o cem mluvim,mam sklony k nabirani,proste endomorfni somatotyp,a jak se musim hlidat v jidle,tedy prijmu kalorii,v tvem pripade pivo.A ja opravdu sportuju hooooodne.

                             
                            0 0
                            • Petr_67  

                              Sladkým jsem substituoval právě to pivo.

                              0 0
                              • Eva  

                                Ahaaaa,on bude problem jinde,ty vubec nechapes vyznam otazky.Jeste jednou,CO TI NAVOZOVALO CHUT NA SLADKE?Sladke je jidlo,tobe na jidlo navozuje chut jen pivo.

                                No nic,je to ztrata casu ti radit,vic nez k pobaveni mi to uz prijde k placi.

                                0 0
                                • Petr_67  

                                  Já jsem psal, že se o pivu už nechci bavit. Důvod, proč jsem znovu vytáhl tuto diskuzi bylo nastávající jaro a můj první trénink venku.

                                  Co mi dělalo chuť na sladké? Nic, sladké byla náhražka za pivo. Jednoduché, ne?

                                  0 0
                                  • Excel  

                                    ŘÍKAL JSI, ŽE BEZ PIVA NIC NESNÍŠ, A ŽE SE POZVRACÍŠ NEBO CO, NECHCI UŽ TO ZNOVA ČÍST, TO SE NEDÁ… A NAJEDNOU V NEMOCNICI JSI PIVO NAHRADIL SLADKÝM..A TO ŠLO, JÍST SLADKÝ (TEDY JÍDLO) BEZ PIVA…JEN DALŠÍ BERLE, SÁM SE V TOM MOTÁŠ, MELEŠ HOVNA. BEJT TEBOU TAK TO TU ZAMKNU

                                    0 0
                                    • Petr_67  

                                      Cucat bonbony nepovažuji za jídlo. Tehdy to byla kritická situace a tělo se muselo s náhlým nedostatkem alkoholu vypořádat. Jakmile jsem se vrátil do normálu, začal zase konzumovat pivo, začlo mi lépe chutnat a sladkého jsem se ani nedotkl.

                                      0 0
                                      • Běžec  

                                        Hlavně že „U mně není problém alkohol, ale počet přijatých kalorií z těch piv.“ viz Beeda 17.2…

                                        0 0
                                        • Petr_67  

                                          Malý problém to je, to jsem uznal. Ale pořád to není jak když se někdo válí pod mostem a zvrací na ulici.. Toho jem dalek.

                                          0 0
                            • Běžec  

                              „jidlo neni od toho aby se vychutnavalo“ No tak samozřejmě to zdaleka není hlavní účel, ale když už se jíst musí, tak proč si to nevychutnávat? :-)

                              0 0
                              • Eva  

                                No v pripade ze bych vypadala jako ty tak bych si ho klidne bez vycitek vychutnavala :-).Kliiid,to ze mne mluvi jen zavist :-).Tim nechci rict ze jim jidlo ktere mi nechutna,jen to ze jidla ktere mi moooc chutna bych asi snedla vic,a tomu se snazim branit :-).

                                 
                                0 0
                  • Krys  

                    Tak to chce Kukuričník.

                    0 0
              • Blade  

                Jak pohádky ovčí babičky :-D

                0 0
              • Svět videa  

                je vidět, že Petr dobře pochopil starou lidovou moudrost, že hlad je jen převlečená žízeň

                0 0
    • art1  

      zhubnout ? to je jednoduché -jíst 5–7× a jezdit podle tepovky .hlavně zdravou stravu  

      0 0
      • Petr_67  

        Co říkáte tomu, nahradit jedno jídlo (večeři) kvalitním proteinovým přípravkem? Dodal bych tělu kvalitní bílkoviny bez nutnosti nutit se do jídla, mám problém jíst 2× denně. Takže 1× jídlo a 1× protein, bylo by to řešení? Více jídel denně bohužel opravdu nedám :-(

        0 0
        • Zerocool  

          no tak potom ale váha dolů nepůjde, musíš se přinutit!!!

          0 0
        • mikis7  

          Skús sa pozrieť na stránku www.chudnutie-ako.sk

          Nebudem moc opakovať po autorovi, ale vec sa má tak, že človek s nadváhou má taký denný príjem potravy že nie je možné aby schudol len pomocou športu, zákonite musí zmeniť stravovacie návyky. Sú tam aj stručné návody, odpovede na časté otázky aj výhovorky ktoré chudnúci ľudia majú.

          Ak nič iné tak sa na tej stránke aspoň zasmeješ, alebo pousmeješ, určite sa tam pozri. :-)

          0 0
    • Běžec  

      666

      0 0
    • MedyX  

      Mě by zajímalo jestli jsi po dvou měsících schánění návodu jak zhubnout, něco zhubnul??…přijde mi, že se víc soustředíš na hledání řešení problému, než na samotnou realizaci..myslím, že by jsi měl tuhle debatu zavřít, přestat brečet nad tím že tohle nejde a 5piv deně je prostě fakt se kterým počítám a bla bla bla..neseď furt doma, kup si pohodlný boty a choď a choď, roznášej třeba letáky nebo něco, ale hlavně nebuď doma u lednice. Teď to totiž vypadá, že čekáš až ti nekdo strčí pod nos řešení, který nebude traumatický,bo­lestivý a plný sebeodříkání, jenže takový v tvý situaci není! Když zatneš zuby, vyleješ pivo do hajzlíku,budeš se pravidelně hejbat a rozumně jíst tak není možný aby to nedopadlo dobře. Jinak si myslim že seš bez šance a do konce života budeš nešťastnej z toho jakej život prožíváš (né žiješ).

      0 0
      • Petr_67  

        Dobré ráno!

        Zhubl jsem 1,6 kg, jak jsem psal výše. Je to sice málo, ale vzhledem k životosprávě je to ještě dost. Víc si slibuji právě od ježdění na kole venku, už má začít konečně jaro, tak hurá na to! :-) 

        0 0
        • MedyX  

          pohoda :) ..za dva měsíce sice žádnej závratnej výkon, ale lepší než drátem do voka :) …no podle mýho se dá na kole jezdit už tak měsíc..já teda jezdím :)

          tak ať se daří..snad se dáš dokupy.

          P.S.: je to drsný za 6měsíců 30kg nahorů, za 2měsíce 1,6kg dolů ..btw. počítat kila dolů na desetinky mi přijde …

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Hmm, 1,6kg. By mě zajímalo, jestli ostatní mají taky konstantní váhu. Přes den se mi váha hodně hýbe. 2 kila navíc přes den není problém. Nebo i rána, kdy se vážím. Jeden den tolik, další den o 2 kila víc a další o 3 kila míň. :P Tak málo bych ani nepovažoval za úspěch. Spíš jako úspěšnou návštěvu oné místnosti … :)

          0 0
          • fousek  

            Jenze ty nemas asi monotonni cinnost (sedet a koukat na obrazovku) a pokud se vazi kazdy den ve stejny cas tak to vypovidajici hodnotu ma.

            0 0
            • Petr_67  

              Ano, vážím se každý den ráno na lačno a vedu si dlouhodobou statistiku. Ku dnešnímu dni je to už 2,4 kg :-)

              0 0
              • Blade  

                Jo, takže 3 měsíce jsi zhazoval 1,6kg a od včerejška dalších 0,8 :-)

                0 0
                • bagr84  

                  a nejhorsi je, ze na zacatku to hubnuti jde vzdycky snadneji, nez si telo uvedomi zmenu a zacne si kreckovat vic energie / tuku z jidla… to jsem zvedavej na ty dalsi cisla :)

                  0 0
                • Krys  

                  Keď sa večer kvalitne nalejem alkoholom ráno mám bežne aj o 2 kilá menej. Do 24 hodín mi pribudnú naspäť + nejaký bonus. :))

                  0 0
                • Petr_67  

                  Včera jsem více mákl na rotopedu a pak už moc nejedl. Dneska mám volno, tak zítra klidně můžu vážit víc.

                  0 0
                • Pavel  

                  Tak to jsem se svými mínus devíti kg od počátku roku skoro naprostý břídil… :-))

                  0 0
            • Biker jak Pes  

              Vážím se každé ráno hned po probuzení…

              0 0
    • bagr84  

      no kdyz uz je tu tak krasnej topic tak se zeptam tu – sport hned po ranu na lacno (za ucelem hubnuti) – ano / ne?

      Mam to do prace na kole cca 1h 30min cesty, nedela mi problem ujet to s prazdnym zaludkem a nasnidat se v praci, jen si nejsem jistej jestli to neni nezdravy… Ma to nejakej vliv na hubnuti? Neni to v nejakym ohledu riskantni? Jak rikam, nedela mi problem to ujet, nedostatek energie u takhle kratky vyjizdky nepocituju.

      0 0
      • Medunka  

        "tady je zajimava diskuze na toto tema ":http://www.f-sport.cz/bb/index.php?…

         
        0 0
      • Petr_67  

        Žádný problém, u mě je to jediný způsob, jak jet na kole, jakékoliv jídlo před jízdou by ihned šlo ven. Za přijatelnou dobu jízdy po najezení považuji 6 hod. Ale vycházím z mého zdravotního stavu. Takže kolo-jedině nalačno :-) 

        0 0
      • Zerocool  

        určitě jo, ráno spaluješ nalačno nejvíc, ale hlídat zónu…

        0 0
        • Medunka  

          jenže co spaluješ? Svaly? Tuky? Někde ne F-sport.cz nebo Ronie.cz je jasně popsáno, že právě sport nalačno má destruktivní vliv na  svalovou hmotu, ale nějak se mi to nedaří  najít. Ale možná to je jen blábol

          0 0
          • LRRTM1  

            Ja se rano pred cestou do prace aspon trochu nasnidam – hned se mi slape veselejc s plnym terichem. Navic nechci do prace prijet splavenej a celej den smrdet, jak kdyz se selka odkope, takze trochu jidla nemuze vadit :o). No a pokud Ti jde o vahu, muzes jeste tak pul hodky pred jizdou zkusit vitamin C a L-Carnitin. Pry to pomaha.

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Vitamín C se dává před spaním spolu s bílkovinou. Třeba vymačkaný citron zředěný vodou spolu se soustem kuřecího masa. Žádné tlusté ale. Hned potom nejlíp umýt zuby, protože citron není zrovna nejlepší a jít spát…

              0 0
          • Zerocool  

            funguje to tak, že po noci máš vyčerpané glykogenové zásoby, pokud si navíc hlídáš zónu pro spalování TUKŮ tuším do 65% maxima tepové frekvence jedeš výhradně na ně,

            samozřejmě pokud pojedeš kaši glykogen rychle vyčerpáš a pokud nedodáš nový může tělo přepnout na mode kanibalizmus a živit se vlatníma svalovýma bílkovinama, ale tam se za 1,5 hod. určitě nedostane…

             
            0 0
            • bagr84  

              Po precteni toho clanku co sem Medunka vlozila ted nevim co si myslet, asi budu normalne prvne snidat. :(

               

              Navic zona pro spalovani je udajne 55% – 70% maxTF, kterou prekrocim skoro vzdycky pokud se zamerne nekrotim (dnes sem jel treba v teto zone pouze 40% casu, zbytek v te vyssi a to ma ta trasa klesajici profil…).

              0 0
              • Zerocool  

                tak buď chceš hubnout nebo ne, to už je potom tvůj problém, když to nedodržuješ…

                0 0
      • Biker jak Pes  

        Nevím, jak s kolem nebo jinou delší aktivitou. Ale loni přes zimu, když jsem v rámci přípravy chodil do posilovny, tak jsem taky nesnídal. Chodil jsem na 8 a nechtělo se mi vstávat o 2 hodiny dřív jenom kvůli jídlu. Celkem to bylo asi 20 min na kole do posilky, hodina v posilce a 20 min domů. Snídaně a pak na normální trénink. Nic extra jsem nepociťoval, ani, že by se mi nějak zmenšil objem svalů. Spíš naopak, nevím co s něma … :/

        0 0
    • Biker jak Pes  

      "Jestli ti ani tohle nepomůže, tak už fakt nevím… ":http://sport.idnes.cz/…-/sporty.asp?…

      0 0
      • Svět videa  

        jenže tenhle pán určitě pořád nechlastá pivo, jako Petr67 a nemá na všechno stovky výmluv…

        0 0
        • Pavel  

          …<blackhumor>ale je díky chybějící noze lehčí o (kolik tak může vážit kus nohy?) </blackhumor>

          Není ale jediný; loni v Odrách jsem předjížděl borca, co jel bez ruky (a to je podle mého ještě těžší, než bez kusu nohy; nechápu, jak dává sjezdy).

          V každém případě ho i ty ostatní velmi obdivuji a moc jim fandím; to jsou skuteční a opravdoví machři a BORCI.

           
          0 0
    • Petr_67  

      Když už jste to znovu vytáhli, chtěl bych napsat pár slov.. V současné době jsem v depresi ze stále stejné váhy, 124 kg. Přes všechnu snahu na rotopedu i na kole prostě váha stojí. A to je hnus :-( Pomalu jsem zanevřel na kolo, už jsem nebyl 10 dní, důvod: Neúměrná námaha při jízdě zejména do kopce, prakticky pořád jezdit na nejlehčí převod, do každého kopce tlačit, průměrná rychlost kolem 14 km/h, a hlavně za týden jsem už dvakrát spadl (na silnici) a jsem celý dodřený. Takže chuť k ježdění je na bodu mrazu, tohle mi za to snad ani nestojí. 

      Pozitivnější zpráva: Doktorka mě donutila k návštěvě kurzu hubnutí v délce 8 týdnů pod vedením zkušené dietní sestry. Dozvěděl jsem se spoustu zajímavých věcí o výživě a v mnohém vám musím dát zapravdu. Nejhorší pro mě bude nutnost jíst 5× denně, vstávat v půl deváté ráno (návštěva kurzu) a hlavně snížení množství piva. Zatím s tím velmi bojuji, hlavně s ranním vstáváním (normálně vstávám okolo 14:00 – 15:00). Bude to boj, horší je, že už nemám valnou chuť k ničemu, za 4 měsíce shodit 1,6 kg, to je fakt humus :-(   

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Za 4 měsíce 1,6 kg. :P Něco děláš špatně. Já od března shodil 4 kila a to prakticky jím normálně. Jenom jsem ubral sladkosti. :P Taky je ale pravda, že můj pohyb a tvůj, je 100 a 1…

        0 0
      • Blade  

        Kaviárový tousty, to je vůl.. Tak my mu tady ve třech stovkách příspěvků píšeme, že nemá chlastat a má žrát 5× denně, on nám v dalších třech stovkách příspěvků „argumentuje“ proč toto a ono nemůže a najednou doktorka/sestra řekne a ono to de? Ty se di fakt léčit (s hlavou).

        0 0
        • Svět videa  

          2 týdny už venku krásně, nemůže se vymlouvat, že nemá zimní hadry, tak si pořídil alespoň deprese, s těma se přece na kole jezdit nedá :-)))

          0 0
      • Biker jak Pes  

        Vstávat kolem 14–15 hodin. To snad ani nejde spát takhle dlouho… Já se automaticky budím kolem 8–9 hodin nehledě na to, co je za den a co jsem den předem dělal nebo kdy jsem šel spát… :P

        0 0
      • Krys  

        14km/hod je celkom v pohode.

        0 0
        • MlokCZ  

          Naopak to je ještě dobrý. Loni v Beskydech na jedné vyjížďce jsem v závěrečném sjezdu k chatě zachraňoval magických 10km/h (ten sjezd byl poměrně dlouhý, tak to nakonec vylezlo na 11km/h ale nahoře na hřebeni před sjezdem jsem měl 9,6km/h). Tohle je hranice, kterou jsem si určil, že bych nechtěl překročit, tedy spíš podkročit :-) A někteří na té trase měli průměr nakonec pod 10km/h.

          A celoročně bojuju vždy o hranici 15km/h, jestli dám nebo nedám. Tedy já o ní nijak nebojuju, ten průměr je mi ukradený, jen, že se mi to kolem ní celou rok pohybuje. Letos ale čítuju celopevňákem (tedy není to jen full a jen terén), takže to nebude už tak zajímavý a určitě to půjde přes 15.

          0 0
          • Petr_67  

            Je ale rozdíl jezdit 10 km/h po horách a 14 km/h po relativně rovinatém příměstském okolí. Tady bys určitě nejezdil průměrem 14 ale aspoň 25, že. To je to, co mě tak deprimuje, spolu s nutností tlačit do každého alespoň trochu delšího kopečku. Je to nesrovnatelné s tím, jak jsem jezdil, když jsem měl 90, či dokonce 74 kg. Můj rekord je 271 km a průměr jsem dokázal na kratší trase i 31 km/h. Dnes se při tom vzpomínání cítím docela trapně :-(

            0 0
            • Smazaný účet  

              nene 14 je v pohodě, já jsem taky rád když mám průměrnou alespoň k 16 :)

              0 0
            • Smazaný účet  

              Tak jezdi jen s tepákem, a comp nepoužívej ne?

              0 0
              • bagr84  

                presne tak… chces hubnout (teda na zacatku ses tak tvaril) tak proste jezdi tepovku co mas a na rychlost a to jestli zrovna sedis na kole / tlacis kasli, dulezity je, ze neco delas.

                 

                Ja kdyz loni s hubnutim na kole zacinal, tak sem se pri vyslapech do kopce kopal kolenama do pupku a to fakt bolelo… Presto sem to nevzdal a dnes kupuju o dve cisla mensi hadry a na kole utaham kdejakyho „hobika“.

                Je to v hlave, ty ale proste nechces…

                0 0
            • fousek  

              Ja jezdil prumernou rychlosti 30km/h pred 5 rokama na urcitejch trasach, od ty doby uz ne, proste prumernou rychlost sem prestal resit. Na silnici mam prumery od 20 do 25km/h. Max co sem najel za den je asi 140km a taky ziju. Kazdej jezdi na co ma, muzes zkusit dat kazetu s lehcima prevodama.

              Me by teda neskutecne stvalo bejt zavrenej doma kdyz je venku tak hezky.

               
              0 0
        • hribik A1  

          nejaky taky som mohol mat vcera tiez. cely vylet totiz obsahoval nadpriemerne mnozstvo jazdenia po lukach, poliach a lesoch, navyse prevazne neznamych, a este znacne mnozstvo zaujimavych vyhladov, vdaka ktorym cela cesta pripominala jazdu osobnym vlakom (este sa ani poriadne nerozbehne, a uz brzdi a zastavuje zas)

          0 0
      • Maadaf  

        Nechci rikat, ze sem to rikal, ale ja sem to rikal. Pivo + nedostatek pohybu + katastrofalni stravovaci navyky, to je dost s podivem, ze si vubec neco shodil.

        Co ti dietni sestra poradila jinyho, nez co si tu nekolikrat mel napsany?

        0 0
      • Běžec  

        Nezoufej tak úplně, trpělivost a vytrvalost růže přináší, tímto tempem za 5 let můžeš směle útočit na hranici 100 kg…a v červnu 2019 zpět na původních 76 kg.

        0 0
    • Pitris27  

      Původně jsem zde zavítal kvůli radám ohledně výběru nového kola, ale protože bych chtěl taky trochu zhubnout „do plavek“ mrknul jsem i na tento příspěvěk. Když jsem viděl nick Petr67 okamžitě jsem zbystřil…

      Petra znám z jeho „působení“ na fórech o digitálních fotoaparátech a určitě o své situaci nelže. Bohužel i tam dostává samé dobře míněné rady, (ohledně výběru fototechniky) které si vzápětí zdůvodní po svém a udělá přesný opak. Následně je z toho zklamaný a vše se opakuje.

      Vlákno jsem četl celé a běhá mi z toho mráz po zádech. Nebudu rozebírat rady typu pravidelné jídlo, vynechání piva atd.  Jen jedna rada.

      Vem foťák který máš, nasaď 70–300 VR a běž někam za město fotit. Nebo třeba do Zoo. Času máš na to dost, odpoledne teď bývá hezky. Kolikrát se mi chce z práce odpoledne utéct :-) Budeš mít pohyb, tomu neujdeš a z fotek budeš mít radost. Určitě se Ti zlepší i nálada.

      Alespoň to zkus.

      0 0
    • jizby  

      tak ještě se tu neřešila možnost NULA JÍDEL DENNĚ, tedy úplné hladofky, tak to v rámci kompletáže navrhuju. Ne, že bych čekal, že to projde oponenturou, nicméně jsem zvědav, proč to zase nepude ;-) Ale ze srandy to nepíšu, opravdu to považuju za reálnou možnost. Abych předešel některým laciným výmluvám, že Dietetická sestra to nedoporučí:
      Sestra je hrubě neinformovaná: Ona bude mít tendenci považovat tě za běžného člověka a radit ti to, co lidi zde na foru. Kdyby si však přečetla tohle vlákno a nekleplo ji z toho, jistě by názor změnila a s hladovkou souhlasila. Naopak to že ses dostal k ní, by  mohlo umožnit realizovat to pod odborným dohledem.  A při hladovce je nemožné nezhubnout ani při tvém životním (ne)stylu. Podmínkou je přestat chlastat, protože pívo jsou taky kalorie. Jedno denně ve dvou dávkách bych kvůli vitamínu Bé připustil. Při hladovce odpadne důvod chlastat na chuť, že. Jak logické. 

      A zkus to jinak s těma práškama. V kombinaci s chlastáním je to cesta do pekel. Přečti si od Styrona Viditelnou temnotu. On si depku poctivě vychlastal a vypráškoval, což je z toho jasně patrno. Benzdiazepiny stejně nejsou žádná antidepresiva, to jsou sedativa. Při hladovce se přeladí psychika, uvádí se, že obvykle do plusu, pravděpodobně bude možno je pomalu vysadit. Se poraď s doktorem, co je předepsal.

      Ještě bych dodal takovou vlastní zkušenost – bral jsem kdysi ten Rivotril, (bylo to zkušebně na jednu chronickou bolest) a rozhodilo mi to jaterní testy, na což se přišlo náhodou. A to jsem vybral necelé jedno balení (asi dvacet tbl. už nevím přesně). Při jinak dobrém zdraví se to projevovalo mírným nechutenstvím. Rivotril to má psané v letáku, že tohle může někdy dělat.

      0 0
      • Maadaf  

        Pokud me pamet neklame, tak dlouhodobe hladoveni ma za nasledek ubytek svalove hmoty, naopak tuky maji tendenci spise pribyvat, jelikoz telo si to male mnozstvi potravy, co precijen dostane (uplnou hladovku asi nevydrzi nikdo), ihned ulozi na casy dalsiho hladoveni. To ze si neulozi do svalu, je myslim jasny.

        0 0
        • Pavel  

          No, pokud paměť neklame mne, tak v koncentrácích moc vyžraných nebylo… Pravda, ani těch svalnatých ne (samozřejmě nemyslím tím ostrahu)…

          0 0
          • Maadaf  

            Jasan, tenhle extrem je u Petra nastesti neproveditelnej. To by ho vazne museli nekam zavrit, aby si tu a tam neco neuzobnul.

            0 0
        • jizby  

          Tvoje námitky nejsou relevantní a kromě toho bych raději odpověď od toho, komu jsem to psal. Samozřejmě, že při úplné hladovce tělo spaluje v menší míře i svaly, ale výsledek je nakonec ten, že tuk se nechá spálit všechen a svaly nějaké zbydou.

          Hladovka pod odborným dohledem je lege artis postup pro léčbu i mnohem těžších forem obezity  a nestává se, že by to dopadlo obráceně :-)

          Úplně hladovět je psychicky mnohem snáze zvládnutelnější, než boj s dietami.

          0 0
    • jim1f  

      Tak tohle vlákno mě FAKT pobavilo :-)Tolik návodů jsi tady dostal a nic z toho.Holt keď sa něchce tak sa něchce…před měsícem a půl jsem měl 104kg,omezil jsem pivo na minimum(když to rozpočítám na týden tak jedno denně)a začal jíst normalně.Žádné přežírání.najím se víckrat za den,ale v malých dávkách.A taky díky pohybu na kole mi dnes váha ukazuje ±92kg.A že se trápíš na kole je pochopitelné,když máš tolik kilo.Postupným zvyšováním zátěže a delky vyjížděk to bude lepší a lepší.jenže ty bys to chtěl shodit nejpozději do zítřka a zároveň se nevzdát svého piva ,co? :-)))

      0 0
      • Volf  

        Asi budu dost hnusnej, ale od začátku mám pocit, že se Petr 67 od začátku docela baví. Pokud dospělý člověk tvrdí, že si musí dát min. 5 piv každý den, aby měl chuť k jídlu, tak se nemůžu ubránit dojmu, že si buď dělá prdel, nebo je zralý na psychiatra.Dostal tady nepřeberně dobrých rad a protože mluvím z vlastní zkušenosti tak vím, že je to jen o zdechlosti. Kdysi jsem dokázal přestat kouřit skoro po 20 letech aktivní konzumace tabákového kouře a také jsem dokázal zhubnout asi 15 nebo 16 kilo když jsem pak jako abstinující kuřák ztloustnul. Dodneška si pamatuji, jak jsem si myšlenkama pořád hledal důvod proč si jít zapálit, nebo jak jít večer vyplenit lednici, nebo proč bych neměl jít sportovat. Přesně si pamatuji i jím popsané stavy, kdy jsem potřeboval x dnů na regeneraci nebo mě něco ,, bolelo ,,. Nemá cenu tady do tohoto vlákna dál něco psát, prootže je to jako házet perly sviním. Myslím si, že Pert 67 musí vyhledat odbornou pomoc, ale díky tomu, že je takový slaboch to stenjě nebude nic platné, protože sám očividně nechce se současným stavem nic dělat. Jinak osobně považuji za naprosto nesmyslné v takovém stavu vjakém sám sebe popisuje jezdit na kole. Ty tepy které mámu jen odrovnají srdce. Kdesi nahořw jsem mu to napsal. Koupit si pořádné terekové boty a chodit  chodit. Teprve až sxi zvykne na pravidelný pohyb, tak má cenu uvažovat o ježdění na kole. Ale je to jen můj laický názor.

        0 0
        • Pavel  

          Naopak si myslím, že kolo je vzhledem k jeho nadváze lepší, než chůze. I když je to dilema – jestli odrovnávat klouby anebo srdce. Ale asi raději to srdce, přeci jenom je to sval, který je narozdíl od kloubů schopen regenerace.

          Já když po 15-ti letech (a + 30 kg) sedl na kolo, tak jsem ujel asi 4 km (po rovině) a tam jsem padl vyčerpáním (na cestu zpět si nepamatuji). Moc dobře si ti místo pamatuji a když kolem toho místa teď lehce švihám třicítkou (po 130 km na kole), tak si na to vždy vzpomenu. Kdybych to tenkrát vzdal, tak jsem jak Péťa (váhově i povahově).

          0 0
          • Volf  

            Je asi pravdou, že zde nejde o formu, ale jen o hlavu. Na druhou stranu pokud si koupíš dobré boty , tak máš výrazně méně argumentů proč nejít ven, než když chceš vyjet na kole. Zima, vítr, zataženo atd. Když jdeš pěšky, tak většina takových pseudoargumentů neobstojí. Jinak s tím srdcem to není žádná sranda, protože takové tepovky jsou podle mého za hranicí zdraví prospěšného pohybu. Ale nejsem lékař, takže třeba  je to jinak. Problém vidím v tom, že neustále argumentuje proč to nejde, než aby věnoval energii tomu, aby to šlo. Takových liidí je spousta a bez odborné pomoci, ale hlavně dokud sám sebe nepřesvědčí že to chce, nemá žádný smysl jim dále něco radit. Toto jsou naprosto jednoznačně případy, kdy je jen jednoduché černobílé vidění této situace. Chce nechce. Ostatní je jen balast k zakrytí vlastní pohodlnosti a osobnostní slabosti.

            0 0
    • Petr_67  

      Těm, co píší, že ve skutečnosti ani nemám zájem něco změnit, musím napsat, že postupně jsem toho udělal už dost, od počátečního jezdění na rotopedu, jízdu na kole, vyhledáním odborné pomoci u psychiatra skrz ten alkohol, dopadlo to tak, že mám 6 léků na psychiku z nichž jeden jsou benzodiazepiny, ostatní zmírňují moji závislost na nich, byl jsem před 2 lety na detoxu kvůli Rivotrilu a dodnes jsem se jej úplně nezbavil, další jsou antidepresiva­. Začal jsem navštěvovat kurz správné výživy s dietní sestrou, té jsem řekl o sobě poměrně dost i o tom pivu, že bez něj nemůžu existovat díky nechutenství, kupodivu s tím souhlasila a zatím mi pivo nezakazuje. K čemu mě ale nutí je ranní vstávání (chce, abych za ní docházel i mimo kurz, jen proto, abych ráno vstal. Nutí mě jíst víckrát denně, včera jsem zkusmo snědl tři malé porce a je mi z toho špatně ještě teď. Taky jsem se objednal do gastroporadny, už jsem tam nebyl asi tři roky.

      K tomu tepu: Taky mě to děsí jezdit v takových tepovkách, jako teď, ale mám pocit, že se to začíná trochu upravovat, teď už dokážu jet po rovině na tepu kolem 140–150, do kopce se velmi snažím nepřekročit 160, pokud to jde nad, slézám z kola.

      0 0
      • Blade  

        Tepy neřešit. Já v neděli tepal 204 a taky sem to přežil :-P

        0 0
      • Daf  

        Hlavně vydrž. Když se krátkodobě dostaneš přes 160 na krátkém kopečku tak to zas tolik nevadí. Důležitý je jezdit tak, aby tě to bavilo.

        0 0
      • MedyX  

        ja jsem si naposled slíbil, že se do tohoto vlákna už nepodívám, protože jsem nad Petrem osobně zlomil hůl,ale přeci mi to nedalo…úplně souhlasim s Volfem. Léky na psychiku je mazec..není nad to když seš v depresi do sebe narvat 6 tablet a padnout jak nadmutá koza.Pokud si uvědomuješ svůj problém tak mi přijde uplně zbytečné chodit do nějakých poraden a zvlášť k psychi­atrům..když sis nevybral žádnej postup hubnutí z těch 700 příspěvků tak se holt asi budeš muset smířit s tím, že už ti neporadí nikdo a jedinej kdo ti může pomoct seš ty sám (bohužel).

        btw. na deprese je nejlepší ganja (marihuana:) – ani nevim kdy jsem měl naposled depku..nějakej rok už to bude (nepočítám stres). Navíc je po tom taková chuť na jídlo, že buďto prchneš do ulic a budeš se kochat barevným světem nebo vyjedeš celou lednici :)

        0 0
    • t29  

      Měsíc uplynul… co se za tu dobu změnilo?

      0 0
      • Blade  

        Zvedl počet tréninků od začátku roku na závratné číslo 15:) shodil 286g, takže naznal, že to nemá cenu, na kole nejezdí, protože je moc hic a stejně by se nevlezl do žádnýho dresu, navíc jak je teplo, tak víc pije, tedy 8 kousků piva na den.. :)

        0 0
        • destr  

          A začal stávat dřív, aby těch kousků stihnul ještě víc :-D

          0 0
    • Svět videa  

      jak pokračuješ v hubnutí? teda jestli vůbec pokračuješ… nějak už jsi dlouho nepodal hlášení…

      0 0
      • Petr_67  

        Díky za optání, ale jsem ve velké krizi, od začátku roku jsem zhubl 1.5 kg a dá se říct, že jsem rezignoval. Mám velké problémy s trávícím ústrojím a tudíž nejsem schopen držet jakoukoliv dietu. Na Gastroenterologii chodím, i do nutriční poradny, zatím mi nic nezjistili. Jím 1–2× denně. 9.6 jdu na kontrolu s výsledky vyšetření a odběry krve. Pivo piju kolem 5 ks za den. Na kole jsem v květnu ještě nebyl, mám totiž strach jezdit, už jsem se 2× vysekal, protože jsem nebyl schopen vyjet do kopce, nešlo šlapat a nestihl jsem vytáhnout nohy z pedálů. Byl jsem dodřený jako prase. Kolo nemůžu ani vidět :-( Zkusil jsem trochu chodit, byl jsem asi 5×, ale začly mě bolet klouby, hlavně kyčle, takže jsem se na to taky vykašlal. Z toho, že jsem přestal na tom kole jsem pěkně nešťastný, ale strach je silnější. Takže to můžeme uzavřít, že nic moc a klidně se můžete bavit na můj účet. Mějte se.

        0 0
        • art1  

          jestli to nebude tím ,že jíš jen 1–2× za den , jes 6–8 x a uvidíš tu změnu

          0 0
          • Petr_67  

            Kdyby to šlo, tak bych nechodil k doktorovi se žaludkem. Nedokážu pozřít víc jak 1–2 jídla za den. Spočítali mi, že přesto, že mám obezitu, jsem vlastně podvyživený. Denní příjem mám asi 4000 kj, měl bych mít 10000. Někde bude zakopaný pes, uvidíme po kontrole u dr.

            0 0
            • Lišák  

              Do toho denního příjmu doufám počítáš i pivo!? Protože jinak bude výsledek zkreslený.

              0 0
            • art1  

              jedl jsem jednou  za den a pil jsem 2dcl , doktor mi nepomohl . Začal jsem pomalu jíst 6× za den . Třaba jsem tak snědl 2housky  a dneska jím 8× za den a piju 5–7 litrů vody . Proč piješ pivo ?

              0 0
              • destr  

                Bo je to lék na zažívání ;-) si to nečet cely, co?

                0 0
                • art1  

                  pivo lék ?

                  0 0
                  • Blade  

                    Evidentně jsi tohle vlákno nečetl, ergo doporučuji ;-)

                    0 0
                    • art1  

                      co se dočtu ? jen tu hloupost ,že je dobré na trávení ? Já měl problém s žaludkem a naopak jsem pivo musel přestat pít  a nemůžu ho ani dnes   max 0,5l   -  ale jen Plzeň  ( není tam  moc nějakejch přísad co mi škoděj )

                      0 0
            • Excel  

              5 piv 10stupňů je 3750 Kj do 4 tisíc zbejví 250 Kj. Jeden rohlík má 530Kj, takže dle mejch výpočtů a tomu co jsi psal sníš za den půl rohlíku a 5 piv

              0 0
              • art1  

                podle mě kecá ,žádnej doktor mu neřekne a pije pivo a jí 2× za den

                0 0
                • Excel  

                  to neříkám, ale dej si práci a pročti celý thread ;-)

                  0 0
                  • art1  

                    tak jsem toho přečetl dost a podle mého bez nějaké urážky     je línej něco změnit . jediné co jsem pochytil  je ,že má gastritidu ( bych chtěl vědět ,jestli vůbec ví co to je ) . Pracuju s lidma ve fitku a takovejch co on tam je mraky . Nemaj chuť něco udělat a něco změnit . Není to jednoduché ,ale tělo se dá naučit na správnej režim během 1mesíce ( když bude člověk hodně drsnej ,dá se to za 14 dní ) . Měl jsem podobné problémy , špatně jsem jedl a špatně jsem pil . Dneska je to o něčem jinym a není jednoduché mě živit ( říká manželka ) . Začni jíst častěji ,jinak nemůžeš nikdy zhubnout ,to ti snad doktor řekl ,né ? Pivo už nekupuj a začni pít vodu . Vše hned od zítra a žádne odkladání . 

                    Celé jsem to nečetl ,protože mi přišlo že ten človíček hledá jen samé omluvy proč vypadá tak jak vypadá .

                    0 0
                    • Pavel  

                      Celé to číst rozhodně nemusíš. Přesně jak píšeš: hledá jen samé výmluvy a omluvy… Já nad ním tu hůl už zlomil… To nemá smysl a ani cenu…

                      0 0
              • Petr_67  

                Excel: Drobná oprava: 5 piv 10 stupňů je 3 275kJ. (www.flora.cz). Jinak máš pravdu, do 4000 kj zbývá i tak dost málo. Je pravda, že jsem přiznal jen 4 piva a taky je pravda, že doktorka mi určitě ty piva neschvaluje. My jsme to ale fakt počítali na té floře, je tam kalkulačka, ten denní příjem je tvořen 5 pivy a jako jídlo salát s rohlíkem. O víkendech zpravidla teplé jídlo, např. kuře s brambory. Druhé jídlo za den sním jen vyjimečně, tak 2× do týdne. 

                0 0
                • art1  

                  můžeš mi ještě jednou napsat proč nejíš častěji ?

                  0 0
                  • Petr_67  

                    art1: psal jsem to již několikrát, je to spíše pro doktora ale budiž: Pocit plnosti po jídle, trvá asi 12 hodin, po těžším jídle ještě více. Nechuť na jakékoliv další jídlo dříve než za uvedenou dobu, při překonání se a najezení nevolnost, pocit na zvracení, plnost, plynatost.

                    0 0
                    • art1  

                      blbost , rozděl si ty tvoje jídla co  si dáváš na 4 jidla a uvidíš . hlavně zruš to pivo

                      0 0
                      • ufonek  

                        Hele Petře, jestli jsem četl dobře tak jsi psal že máš invalidní důchod. To máš kvůli těm problémům s nervy?

                        Ptám se jen tak protože momentálně mám taky drobné potíže, beru nějaký antidepresiva a je tam výslovně ZAKÁZÁNO pít alkohol.

                        Bejt tebou tak když už pivo tak nealkoholický, vím že to není ono, ale pokud ti přijde Birel odporný tak zkus zajít do Shopingparku do Alberta, mají tam i nealkoholický Bernard. Zatím jsem zkoušel jen švestku, která je super (ale je fakt že jako normální pivo to nechutná) a pak nějaký polotmavý ležák (taky nebyl až tak špatnej).

                        Ty vaše kecy pánové mě fakt dojímají, myslím že si neuvědomujete v jaké je situaci. Máte pravdu že jedním z důvodů proč se mu nedaří je slabá vůle, jenže pokud má nejenom problémy s nadváhou a navíc trávením, ale i s psychikou a nervy tak bych chtěl vidět vás v jeho situaci. Imho je to takový začarovaný kruh.

                        Hmm no těch 125kg je fakt masakr, tohle ti fakt Petře nezávidím a divím se žes to nechal zajít až tak daleko. Bejt tebou tak bych si dával dobrý pozor na to ať si neodjebeš klouby. Asi bych preventivně užíval nějaký ty preparáty na klouby a raději se věnoval jen lehkému střečingu.

                        Ale jinak se ti fakt divím že to řešíš tady, většina lidí co má nějaký problémy tak se s tím rozhodně nechlubí na veřejnosti. Vím že to tu začlo všechno nevinně, tím jak zhubnout na rotopedu, a pak ses nechal svým způsobem vyprovokovat. Ale tady ti bohužel nikdo NEPOMŮŽE. Zvlášť pokud si s tebou neví rady ani odborníci.

                         
                        0 0
                        • Petr_67  

                          Ufonek: Díky za zastání, mě ve snu nenapadlo, když jsem toto téma otvíral, jak daleko to až může zajít. Postupně jsem se tady vypsal ze svých problémů a dočkal jsem se jen posměšných reakcí. Už dávno vím, že mi tady nikdo nepomůže, protože nikdo zdravý nemůže pochopit, jak mi je. Podruhé bych si dal pozor, co píšu a doufám, že tohle vlákno konečně zapadne a nebudou ho pořád nějací dobrodinci vytahovat. Kdyby to šlo, požádám admina o smazání celého vlákna. Je to opravdu k ničemu a mě to spíš přivádí do větších depresí, málo co jich mám i bez toho. Ten ID mám opravdu na těžké deprese, to jen poznámka pro Tebe.

                          0 0
                          • Lacker  

                            Promiň, ale nemáš úplně pravdu. Je tady napsaná spousta rad, která je opravdu funkční a lety prověřená. Problém je jinde – v tom, že máš úplně v háji (bez urážky – nevysmívám se, míval jsem slabší odvar také) psychiku. Pomůže Ti jedině lékař (resp. tým lékařů) a to už se snad – jestli jsem to správně pochopil – děje.

                            Přece mi nechceš tvrdit, žes čekal, že Ti tu lidé napíšou – pomůže Ti když uděláš dvakrát týdně tři dřepy a k tomu si dáš třikrát do měsíce 1,2 km na rotopedu. Hlavně hodně chlastej, pozdě vstávej a za žádných okolností neměň stravovací návyky. Je přece zjevné, že ten životní styl je nechutný a je třeba ho vyřešit a je taky jasné, že Ty to sám – bez pomoci odborníků neuděláš. A spousta lidí Ti to tu psala a snažila se Ti v dobré vůli pomoct. Je smutné, že sis toho nevšiml.

                            0 0
                            • Pavel  

                              Obávám se, že Petr to nebude schopen zvládnout BEZ opravdu odborné pomoci a skoro určitě ne ambulantně. Těšil jsem se, že v tuto dobu už tady bude mít příspěvěk typu VŠEM MOC DÍKY, UŽ 10 KILO DOLE! Minimálně deset…

                              Nicméně – první a ta nejdůležitější věc, uvědomit si, že opravdu mám problém, už u něho nastala. Takže není ještě vše zcela ztraceno…

                              Petře, nejprve si dej dohromady „hlavu“ a pak řeš nějaký žaludek. Bez té hlavy to fakt nejde. Ale to tady máš napsáno stokrát (proč asi tak)…

                              0 0
                          • Krys  

                            Vlákno môžeš zamknúť. Klikneš na symbol zámku vedľa názvy vlákna.

                            0 0
                        • Biker jak Pes  

                          Ty vaše kecy pánové mě fakt dojímají, myslím že si neuvědomujete v jaké je situaci.

                          Promiň, ale pivo jako lék… a 1 rohlík denně. Myslím, že tady si dělá prdel někdo jiný…

                          0 0
        • Blade  

          „Na kole jsem v květnu ještě nebyl..“ 31.května? No to už to asi ani nestihneš :D

          0 0
        • Blade  

          Mimochodem, čekal jsem, s jakými výmluvami přijdeš, ale tohle mě fakt dostalo: „protože jsem nebyl schopen vyjet do kopce, nešlo šlapat a nestihl jsem vytáhnout nohy z pedálů“. Škoda, že už končíš, byla s tebou legrace ;-)

          0 0
        • Svět videa  

          to je jen další výmluva, že nestihneš vyndat nohy z kufrů a dáš si na držku a proto nejezdíš, stačí vyměnit SPD za klasiku…

          0 0
    • art1  

      začni něco dělat  a nehledej omluvy , choď ven   , hejbej se .Tím že jsi jen doma u TV  se ti nervy nezlepšej . Každej má nějaké problémy ,ale musíš se snažit a né doufat ,že to někdo vyřeší za tebe . Já se třeba snažím nabrat na 105kg  a věř že to není vůbec jednoduchý , jíst 8× za den , pít 5–7 litrů vody a ještě 4× týdně posilka + 6× týdně kolo ( nebo rotoped) ,ale jde to  , nejsem línej

      0 0
      • Smazaný účet  

        přesně, ještě dodám ťeš se z toho, že můžeš jít ven na sluníčko, na procházku do parku, a nemusíš sedět jak někdo v baráku, v kanclu, v práci,… chce to pozitivní přístup k životu,

        PS: co máš za foťák? hoď sem nějakou fotku, nebo alespoň odkaz.

        0 0
        • Smazaný účet  

          nebo alespo¡n odkaz na fotogalerii

          0 0
        • Petr_67  

          Jestli ta otázka s foťákem byla na mně, tak mám D80, Objektivy Sigmu 17–70 HSM, Nikkor 70–300 VR, světelnou 35 a 85/1.8. Uvažuji, že to ale všechno prodám, nemám vůbec náladu na focení a už rok jsem nebyl s foťákem venku. Galerii žádnou nemám.

          0 0
          • art1  

            kolik za to chceš ? Mám Olyho a už mi nestačí

            0 0
            • Petr_67  

              Myslíš, jako za to všechno? Nevím, překvapils mně, musel bych to promyslet. Když tak můj mail je ppoulp zavináč volny.cz. Samozřejmě bez mezer.

              0 0
              • art1  

                stačilo by  tělo + 70–300 VR

                0 0
                • Petr_67  

                  Zrovna ten objektiv je fungl nový, ještě nebyl venku. Ale neřešme to tady, když tak napiš na email. Ale cena by odpovídala tomu, že je to všechno nové, nebo nepoužívané.. Ještě to fakt musím promyslet. Focení mě kdysi hrozně bavilo, teď mi to už nic neříká.. Fotil jsem hlavně na analog, na digitál nemám skoro nic. Když odmyslím kompakt, ale tomu neříkám focení.

                  0 0
    • Sipal  

      Aby tenhle thread nepůsobil tak depresivně, přihodím sem něco pozitivního. Posledních pár let se mi váha motala nad 100 kg, poslední dva roky už to bylo v podstatě 110 a mimo jiné i tenhle thread mě nakopl k tomu zkusit s tím konečně něco dělat. Od tchyně jsem si půjčil rotoped (čímž jsem si u ní výrazně šplhnul) a začal šlapat. To bylo někdy začátkem února. Denně jsem šlapal hodinu na 130 tepech (70% TFmax, zóna spalování tuků), jedl jsem normálně a koncem března…no, vůbec nic. Váha pořád ukazovala 108 kilo a to mě musim říct docela vydeptalo.

      Přehodnotil jsem přístup a pochopil, že není co řešit a že musím upravit kromě výdeje energie i příjem. Na netu jsem si pořádně načetl teorii (tepy, zóny, kalorie, glykemický index, rychlé a pomalé cukry, rychlost spalování tuků, prostě mraky informací), radikálně jsem omezil velikost porcí (k snídani místo dvou rohlíků půl krajíce chleba s něčim, radši víc čaje, žádné máslo apod.) a radši hladu předcházím častějším jídlem, obvykle po 2.5–3 hodinách. Víceméně bych svůj jídelníček definoval jako hodně ovoce (osvědčily se mi banány, hodně zasytí a přitom jsou dietně víceméně neškodé) a méně tuku tam, kde to jde ovlivnit. Jinak jím normální jídlo, na oběd chodím do restaurace, jen jim obvykle aspoň třetinu nechám. Čokoládu, chipsy a podobné laskominy jsem téměř vypustil, kupodivu se na to dá zvyknout (věřím, že mi pomohla teorie glykemického indexu, ale těžko říct) a teď mi už ani nechybí.

      Šlapání na rotopedu, a když se zlepšilo počasí tak i na kole, zůstalo. Jezdím víceméně hodinu denně, každý pátý nebo šestý den si dávám regenerační přestávku. Je důležitá nejen fyzicky, ale hlavně psychicky. Rotoped přece jen není žádná extra zábava a snažím se to nastavit tak, aby se mi to neznechutilo. Tepy jsem posunul na 150 tepů, čili zhruba na AP, kde bych měl spalovat jednak víc tuků, jednak už i cukry z těch banánů.

      Po dvou a půl měsících už můžu zkonstatovat, že tahle cesta je správná. Váha klesla ze 108 na 92 kilo a mimo jiné se mi i docela zlepšila kondice (na Berounském maratonu skok z 222 na 80 místo, zlepšení na krátké o 26 minut, aniž bych nějak cíleně trénoval mimo aerobní zónu).

      Není těžké najít deset různých fungujících metod na hubnutí, ale podle mě je hodně důležité najít takový způsob, se kterým člověk nemusí dlouhodobě bojovat. Pokud hlava nechce, tak je asi veškerá snaha zbytečná. Člověka to po pár měsících přestane bavit, vrátí se k původnímu životnímu stylu a za chvíli je tam, kde byl. Co se mě týká, mám pocit, že jsem našel způsob, který jde dlouhodobě dodržovat a třeba bude moje zkušenost k užitku i někomu dalšímu. Pro srovnanání přidávám ještě motivační fotky :) a sorry, že to je tak dlouhé.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      800 !! HA !!

      0 0
      • hribik A1  

        kua, tu si len tak odskocim do beskyd, a uz mi medzitym niekto vyfukne trofej… :-D

        0 0
    • mastihuba  

      1h cesta do hokny. Průměr tepovky 116, max 167, 800kcal, 25%Health-Z, 13% Fitness-Z, 8% Perform-Z

      jak upravit procentuelní poměr, aby to k něčemu bylo? :)

      0 0
      • Svět videa  

        to bude tím, že do práce se moc nespěchá… zkus jezdit za babama, to se ti tepovka zvedne…

        0 0
        • hribik A1  

          tak tak, do roboty sa nemas co ponahlat, to na fajront sa treba ponahlat :-)

          0 0
    • Poutník  

      já loni taky měl stejný problém a za tři měsíce jsem shodil 30kg, chtělo to trochu vůle ale jde to. Jestli máš zájem napiš e-mailovou adresu a já ti pošlu pár dobrých rad jak na to.

      0 0
    • Mlha  

      Nějaký info o změnách (snad k lepšímu) po roce?

      0 0
    • misaxxx  

      každé jaro si dávám pust. tak tri týdny… tedy funguju jenom na hole vode (a todestilovane) a vaha na zacatek sezony byla vzdy perfektni.

      Minuly rok jsem nezral 21dnu (pil vodu)+4dny předem pouze caje…Kdo ma zajem at se mrkne na stranky www.pust.cz

      Letos drzim take…koncim okolo 4.dubna ..at je do zavodu forma jak lusk:-)…Kdo by mel obavy ze mu to sezere svaly a podobne-at nema strach.:-)…A kdo tvrdi dalsi nesmysly ten nerozumi svemu telu.

      0 0
      • Sipal  

        No jestli ti to funguje, tak jsi na tom docela dobře. Já jsem teda před sezónou naopak hubnutí formou omezení jídla stopnul, protože mám pocit, že tělo prostě po tréninku nestíhá regenerovat. Na to, že celou zimu něco dělám, mi nepřijde jako žádoucí stav, aby mě po 2 hodinách ZDV bolely nohy do druhého dne. Jinak doplním můj příspěvek z června, nakonec mám 85 kilo (před zimou dokonce 82), ta trocha sádla co mi zbývá se doufám rozpustí v průběhu sezóny.

        0 0
      • Excel  

        Dotaz,ty jsi doktor?

        0 0
      • Blade  

        :D

        0 0
      • juli  

        To neděláš dobře, Jaromíre…

        0 0
      • tuleník  

        Destilovaná voda je osmotický jed.

        Musíš byť riadne „presolený“ ak toto organizmus utiahne (koniec koncov je známe, že ak tlsťoch v úvode chudnutia – a spravidla s nevôľou vyradí onú zbytočnosť zvanú soľ, tak len na konto toho zhodí mnohé kilá).

        Možno podľa teba „nerozumiem svojmu telu“, ale z biochémie mám nejakú tú štátnu skúšku, fyziológia mi tiež nie je pojmom neznámym a na druhej strane som mal frajerku vegetariánku, o ktorej chorých nápadoch by som mohol dlho hovoriť… a aj o tom, ako jej na bicykli vadil sebamenší protivietor a kopček.

        0 0
        • vla  

          Tak tak, destilovanou vodu jedině k naředění pálenky. Z osmotického napětí se stane úleva. Ale jen při užívání po kapkách.:-)

          0 0
        • Luka  

          a aj o tom, ako jej na bicykli vadil sebamenší protivietor a kopček.

          to me vadi taky a maso zeru :D

          0 0
      • DaSnail  

        tá stránka je nejaká divná. to je nejaká sekta alebo tak?

        a keď fakt piješ tú destilovanú vodu, tak to neni dobre.

        0 0
        • Luka  

          kdyby to byla sekta, tak pijou sekt.

          tohle je nejaka destilka ;)

          0 0
          • Hornet  

            keby pili destilat, tak joo, to beriem :-)

            ale pit destilku je pekna krav**a ale je to ich boj

            snad demineralizovanu vodu, cistu destilku nechapem :-(((

            0 0
        • funkatron  

          :D

          fakt to tak vyzera

          0 0
          • Hornet  

            alebo predavaju tie domace destilatory :-D a potrebuju to nejako zatraktivnit

            0 0
      • martin_bakov  

        a co jojo efekt ? nebudes par tydnu zrat a pak naberes po kazdym sucharku ktery si das k jidlu… a destilovana voda, to uz je fakt extrem…

        0 0
        • Blade  

          No ke chlemtání destilky potřebuješ IQ jako jojo, takže tohle je ten efekt :-)

          0 0
        • Rychlej turista  

          Tady JoJo efekt není, protože ho odvezou a bude na kapačkách :-)

          0 0
      • Smazaný účet  

        nějaky vitamíny a minerály do sebe snad dostat musíš ne?

        0 0
        • Hornet  

          ved tou destilkou ich dostane vsetky prec… je to riadny ulet

          0 0
    • dieegoo  

      Ahoj, můj „recept“ je následující :

      1. Limonády, džusy a šťávy vyměnit za čistou vodu (2–3

      litry/den).

      1. Čokolády a další cukrovinky buď uplně zrušit (asi ideální případ)

      a nebo aspoň omezit třeba na 1 malý kousek 1–2× týdně (snesitelný případ). Obyčejné pečivo vyměnit za celozrnné, smetanové jogurty za bílý jogurt nebo tvaroh.

      1. Jíst pravidelně, malé porce, 5–6× za den, k večeři už jen něco

      lehkého.

      1. Hejbat se, hodně. Ráno si o hodinku přivstat, odkroutit si 60 minut na

      rotopedu/kole nebo si jít zaběhat. Tuhle aerobní činnost kombinovat s posilovacím tréninkem. Osobně to střídám následujícím stylem – PO,ST,PA posilovací trénink (±60 minut) + na závěr asi půl hodinu rotoped anebo ráno hodinku kolo a odpoledne posilka. UT,CT,SO – hodinku rotoped nebo běhání a nebo na delší dobu ven na kolo. NE – nic.

      Není tam nic dramatického, co by nešlo zvládnout a funguje to.

      0 0
    • Pokoda  

      Asi tak – cílem jízdy na rotopedu není totálně se uvařit. Jestli chceš cvičit efektivně, tak bys měl předtím tělo protáhnout a trošku zahřát, začít na nějaké střední zátěži a teprve časem přidávat a na závěr se zase protáhnout, trošku si zaposilovat, aby se spálený tuk proměnil ve svaly (a ta energie ze spáleného tuku aby ti zůstala trochu uložená právě ve formě těch svalů). Cvič tak nejméně 30 až 40 minut, klidně i hodinku, ale míň než půlhodinu ne – to tělo teprve začíná spalovat. Je toho víc, co bys měl dodržet, doporučuji podívat se třeba sem na konec toho článku – je to podobné, jako mi radil fitness trenér ;)

      0 0
      • xtonda  

        Co tě vedlo k tomu vykopat 8 let staré vlákno zvlášť když zakladatel tu už tři roky nebyl?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.