• Sargič

    Zdravím,

    měl bych prosbičku. Jaký je Váš názor na 12" dětská kola? Vím, že se na nich nedá jezdit moc rychle, ale na naučení to je dostačující, ne?

    Dcera má tři roky a cca 95 cm (je menšího vzrůstu), na trojkolce už jí to nebaví (měla tu se šlapáním uprostřed – typ SMILE, ne na předním kole), na odrážedle už řádí taky docela slušně, tak bych ji chtěl naučit šlapat na kole, když už o tom začíná básnit :-)

    Ono asi moc nemá cenu kupovat na naučení nové kolo, že? Uvažoval jsem nad něčím bazarovým a pak s postupem času nad novou 16".

    Momentálně mám v oko něco viz. obrázek, pročetl jsem D-Test na co si dávat pozor při výběru a jaké byly nejšastější nedostatky testovaných kol (fakt mi nevadí, že někde nebude napsané jakým momentem se má který šroub utahovat), tak jsem se chtěl ještě pokochat Vašimi zkušenostmi. Díky za ně :-)

    0 0
    • Motyll  

      Zkus historií, je toho tu plno.

      0 0
    • camlost  

      mé děti absolvují / absolvovaly výcvik takto:

      odrážedlo 12"

      první kolo 14"

      druhé kolo 20"

      dál jsme zatím nedorostli.

      menší cyklista teď aktuálně sedlá první dvě varianty podle nálady a podle toho, jestli hrozí, že bude dopravní prostředek transportován tatínkem v ruce.

      mně přijde velikost 12" k ničemu. stačí polní cesta a rázem je z jízdy a zábavy boj s výmoly a šutry. ta větší kola hodně pomohou. syn na 14ce jezdí od 3 let, dcera jezdila od 4 (protože je menšího vzrůstu).

      0 0
      • Sargič  

        No tak 12" odrážedlo máme taky a to ji docela baví, tak jsem myslel, že by měla na stejnou velikost už i šlapátka a naučila se k tomu šlapat … nikde extra do terénu ji asi brát zatím nebudu (kolem domu a na cestu), více zatím ne … zase se mi nechce zapinkat celý rok na odrážedle, když na 14" zatím bude malá a nedosáhne na zem …

        0 0
        • camlost  

          nic neurychlíš, malé děti přes zimu ztrácejí dovednost jezdit na kole, přes léto zapomenou bruslit, atp. prý je to normální.

          syn sice nezapomněl jezdit, ale teď na jaře se přece jen trochu bál.

          (balanční kolečka (viz níže) samozřejmě na kolo nesmí. to máš pravdu)

          0 0
    • Lister  

      Mám špatnou zkušenost s přechodem menších deti z odrazedla na velikost 16. 12 doporučuji. Je na chvíli ale naučí se na nem rychle a nebude se bát ze je velké. Jestli umi na odrazedle a naučila se šlapat na tříkolce tak pravděpodobně vůbec nebude potřebovat balanční kolečka.

      0 0
      • Sargič  

        No tak balanční kolečka vůbec nebudou k diskuzi … prostě to půjde hned bez nich … není nic „lepšího“ než se naučit s kolečkama špatně naklánět do zatáčky a pak ten zlozvyk nejde odnaučit.

        0 0
        • atty  

          Ohledně balančních koleček – pokud jde z odrážedla na 12", tak nejdřív je asi potřeba se naučit vůbec šlapat a brzdit na torpédu. Když tohle naše malá uměla (po pár dnech), tak se pak sundaly kolečka a s doprovodem a občasnou pomocí uměla jezdit za dvě odpoledne bez koleček. Návyk na opírání se o kolečka v zatáčkách jí přešel právě během těch dvou dnů, protože zjistila, že to prostě nejde a v zatáčce musí držet stabilitu sama, když kolečka nemá.

          Takže balanční kolečka bych nějak vehementně nezatracoval, pokud na nich někdo nepředpokládá jezdit půl roku – na těch pár dní do začátku při přechodu z odrážedla či trojkolky/tříkolky podle mne smysl mají.

          0 0
    • oddie  

      Na 95cm bude ta 12" tak akorát, větší by bylo moc velké.

      0 0
      • Sargič  

        Taky jsem si to myslel, jen jsem si to potřeboval ověřit u místních bikerů :)

        0 0
        • oddie  

          Beru to podle svých dětí, větší na jaře při 105 cm nedal 16", musel jsem pořídit přechodovou 14" (nakonec asi jen na čtvrt roku, už to vypadá, že by v létě tu 16" mohl dát), menší cca 95 cm si na tu 14" nesedne ani náhodou. Ale je samozřejmě třeba počítat s tím, že z toho rychle vyrostou.

          0 0
          • Sargič  

            Jasně, počítám s tím, že to nebude kolo na dlouhé ježdění. Ale máme ještě půlroční dceru, takže ta to potom taky využije.

            0 0
    • Mr.Dawe  

      OBNOVUJI:

      Sháním 12" kolo pro malého. Chceme nové nebo opravdu zánovní, bude ho mít k Vánocům a mělo by ještě vydržet na další dítě.

      Celkové se mi moc ta malá kola nelíbí, na to jak je to malé, tak je to obvykle hodně těžké. Chci aby to bylo něco lehčího, mělo to torpédo, nafukovací kola, postranní opěrná kolečka. Pokud bude mít i přední brzdu, tak tím líp.

      Dále preferuji nějaké univerzální barvy kluk / holka.

      Zatím mi padlo do oka toto:

      https://www.kursport.cz/…yper-green-6

      Co mi poradíte?

      Díky

      0 0
      • Patar  

        FELT Base 2017

        0 0
      • Vrci  

        Kluk se učil na tomhle. Že začátku festka pak po otočení kola cvrček. Dvě ručníí brzdy od promax na dětskou ruku, pláště marathon racer. Kdybys měl zájem tak je k dispozici.

        Ale je to malá 16". Učil se cca jedno odpoledne, kolečka nikdy neměl.

        0 0
        • černápole  

          možnou variantou je 12 odrážedlo a 16 belter

          0 0
          • Mr.Dawe  

            12 odrážedlo máme Yedoo TooToo a už na tom jezdí absolutně bez problémů. Uvažuji jen jestli vzít zase 12 kolečko a pak přejít na 16 nebo vzít rovnou 14 a pak se uvidí.

            0 0
            • filous  

              Urcite ne do 12" kola, to jsou vse hnoje, idelalni prejit na Frog 43(pokud mas vatu a nevadi ti, ze to bude bude mit na rok) nas mladej v 2,5 roce na frog 48, ze zacatku problem s vysokym ramem, ale za 2 mesice pohoda)

              0 0
              • Mr.Dawe  

                To by bylo asi úplně nejlepší. Ta 48 by možná nebyla problém, prcek je poměrně vysoký. Od té 12 už jsem pomalu ustoupil, takže nejlepší bude 14" nebo 16". Nejdřív to vyzkouším. Díky za tip.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.