• Filipnos

    Mám otázku, která mi věčně vrtá hlavou.

    Až budu jezdit nějaký ten pátek a už mě nebude bavit jen tak skákat ale budu chtít dělat nějaký triky, např: whip out, kde se to mám učit? Popřípadě od koho? Chtěl bych najít cestu, kterou bych s eto učil správně, ne moc zdlouhavě a abych nemusel furt padat.

    Nějaký tipy? ;)

    0 0
    • PENE  

      Na internetu najdes vse co chces nebo potrebujes vedet, jen musis chtit si to najit :). Muzes vyzkouset nejaky „kurz techniky“, urcite to pomuze a nebo muzes jezdit, zkouset, padat a ucit se.

      0 0
    • Romancero  

      Uč se od profíků (i v Praze):

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      naučit se bez padání a bolesti, jako když si koupíš rozšíření k počítačové hře?

      0 0
    • novas752  

      Bez padání to bohužel nejde. Kdo nepadá, jezdí pod svoje možnosti a posouvá se velmi pomalu jestli vůbec. Dá se na to jít od lesa a naučit se padat. :P A vybavit se tak aby to nebolelo, což už docela jseš.

      Dost se dá pochytit z Youtube videí (většinou anglický GMBN, Skills with Phill, Matt Jones, Seth's bike hacks…), pak si to natáčet z boku a analyzovat co děláš špatně, nebo si najdi v okolí partu o něco lepších jezdců než budeš ty a jezdi s nima, nebo si najdi nějaký ty kurzy ježdění.

      Ale chce to čas, i základy nějaký čas potřebují. Trackstand, bunnyhop, manual, endo/stoppie, dovednost číst terén před sebou a dobře volit stopu + plynule navazovat přes překážky, správně brzdit…

      1 0
    • MichaelSimek  

      Padat se nemusi, proc to vsichni opakuji. Posouvat nemusim tim ze pujdu jezdit veci na ktery skill nemam, posouvat se da tim ze budu jezdit veci na ktery skill mam a tim vylepsit skill (clovek musi chtit neco vylepsit, ne se jenom vozit) a az se zlepsi skill tak jit na tu tezsi sekci na kterou najednou uz skill mam. atd

      0 0
      • novas752  

        Nerikej ze obcas nespadnes. A u skakani a jeste triku to plati dvojnasob, proc se asi pri treninku neceho novyho skace do foam pitu a ne rovnou na ostro…

        0 0
        • MichaelSimek  

          Semtam hlínu ochutnám, ale prakticky nikdy při zkoušení něčeho nového nebo posouvání limitů. Pádem když nedávám pozor nebo se nesoustředim nebo tak nějak.

          Já takový věci jako beka neplánujú tam to i chápu. Ale zase lidi co zkouší těžší triky umí většinou vyskočit z kola takže bych to zdaleka pádem nenazval

          0 0
      • Krejza  

        Protože je to oblíbená hláška od někoho, která se ujala.

        Znám druhý extrém. Člověka, který třeba i 30× za sebou spadl, aby si dokázal, že tím směrem cesta nevede.

        Souhlasím s Tebou a posouváním se kousek po kousku. Je to možná trochu pomalejší cesta, nicméně dost jistá, pokud teoreticky víš, co a kam posunout. A rozhodně méně bolestivá a levnější, co se oprav stroje týká.

        0 0
    • Mereck  

      Asi bych doporučil nějaký kurz, nebo coachingové lekce. Hodně trail/bike center je pořádá. Také například Trail-Guide.cz něco má a určitě i jiné spolky. Zadarmo to nebude, ale mě kurz jízdy na TT za pouhé 2 dny rozhodně posunul dál (vydaných peněz jsem nikdy nelitoval; naopak jsem příští rok přijel na kurz znovu)

      Nebo zkus najít nějakou skupinu jezdců, od kterých se můžeš učit. Tady v Praze máme lokality na jihu a severu, kde se často jezdí a asi by se tam dalo poprosit a něco se přiučit.

      0 0
    • Aussig  

      Spolujezdec, když jdeme někam co je na našem limitu, jeden jistí druhej jede… Na whip out nebo skoky to ale aplikovat nejde :D. Já se ho naučil tak že jsem ho prostě zkoušel, na místě které znám, postupně, od mala. Nechal jsem si teda poradit, to jo…

      Pádům se občas nevyhneš. Podle mě je lepší se spíš „naučit“ padat.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • theedge  

      Taky doporucim nejaky lekce – kurz. Sam se to budes ucit mnohem dyl a muzes to delat 100× blbe protoze nebudes mit zpetnou odezvu jestli takhle jo nebo takhle ne. Tocit se sam na video je slozity.

      Ted pres zimu asi nic nebude, tak zatim sam na zaklade vyukovyvh videi ma Youtube.

      0 0
    • Pavlos_S1  

      A také vem v úvahu, že každý se učíme jednu a tu samou věc různě dlouho. Někdo se naučí banánhop za týden a někdo za rok. Já ho třeba neumím vůbec. Předek si nadzvednout umím, zadek taky, ale spojit to, a dokonce udělat banána, je zatím nad mojí dovednost. A věř, že čím později se začneš učit, tím hůře budeš odpourávat určité zlozvyky, nebo se hůře učit. Vím o čem mluvím.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.