Jak nejvýhodněji zaplatit za kolo?

24 nepřečtených
  • Woko_O

    Ahoj

    Trochu blbý téma, ale asi vás tady bude víc, co jste objednávali kolo přes net v cizině. Pokud se nestane nic vyznámnýho, nebo kola ještě více nezdraží, chtěl bych si ke konci roku objednat u Propain kolo za cca 4800 Euro. Vlastním účet v EUR u Airbank, asi by to nebyl problém ani u Equa co mám taky. Zároveň mám i Revolut. Kurzy v bance, pokud bych to platil z CZK účtu, nejsou zrovna extra výhodný a při týhle částce to klidně udělá 2–4k např. oproti Revolutu. Pokud si převedu z CZK na svůj EUR účet, tak to bude to samý. Na svůj Revolut účet už se trochu bojim převádět takovou částku, vzhledem k tomu, že jsem zaregistroval stížnosti ohledně blokací peněz, kdy to nějakej algoritmus vyhodnotil jako podvod atd. Tam si totiž dávám jen menší částky na nákupy online, nebo nákupy v cizině.

    Moc možností tedy nezbývá a tak mě napadá pouze vyzkoušet kreditní kartu, která používá středový kurz mastercard a nebo využít službu wise (dřive transferwise), kde bych ze svého CZK účtu právě přes ně poslal na svůj EUR účet platbu, která i přes poplatek cca 560,– výjde výhodněji co se kurzu týče. A poté danou kartou k EUR účtu zaplatil v obchodě za kolo. WIse tedy ale neznám a nemám zkušenost, ale dle recenzí a článku je to bezpečný a dokonce prý mají i fajn zákaznickou podporu na rozdíl od Revolutu.

    Víc řešení mě ale nenapadá. Neměl byste někdo jiný tip?

    Upřímně bych se ani nebránil dojetí těch 600km co to k nim mám a za kolo zaplatil na místě místo online platby (což bych teda asi taky musel udělat kartou)

    0 0
    • Charles2k  

      Větší věci platím do zahraničí přes Roklen. Dlouhodobě odzkoušeno. Funkční, rychlé a kurz se blíží středovému ČNB, rozhodně výrazně lepší než v bankách devizy prodej.

      https://www.roklen.cz/roklenfx

      Podobně funguje třeba exchange.cz

      1 0
      • JachymP  

        Roklen jsem taky použil, je to snadné, kurzy stejný jako revolut.

        Postup:

        • zaregistruješ se na roklen (online)
        • objednáš obchod (výměna CZK na EUR) – před objednáním vidíš jaký bude kurz, zadáš na jaký účet mají převést EUR
        • dostaneš info na jaký účet s jakým VS převést CZK (česká banka, mají víc variant, platba tam tak dojde okamžitě), převedeš CZK
        • oni ti pošlou EUR (na tvůj eurový účet co jsi zadal)

        Celý tohle proběhne myslím za den, na takový jednorázovky v pohodě.

        0 0
    • Pavell  

      Revolutu se neboj, ja tam mam na trading neco pres mega a kdyz jsem tam prevadel penize, napsal jsem na life agenta kolik, odkud a kdy hodlam prostredky prevezt. Za 2 roky s Revolutem jsem zadnou blokaci nezaznamenal a pro vyuziti temer stredoveho kurzu se vyplati.

      0 0
      • Woko_O  

        Já pravě nevim no. Někdo psal, že je to většinou až od větších částek, ale někdo psal, že mu při podobný nebo nižší částce zablokovali účet klidně až na měsíc, dokud nevysvětlil odkud jsou ty peníze atd. Což by se mi moc nechtělo hádat se s automatem a domlouvat že to jsou moje našetřený peníze.

        Ale když zase říkáš jaký částky tam točíš, tak by to snad i šlo..

        0 0
        • Breakpain  

          Blbost, platim tim na Aliku, par dolaru … a pak jsem koupil kolo ;) …

          0 0
          • Woko_O  

            Já pravě taky. Alík, bike-discount a výlety ve Schladmingu, všechno v poho. Z tohohle mám trochu strach no.

            0 0
          • JakeF  

            Neni to blbost, je to standardni AML procedura. Pokud udelas podezrelou transakci, tak se to musi proverit. Revolut ma flexibilni limit, pokud ho pouzivas dost, tak povoli vetsi castky.

            Uplne stejne to udela tvoje banka, akorat ta uz o tobe ma dost informaci, takze pokud to opravdu nesmrdi, tak se platby neblokujou.

            0 0
        • Charles2k  

          Měli s tím v poslední době problémy někteří lidé, co měli přes Revolut větší objemy transakcí přes kryptoměny.

          0 0
        • Pavell  

          Pred poslanim penez z Tve banky na Revolut jdi do chatu, napis “life agent” a prijde do diskuze ziva osoba, zadny automat. Vysvetli jakou transakci planujes a melo by byt vse ok

          0 0
    • rdx  

      Taky bych se Revoluta nebal. Byl jsem letos skoro pul roku mimo CR a pouzival jsem ji jako jedinou kartu.

      Navic je v CR uz i s bankovni licenci {pojisteni vkladu atd]

      0 0
      • Woko_O  

        Vim že už něco takovýho mají. To ale neznamená, že by se mi to při mým štestí nestalo. Já tam právě měl nejvíc max 10k v českých na platby v zahraniči no.

        0 0
    • K2  

      Dobrý kurz by měla mít i mBank karta Svět

      0 0
    • tomxxx  

      Někdo ti to možná vysvětlí lépe, ale revolut má nějakou anti scam feature. Nejde na něho převést větší částku, pokud tam běžně takové peníze neprevadis…zjed­nodušeně – postupně to posouvá hranici. Jak to přesně funguje ale nevim.

      Další věc jsou denní, měsíční limity na free účtu.

      0 0
      • mrozu  

        Občas je spíš problém dostat peníze na Revolut. Mně to z Raiffky i z Monety povolí nabít kartou jen pár tisíc naráz a další platba už neprojde. Když potřebuju více peněz najednou, tak musím přes mBank. Na Revolutu jsem s pohybem větších částek už problém neměl. Jinak limit free účtu pro konverzi měn je 25k měsíčně, ale i po tom limitu to hádám bude výhodnější než běžná banka, případně se ty eura dají nasyslit dopředu nebo vyvexlovat přes spřátelené Revoluty :) Jen pozor na nákupy a výměny o víkendech, za konverzi měn mimo všední dny se platí přirážka ke kurzu.

        1 0
      • Woko_O  

        Právě no, tím že to používám jen málo, tak se obávám že by tam mohl být zádrhel. Mám standard účet, takže bych určitě platil přirážku za převod víc jak 25k. Což je ale snad 0.5% poplatek z převedené částky.

        0 0
    • Vrci  

      Ještě jedno retro řešení, který nemusí vyjít špatně. Vybrat hotovost v CZK, domluvit si ve směnárně VIP kurz, vyměnit a vložit na EUR účet. Záleží jen na tom, jestli chytneš zajímavý kurz v důvěryhodné směnárně. Výběr kartou z CZK účtu z bankomatu je gratis, výměna podle toho co domluvíš, vkladem několik stokorun dle banky, platba kartou z EUR účtu bez poplatku.

      Další řešení je výměna s někým v okolí, kdo pracuje v Německu nebo Rakousku

      0 0
      • Charles2k  

        Tohle jsem také používal, když byla větší suma, obešel jsem pár směnáren, zasmlouval a mnohokrát jsem se dostal třeba jen 10 haléřů nad středový kurz. Akorát pozor, většina bank má vyšší poplatek za vklad valut na účet, tuším 1–2%.

        Bez poplatků za vklad bývala Raiffeisen, možná proto to také využíval ten směnárník co tam za pár let vložil těch pár desítek miliard, jak se nedávno psalo :-) Nevím, jak to má Raiifka nyní.

        0 0
    • Sipal  

      Používám Wise, nikdy žádný problém. Pošlu CZK a převedu na EUR, poplatky jsou minimální. Pokud nepotřebuji hotovost, jednodušší a levnější řešení jsem nenašel.

      1 0
      • Woko_O  

        A je to tak že založím účet na wise, zadám údaje banky, převedu částku a hotovo? Nebo je tam něco složitějšího někde? Počítám že to bude trvat třeba 2 dny, což by mě nijak netrápilo.

        0 0
        • Sipal  

          Přesně tak, prostě si pošleš peníze na účet, nic složitýho. Pak si to na webu nebo v apce převedeš a eura, to je okamžitý, a pošleš dál.

          2 0
    • scortis  

      Já řešil opačný problém, potřeboval jsem poměrně podobnou částku EUR převést na koruny a u Revolutu žádný problém, podle mě se ty stížnosti týkaly nějakých začátků, ale dneska už to asi je v pohodě, Revolut už je dokonce registrovaná banka v ČR, takže to máš i nějakým způsobem kryté :)

      0 0
      • Woko_O  

        Uvidim. Zkusím se zeptat na jejich fóru jak to dneska funguje.

        0 0
    • tomo_111  

      Transferwise som pouzil viackrat (aj na podobne sumy) a v pohode.

      Exhange vie fungovat podobne ako hore niekto popisoval Roklen, ofiko to ale bolo na pre firmy na opakovane pouzitie (a ramcovku).

      Inak vklad v EUR v ceskej banke bez poplatku som nedavno hladal a zda saz ze to dokaze Moneta (v praxi zatial neoverene), ak mas chut na tu smenarnicku variantu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.